Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pszichozsaru 3x19 - Grand Master

2009. október 03. 10:00 - missparker

Ezen epizód története a Kaméleon 3x19-ben kezdődött.

Némi előzmény, annak, aki nem ismeri a sorozatot, és Jarod miatt olvassa ezt a hogyvoltot: A főszereplő, Samantha Waters az FBI profilalkotó pszichológusa, sorozatgyilkosok felkutatásában segíti kollégáit, John Grant és George Fraley nyomozókat, Grace Alvarez rendőrségi orvost, és főnökét Bailey Malone-t. Sam a múltja foglya: egy sorozatgyilkos 'Mindenes Jack' szakmai ellenfelének tartotta őt, mikor nem tudott rá sehogyan hatni, megölte a férjét. Samantha ezután kilépett az FBI-tól, elbujdokolt a világ elől a kislányával. Malone nagy nehezen visszahozta, de Jack sosem került elő. Így Samantha titkos motivációja, hogy elkapja Jacket, bosszút álljon a férjéért. Aki Jarodot szeretné megismerni, itt találhatja a szükséges információkat.


Börtön, a Joshuák egymás melletti cellákba kerültek. Hajnali 3-kor egyszerre ébrednek.

A fogukba rejtett ciánkapszulát is egyszerre harapják át. A pszichopata Apa gondoskodott a saját védelméről, ezt is beleprogramozta az áldozataiba. Sam szerint mintha egy belső óra lett volna bennük, alig egy perc különbséggel haltak meg. Néhány órája voltak csak börtönben, a kihallgatásuk reggel lett volna. Apa bekalkulálta, hogy a Joshuákat esetleg elfogják, és az igazi célpontja valószínűleg még mindig Bryce Banks. Ideális alany, intellektuálisan zseni, érzelmileg magárahagyott.

Bryce az apja felügyeletével sakkozik a számítógépen, a szombati versenyre trenírozza. Nem változott a hozzáállása a fiához.

Jarod Doyle rendetlen lakása közben takarításon esett át, a telefon csörög, csak az üzenetrögzítő válaszol Samnek. Jarod még itt lehet, minden, ami fontos neki, még az asztalon van.

Sam Bryce Banksről szeretne beszélni vele, visszahívást kér. Amíg a Kaméleon nem jelentkezik, Bryce szüleit figyelmezteti, a Joshuák külső viselkedésirányítás hatására öngyilkosok lettek, a fiuk veszélyben van. Bryce-apu szerint minden oké, egy erős intellektusú gyerek ellen tud állni az ilyesminek. Sam hiába magyarázza, hogy ez nem így van: igenis a legokosabb emberek a legsérülékenyebbek. Sam beszél egy kicsit Bryce-szal is. A srác elmond mindent, amire emlékszik. Fényes lámpák, hangos zene, de minden homályos. Sam nincs meggyőzve, ilyen traumából így nem lehet felépülni. A kocsijához érve majd' halálra rémül, Jarod ült be mellé. Van érzéke a hatásos belépőhöz.

Jarod aggódik, szerinte Apa kapcsolatba fog lépni a sráccal. Samet más is foglalkoztatja, kereste Jarodot az irodában, hogyhogy nincs saját szobája, vonala? [Inkább ne akard tudni.] Jarod viszont már nem hebeg, határozottan közli, hogy ő mindig terepen dolgozik. A Joshuák holtteste pedig eltűnt a hullaházból. Sam újra a privát motivációt feszegeti, miért olyan fontos ez az ügy Jarodnak? Visszavág, miért, magának még nem volt ügye, ami nem hagyta nyugodni? Jarod szemtelen, mint mindig. Erre akár rá is fázhat, mert később Sam George-t kéri meg, hogy nézzen utána Jarod Doyle-nak. Bryce pedig a postájában talál egy üzenetet. Apa indítja a programot?

A szülők veszekednek, Bryce-apu költözni akar, új állás várja Svájcban, marhára nem érdekli, hogy a fia éppen súlyos traumán van túl, a felesége meg aggódik a fiáért, és nem akar költözni. Na jó, anyu annyit sopánkodik, megy a kertbe kosarazni egyet a fiával, bár ő utál játszani, csak Bryce szeret. A kertből nagy kegyesen beüvölt a fiának az ablakon, gyere dobjunk kosárra, erre a kölyök szobája felrobban. Helyszínelés, Grace véleménye, hogy ha közel volt a srác a bombához, csak mikroszkopikus nyomok maradtak belőle. John szerint Apa bosszút állt, mert Bryce kikerült az irányítása alól. Sam ellentmond neki - mint mindig - nem biztos, hogy kikerült, sőt. A tévében az ország legfiatalabb sakkmesterének haláláról közvetítenek, de megnyugodhatunk, Bryce életben van, egy ajtó nyílik meg előtte éppen. 'Szervusz, fiam. Szép munka, Joshua.' Megnyugodhatunk? John a szülőket nyugtatja, a felrobbant szobában nem találtak emberi maradványokat. Sam az irodában George-al kutat, a kölyök a CIA adatbázisába tört be, mit akart ott? Bryce eközben vidáman kosarazik Apával.

