Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x10 - Hamis utakon

2009. október 08. 11:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Munka- és bevásárlókörút Fi/Mike módra: míg Fiona a tökéletes cipőt keresi, addig kémünk a tökéletes hamis személyazonosságot, amivel meglátogathatja a kiiktatásáért felelősöket Washingtonban. Meg is van a hamisító, aki egy kis üzletben a legális dolgok mellett kisegíti a komolyabb vevőket is - sajnos az FBI már megkérte őt, hogy ha látná Michaelt, kapcsolja le, és szóljon. Majdnem sikerül, szerencsére Fi beront, és az új cipőket feláldozva kimenti megbilincselt hősünket.

Otthon: míg Mike az álkulcskészletét keresi, hogy kiszabaduljon a bilincsből, Fi egy sört szopogatva próbálja rábeszélni, hogy elvigye őt is Washingtonba. Végül megkönyörül a hajthatatlan kémen, és ad neki egy hajcsatot, amivel kiszabadíthatja magát - Mike el is teszi a tárcájába, hátha még jól jöhet. Majd randizik egyet Sam-mel, aki elmondja neki: a legendás cimborahálózat nem tudna az FBI tudta nélkül egy normális hamis személyazonosságot szerezni, de van valaki, aki segíthet: Lucy, Mike régi tanítványa, az ex-kém, aki először segítette ki hősünket Miamiben. Michael ki is könyörög egy melót a nőtől, aki cserébe megígéri, hogy megpróbálja.

A meló pedig: egy fickót kell megtalálni, aki ismeretlen helyre távozott a fiával. Evelyn, a kétségbeesett anya a kliens. Mike túlzottan is átérzi az elrabolt kölyök helyzetét, köszönhetően a saját apjával kapcsolatos tapasztalatainak. Doug, az apuka azért lépett le, mert a cégénél a hatóságok ellenőrzéseket indítottak - tudja meg Sam. Fi féltékeny, és mindketten aggódnak egy kicsit az enyhén szólva morcos és elszánt Mike láttán. Kémünk még egyszer találkozik Evelynnel, aki elmondja, hogy mennyire bízik benne, és hogy milyen borzalmas lehet ilyen magányosnak lenni - hűha, Fiona jogosan izgul, izzik a levegő.

Mike és Sam elmennek betörni Doug lakásába, de egy perccel a sikeres behatolás után fegyveresek törnek a házra. Hőseink persze kijutnak, még ha ki is kell rugdosni hozzá a légkondit a falból. Evelyn is jelentkezik, azonnal találkozni akar Mike-kal. A randin kék folttal jelenik meg, és kiderül, hogy néhány nagydarab pasas kicsit felpofozta, mikor elment a gyámsági meghallgatásra. Mike egyre dühödtebb, persze a maga higgadt módján - Fi-nek azonban még ez is sok, morcosan elballag. Szerencsére Sam saját bevallása szerint egy zseni, mivel a végtelen cimborakörben van egy parkőr, aki látta Doug kocsiját egy táborhelynél, a Keys szigeteken. Mike szól is Evelyn-nek, és elindulnak. (megj.: ha valaki nem értette a beszélgetést a táborhelyes rész után, nos, Mike nem Sam kulcsait kérte, hanem azt mondta, hogy 'Keys', utalva a Keys-szigetcsoportra - és szó sem volt arról, hogy Sam is menjen, Mike csak annyit mondott, hogy el tudja intézni.)

Meg is találják a kis házikót, Doug épp kijön mögüle egy horgászbottal, mire Mike pisztolyt fog rá, és megkérdezi, hol a fia. Doug elég váratlanul reagál: kifakad, hogy miért kell a fiú, miért nem elég, hogy a feleségét már megölték. Mindenki élvezze ki Michael Westen megdöbbent arcát, ritka, hogy így megszívassák szegényt. Már fordul is, hogy Evelynre fogja a stukkert, ami azonban nem sül el - hja, a kesztyűtartóban volt, ahol a nő hozzáférhetett. Evelyn kezében viszont van egy saját, működő stukker - kicsit megcakkozza vele a házikót, de Mike-éknak sikerül beugraniuk. Mike egy lövés erejéig megjavítja a pisztolyát, és egy MacGyver-es spray+gázpalack gránátot robbant fel vele az Evelyn által elbitorolt Charger motorháztetején. Ez elég ahhoz, hogy el tudjanak menekülni az új kliens terepjáróján.

Biztonságba érve Doug elmeséli, hogy a cégének rengeteg kétes ügylete volt, jó adag pénzt mostak át mindenféle fedőcégtől. A szövetségiek nyomozni kezdtek, és mivel Doug kulcstanú lehet az ügyben, természetesen mindenki el akarja őt kapni. Megjön Fi és Sam, Fi kicsit élvezi, hogy igaza volt, de azért megbocsát Mike-nak. Sam hívja Lucy-t, akinek sajnos találkozója van egy új klienssel - ami elég gyanús, így hát míg Fiona elviszi Doug-ot, Sam és Michael mennek megvédeni Lucy-t.

A helyszínre érve az egyik kávézőban iszogató Evelyn odahívja magához Michaelt, csevegnek egy sort - kiderül egyrészt, hogy Mike már majdnem elkapta a nőt egyszer, és ő azóta is rajong érte a magad módján, másrészt pedig hogy egy autó mindjárt elüti Lucy-t. Mike persze megmenti őt, de Evelyn elsétál, és telefonon folytatja a fenyegetést: legközelebb talán Sam, Fi, vagy Madeline lehet veszélyben, amíg ez az ügy nem zárul.

A legegyszerűbb mód a lezárásra pedig az, ha Doug-ot átadják a szövetségieknek, így hát amíg Sam Madeline-re vigyáz, megszerveznek egy utat az ügyészségre - golyóálló mellény, fegyverek, konvoj, ami kell. Persze egy profi bérgyilkosnak az is elég, hogy tudja, hova megy a célpont. Egy profi kém pedig tudja, honnan szeret egy bérgyilkos lőni, és ezért mielőtt Evelyn meghúzná a ravaszt, Mike lefegyverzi őt. A nő tudja, hogy élve nem kaphatják el a hatóságok, ezért némi beszélgetés után leveti magát a tetőről. Az ügynek vége, Doug és fia biztonságban a tanúvédelmi programban, Lucy pedig hozott egy új személyazonosságot Mike-nak.

Mike még ki sem tudja élvezni az új papírokat, mikor megérkezik Sam, és érdekes híreket hoz. Mike-nak nem kell elmennie Washingtonba: a fickó, aki kiiktatta őt, eljön Miami-ba. Hogy ez mit jelent? Mike optimizmusa helyett kénytelenek vagyunk hinni Sam Axe arckifejezésének: semmi jót.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása