Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x16 – Metamorfózis

2009. augusztus 23. 11:00 - Llew

Jonas egy nővérrel flörtöl a liftnél, utána meg Cartert igyekszik rávenni, hogy puhatolja már ki a csajnál, hogy volna-e esélye. Az őrnagy szerencséjére Walter éppen ekkor kiabálja a hangosbeszélőbe a nem várt külső aktiválás hírét. Az orosz csapat az, amit Jonas CSK-1-es tagságáért cserébe kaptak a ruszkik. Nem elég, hogy menetrenden kívül jönnek, de még rossz híreket és egy engedély nélküli vendéget is hoznak. Ugyanis mióta elengedték, Nirrti – ígéretéhez híven – folytatja emberkísérleteit a szupergazdatest létrehozására, mostanság éppen Alebran népén.

A srác elég rossz bőrben van, szóval gyorsan bedugják az egyik karantén szobába, majd jól bemegy hozzá mindenki. Elmeséli, hogy Nirrti engedte el, miután jól átrendezte belül valami DNS manipuláló géppel. (Ezt Dr. Fraiser kombinálja ki az elhangzottakból.) Az oroszok szerint a banyának kevés jaffája van, szóval nem lehet gond elfogni, vagy megölni. A tábornok engedélyezi az akciót, és ha Alebran bejuttatja őket az erődbe, akkor vacsorára haza is érhetnek. A dolgok persze nem indulnak simán, a srác ugyanis láthatóan egyre rosszabbul lesz, így azt feltételezik, hogy benne is bomba van. Úton a röntgenhez már vörös fejjel üvölti, hogy öljék meg, de mire Jack megtenné, átalakul egy lavór vízzé, és lefolyik a hordágyról. Pont, mint Kelly szenátor az X-Men-ben, ami 2 évvel korábban készült.

Hammond kér egy vizes takarítást a folyosóra, majd Jack tiltakozása ellenére az oroszokkal együtt akcióba küldi a CSK-1-et. A ruszkikat hátra hagyják kaput őrizni, majd neki vágnak a sosem látott rengetegnek. Útközben céllövöldéznek kicsit pár jaffára, majd estére elérik az erődöt. Ahol találnak egy rakás kurva ronda fazont, akik úgy néznek ki, mintha a legrosszabb ZS kategóriás horror forgatásáról szöktek volna. Ettől függetlenül köszönik szépen, nem kérnek a megmentésből, hisz Nirrti majd megoldja azt.

Állítólag az őket tizedelő betegséget gyógyítja. Most éppen nincs otthon, de holnapra megjön, mert meg kell kapniuk a soron következő kezelést. Carter szerint a gép az ősök gyártmánya, és szükségük lesz Nirrtire a használatához. O’Neill parancsokat osztogat, közben Egar, az egyik rosszarcú nagyon titokzatosan azt mondja Wodennek, a másik rosszarcúnak – aki mellesleg Alebran tesója –, hogy a jövevények igazából meg akarják ölni Nirrtit. Jonas és Teal’c a szállásukra kíséri a torzfejeket, a tömlöcre gyanúsan emlékeztető helyen azonban Woden telekinézissel lefegyverzi, és a cellákba dugja őket. Úgy tűnik Nirrti x-meneket csinált, kár hogy egyik sem olyan csinos, mint Jean Gray, de még csak nem is olyan jóképű, mint Xavier.

Carter lezattol két jaffát, a láthatatlan Nirrti meg őt, és túsznak használva várja O’Neillt. Aki kénytelen letenni a fegyverét, miután Woden a levegőben megállít egy kilőtt lövedéket. Jack a cella körül őgyelgő mutáns csapattal haverkodik, mikor Wodenék meghozzák Ivanovot, aki vagy nagyon bevodkázott, vagy ugyanaz a baja, mint Alebrannak volt. Próbálják őket meggyőzni, hogy istenük csúnyán átverte a fejüket, de persze hiába, ráadásul elviszik Cartert kísérleti nyúlnak. Jonas a következő alany, akinek majdnem sikerül lepofoznia a telepata Egart, de Woden közbelép.

