Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x05 - Családi vállalkozás

2009. augusztus 31. 13:00 - Sikamlós Jim DiGriz

(Megjegyzések rovat: 

1. Az epizódszámozást sajnos az elején elkavartam, de most már legalább konzekvensen mindig eggyel kisebb, mint amit az RTL Klub ad - a két epizódra szedett pilotot hibáztatom.

2. Elnézést a hektikus megjelenésért, a jövőben próbálom valahogy rendszeresen csinálni.

Rovat vége)

Sose mondd el a családnak, hogy kém vagy. Jó esetben csak megijeszted őket, rosszabb esetben bármibe belekeverednek, tudván, hogy kihúzod őket. Adjuk még ehhez Nate Westen amúgy sem patyolat tiszta jellemét, és már meg is van a mai küldetés - amit eredetileg Nate vállalt ugyan be, de a legkomolyabb eredménye eddig mínusz egy fog. Pedig csak néhány fickóval kellett volna beszélnie, akik megfenyegették egy haverját. Miután Mike még azt is megtudja, hogy öccse szerint a Charger az övé kellene, hogy legyen, úgy dönt, a tisztázás végett besegít az ügyben.

A Chargert egyébként Nate rengeteget bütykölte, ezért Mike-nak és Fi-nek elég sok dolga van a helyrehozatalával - de legalább a javítgatás közben találnak egy kis lehallgatókészüléket a gyújtáskapcsoló alatt. Sam a gyanúsított, Fi szeretné is elintézni a dolgot és Sam térdkalácsait, de Mike szerint egy lehallgató, amiről tud, még hasznos is lehet. Megy is inkább ügyfelezni - Jake Miller egy egyszerű biztonságis a reptéren, akit a Zamar család megkörnyékezett, és ajándékokkal rávették néhány egyszerű szívességre. Az apróságokkal még nem is volt gond, de mikor már el kellett volna tüntetni egy repülőgép érkezését a papírokról, Jake megijedt egy kicsit. Mike megnézi, mit tehet. A kocsihoz kiérve Nate várja, aki rábeszéli őt, hogy keressék meg apjuk végrendeletét, dőljön el, kinek is szánta a verdát.

Kezdődjék hát az akció: Sam és Michael kocsiból figyelik, ahogy az idősebb Zamar, Eli, szokásos cigiszünetét tartja. Sam-nek arcizma sem rezdül, ahogy Mike vigyorogva meséli neki, hogy miket dolgoztak a Charger elektromos rendszerén - nem veszi a lapot, vagy legalábbis nem akarja. Eli eközben rövid őrjáratot tart az amúgy is profi biztonsági rendszerekkel felszerelt telephely előtt, és ki is szúrja Mike-ékat, akik el is tűnnek onnan. Fi más módszerhez nyúl, cicababa stílusban betéved a család hangárába, és körbenéz egy kicsit, mielőtt kidobják. Szakmai ismereteihez nem fér kétség, kiszúrja, hogy a Zamar család fegyvercsempészettel foglalkozik, apuci ráadásul Moszad ügynök volt. Mike nagyon boldog.

Ez nem egy könnyű szitu - Jake kétségbe is esik az új hírektől, és mikor kiderül, hogy a munkakörét előzőleg betöltő ember egy elég gyanús közlekedési balesetben halt meg, végképp nem tudja, mit lehetne tenni. Mike szerint le kell őket buktatni a csempészett fegyverekkel együtt. Követik is Sam-mel Zamarék Mercedesét, egy elhagyatott gyártelepig. Miközben keresgélnek, megjelenik a két Zamar fiú, akik jöttek kivizsgálni, hogy milyen gyanús alak mászkálhat ott. Szerencsére mielőtt meglátják Mike-ot, Sam eljátssza a kirúgott gyári munkást, aki részegen dobálja be a raktár ablakait. Zamarék nem ítélik elég veszélyesnek őt, úgyhogy mindkét hősünk megússza a lövöldözést.

