Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x20 - A 38-as kezdeményezés

2009. augusztus 21. 11:00 - missparker

Charlie és Seever a polgármester kérésére megjelennek Howard Amis politikai tanácsadónál, aki aggódik az eltűnt felesége miatt. Vegasban volt, mire reggel hazaért már nem találta Lisát. Nincs sehol, pedig az autója itthon van. A telefonját nem veszi fel. Howard nem akar 24 órát várni az eltűnés bejelentésével, érzi, hogy baj van, ezért kért szívességet a városvezetéstől. Közben dolgozik is, családról szóló kampányvideót rendez, utasítgatja a kollégákat, tombol. Na jó, sírásból, Seever hülye kérdéseiből elég, most jön Charlie: az asszony ágya nincs bevetve, tehát itthon aludt, a macskája sincs a helyén. Valószínűtlen, hogy macskástul rabolták el. A cicus a kerti jacuzzi fedelén toporog. Howard, hívd fel újra Lisát! A telefon a jacuzzi mellett csörög. Howard, ne gyere közelebb! Megrázó képeket alkottak nekünk: a telefon csörög, szomorú zene szól, Charlie felemeli a fedelet. Lisa vértől vöröslő vízben fekszik, Charlie és Seever megrendülten néznek. Howard sírni kezd, a kerti locsolóberendezés beindul, mintha az egész kert sírvafakadna.

Négy lőtt seb a mellkason. A gyilkos a kerítésen át jöhetett be. Howard összeomlik, mindenki őt fogja gyanúsítani. Felmerül a 38-as kezdeményezés. Mi is ez? Egy civil összefogás, a kézifegyverek széleskörű betiltásáért küzdenek. Lisa a beadványuk elfogadásáért lobbizott. Lisa jobbkeze, Ella beszédes: Howard baloldali volt, Lisa jobboldali. A 38-as kezdeményezés fő ellenségei fegyvervállalatok, nem gondolta volna, hogy gyilkolni is képesek.

Lisa halálhíre újabb érv a 38-as célja mellett, ezt fel fogja használni. Charlie leállítja, nem kéne publikálni semmit. Akkor más téma, akar-e polgármester lenni? Seever ragyog, hát hogyne, hosszútávú terve. Ella nem rá gondolt, hanem Charlie-ra. Ismert ember, gyorsan népszerűvé tudja tenni, 3 hét alatt polgármestert csinálna belőle. Irány az iroda, Charlie még Reese-t is hívja, csak a hangpostáját éri el. A kocsihoz érve azt látja, hogy Seever bezárkózott, és néz maga elé. Oh-oh, gáz van.

Kis dörömbölés után Charlie bejut az autóba, átmegy pszichológusba, legkisebb testvér voltál, cicám? Most is felettébb jól szórakozik, mint Bobby lúzerségén annak idején. Seever hisztizik, ő ugyan nem szavazna Charlie-ra. Közös szeánsz az irodában, a ballisztika szerint két fegyverből lőttek Lisára. A pénz Howardé lesz, a P&K fegyvervállalat tönkremenne, ha elfogadnák a 38-ast. Tidwell is meglátja Seeveren, hogy valami nem stimmel, rákérdez, Charlie beszámol a polgármestersége esélyeiről, Seever duzzogva kifordul az ajtón. Charlie Tidwellt kérdezi, hallott-e Reese felől? Nem. A hivatalos szöveget nyomja, LAPD-FBI együttműködés, szervezett bűnözés. Charlie aggódni kezd, hé kapitány, nyomozd már le a telefonját. Minek? Az FBI-nál van. Seever jön loholva, lövöldözést jelentettek a P&K-ból, tépés hozzájuk! Whitney Paxman, a cég vezérigazgatónője körül forog minden. Ellára lőtt, aki rátört az irodában. Seever, mint jogász, kiadja az utasítást: Ellára bilincset, Whitneynek adják vissza a fegyverét.

