Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x24 (évadzáró) - All in

2009. szeptember 21. 16:03 - zaphodbb

Kaszinóban nyitunk, örömködnek és játszanak a népek. Párhuzamosan látunk egy szőke, kissé megfáradt felszolgálót, amint hajnalban kinyitja a kávézót. A kaszinóban egy öregúr fülébe susog a szőke és zsetont kap, a felszolgálónknak pár penny jut borravalóul. Nagyot váltunk: egy kaktuszba dőlt faszit tolnak be a sürgősségire, Langston látja el, mielőtt megdöbbennénk, hogy mi van, megtudjuk, hogy csak jótékonyságból szokott itt melózni.

Catherine és David várják Langstont a sivatag közepén egy fejbe lőtt kopaszhoz. Közelről lőtték fejbe és valószínűleg épp autót vezetett. Langston és Greg talál két cipőnyomot, az egyik egy csizmától, a másik egy tornacipőtől származik. Követik, hogy melyik merre ment: mindketten futottak, a csizmásnál volt a fegyver valószínűleg, a tornacipős húzta a lábát.

A laborban Nick épp indul Honoluluba, elmondja Langstonnak, hogy ő lesz az új bogaras ember Grissom helyett, erről lesz ott konferencia. Langstont egy csomag várja az asztalán, Gloria küldte, hogy ez biztos hiányzik neki. Régi emlékek vannak a dobozban: fénykép, öngyújtó, apa kitüntetése. Langston meg van rendülve. Riley jön be Catherine-hez, aki épp a kissé depis dokival beszélget, hogy az áldozat neve Huston Dobbs, kiégett az autója, erre figyeltek fel a helyi rend őrei és végül az eltűnt személyek adatbázisában találták meg.

A felszolgálóhoz térünk vissza, akit az elején is láttunk, őhozzá megy be Brass, ő a kávézó tulaja. Mikor közli a nővel, hogy Huston halott, akkor maga alá zuhan. Nem érti, ki akarta volna lelőni Hustont. Egy fickó a pult mellől szól Brassnek, hogy Brunoval kell beszélnie, ő és Huston mindig együtt lógtak. Váltunk a laborra: Riley, Mandy és Hodges vizsgálják át Huston kiégett kocsiját. Egy darabka 38-as lövedéket és egy régi Hux Club zsetont találnak első körben, aztán ráakadnak még egy 22-es golyóra is, úgyhogy két pisztoly volt itt, ez utóbbit meg is találják, ami egy műtárgy.

A 22-es műtárgy pisztoly tulajdonosa pedig az öreg fószer ,aki az elején adott egy zsetont egy nagyon szőkének, becsületes nevén Wiley Schindler, most is épp a kaszinóban ücsörög és üzletel. Hozzá érkezik Brass és Langston. Találkozott Hustonnal és Brunoval abban a kávézóban, ahol az előbb jártunk, és kiszúrt a pincérnő fülében egy zsetont, elkészítve fülbevalónak. Megkérdezte, hogy ez honnan van, ekkor hozta őt össze a nő Brunoékkal, akik 200 ilyen zsetont ajánlottak neki 300 dollárért. Schindler lealkudta 200 dollárra, de mivel ezek a Huxley zsetonok műkincsek, így sokkal többet érnek persze, de ezt nem kötötte a két idióta orrára. Brass közli vele, hogy megtalálták az ő 22-eséből származó golyót a helyszínen, úgyhogy sürgősen le van tartóztatva.

A laborban Greg tart kiselőadást Catherine-nek: a zsetonok a Hux Club kaszinóból valók, ami '81-ben virágzott és ért el hatalmas sikert, mert a tulaja, Hux, cicákat, vagyis bögyös-dögös-szőkéket alkalmazott a hely népszerűsítésére. Aztán összeveszett a partnereivel és kiszállt a cicáival együtt, amitől a hely gyors halált halt. Az innen származó zsetonokat a feljegyzések szerint megsemmisítették, merthogy ez a menetrend, ha bezárnak egy kaszinót. Megtudjuk, hogy tízezer dollárt is megér egy-egy darabja az ilyen megmaradt zsetonoknak. Brass hallgatja ki Schindlert, szerinte csak hamisították a zsetonokat Brunoékkal, és összevesztek, ezért lett lövöldözés belőle, de Schinder szerint mindez dőreség, ő nem csalt, lopott és főleg nem ölt meg senkit.

Hodges a Hux Club zseton vizsgálata után megállapítja, hogy eredeti zsetonokkal van dolguk, így Brass hamisítós elmélete megdőlt. Egyediek még abból a szempontból is, hogy csak egy gyárban készítettek ilyen fémzsetonokat, úgyhogy már el is indulnak embereink ebbe a gyárba, ami már rég elhagyatottan áll. A gyárban a sebesült Brunot találják, aki menekülni kezd, mikor meglátják. Bebújik egy nagy gödörbe, amin van takarófólia, csakhogy Langston és Riley okosak és megtalálják, és jól lerántják róla a leplet. Csuda izgi. Brunonak ugyan van a kezében fegyver, de félájultan hever a gödörben. Riley izmozni kezd,. hogy dobja el a fegyvert vagy lőni fog, de Langston odaugrik inkább Brunohoz és kiveszi az alélt fickó kezéből a pisztolyt.

