Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x04 – Bang

2009. október 15. 13:00 - foxglove (törölt)

Halottak száma: 6 fő. A változatosság kedvéért a násznép ismét bulizni készül, most éppen leány- és legénybúcsú lesz. Előbbire Shea, a Menyasszony nővére éppen felbérelni készül egy jósnőt. Mert nélküle biztosan kevés lenne a rejtély meg a misztikum a szigeten. A tündéri „I see dead people” Madison is Sheaval tart, na ez jó lesz. Pszichokislány rögtön lecsap a tarotkártyákra, és kiválasztja azt az egyet (a Torony), amitől a jósnő ereiben is meghül a vér. Pedig most kéne gyorsan csinálni egy ördögűzést. Vagy venni neki egy montenbájkot, mittudomén.

Abby büszkén mutatja a Pultoscsajnak a tervezett nászajándékát, egy saját kezűleg összeállított albumot, ez aannyira cuki. Még a lánybúcsú kezdete előtt ki akarja egészíteni néhány újságcikkel. A Halászfiú is felbukkan, persze mindkét lány bunkó vele, lemaradtam valamiről?

A Vőlegény és a Menyasszony megint dugnak, ezt annyira nem egy óriási fordulat a cselekményben, szóval ugorjunk. Shea és Madison végeztek a jósnő látogatásával. Madison azzal a bizonyos kártyalappal a kezében távozik, naná, hogy ellopta a kis dög. A jósnő alig tér magához a sokkból, amikor a résztvevők adatainak tanulmányozása közben (ki a fene az a Jennifer?) vérezni kezd az orra, és hát nem éppen Abby nevére hull az a vércsepp?

Az emlegetett éppen a Halászfiú bocsánatkéréseit hallgatja a krimó előtt. Hogy a Halászfiú miért kér bocsánatot, az nem világos, csak úgy általánosságban, mindenért. Ő csak azt szeretné, ha Abby jól érezné magát a szigeten, mert „nem mindenki pszichopata ám itt”. Haha, most jár a kredit az íroknak, amiért ezt a mondatot pont az egyik potenciális gyilkosjelölt szájába adták. A lényeg az, hogy a Halászfiú Abby jó közérzetéért bármire hajlandó. Abby rövid gondolkodás után a kocsija kulcsát kéri tőle, hát ez se normális. Innentől erre a szálra felesleges sok szót vesztegetni: a Halászfiú ismét bizonygatja, hogy továbblépett (aha, persze), plusz kiderül róla, hogy szabadidejében egy idős néniről gondoskodik, meg gondolom gyerekeket ment égő házakból, macskákat fák tetejéről, stb. Kicsit túl sok már a szívjóság, ha ezek után kiderül róla, hogy van sötét oldala, akkor az nagyon, de nagyon sötét lehet.

Abby ezután inkább egyedül folytatja az útját. A Harper’s Globe szerkesztőségébe megy, hogy újabb cikket ragaszthasson a Vőlegényről az albumába. Amíg a félretett példányt keresik neki, a pulton fedez egy köteg újságot, mind-mind a Wakefield gyilkosságokkal a középpontban. Ahogy Abby egyre idegesebben lapozgatja őket, végre egy fotót is láthatunk „A” Wakefieldről. Hé, ez Callum Keith Rennie! Ami nagyon jó, mert senki nem játsza nála faszábban a beteg állatokat. A kérdés már csak az, hogy most egy halott beteg állatot játszik-e. Az egyre furcsábban viselkedő Globe-os csaj („nem mindenki pszichopata ám itt”, tényleg…), elmondja, hogy a cikkeket egy titokzatos személy kérte ki, de eddig nem jött el értük. Abby holdkórosan kitámolyog, és majdnem elcsapja egy autó, amit éppenséggel a jósnő vezet. A baleset egyetlen sérültje az album, ami egy pocsolyában végzi. Lehet, hogy mégiscsak venni kell majd valamit?

A szállóban közben Shea is ajándékot ad a Menyasszonynak, az elhunyt édesanyjuk különleges, féltve őrzött teáskészletét, amiből Madison kapásból összetör egyet. Elnézést, hát persze,hogy nem ő volt, biztosan a szellem műve ez is. A Menyasszony most még elnéző, és pár perc múlva, mintha mi sem történt volna, már a mostoháját keresi. És találja. Csakhogy a Mostoha éppen az esedékes elrablós-kikötözős találkozóját tartja a Sógorral. A Menyasszony a reakciójából (zokogva el) ítélve valószínűleg nem feltétlen híve a BDSM-nek, de hát az emlékezetes übergáz kispárna-incidens után ezen a legkevésbé sem lehet csodálkozni.