Jake-nek rossz híre van: még ma meg kell mondania a csempészeknek, hogy megtesz-e nekik egy komolyabb szívességet. Mike szerint mondjon igent, különben úgyis megölik. Ideje hát valahogy elkapni a barátságos famíliát, és úgy tűnik, csak az egyik fiún lehet fogást találni, Ari-n. Így hát Sam bepoloskázza a srác autóját, majd összeszednek róla annyi adatot, hogy Mike új személyisége, Steve Remington a titokzatos fegyverkereskedő könnyen a bizalmába férkőzhessen. Persze mindez még nem lenne elég, ha Fiona közben nem gyártana le egy nagy adag hamis de meggyőző, plusz egy kis adag igazi és meggyőző C4-es robbanószert háztartási alapanyagokból. Mike, azaz Steve megkörnyékezi hát az ifjú Zamart egy visszautasíthatatlan üzlet ígéretével, aki, miután annyira megtalálták a közös hangot az ismeretlennel, belemegy abba, hogy elgondolkodik a dolgon. Mike még be is mutatja az árut egy roncstelepen, Fi háztartási robbanószere pedig tökéletesen meggyőzi Ari-t az üzleti lehetőségekről.

Ari és barátnője, Debbie mindketten meglehetősen sok fantáziát látnak az ismeretlen fegyvercsempészben, noha teljesen más területen. Mike azonban ellenáll a hölgy bájainak, és Ari-val is csak akkor üzletelne, ha láthatná, hogy is csinálják ők a dolgot, milyen a biztonság, hol a raktár, ilyesmi. Az ifjú Zamar vonakodik, apu kicsinálná őt, ha bárkinek megmutatná a raktárat, de végül beadja a derekát. Sam és Mike másnap vidáman hallgatja a lehallgatón keresztül, hogy Ari mennyire lelkes - az autó magánszférájának megsértéséről pedig Sam-nek eszébe jut, hogy ő bizony túl jó ebben. Az FBI azt akarta, hogy törjön be Michael-hez, ő kompromisszumként a lehallgatót vállalta el. Kémünk megnyugtatja, hogy nyugodtan törjön be, nézzen be a mosogató alá, talál majd valamit, amivel lerázhatja a szövetségieket.

Üzleti találkozó a bárban - Debbie egy kicsit korábban érkezik, és megpróbálja elcsábítani Mike-ot. A szitunak Ari vet véget, aki fegyvert szorít hősünk oldalának, és megsúgja neki, hogy tudja a titkát. Szerencsére csak annyit sikerült rosszul kilogikáznia, hogy "Steve" csak azért csinálta az egész bizniszt, hogy lecsapja Debbie-t a kezéről. Mike elröhögi magát, megdicséri Ari-t, hogy mennyire ügyesen próbálta meg letesztelni őt, és ezzel végképp meggyőzi a fiút arról, hogy profi üzletember. El is mennek megnézni a raktárat, Mike ugyan bekötött szemmel utazik, de ez annyira megnyugtatja Ari-t, hogy észre sem veszi, hogy követik őket. Kémünk most már mindent tud, kezdődjék a végjáték.

Zamarék épp az irodában papírmunkáznak, mikor megjelenik Jake, és felháborodva előadja, hogy milyen dolog az, hogy már a barátaiknak is szívességeket kell tennie - valami Steve nevű faszi egzecíroztatja őt, mondván, már hozzá tartozik. Eli nem érti, miről beszél, Ari érti, és nagyon-nagyon nem örül neki. Irány a raktár, ahol a másik Zamar fiú már várja őket, méghozzá rossz hírrel: az egész üres. Na jó, egy névjegykártya hever az asztalon: Steve Remingtoné. A biztonságos biznisznek lőttek, és senki sem tudja, ki buktatta fel őket, nincs más hátra, mint elhagyni az országot. Jake mostantól biztonságban van, amíg tartja a száját.

Sam boldogan adja át a Mike-nál talált papírokat az öltönyös cimbiknek, akik gyorsan lehűtik a lelkesedését: ezekkel a dokumentumokkal az ügy felsőbb szintre került, és új, rejtélyes ügyosztály jön, hogy foglalkozzon vele, ők pedig örömmel adják át. Mike egyelőre nem tud mit csinálni a dologgal, de el tudja ütni az idejét: megtalálták Westen papa végrendeletét, amiben semmi nincs a kocsiról. Madeline persze ezt végig tudta, úgyhogy hősünk pénzfeldobást ajánl öccsének, amit meg is nyer. Nate egy testvéri öleléssel zárja le az ügyet, és Mike-nak csak hosszú másodpercekkel később esik le: közben ellopta a tárcáját.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2009.08.31. 17:37:08

hát ez harmat gyenge rész volt majd a nagy fegyverkereskedők ennyitől meg ijednek ugyan ugyan

Sikamlós Jim DiGriz 2009.08.31. 18:36:55

Hát, nem voltam még ilyen szituban, de azért ahogy a végén Mike elmondta, nem is tudták, ki van ellenük, és ez elég egy paranoidabb fegyvercsempésznek.
süti beállítások módosítása