Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x25 (69. fejezet, 19891214)

2009. szeptember 18. 13:00 - Milo Rambaldi

Én csak olyan visszahúzódó alkat vagyok, de ha baj van, nincs nagyobb öröm számomra, mint hogy segíthetek – Janka néni

Mindjárt itt a karácsony. Az előző részben Fogtündérből újságíró lett, de csak majdnem, Erdészke meg szerzett telket, szerintem az is csak majdnem. Taki autójával ismét rejtélyes éji mizéria esett, már rég volt ilyen. Mágen doktor egyre inkább áldozatául esik medikája végzetes vonzerejének, miközben a kozmetikában virágzik a lánykereskedelem (már amennyiben Hermin lánynak számít...). Feriéknél semmi lényeges nem történt, csak a politikai továbbképzés zajlott felsőfokon, igaz az mindenkinél. Ma a társadalmi továbbképzés jön, rettenetes rész következik ismételten, újabb mélypont.

Takácséknál reggeli vita van, mert a T-1000-es gömbcsukló-gondjait egy kis gyógyvíz megoldaná az orvos szerint. Szerintem egy kis WD-40 is teljesen jó lenne. De Lenke nem megy, mert NINCS PÉNZ, és beutaló sem. Kabátja sincs, mert amekkora állat volt, odaadta a menekülteknek. Taki ezért összeesküvést szervez, vegyünk Lenkének kabátot. Kabátvásárlás helyett teleklátogatás és álmodozás van. Emeletes ház, toronyóra, kapálás. Kinek mi a vágya.

Juniort látjuk, amint Rita névre hallgató affektapina barátnőjével sétál. Aki nem elég, hogy elkéri Junior uzsonnáját, még fikázza is. De hívja délután fiúzni, Junior még Etust is lemondja. Dolgozat jön, majd a tanár arra kéri Julcsit, hogy menjen el a padtársához, aki egy hete eltűnt. Junior próbálná passzolni a programot, de nem megy neki. Így Ritát passzolja, aki affektál tovább. Charlotte remek biznisze mégsem annyira remek, mert a kinti pasik negatív AIDS leletet kérnek, ami a magyar múmiáknak kissé kínos. Hölgyeim, lehet válogatni. Vagy szuri és sok lóvé, vagy marad a kapa.

Jutka úszást szervez a kölyköknek, van köztük víziszonyos is, jaj, mi lesz. Ezt egyelőre nem tudjuk meg, azt viszont igen, hogy valamelyik kedves szülő feljelentette a tanácsnál az iskolát a múltkori papírgyűjtés miatt, szerinte az iskola elcsalta a pénzt. Nofene. A tanács igazoló jelentést kér, mindenki tombol. Közben Feri kézen fogva vezeti Frusztrát... nem az oltár, hanem az ügyvéd elé, majd megy kávét készíteni, csöngetnek. Na ki az? A drága Janka néni. Frusztra könyörög Ferinek, hogy ne hagyja kettesben Jankával, de Feri elhúz az ügyvéddel együtt. Janka önzetlenül segíteni akar, Frusztra ebben nem hisz, szerinte Janka önzetlensége még sokba fog kerülni. Szerintem is, de Janka marad.

Akció van, illegális szemétlerakó platós IFA érkezik, két vagánycsávó elkezdi a szemetet hajigálni, érkezik Bőhm, ordít, a fiatalok is, Bőhmnek kinéz egy lapáttal végrehajtott lobotómia, de jön Sümeghy. Kiderül, hogy patkányok is garázdálkodnak a szemétben, Bőhm menne telefonálni, de nem meri Sümeghyt otthagyni, befut Feri, aki a tettek mezejére lép, beül az IFÁ-ba, beindítja, és körözni kezd, nehogy elmeneküljenek a gaz gonosztevők. Jön a rendőrség, a főkolompos szerint ők csak fuvarokat vállalnak. Feri okoskodik egy sort, tudni szeretné, hol vannak a közterületesek. Hol baszki, hát ott, ahol jól lefizetik őket. Ilyen hülyeségeket kérdezni...

Örömködés megy a mentőszobán, jönnek az új kocsik, Barkas helyett Toyota lesz (engem még 1991-ben is a Barkasszal vittek törött lábbal a kórházba, úgy rázott, mint a picsa – a szerk.). Jön a politika is, mert a mentőkórházak rettenetes állapotban vannak, jaj. Ádám meg egy szemét állat, mert nem látogatja Lászlót. Hogy Balek medika is beszélhessen, megtudjuk, hogy nem utálja annyira a mentős szakmát. Ádám kezd belebonyolódni beosztottjába, úszni hívja, a kis szende szűzkurva meg persze, hogy rezegteti a szempilláját, megyünk majd, együtt izzadunk. Ja bocs, az nem az uszoda. Így Ádám egyedül megy, de jön Jutka és Vilma a kölykökkel, akik ugrálnak, Ádám kimenekül, de belefut Lászlóba. Aki fogyott 16 kilót, nem vedel, és a gyógyult alkoholista mintaképe most már.