Nem csak a leánybúcsú, hanem a legénybúcsú napja is van ugye, végre a fiúké a terep. Sully leszervezte az elengedhetetlen guminőt és sztriptíztáncosnőt, előbbit Muffin, utóbbit egy helyi lány személyében. Az egészet napot a vőlegény kedvében járva fogják eltölteni, azaz: horgászva a tengeren. Mielőtt azonban elindulnának, egyikük, a Kövér srác üzleti ajánlattal járul Wellington elé. Természetesen teljesen feleslegesen, az Após hülye lenne neki pénzt adni, egyszerűen nulla karizmája van a srácnak. Így a hajón a Kövér Srác inkább látványosan félrevonul keseregni, viszont a többiek remekül szórakoznak, egészen addig az ünneprontó pillanatig, amíg meg nem találják Hunterjennings motorcsónakját, benne a hullával (a lövés péppé zúzta a fejét, így nem ismerik fel), és Marty bácsi táskájával. Mialatt a többiek a rosszulléttel küzdenek, illetve a rendőrség kihívásán vacilálnak, a Kövér Srác, döbbenetes fürgeséggel átgázol a hullán és elemeli a Marty bácsi féle táskát, teljes tartalmával együtt. Merthogy inkább meg kéne tartani a pénzt. Nyomatékul „véletlenül” elsül a kezében a fegyver, lyukat eresztve a motorcsónakba. A többiek reakciója is tanulságos: a szemüveges és a fekete srác egyértelműen kiborult, Sully szintén, de az ő ötlete volt a rendőrség, a Vőlegény pedig meglepően higgadt és racionális tudott maradni.

Persze innentől nem kérdés, hogy az öt fiúnak titokban kell tartania mások előtt, hogy mi történt a tengeren. Megkezdődik az idegőrlő tanácskozás arról, hogy mi legyen a 250.000 dolláral. A Kövér Srác egyre ellenszenvesebben ragaszkodik ahhoz, hogy tartsák meg, mert ő most nagyon le van égve és neki soha nem lesz ám akkora szerencséje, hogy benősüljön egy Wellington-családba. Vőlegény elnapolja a döntést az esküvő utánra, most koncentráljanak a legénybúcsúra. Olyan apróságokkal, mint bejelenteni egy gyilkosságot, most nem foglalkozunk.

Lassan kezdődik a leánybúcsú, a Mostoha rózsaszín, szívbe foglalt Trish&Henry feliratos egyenkardigánokkal készült. Úhh. Valaki elereszt egy ’de jó, összeöltözhetünk!’ felkiáltást, na EZ para. Menyasszony nincs meghatódva, még mindig zaklatott a szadomazó látványától, pedig az semmi ahhoz képest, hogy az étkezőben a teljes családi örökség darabokban áll. Shea első kérdése, nagyon jogosan: hol van Madison? Abby felajánlja, hogy megkeresi, mert ő ilyen segítőkész, és rá mindig lehet számítani, alig egydimenziós a karakter. A Pszichokislányt a következő állapotban találja: 1. a sötétben ücsörögve 2. virágszirmokat tépdes, 3. hozzá hangosan kántál (One by One), 4. és közben a a szellemmel beszélget. Ööö, jól számolom, hogy pont 6 db virágszirmot tépett le?! (lásd halottak száma.) Ez a szellem elég jólértesült.

Közben megérkezik a jósnő, először a Menyasszonynak mond jövőt. A jóslat a következő: valaki elárul majd, akit szeretsz. Egy nő? – kérdezi a Menyasszony. (Gyors váltás a sunnyogó Abbyre.) Nem, de aki elárul, a megmentőd is egyben. Pár körrel később Abbyre kerül a sor. Mivel kell személyes tárgy, Abby átadja az édesanyjától kapott nyakláncát. A jósnő pár másodpercig erősen rákoncentrál, aztán úgy ejti ki a kezéből, mintha tüzet fogott volna. Aztán szó nélkül elrohan, mondjuk nem túl messzire, csak a bejáratig, ahol megvárja Abbyt és azt tanácsolja neki, hogy tűnjön el innen, mert Ő (mármint hímnemű Ő) holtan akarja látni. Aha. Abby ma a Halászfiúval fog vigasztalódni.

A legénybúcsún a fiúk tovább agyalnak. Felvetődik a gondolat, hogy mi van akkor, ha a halott egy drogdíler volt, és a többi drogdíler esetleg keresni kezdi a pénzt. Mintegy végszóra, két rosszarcú fegyveres pasas bukkan fel a semmiből. A fiúk körében kitör a pánik, de érkezik a Vőlegény, és azzal a fura nyugodtsággal a hangjában kijelenti, hogy nem kell aggódni, a teendő csak annyi, hogy valakinek el kell ásni a táskát az erdőben. Sorshúzás következik, a Szemüveges srác húzza a rövidebbet, de egyébként is ő a leggyengébb láncszem, nem lesz ennek jó vége. Közben a rosszarcúak a pénzt követelik Sullytól, de mint kiderül, csak a sztriptíztáncosnőért, aki mellesleg a Vőlegény gyermekkori ismerőse. Ráadásul ez a lány is az angol akcentus (+bélyeggyűjtemény, stb.) nagy rajongói közé tartozik. Sully ma Muffinnal fog vigasztalódni.

