Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x14 – The Coup

2009. szeptember 16. 11:00 - Milo Rambaldi

Az első évad legkirályabb részei jönnek most sorra, a mai is nyugodtan feliratkozhat erre a listára. Mert... tadam... ma érkezik Mr. Sark. Az előző duplarész végén Arvin ujját levágták, a CIA kezébe jutott egy kis üvegnyi Rambaldi-lötty, Syd pedig úgy döntött, mégsem akarja abba hagyni a kettősügynökösdit, jó meló ez, unalmas lenne fagyiskocsit tologatni a bosnyák tengerparton, sok a kő, meg a nyelv is nehéz.

Hongkongban vagyunk, egy mellkason lőtt kínai tántorog ki a bankból, mögötte egy karabéllyal felszerelt ifjú, aki némi gondolkodás után belelő a kínaiba még egyet. Ugrunk az SD-6 központjára, a kínai az FTL vezetője volt, a karabélyos nevét nem tudjuk, viszont az FTL összes Rambaldi cuccát megszerezték, és most a K-Directorate-tel akarnak összeállni. Hogy a világ összes Rambaldi cuccát megszerezzék, és ezzel leigázzák a földgolyót. A Las Vegasban ügyködő közvetítőt kell megfigyelni, akire poloskát csempésznek majd, Dixon jamaikai képviselőként fogja mindezt megtenni. Arvinbácsi gratulál Sydnek a múlt heti teljesítményért, ha te nem lennél, egyikünk sem élne.

Syd már Vaughnnak meséli, azt hittem, letépem Arvin frissen vart ujját, a szemét dög, mindenki azt hitte, a hazának dolgozik, de nem. A CIA-s ellenküldetés csak annyi, hogy Syd figyelje Vegasban az eseményeket. SD-6. KémFater és kicsi lánya beszélgetnek, Jack kérdezi, hogy megy az oskola, jányom? Hát sehogy, jön a válasz. Abba is akarom hagyni, mert csak azért csinálom, mert az hittem, hogy az anyám is irodalomtanár volt, aztán kiderült, hogy egy tetves ruszki bérgyilkos, az irodalom csak álca volt azt hiszem, nálam is az, ezért abbahagyom. Mit szólsz hozzá? Jack nem szól semmit. Főcím.

Will fut be Sydhez, magnó kell neki, találkozóra megy, erre Syd kiszúrja, hogy Jenny kiszívta Will nyakát. A kis éji vámpír. Röhögés, alapozókenés, érkezik Francie és Charlie, együtt reggeliztek a szülőkkel, akik legnagyobb meglepetésükre összehaverkodtak. Így együtt akarják az esküvőjüket tervezni. Fasza. Vegasba készülnek ők is, Syd próbálja valahogy hárítani a találkozást, de ez nem fog menni. Will találkozója a börtönben van. Mégis elkezd beszélni McNeil. A kódolóprogram, amit írt, tartalmaz egy olyan fájlt, ami rögzíti az összes használó nevét. Már csak a fájlt kell megszerezni, ami a neveket tartalmazza, így Will betör McNeil régi vállalatának számítógéptermébe. Jó kis számtech cég ez, nyolc év alatt nem változtatták meg a kódokat, fő a biztonság. Will szó nélkül bejut, és megszerez mindent.

Syd az egyetemen a tanárával közli a döntését, de a tanár nem írja alá a kilépőpapírt. Mert szerinte Sydney egy irodalmi géniusz, most is ötöst kapott a dolgozatára, amit fél év késéssel adott be. Gondolkozzon még egy kicsit. Syd elindul gondolkozni, közben Charlie zenekari plakátját ragasztja, amikor érkezik egy csaj, ránéz Charlie képére, és annyit mond, ezt a faszt. Jártam vele pár hónapig, aztán ejtett elég rondán. Mikor jártatok, kérdi Syd? Hát egy pár hónapja. Nofene. Francie mégis csalás alatt van. Érdekes les a vegasi út...

Las Vegas. A Bob Marleynak öltöztetett Dixon és a szolid Syd sétálnak a kaszinó felé, közben Willel beszélget Syd, nem gondoltam volna, hogy Charlie ekkora dög, valahogy meg kell mondanom Francienek. Dixon szerint is egy szemét állat Charlie. Dix a főbejárat felé megy, Syd meg a művészbejárót veszi célba. Syd ő álcája még viccesebb, a táncos lányokat fogja boldogítani. A kaszinó rendszerébe a betörés bonyolult. Kivéve, ha Marshall a techguru, mert ő egy biciklikormány markolatával is feltöri a rendszert. Így Syd könnyen kicseréli Dix fényképére az igazi jamaikai küldött fotóját.