George Jarod Doyle nyomozónak is utánajárt, az életrajza tökéletes. Túlságosan is. Csak egy anomália van, sosem fizettek neki túlórát. Sam ezen infóval felszerelkezve elmegy hozzá, reméli, talán majd most kiderül valami erről a titokzatos alakról. Jarod örömhírrel fogadja, a Joshuákról talált valami újat. Most Sam fölényes, nahát, megint ingyen túlórázik? Jarod sármos nézéssel hárít, ez már bejött párszor Samnél.

Most mégsem működik, Sam nem köntörfalaz, elmondja, hogy tudja, Jarod nem rendőr. [Jarod, te mindig lebuksz, ha nő kerül a közeledbe?] Jarod csak a racionalitásában bízhat, az igazat nyilvánvalóan nem mondhatja meg. Figyelj Sam, egyet akarunk, mit számít pár szabály, amit át kell hágni emiatt? [No igen, tudjuk, hogy érdekesen értelmezed a szabályokat.] Még azt kéri Samtől, hogy vakon bízzon benne, és igen, meggyőzte! Mostantól oda-vissza röpködnek a csábos pillantások, de közben csak kihámozzák, hogy Apa a CIA körül kavar. No, akkor most Jarodon a sor, hogy betörjön a CIA-hoz, Sam érvel, nem kéne, Jarod legyint, menni fog. Sam egyelőre ráhagyja, de az érzelmi szálakat csak nem engedi, Jarod, mi történt veled? Kaméleonunk eddig bírta, könnyít a lelkén, elmondja. Az elrablását és a félelmét. A Központot, a neveltetését kihagyja a sztoriból. Sam pedig előveszi a lemezt, amivel törhető a CIA adatbázis. Bizalomért bizalmat, így fair.

Bryce is hackel, de teljesen nem került Apa hatalmába, a börtönben lévő testvéreiről érdeklődik. Apa ködösít. Eredmény érkezett a keresésről: Apa a 'barátját' kereste, megvan, hogy nézhet ki ma? Persze. Újabb program indul, Apa csak egy szót szól: Kolibri, Bryce tekintete üvegessé válik. Következő képeken a barát a fotóról egy liftbe száll be, melléáll Bryce, szatyorral a kezében, majd meggondolja magát, kilép a liftből. Szatyor nélkül. Robbanás. Samék helyszínelnek, a kamerák felvételein jól látszik Bryce. Sam látja, hogy Bryce nem tudta, mit tesz. A programja akkor érhetett véget, mikor bekövetkezett a robbanás. 8 halottunk van, ki lehetett a valós célpont? Bryce 20 percet várt, mielőtt a liftbe lépett volna, ő tudta, kire kellett várnia. Most viszont újra Apával játszik, úgy tűnhet neki, hogy a seggfej igazi apja helyett talált egy másikat, akivel boldog lehet. De azért szomorú, Apa nem mondta meg előre, mi van a szatyorban. Aztán kiszúr egy fényképet Apa komódján, 'ő volt a fiam, feláldoztam a munkámért'.

Az FBI-osok az áldozatokat kutatják, az egyikük nem az, akinek hitték. Már ők is tudják, mire kellett a CIA adatbázis. Malone félrehívja Samet, kíméletesen közli vele, hogy átadná az ügyet a kémelhárításnak. És kifene ez a Jarod Doyle? Sam próbálná fedezni, szerinte Jarod csak segíteni akar. Malone szerint nagyon hasonlít a liftes áldozathoz a ködös múltjával, gyanús, hogy ő is kém [Hát barátom, téged nem az eszedért fognak ellopni, mint Bryce-t, az tuti] Sam végső érve, hogy mire a kémelhárítás felveszi a szálakat Bryce és Apa végleg eltűnik. Na jó, Malone mégis vár az átadással. George e-mailben kapott egy titkos CIA fájlt, nem tudja, ki küldhette [Nekünk azért van tippünk, ugye?] Egy Kolibri kódnevű kísérletről szól, ahol elektronikus stimulációval irányították az emberek agyát. A liftes fantomáldozat az egyik kutató volt az ötből. Ügynökeink vágják a döbbent fejeket, de Malone már nem bánja, hogy várt, a babérokat így ő arathatja le.