Kelovnai barátunk genetikai felépítése felkelti Nirrti érdeklődését, a kísérlet után ugyanis nem a cellában tér magához, hanem a nő hálójában, de miután passzolja az ágyas szerepét, visszakerül a többek közé. Amíg ő fent kosarat osztott, addig Ivanov vízzé vált, és Carter sincs valami jól. Viszont arra jutottak, hogy ha sikerül Egart rávenni, hogy olvasson Nirrti gondolataiban, akkor megmenekülhetnek. A fazon azonban makacsul ragaszkodik az istene mindent tud, és lát tanhoz, így csak a szájukat tépik mikor elviszik O’Neillt.

Jack útközben azért tovább puhítja őket és nem hiába, mert miközben Nirrtivel egyezkedik, a saját életét ajánlva a csapatéért cserébe, Egar bekukkant a nő buksijába. Nagyon nem tetszhet neki amit lát, mert közli Wodennel, hogy jó hülyék voltak, amiért nem hallgattak előbb O’Neillékre. A telekinézises fickóból erre rögtön kibújik a benne rejtőző Darth Vader, és egy kézmozdulattal kitöri a jaffák nyakát, majd rövid fojtogatás után Nirrtiét is, hiába mondja Jack, hogy csak ő fordíthatja vissza, amit elkezdett.

Még szerencse, hogy eközben Egar nem csak állt és nézett, hanem kiolvasta a korlapokat, meg a gép használati utasítását Nirrti kobakjából. Carter feje már erősen vizesedik, mire bepakolják a masinába, de hamarosan már újfent csinire sminkelve léphet ki belőle. A most, hogy megmenekültünk, legyünk barátok csevelyt O’Neill Óz utalásokkal tarkítja, Sam pedig alig menekült meg, máris időpontot kér, hogy mikor szedheti darabjaira a szerkezetet. Leginkább soha, mert miután mindenkiből újra embert csinálnak, Wodenék el szándékoznak pusztítani. O’Neill helyesli a gondolatot, és egy „Irány Óz!” paranccsal elindulnak haza.

Címkék: csillagkapu
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.23. 11:11:51

Ez egy elég gagyi rész volt... A közepére elfáradta sorozat, a végére meg érdekesen eltértek az eredet koncepciótól, igaz akkor már inkább mindenki Atlantist nézett már.

Llew 2009.08.24. 10:43:55

@Biztonsági Őr: Ez a rész tényleg nem volt egy nagy eresztés. Időnként olyan sztori szálakat folytattak amiket nem kellett volna, amik meg jónak tűntek azokból elhagytak.
"érdekesen eltértek az eredet koncepciótól" Ezt majd ha aktuális lesz megtárgyaljuk, én mindenesetre szerettem az új koncepciót meg az új szereplőket is.

the black ball 2009.08.24. 13:11:25

A 6. évad színvonala erősen ingadozó, hogy úgy mondjam.

Llew 2009.08.24. 13:44:52

@the black ball: túl sok benne az egy évadra jutó nem - annyira - szeretem rész

Gabba 2009.08.24. 14:24:11

@the black ball: ezen a részen mondjuk konkrétan bealudtam.

Kis off: Atlantiszt folytatod valamikor?

the black ball 2009.08.24. 19:48:27

@Gabba: folytatom majd, csak kreatív válságban vagyok. Leszívja az agyamat pár mellékprojekt.

korxi 2009.08.24. 21:36:58

"üvölti, hogy öljék meg, de mire Jack megtenné, átalakul egy lavór vízzé, és lefolyik a hordágyról"
Ezen jót nevettem, mert kb. pont így történt. Ez a hogyvolt többször jól elkapta a pillanatot.
süti beállítások módosítása