Charlie-nak sikerült bogarat ültetnie Tidwell fülébe, a főnökember bőszen telefonál. Kövessenek egy számot (Reese számát)! Esetszámot kérnek tőle, feszegetik, hogy mihez kell a követés. Ezen ne múljon, behív egy egyenruhást a folyosóról a kezében levő akta számát bediktálja, majd kihajítja a nyomorult fakabátot, aki értetlenül néz ki a fejéből. Egyszóval Tidwellünk hisztis. Ella kitálal az újságíróknak, szerinte Lisa haláláért a P&K felel. Mintha Charlie letiltotta volna az ilyetén megnyilvánulásokról, és mintha utálná, ha valaki akadályozza a munkájában. Zenmesterünk most még túllép ezen, jobban foglalkoztatja, hogy miért küldenének két profi gyilkost egy fegyvertelen, védtelen nőre? Howard az utolsó pillanatban döntötte el a vegasi utat, arra számíthattak, hogy ő is otthon lesz. Talán mindketten célpontok voltak. Tehát Howard még veszélyben van, irány hozzá. Bekopogtatnak, elhaló segélykérés a válasz. Fegyver a kézbe, sasszé befelé.

Howard egy virágosdobozt ölelget, bomba ketyeg benne. Az üdvözlőlapon csak annyi áll, hogy 'na most ki a kicsi?' Howard egyre jobban reszket. Charlie kihasználja, hogy emberünk nem tud koncentrálni pl. hazugságra. Mielőtt Howard összeesik, Seever kikapja a kezéből a dobozt.

A zsarulányka cinikus picit, a bombát szorongatva megkérdezi Charlie-t, jól van-e? A zenmester nem veszi magára, láthatólag Seever nem foglal el túl sok helyet a gondolataiban. Bezzeg Reese-t már a legelső epizódban pátyolgatta. A bombászok végeztek, Charlie faggatja Howardot, mit jelent az üdvözlőkártya? Nem tudja. Iroda, a bombán nem volt ujjlenyomat, Seever pedig dolgozik, mint a gép. Összeveti Lisa és Howard naptárát, ellenségeit, ügyeit. Semmi kapcsolat az üdvözlőkártyával. Charlie legyint, ez személyes, nem lehet naptárakban, hivatalos adatokban megtalálni. Ellához egyedül érkezik, azt hiszem, lesznek itt még bugyinedvesítő pillantások. És tényleg, pikk-pakk jön a megfejtés, Lisa húga, Jackie. Lisa mindig törődött vele, de egy éve összezördültek, azóta nem beszéltek. Balhés csaj, most épp az erdőben lakik, parkőr. Charlie-ék alig érkeznek meg, rájuk lő. Seever retteg, Charlie megint veheti elő a rábeszélőképességét. Jackie meggyőzhető, főleg, mert Charlie ’Kicsi’ -nek szólítja.

Beviszik az őrsre, Seever jelentést ír, Tidwellnek rossz híre van, Reese-t nem találják. A nagyonnaiv főnökember felhívta az FBI-t, de csak annyit mondtak neki, hogy visszahívják. Remek, mostmár az FBI is tudja, hogy ők tudják… Kemény stratéga vagy, Tidwell. Charlie-t cseszegeti, ugye ennek a nemhivatalos nyomozásához van köze? Veszélybe sodorja Reese-t, de ő nem hagyja! Tidwell, néha hülyébb vagy, mint a bakancsod. Charlie  ártatlanul pislog, ő csak azt szerette volna tudni, Reese miért nem veszi fel a telefonját. Tidwell megenyhül, a kockák azt mondták, akkor is be tudnák mérni a telefont, ha ki van kapcsolva, csak nekik nincs hozzá felszerelésük. Charlie segítene, ismer olyan embert, akinek van. Tidwell felcsattan, ő a kapitány, joga van tudni hol vannak a nyomozói, elindul. Charlie megy vele, több hülyeséget már ne csináljon. Seever, te meg itt maradsz a seggeden, mert csak. Berontanak Donna Tonnához, csúnyán néznek, de csúnyánnéző embere a súlyos nőszemélynek is van. Hivatalos szöveg, Reese bevetésen van, majd szurkapiszka, a privát vagy a szakmai kapcsolata miatt akarnak beszélni vele? Tidwell dühében lerámolja a nőszemély asztalát, Charlie egykedvűen nézi, jobban tudja leplezni az érzelmeit.