Odakinn az erdőben a Szemüveges Srác már totál leizzadt, de valahogy még mindig nem ásta el azt a rohadt táskát. Hirtelen a Kövér Srác ugrik elő, a Szemüveges Srác majdnem lelövi a bónuszpisztollyal, de a Kövér Srác megnyugtatja, hogy ő csak azért jött, hogy jól ellopja a pénzt segítsen. Ja, az más, mondja a Szemüveges Srác, és elérkezünk egy klasszikus, hamisítatlan Harper’s pillanathoz: a Szemüveges Srác lábon lövi magát és meghal. WTF?! Ez egy nagyon, de nagyon fura jelenet, még az sem világos, hogy véletlenül nem a Kövér Srác volt-e a hunyó ebben a történetben. Mindenesetre a Kövér Srác döbbentnek tűnik, de azért a nagy gyászban annyi lélekjelenléte még van, hogy lenyúlja a pénzt és visszatérve a krimóba habozás nélkül letagadja, hogy találkozott a Szemüveges Sráccal.

A buli végén a kicsit becsípett Menyasszony úgy dönt, hogy csobban egyet a medencébe, valaki pedig úgy, hogy most fogja elkezdeni a medence letakarását. A Menyasszony a ponyva alatt reked, de Richard „véletlenül”(?) jó helyen volt jó időben, így beugrik érti és kimenti – ezzel a rá vonatkozó jóslat be is teljesedett, ezt még a Menyasszony is dekódolja a kicsit megkésve érkező Vőlegény karjaiban.

Címkék: harper sziget
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sawyer85 2009.10.15. 13:13:45

Érezhetően kezd azért alakulni a dolog.. következő még jobb lesz, bár azért már most sem szerelmi szálakra kellett koncentrálni! :)

Alexa81 2009.10.15. 13:49:42

Szerintem annyira gáz ez a film, de így a hogyvolt-on olvasni kifejezetten élvezetes :)

haruka 2009.10.15. 15:29:17

Szerintem a Hunterjennings fejét a sirályok zabálták fel, de lehet tévedek és tényleg szétlövődött. :)

Amúgy megnézni, majd másnap elolvasni a sztorit a hogyvolton, egy élmény! :D

sélli_ 2009.10.15. 16:20:58

Affrancba, bealudtam tegnap, pedig volt Halaszfiu :((( Jo a hogyvolt, koszi!!!
Most olvasom a commenten, hogy az idiota TV2 atrakta a House utan a DH-t es csak UTANA adjak 23.30-tol a Harpert... gratulalok!

sélli_ 2009.10.15. 16:32:19

Ja bocs, tudom hulyet kerdezek, de melyik is az a Ricsard??? Nem birok ennyi nevet es arcot egyszerre fejben tartani!

Ugyandehogy (törölt) 2009.10.15. 16:41:11

hogyan lett az 50ezerből 250ezer?

és ez csak egy kérdés....a sokból...nem is tudom, miért nézem:)

Aragorn831109 2009.10.15. 16:52:04

A tegnap rész után, íme a frissített tabló: images.netbag.hu/20091015/16424543495.PNG

Babette: Eleve 250.000-ről volt szó.

edike80 2009.10.15. 17:21:58

Sziasztok, a Kelly nevű kutyás csajt miért nem keresi senki? Vagy bealudtam a múltkori részen?! :(

edike80 2009.10.15. 17:30:49

Basszus, most nézem Aragorn tablóján, hogy a kutyás csajt Lucynek hívták :)
mindegy, mert nem nagyon hiányzik senkinek...

Aragorn831109 2009.10.15. 18:46:54

Talán ezzel nem spoilerezek el semmit, de a halottakról úgy tudják, hogy dolguk akadt.

Marty bácsi: összejött valami nőcskével.
Lucy: Visszament a barátjához és csak esküvőre jön vissza.
Ben: az ő "alibijéről" nem tudunk semmit.
Egyedül csak Kelly haláláról tud a csapat.
Hunterről meg csak Henry, Trish és Mr. Wellington tud, de ők úgy tudják, hogy lelépett...

sélli_ 2009.10.15. 18:47:24

@Aragorn831109: Kösz, most már tudom melyik a Ricsárd! :)

jörgömös 2009.10.15. 20:55:53

Vidám kis esküvő lesz ez!

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.21. 09:30:01

És a pap halála sem tűnt fel senkinek?
Btw az, hogy Lucy visszament a barátjához, melyik részben derült ki? Mert ezek szerint nem figyeltem, és eddig ez zavart legjobban, hogy kurvára nem keresik (őt sem).

foxglove (törölt) 2009.10.21. 10:55:55

@terasz9: Lucyt nem említették idáig, majd a mai részben kerül csak szóba.

Aragorn831109 2009.10.21. 23:15:52

@terasz9: Nem nagyon fogalalkozik senki a pappal. Elvégre csak a szertartásra van rá szükségük.

Ne feledjétek a történet, vagyis a 13 rész, mindössze egy hetet ölel fel.

Celtic 2009.10.31. 20:40:07

Es vegre valami igazi poen volt benne, nemcsak az angol srac modorossaga:
amikor sorsot huznak, a srac kozli, hogy idegessegeben elfelejtette az egyik szalat rovidre torni :) Vegre valami emberi az egeszben :)
süti beállítások módosítása