Vissza a laborba: a gödörben, amiben Bruno hevert, egy halom zseton volt, mivel anno nehéz volt megsemmisíteni a zsetonokat, így a jó munkás emberek eltemették inkább őket. Ugrunk a kórházba Brunohoz, a szobája előtt Riley veszekszik Langstonnel, hogy nem kellett volna beugrania Bruno után. Langston bemegy a fickóhoz, akinek le kellett vágni a lábát, az elfertőződött lőtt sebe miatt. Langston rábeszéli a faszit, hogy mondja el neki az igazat.

Bruno kizokogja magát, majd elmeséli, hogy Hustont és őt azért bérelték fel, hogy felrobbantsák a zsetonos gödröt, de ők inkább bezsákolták a zsetonokat. A kávézó tulaja szólt, hogy Schindler venne belőlük, amiből az lett, hogy lenyúlta az összes zsetonjukat. Ők utánamentek, de Schindler úgy tett, mintha nem tudna semmiről. Elvitték kocsikázni, hogy kiszedjék belőle a zsetonokat, de Schindler lelőtte Huston a kocsiban Bruno pisztolyával, őt meg lábon lőtte a saját 22-esével.

A laborban Riley lövedéket vizsgál és egyezést talál: Bruno pisztolyával ölték meg Hustont de Schindler ujjlenyomata nincs rajta a fegyveren. Semmilyen nyom nem mutat arra, hogy Schindler a kocsiban járt volna. Langstonhoz és Catherine-hez érkezik a szerencsejáték felügyelettől egy tag és vázolja, hogy mivel elszúrták a nyolcvanas években a szerződést, így ki kellene fizetniük a Hux Club zsetonokat, ha valaki be akarná váltani őket náluk. De mivel nem akarnak fizetni, ezért jó lenne, ha először a zsaruk találnák meg és tartanák meg a zsetonokat, mint bizonyítékot.

Langston hívja Brasst, hogy megvan-e már Schindler a zsetonokkal, merthogy ő közben elment a kávézós nőhöz és nagyon holtan találta az ágyon. Az ágy be van terítve zsetonokkal a nő mellett, egy órája lehet halott. Ismerte a gyilkost a jelek szerint. Közben jön a hír, hogy megtalálták Schindlert, az autója tele volt Hux Club zsetonokkal. Brass hallgatja ki újra Schindlert: állítólag megegyeztek a nővel és megvette tőle a zsetonokat, mert hallotta hírét, hogy ki kell fizessék a felügyeletnél. De amikor otthagyta a nőt, akkor még élt és épp az ő kétezer dollárját számolgatta.

Greghez ugrunk, aki magyaráz Catherine-nek, hogy van egy videó-felvételük egy fasziról, aki eladott jó pár Hux Club zsetont, tehát még van egy ember, akinél vannak ilyenek valahonnan. És hitelkártyával fizetett, úgyhogy a nyomába is tudnak eredni. Egy lakásban járunk Langstonnel, megtudjuk, hogy Walter Ellis a neve a zsetonos pasinak, aki a kávézós nővel élt együtt és ez az ő lakása. Schindler lehet, hogy tényleg az igazat mondta és Walter akarta a kávézós nőtől ellopni a zsetonokat és ebből lett az, hogy végül lelőtte.

Langston a garázsba megy, ahol az ott lévő autó csomagtartója tele van Hux Club zsetonokkal. Megtalálja Schindler kétezer dollárját a névjegyével együtt az autóban. Aztán az ott álló másik autóhoz lép, de amikor fel akarja nyitni a csomagtartót, akkor kiugrik belőle Walter és lőni kezd rá. Langston kemény legény, lelövi Waltert, mint a szél. Majd letérdel mellé és fogja a fejét. Nyilván a következő évadban jön majd egy kis jojózás azon, hogy Langston marad avagy inkább orvos lesz mégis. Köszi az egész évados figyelmet!

Címkék: csi lv
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goyo 2009.09.21. 17:51:20

Csütörtökön (pénteken hajnalban) jön az idénynyitó!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 18:04:23

@Goyo: kezdjem újra a 9. évadot hogyvoltozni?:))

makepeace 2009.09.21. 18:05:30

Köszönöm az hogyvoltokat!!!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.21. 18:18:01

@makepeace: köszi, hogy olvastál:) októberben jövök majd a Vészhelyzettel, ha végre folytatja a RTL!

Sol 2009.09.21. 20:29:00

Jó volt a hogy volt:)

tóparti látomás 2009.09.22. 10:51:28

Köszi zaphodbb! Jó volt mint mindig ;))

KiWiSaGe 2009.09.22. 17:12:13

kösz az összes hv-t. Ezt meg pláne mert lemaradtam róla.

fishbone973 2010.03.29. 07:50:15

már itthon is fut a 10. évad, nem folytatod?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.29. 08:53:13

@fishbone973: de, kéne folytatnom, meg a vészhelyzetet is, csak állandóan el vagyok úszva a munka-család-blogolás háromszögben:(
süti beállítások módosítása