Az FBI-os csúnyánnéző ember fegyvert ránt, erre Charlie is. Szép jelenet.

Donna Tonna lehűti őket, megígéri, hogy ha van hír Reese felől, hívni fogja őket. Jackie kihallgatása következik, nem új neki a szitu: drog, lopás van a számláján. Egyszer letartóztatták prostitúcióért, Lisa a kapcsolatait felhasználva kihozta. Ártatlan volt, és Lisa nem hitt neki. Charlie ismeri ezt az érzést, így a szimpátia megvan.

Ted elmegy Amandához egy 'kéréssel', Charlie Crews szeretné, ha neki dolgozna. Nem mintha sok választása lenne, de Charlie úriember, ezt az udvariassági kört megfutja. A feladat: megtalálni valakit.

Charlie és Seever azt a fakabátot keresik meg, aki Jackie-t letartóztatta. A letartóztatás után egy névtelen telefonáló hívta, hogy hívjon fel pár embert, a végére el kellett engednie Jackie-t. Lisát ezzel az üggyel akarták besározni. Egy képviselő, akinek a testvére prosti? Mit szóltak volna a választók? Kinek lenne jó ez? Whitney-nek. P&K újra, amíg várnak a nőre, Seever 'szórakoztatja' Charlie-t. Hogy majd szexuális feszültség fog kialakulni köztük, mert férfi és nő között mindig kialakul, ha párban dolgoznak. Igen Seever, ez telitalálat, látszik, hogy Charlie mennyire akar közel kerülni hozzád.

Mielőtt Seever megsértődhetne, bejutnak Whitney-hez. Charlie azt kérdezi, mit is keresnek ebben az irodában? Seever válaszol: kikérdezzük Whitney-t.Ködös tekintet újra: Miért? Ez megőrült. Whitney is orvost hívna. Nem kell, ez zen, minden összefügg, Charlie agya pörög: családi videó, üdvözlőkártya családtagról, Kicsi, testvér, elmentünk hozzá, ránk lőtt, bomba, itt vagyunk, miért mindez? Seever végre elkapja a fonalat: Howard irányítja az egészet. Épp bejelentést tesz a tévében, a felesége nevében támogatja a 38-ast, egy kosár fegyvert rámol a mobil katlanba, sejthető, hogy a Lisával végző két fegyver is közte volt.

Ennek az ügynek annyi, a bizonyíték megsemmisült. Ügyes.

Ted és Amanda dolgoznak. Amanda ráérez, hogy Ted talán mást is meg akar találni. Előre dolgozott, Olivia Olaszországban van, egyedül. Kétszer hívta Tedet, de letette, mielőtt Ted felvette volna. Amanda mindig mindent tud, nem véletlenül kötötte magához Charlie. Eredmény jött Reese-ről. Charlie-t még korai hívni, gyerünk a helyszínre!

Charlie és Seever újra Ellánál, ahogy Charlie ránéz, abból sok jóra nem számíthat a liba, de nincs veszélyérzete.

Előadják neki, hogy Howard megölte Lisát mielőtt elutazott, utána bejelentette az eltűnést, nemhivatalosan, ahogy ez az ő világában életszerű. A halál beálltát nem lehet pontosan megállapítani, a holttest hideg vízben volt. A bombát saját magának küldte. A testvéreket egymás ellen fordította. Ella tudja, hogy Jackie ártatlan, ő volt a betelefonáló, ő intézkedett Lisa nevében. Howard azt mondta, fontos, hogy Lisát és Jackie-t elválasszák egymástól, ártott volna a karrierjüknek. Charlie beveti a legcsábosabb nézését, Ella, el akarod kapni Howardot? Egy ilyen nézéssel majdnem bármi elérhető egy átlagos nőnél, Seever irigykedve nézi a padlót, neki ilyen sosem juthat.

