Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x21 - Őserő

2009. szeptember 16. 14:00 - leeann

Tehát kezdjük is az évad utolsó előtti részét! Buffy megsértődik a csapatra és elszalad megkeresni Rileyt, aki viszont Adamnél van, ezért Buffy nem találja őt. Adam azért elmond egy-két olyan dolgot Rileynak, amit a katona eddig nem tudott. Például azt a félig terminátortól tudja meg, hogy nem csak Spike, de ő is kapott tudatmódosító chipet, és azt most Adam aktiválta. Persze Riley chipje nem a fejében van, hanem a központi idegrendszerhez van csatlakoztatva. Miközben Adam szentbeszédet tart, megérkezik Spike is, aki szeretne már chiptelen lenni.

Azért ezt még nem eszik olyan forrón, mert Adam terve továbbra sincs bevégezve. Riley jelenleg használhatatlan a chip aktiválása miatt, de szóban azért tud még feleselni Adammel. A csapat nem nagyon beszél egymással, mert mindenki vérig van sértve, de a munka nem állhat, így Buffy elmegy a barlangba, ami nemrég még Adam lakása volt. Miközben Buffy keresgél, Adam elviszi Riley-t a központ egy titkos részlegébe, ahol az új emberiséget szeretné létrehozni a félig gép. Walsh professzor és a doki halottak, és eléggé oszladoznak, de Adam valamit rájuk szerelt, amitől képesek mozogni, meg újabb félig ember, félig robotokat építeni.

Az első ilyen gyöngyszem a halott Forest, aki már nem is annyira halott, mint volt. Természetesen Riley-ra is ez a sors vár, mivel a chip miatt ellenállni is képtelen, hamarosan be is következik a géppé válás. Riley a halott Walsh professzorra próbál hatni, de az képtelen reagálni, csak azt tudja végrehajtani, amit beletápláltak. Miközben Riley tehetetlenül ücsörög sorsára várva, Forest, alig várja, hogy a vadász ellen fordítsa új erejét. Miközben a bázison zajlik az élet, Buffy összecsődíti a csapatot, és kideríti, hogy ki ugrasztotta össze őket.

Persze, hogy Spike volt, és mindenki bedőlt neki. Viszont a csapat, ha együtt gondolkodik, ki tud sütni valamit, ami azt jelenti, hogy nagyjából rájöttek Adam tervére, mert a disc, amit Spike-tól kaptak, kikódolta önmagát és megadta a titkos részleg minden adatát. Természetesen arra is rájött a csapat, hogy Adam mindenképp a bázison akarja tudni Buffyt a megfelelő pillanatban, bár az még homályos előttük, hogy miért is akarja ezt. Most, hogy már a csapat újra barátkozik egymással, ideje a tervkészítésnek.

Az már biztos, hogy Spike Adam oldalán van és Riley eltűnt, de talán van a csapatnak annyi ereje, hogy szembeszálljon a gonosszal. Giles kitalál egy varázslatot, ami esetleg megbéníthatja Adamet és akkor sebezhetővé válik, de egyedül nem tudja megoldani, így Will is megy, valamint Xander sem hiányozhat, tehát mind mennek. A csapat be is jut a bázisra, de már a liftaknában elfogják őket a katonák. Mivel a vadász nem egyedül érkezett, Spikenak megmarad a chipje, Adam pedig pipa rá rendesen, és Forest kezére adja. Jó, persze a vámpír leleményesebb, mint egy ember-gép, így eliszkol.

Közben a parancsnok Buffy fegyveres zsákjában kutat, épp csak a lába lóg ki belőle, és egy csomó eszközről azt sem tudja, hogy micsoda. A parancsnok próbálja fitogtatni az erejét, de a titkos labor ténye azért eléggé meglepi őt. És ha még nem volt elég a meglepiből, akkor Adam is gondoskodik párról. Buffy persze továbbra sem tudja megértetni a parancsnokkal, hogy a katonaság ereje itt most semmit nem ér, minden szava falra hányt borsó. Akkor lássuk az Adam féle meglepit! Először kikapcsolja a bázison az áramot, majd kinyitja az összes cellát, amelyek dugig vannak démonokkal és vámpírokkal.

Nesze neked, katonaság! A katonák csatázni kezdenek a démonokkal, sőt inkább háborúnak tudnám nevezni azt, ami ott folyik. Mindeközben Buffy kiiktatja az őket felügyelő őröket, és a csapat nekiáll az egyesítő varázslat kivitelezésének. Időközben Will megtalálja a titkos labor helyét, de a bázis egy csatamező, és valahogy oda kellene jutniuk élve. Ez a terv sikerül, és a csapat már az Adam felé vezető ajtón kopogtat. Buffy elindul egyedül az ismeretlenbe, de a csapat támogatja minden varázserejével.

Az első, akire Buffy rátalál, az a magatehetetlen Riley. Hamarosan megjelenik zombi professzorasszony a segédjével, valamint Adam és Forest. Mivel Buffy azonnal ellenkezik az ellen, hogy részese legyen a nagy tervnek, Adam kiadja az öld meg parancsot, amit Forest azonnal teljesítene is. Miközben a vadász harcol, a csapat a vadászokat egy testben egyesítő varázslaton ügyködik. Forest és Buffy harcolnak, de Riley az akaraterejével mégis képes némi mozgásra, hisz a barátnője van bajban. A némi mozgással vág egy nyílást a szíve fölött és megpróbálja kivenni a chipet.

Mikor már majdnem legyűrik Buffyt a rosszak, Rileynak sikerül kiügyeskedni magából a chip-et és szembeszáll Foresttel. Közben a bázison továbbra is dúl a harc, amiből Spike is kiveszi a részét, de nem a démonok oldalán harcol, ugyanis még mindig van chipje. Amíg Riley Foresttel harcol, Buffy megtalálja Adamet, és vele kezd bunyózni. Persze Adam úgy dobálja lányt, mint egy rongybabát, de a kezéből kijövő szuronyt hamar elveszíti. Viszont ez nem szegi kedvét Adamnek, mert az Eötvös cirkusz „Van mááásik” műsorát idéző mozdulattal a másik kezéből egy fegyvert csúsztat elő, ami csak szórja a golyókat, és szórja és szórja.

Buffy ereje az utolsó pillanatban egyesül az összes eddigi vadászéval, és furán villogni kezd a lány szeme, majd egy védőburok megvédi őt Adam lövéseitől is. Közben Rileynak sikerül sok kis darabra robbantani Forestet. Az összes vadász erejével és Giles varázslatával sikerül meggyengíteni Adamet, és még az erőforrását is sikerül kitépni a testéből, amitől a gép egyszerűen a földre esik. A varázslat végén egy démon csak bejut a csapathoz, de Spike kicsinálja, így a csapat egyelőre nem szúrja szíven egy karóval. Buffy kimegy harcolni, és miközben próbálja legyőzni a démonokat, a katonai nagykutyák azt a döntést hozzák, hogy a bázist meg kell semmisíteni, mintha sosem létezett volna.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása