Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x06 - Rendezetlen számla

2009. szeptember 08. 14:00 - Sikamlós Jim DiGriz

(Blogrovat: a csúszás azért volt, mert agyvérzést kaptam attól, hogy nem tudták lefordítani a 'repo' szót - legalábbis az elején, magyarul nem is néztem tovább.)

Látni és látszani. Fontos, ha az ember bringás, vagy a Miami klubélet fontos szereplője, de túl sok, ha kém vagy, akit egy ismeretlen szervezet figyel. Mike például sosem hagyja egy úgy a lakást, hogy ne szórná fel liszt és fluoreszcens por keverékével, hátha valaki hagy benne lábnyomokat. Nem tudni, hogy eddig hányszor porszívózott fancsali arccal, de most bejött a dolog - mondjuk az is feltűnik neki, hogy akárki tört be, akart is nyomot hagyni. Nagyon nincs is idő ezen elgondolkodni, ugyanis Westen anyu telefonál, hogy valamiféle férfiak törtek be éppen a házába. Michael és Fi már száguld is.

Az utcán áll egy sötét furgon, miközben Mike beront a lakásba, Fi egy nála valamivel nehezebbnek tűnő puskával fenyegeti meg a sofőrt. Bent két nagydarab a berendezést veri éppen szét, Mike könnyedén lecsapja mindkettőt, mire előjön a főnökük, Madeline karját szorongatva. Kis kedélyes csevegés, a fickó bevallja, hogy ők jártak Mike-nál, és momentán ő az új pasi hősünk életében, köszönhetően Mike elég figyelemfelkeltő magánnyomozásának. Ő lesz hát, aki szeretné kicsit kordában tartani ezt a "biztonsági kockázatot".

Váltás, Sam henyél a strandon, és az új barátnőjéről, valamint egy meló lehetőségéről beszélget kémünkkel. Mivel anyu háza épp némi felújításra szorul, Mike belemegy, hogy beszéljen Virgillel, Sam ex-tengerészgyalogos cimborájával. A fickó hajók visszaszerzésével (nem javítással, RTL Klub!) foglalkozik, és egy ismerőse, akinek már jött néhány szívességgel, megkérte őt egy dögös kis csónak visszavételére. Sajnos a jelenlegi tulajok, néhány jamaikai fegyveres akik gyaníthatóan csempészetből élnek, nem egyeztek bele a dologba, úgyhogy jó lenne Mike szakértelme. Neki meg a pénz, szóval belecsap a dologba.

Kémünket a lakásnál épp a rejtélyes ügynök várja, aki elviteti a kocsiját, hátha bizonyíték van benne. Szerencsére kölcsönkérheti Virgil furgonját. El is megy Fi-vel és Sam-mel megvizsgálni a hajót és a jamaikaiakat. Mike felölti az egyszerű, de lelkiismeretes Homer szerepét, aki csak a hajóért jött Virgil megbízásából. Megússza, a csempészek nem mernek emberkedni, de csak mert Sam közben kamu indokkal odahívott néhány rendőrt a közelbe. Kicsit arrébb ki is vontatják a hajót, és Mike a kémek hatodik érzékének sugallatára gyorsan megkeresi a GPS jeladót, ne legyen már olyan könnyű követni. Le is szállítja a hajót Virgil cimborájának, Mason-nek. Ő, és két haverja viszont Virgilt várták egy robbanószerrel telepakolt raktárban, úgyhogy a meló már megint nem lesz sima. Kémünk meglóg a szorult helyzetből, és még azt is sikerül megfigyelnie, hogy Masonék bizony zsaruk, a korruptabb fajtából. Virgil be is vallja, hogy a lányával zsarolták a hajó visszaszerzésére - alakul a kép. Mike nem örül, de elrejti Virgilt Madeline-nél, majd mielőtt hazamegy, megbízza Sam-et, hogy szedje szét a hajót.

Otthon sem könnyebb, persze: miközben Fi egy barkácsolt oszcilloszkóppal keres lehallgatókat a lakásban, megpróbálja kifaggatni Mike-ot, hogy is volt a szakításuk anno - hősünk egy éjjel lelépett egy közös küldetés során Írországból, egy szó nélkül. Mike megmagyarázza: a fedősztori megdőlt, nem volt ideje semmire, egy üzenettel pedig csak Fi-t sodorta volna veszélybe. Egyelőre ennyiben is maradnak, és végül a lehallgatót is megtalálják, majd semlegesítik. Sam is jelentkezik, mivel kiderült, miért fontos a csónak: a padlólemezek alatt egy hatalmas kupac pénz lapul. És mikor már azt hihetné egy képzett kém is, hogy rosszabb nem lehetne: Madeline és Virgil egymásba gabalyodtak.