Lenkét leszállítja a család az ABC-be, utána Fogtündér és Taki a frissen lezárt János-hegyi kilátó helyett mennek valami új kilátóba. A köztájékoztatás fontos része a Szomszédoknak, így aktuális csak a sorozat. Ennek tükrében azt is látjuk, hogy csöpög az összes tejes zacskó (hol van még a TetraPak...), a vevők ruháját tisztogatni kell, Lenke remek ötlete ellenben az, hogy vegyenek rácsos ládát, amibe lecsöpöghet a tej. Király. Fogtündér egyből le is adja cikknek az új kilátót, mert az pozitív. Ami kevésbé az: kicsi keze írásával teszi mindezt, mert gépelni nem tud. Gyümi, Gyümi, hát milyen újságíró leszel így, kicsi bogárkám?

Etus beszél Seniorral, nem tudják, hol van Junior. Mi tudjuk, padtársánál van, aki azért nem jár iskolába, mert az anyja kórházban van, az apja meg nem tudja, hol van. Junior szerint ez nem elég ok, így némi ordítás után fény derül a sötét titokra. Egyetlen cipője van a kislánynak, ami szétment. Ezért nem jár iskolába. Istenem, ez a leheletfinom társadalmi keresztmetszet, amit ma kapunk. És ez folytatódik, beszarok most már tényleg. Junior megy Etus leharcolt klumpájával a cipővel Pannihoz, Etus szerint meg a felnőttek ne vegyenek egymásnak karácsonyra ajándékot, mert idén, aki fizetésből él, az úgysem tudja ezt megtenni. Bőhm végszava pedig az, hogy ki kell takarítani, mert elszaporodnak a patkányok. Na most tényleg sokkot kaptam.

Címkék: szomszédok
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Félkraj cár 2009.09.18. 13:15:49

A szeméttelepen nem IFA érkezik, hanem Zuk.
Én nem emlékszem Barkas mentőre. Az Nysa lesz, szerintem.

Borcsika 2009.09.18. 14:09:18

@Félkraj cár: mostan te azért jöttél, hogy izélgesd Rambaldit? Már így is csak heti egy a kvóta, és ha így viselkedsz, akkor teljes megvonás lesz.

Szóval, nekem ismét kellems felüdülés volt, így ebéd után.
Érezhetően kezdődik a társadalmi betagozódás, amit a sorozat ugyan kiélezve, de megpróbál visszaadni.

Azt nem érte, hogy a zÁdám, miért nem dugta meg a medikáját? Igazán ráfért volna mindkettőjükre.

Félkraj cár 2009.09.18. 14:22:45

@Borcsika: Dehogy izélgetem. De ne csodálkozz, ha legközelebb összekeveri Julcsikát Lenkenénivel. :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.18. 15:12:34

@Félkraj cár: Pont leszarom... a történet szempontjából lényegtelen.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.18. 15:14:41

@Borcsika: Heti kettő. Néha egy. Például ezen a héten. De ha jó lesz mindenki, akkor lehet, hogy vasárnapra gyártok még egyet :o)

Edd China 2009.09.18. 18:58:36

Félkraj cár 2009.09.18. 13:15:49

Valóban, valóban. Zuk és Nysa azok.

Ez nem izélgetés, és nem von le egy cseppet sem a hogyvolt értékéből.

De ha valaki nem tudja (korból kifolyólag stb.), hogy milyen autók voltak akkor félrevezetheti.

Szóval szerintem nem kéne fenyegetőzni rögtön, főleg nem a posztíró nevében.

Izgatottan várjuk a vasárnapit - ha lesz!

Borcsika 2009.09.18. 22:40:26

@Daniel David: Eszemben sem volt fenyegetőzni, főleg nem Rambaldi bevében, akit nagyra bescülök a kitartásáért (is).
Csak tényeket közöltem, és hidd el Veled együtt nagyon várom a vasárnapi posztot.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.19. 07:53:53

Mon Dieu. Barkast írtam, mert Barkast volt kedvem írni. Miért? Mert. Ámde ha történelmileg, műszakilag és politikailag korrekt Szomszédok hv-ra vágytok, megkapjátok. De akkor meg is eszitek, amit főztetek :o).

Libikóka · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/ugyintezo-titkar.php 2009.09.19. 11:01:58

Hogyvolt nélkül már nem bírom nézni a szomszédokat! Ilyen depressziós sorozatot!!!
:D

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.09.19. 17:59:13

@Rambaldi: Remélem a hamarosan következő választásokra részletesen kitérsz majd a hogyvoltokban. Legyen benne szociálpolitika, szociológia, politika, NINCS PÉNZ, és mély interjú minden szereplővel. ;)

Edd China 2009.09.19. 21:58:39

Rambaldi · hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.19. 07:53:53

:D:D:D:D:D:D
süti beállítások módosítása