A Bob Marley jelmezes Dix szó nélkül átjut a biztonsági ellenőrzésen, majd privát pókerasztalhoz ültetik a közvetítővel. Dix kiejtése és viselkedése egészen leírhatatlan, eközben Syd az egyik kamerán kiszúrja a villámházasodni kívánó Franciet és Charliet. Ajjaj, cselekedni, kell, táncoslányból visszavedlik üzletasszonnyá, majd közli Charlieval, hogy megöli, ha nem mondja el Francienek, hogy csalta. Ezt buktad, fiam. Közli is Francievel, hogy otthon akar házasodni, nagy esküvőt akar, barátokkal. Dixon eközben a közvetítő összes pénzét elnyeri, meg a Rambaldi jeles gyűrűjét is majdnem, aztán mégsem, végül mégis gyűrűt cserélnek, épp időben, mert Dix lebukik, az attasé telefonált, egyszerre még Bob Marley sem tud két helyen lenni. Le is gyakják Syddel az összes őrt, majd gyorsan lelépnek.

Otthon vagyunk már, és Charlie persze nem mondta el Francienek a megcsalás sztorit, ezért elmondja helyette Syd. Enyhén fogalmazva sem rakja a vitrinbe, amit kap. Szemét dög, aki utálja Charliet, a kezdet kezdete óta az esküvő ellen van, a bankos meló a fejébe szállt, sznob picsa lett, aki már nem is igazi barátnő. Will szerint Franciet nem kell annyira komolyan venni, mégiscsak élete legszarabb hírét kapta meg. Az érzelmi öt perc folytatódik, egy körhinta előtt áll KémFater és KémBarbie, kérdezi Syd, mit keresünk itt. Jack egészen sokat beszél, az elmúlt 13 részben nem hallottunk tőle ekkora monológot. Ide hoztunk anyáddal, amikor kicsi voltál, és itt beszéltünk mindenről, kivéve az ő KGB-s másodállásáról, és szerintem te jó tanár lennél, lányom, csak mert, egyébként meg egy érzelmi zombi vagyok.

A közvetítő gyűrűjének cseréje segítségével megtudjuk, hogy 20 óra múlva meeting van Moszkvában, és végre kiderül, ki Az Ember. Sloane szerint egy férfi, és nagyon szeretné látni a rusnya pofáját. Syd és Dix feladata: kideríteni, ki Az Ember. Vaughn körmönfontan, de végre előadja Sydnek, hogy ő is szeretné, amit Syd szeretne. Hokimeccsre járni, pizzát enni, ránézni. Ebben a sorrendben. De a hoki a lényeg. Syd egyedül borozgat otthon, beesik Francie, Charlie mindent elmondott neki, bocsánatot kér Sydtől, majd kiakad, mint ahogy ezt ilyenkor kell.

Moszkva. Vörös csillag, usanka, Kalasnyikov, ha a Kreml látványa nem győzött volna meg minket, hogy a 3-as stúdióban vagyunk. Syd is a helyi népviseletben parádézik, usankában libeg át az utca felett, beköti a kamerát és a hangot, indul a találka. Az Ember nem jött, helyette az epizód elején látott gépfegyveres érkezik. Mr. Sark vagyok, mondja. És adok nektek 100 millió dollárt, ha az Argentínában szerzett Rambaldi cuccot ideadjátok. Egy percetek van dönteni. Hehe, mondja Ivankov, a K-Directorate vezetője, ilyen hülyeséggel holnap gyere vissza. Nem jön. LELÖVIK IVANKOVOT! Az életben maradt második pedig igent mond. Syd egészen sokkot kap, elkezdi rugdosni a kötélről a falat, persze a lenti őr fejére hullik a vakolat, kintről-bentről lőni kezdenek, Syd 110 pontos gyakorlatot mutat be a kötélen, és ezúttal ténylegesen a levegőben maradunk.

Címkék: alias
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.09.16. 11:48:06

Dixon mint Bab Marley nagyon ütős!

A hv meg ismét fasza lett, grat.

sélli_ 2009.09.16. 19:28:13

Ejnye ejnye, végre megjött Julian Sark és csak EGY csoffadt képet tettél be róla...???! Egyes! és 10 db fekete pont.

Tegnap visongva röhögtünk az egyik kollégámmal a BL meccs beharangozója elött, hogy Vince Ottó tisztára úgy néz ki mint Vaghn. És télleg. Igaz kicsit kerekebb az orcája, de egy ál-Vaughnnak simán elmegy! :)

Duerre 2009.09.16. 21:23:40

Sark, yeah! Vele tényleg felpörög (ez) az évad (is). Amit a K-Direktorátus vezetőségével folytatott tárgyaláson előad, az verhetetlen!

A hv nagyon jó lett, sok találó poénnal, köszi Rambaldi!
süti beállítások módosítása