Mike inkább a melóra fókuszál: elküldi Sam-et és Virgilt, hogy valahol szabaduljanak meg a hajótól, és szervez egy találkát magának (vagyis hát Homernek) Mason-nel. Sam-ék el is cuccolják a hajót a mocsár közepére, de hirtelen megjelenik egy csapat jamaikai, és kitör a lövöldözés/menekülés. Volt tehát egy második GPS jeladó is - a csempészfőnök, André komoly ellenfél. Ő is, Mason is nagyon vágyik már a pénzre, de Masonnek legalább van egy kis serkentője: Virgil lányát lekapcsolták egy közúti szabálysértésért, baromi nagy pech volna, ha drogokat találnának a kocsijában.

Mike-nak persze még mindig ott van a saját élete is: vissza kéne szívatni a titokzatos ügynököt. Be is lopódzik a hotelszobájába, és beépít egy nagyon erős elektromágnest az asztali lámpájába, ami mellé a legvalószínűbb, hogy teszi majd a notebookját. Ez vicces lesz, az már kevésbé, hogy Virgil és Madeline ifjú szerelmesek módjára kiosonnak egy kicsit szórakozni. André egyik embere persze kiszúrja őket, és elkapja Virgilt, eléggé elrontva ezzel "Homer" találkáját Andréval. Így hát a biznisz: Virgil cserébe a tízmillióért. Mike-nak már van is egy terve. A felkészülés közben jön a dühös telefon: bejött az elektromágneses meglepetés, és a rejtélyes idegen egy üzenetet hozott: ideje lenne kémünknek feldolgoznia a kirúgás tényét, és megülni a seggén.

Másnap dél, a nagy túszcsere pillanata. Triónk felkészül, Sam távcsöves kispuskával rejtőzik el egy jobb lőállásban, Mike pedig kipakolja a pénzt az út közepére. Megjön André a fiúkkal, majd pillanatok múlva Mason is. Miközben a két feszült társaság felsorakozik, kémünk lelocsolja benzinnel a pénzkupacot, majd egy gázfáklya lengetésével meggyőzi Andrét, hogy engedje el Virgilt. Miután ez megtörtént, bemutatja egymásnak Masont és a jamaikait, a kitörő lövöldözésre pedig lazán odavágja a fáklyát a pénzhez, és elhajtanak Virgillel.

A csempészek halottak, Masonék letartóztatva, Virgil lánya szabad: már csak Virgilnek kell eltűnnie egy időre, hogy lecsillapodjanak a kedélyek. Sam még a Chargert is visszaszerezte legendás haverhálózatának mozgósításával, így Mike megint egy dologra tud koncentrálni. Fel is keresi a titokzatos ügynököt, aki éppen egy kis bisztróban ebédel, és bosszantja egy kicsit, adva egy lehetőséget Fionának, hogy közben elemelje a pasi tárcáját. A neve Bly. Jason Bly.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sikamlós Jim DiGriz 2009.09.08. 15:42:22

Naívan azt is gyaníthatná az egyszerű rajongó, hogy ugyanaz az ember fordított az RTL Klubnak, aki anno a fansubot csinálta, ott is ugyanez a falnak menős hiba volt.

Persze lehet, hogy én vagyok a szőrszálhasogató, és nem egy akkora baki ez az egész.

p3d3str1an 2009.09.15. 13:11:54

@Jim DiGriz: nem vagy szőrszálhasogató, én csak fansubbal láttam ezt a részt, de nem értettem ezt a javításos dolgot, amikor a sztori szerint meg teljesen más a hozzáállás :)

Sikamlós Jim DiGriz 2009.09.15. 14:08:52

@p3d3str1an: számtalan ilyen volt, és most direkt nem írom le, hogy az RTL Klub fordítója ne tudjon gyanakodni :D.

Mindenesetre mindig hegyezem a fülem a szinkronra, hogy hadd szórakozzak jól.

A Baltás Sam-et is megmagyarázhatná valaki :D.

p3d3str1an 2009.09.16. 11:34:40

@Jim DiGriz: legközelebb is jelezd az ilyesmit, mert én főleg azért olvasom a hogyvoltokat, hogy ha valamit nem értek, a nálam okosabbak elmagyarázzák. Örültem is amikor most észrevettem hogy van BurnNotice hogyvolt, elolvastam visszamenőleg mindet :)

Sikamlós Jim DiGriz 2009.09.16. 11:47:55

@p3d3str1an: Mindet nem tudnám jelezni, mert elég sok elcseszés van a szinkronban, és még több a fansubban. De a fontosabbakra mindig fel fogok hördülni.

(Csináltam egy csomagot az eredeti fansub súlyos javításával, valahol biztos fent van. Nem tökéletes, de legalább már érthető lesz tőle a sorozat.)
süti beállítások módosítása