Charlie simán ráveszi Ellát, hogy mondja el Howardnak, hogy van egy felvételt, amit Lisa a halála előtt készített. Lássuk, mit lép Howard. Seever a kezébe ad egy diktafont, ne féljen, ők is ott lesznek. Kampányesemény, tömeg, kamerák, Ella beáll Howard elé, elmond mindent. Nem azt a mindent, amit Charlie kért, hanem azt, hogy egy nem létező felvétellel akarják sarokba szorítani. Előszed egy másik felvételt, amin Charlie kéri meg az akcióra. Te kurva! A tömeg már figyel, Charlie és Seever megsemmisülten áll.

Howard máris kampányol, lám, az LAPD micsoda módszereket alkalmaz, majd ő leszámol a korrupt világgal! Ella elégedett fejet vág, Charlie viszont újra nyugodt, sőt, támad. Miért nem játssza le a másik felvételt is, Howard? Nem üres: Lisa bemutatkozik rajta, elmondja, hogy fél a férjétől. Ha megölik, Howard a tettes. Howard Ellának esik, te ostoba tyúk, gyakorlatilag beismeri a gyilkosságot. A kamerák ezt is vették. Már az elején tudtuk, hogy Ella eljátszotta Charlie jóindulatát, és ő nem hagy megtorlatlanul sérelmet. A tömegben Jackie áll, Howard döbbenten nézi, 'a te hangod volt'. Úgy bizony, de ez senkit nem érdekel a beismerő vallomás után. Charlie és Jackie összemosolyognak, a közös sors összeköt. Seever is mosolyog, mostmár ő is szavazna Charlie-ra.

Ted és Amanda megérkeztek a bemért helyszínre. Lepusztult préri, Reese fegyvere és telefonja elhajítva. Autónyomok, dulakodás nyomai. A következő képen Charlie dühödt tekintettel nézi a fegyvert és a telefont a konyhapultján, Ted nyikkanni sem mer. Charlie csak annyit mond: Roman.

Ugye őt bevarrták, Charlie elbeszélgetne vele. Teddel bemegy hozzá a börtönbe, de ott nem Romant találja. Valakit lefizetett, aki leüli helyette a büntetést. És most jön az egész sorozat talán legjobb párbeszéde, ezt muszáj szó szerint idézni. Ted félve kérdezi, mire gondol most.

- Arra, hogy mit akarok, és mire van szükségem.
- Mit akarsz?
- Békés lélekkel élni.
- És mire van szükséged?
- Egy nagyobb fegyverre.

Hm, azt hiszem, ebből remek sorozatzáró lesz jövő héten.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tejfölösbableves 2009.08.21. 15:43:29

Ezek szerint 3. évad nem lesz?

Relik 2009.08.24. 11:46:50

Kis hiba a hogyvolt elején: Howard volt a jobboldali és Lisa a baloldali. Fordítva ugye az egész fegyver-ellenes vonalnak nem lenne semmi értelme. (Persze így is elég suta.)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.24. 20:03:58

@Relik: Való igaz, ezt eltévesztettem.

Bár a Life politikai vonatkozásaira kevésbé koncentrálok, van egyéb mondanivalója :)) A Donna Tonna irodájában lévő Obama-kép volt az egyetlen, amire felfigyeltem.

Johnny336 2009.08.25. 12:47:38

Tényleg ott az Obama-kép. Nekem fel se tűnt :D

Nekem a börtönös jelenetnél jobban tetszett, ahogy a sittes először normálisan mondja, hogy ő Roman Nevikov, másodszorra meg akcentussal...
És Charlie-nak elönti a szar az agyát :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.25. 16:28:25

@Johnny336: Az tényleg kemény, ráadásul a fickó folyamatosan röhög, Charlie meg a széket rúgja csak hátra, és olyan önkontrollt tanúsít, mint 100 zen-buddhista és összes tanítványa együttvéve.

Viszont a pultos jelenetben Damian Lewis zseniális, ahogy egyre mélyebb légzésekkel próbálja csillapítani a kitörő dühét.

Még egy (számomra) sokkoló érdekesség: az Amandát játszó banya, Helen McCrory Damian Lewis felesége. Tudtam én, hogy rondák az angol nők, nade ennyire???? :O
süti beállítások módosítása