A többiek áldozatok lesznek, illetve egyikük a gyilkos maga. Az Apa. A tudósok egyike már meghalt rákban. Ketten egy sötét parkolóban ülnek össze egy autóba, rettegnek. Apa megfenyegette őket. Az autó felrobban, a félelmük beigazolódott, bár valszeg ez már nem jutott el a tudatukig a haláluk előtt. Az FBI-nak viszont segít az ügy, így már csak egy kolibris van életben, a gyilkos. Eszerint több áldozat nem lesz, elég Bryce megtalálására koncentrálni. Sam tanácstalan, valszeg Apa el fog tűnni, Bryce-szal együtt, irány Jarodhoz, hátha ő tud segíteni. Egyelőre újfent csak sármosan nézni tud, de kezdetnek megteszi.

Persze van infója, a tőle megszokott beteg módon szerezte meg: a rákban meghalt kutató holttestét exhumálta. Sam nem ér rá csodálkozni ezen, mert az információ még döbbenetesebb: Jarod a holttestről készített röntgenekből megállapította, hogy igencsak robbanásban halhatott meg az illető, nem rákban. Ráadásul semmilyen ízületi kopás sincs, és kb. 160 cm magas volt. Egy gyereket temettek el a tudós helyett! Joshua. Levélbomba végzett vele, nyilván az apjának szánták. A sírban a fiú van, nem az Apa. Tehát nem egy tudós van még életben, hanem kettő. Az egyikük áldozat lesz, meg kell találni, mielőtt Apa akad rá. George farag a régi CIA fotón egy kicsit, a csoport vezetője Bryce-apu!

Apa eközben Joshua sírjánál a temetőben Bryce-nak mesél. Nem ő áldozta fel a fiát, elvették tőle az életét. 'De mostmár te leszel a fiam, telefonálj haza'.

Bryce-apu és anyu csomagolnak, forró lett a talaj. A kicsi fiukról már lemondtak, anyu is tudott a kémsztoriról, ismeri a dörgést. A telefonasztal alatt bomba villog. Ha Bryce hazatelefonál...már a gomb fölött az ujja. Megérkezik az FBI osztag a sírhoz, Malone a fegyverét lóbálja, egyelőre hiába, de tőle ennyi telik. Sam Bryce lelkére beszél, hogy ne nyomja meg a gombot.

Nincs könnyű dolga, a másik oldalon egy nagyszerű apa sugdos a srác fülébe.

De Sam kíméletlen, 'tudod-e Bryce, mi lett a többi Joshuával? Meghaltak, megölte őket.' Bryce ujja még mindig a gomb fölött. John pedig a Banks-házban a csomagoló anyut-aput látogatja meg, apu épp fegyverkezik.

A temetőnél még mindig megy a rábeszélés, Apa hibázik, Bryce-nak szólítja a fiát, a zsenigyerek is rájön végre, dehogyis lesz ő pótJoshua. Ő is csak eszköz, nem más. Elhajítja a telefont, kiugrik Apa kezéből, Malone végre verekedhet.

Bryce-apu diszkréten távozna a bőröndjével, John megállítja.

Anyut is kiviszik a zsaruk, keresik a bombát, megvan. Malone megérkezett, beáll Bryce-apu elé, a fiad nem volt a felrobbant autóban, lesz mit megmagyarázni. Apu büszkén kihúzza magát, mert Malone-t egy sötét autóból kiszálló alak inti magához. Közli vele a hírt, hogy Bryce-apu mindent meg fog úszni, az emberkísérletet, a levélbombát, Bryce veszélyeztetését. Sam eddig várt egy másik autóban a sráccal, most az anyjához küldi a gyereket. Anyu boldogan öleli magához. Jarod a távolból figyeli az eseményeket, összemosolyog Sammel.

Este, Sam az irodában a jelentésével küzd, George gratulál neki a sikeres nyomozáshoz. Jarodnak is utánajárt, talált valamit a szüleiről. Az biztos, hogy a neve nem Doyle. Sam siet hozzá, hogy ezzel hálálja meg a segítséget. Üres lakást talál, Jarod eltűnt. Sam elmélázva suttog maga elé: Ég veled, Jarod!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündérke21 2009.10.03. 14:11:00

Köszi szépen :-) Most már emlékszem, hogy amikor ezt a részt láttam, nem értettem, ki a búbánat ez a Jarod :-)

kekhalal21 2009.10.03. 18:11:55

Nekem nagyon bejött ez a rész is már várom a következő is.

kekhalal21 2009.10.10. 19:14:38

Hol van az új rész már nagyon várom hogy jöjjön az új rész főleg úgy hogy már én nekem is sikerül leszedni a Jancswebről mind a 4 évadott

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.10. 21:29:36

Az új rész fel van töltve, majd a főszerkesztő élesíti és akkor jön. Türelem :)

Pissta 2009.11.25. 19:44:56

Így már emlékszem erre a részre. :)
süti beállítások módosítása