Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Minden lében négy kanál 1x04 - Régi barátok

2009. augusztus 17. 12:00 - Sikamlós Jim DiGriz

Meglepő szituval nyitunk: Mike szórakozik. Pontosabban szólva: Sam társaságában üldögél egy bárban, és sporttal kapcsolatos találós kérdésekkel szórakoztatják egymást. Egy kém persze sosem lazít, és a mienk egyből ki is szúr egy régi ismerőst: egy Jan Haseck névre hallgató cseh bérgyilkost. Átlagember számára talán veszélyes módot választ a kiiktatásra: beszed egy állast egy felhergelt vendégtől, és bérgyilkosunk ölébe esik - majd egy vajkésből hajtogatott boxerrel kiüti őt, anélkül, hogy bárki észrevenné. A felhergelt vendég még mindig le akarja csapni, de Mike hirtelen megtanul aikidózni, és egy asztalhoz csapja a hústornyot, majd Sam-mel együtt lelécelnek.

Életkép Michael lakásából: hősünk épp egy shotgunnal felszerelt riasztót improvizál a bejárathoz, miközben Fiona az ablakból figyeli az odakint parkoló bérgyilkost. Mike szerint érdemes volna beszélni a fickóval, nem lehet véletlen, hogy a lekapcsolása után nem sokkal jött utána. Madeline jelentkezik, kizsarol egy látogatást Mike-ból, majd megjön Sam, centikkel elkerülve az ajtón lévő csapdát, és elpanaszolja, hogy már ebbe a bárba sem mehet vissza. De legalább elviheti Mike-ot anyuhoz (a Charger már megint lerobbant).

Westen anyu lakásában valaki ráveti magát Michaelre, aki könnyedén földhöz csapja a támadót: Nate Westent, az öccsét. A viszontlátás nem boldog: az utolsó közös emlékek arról szólnak, Nate hogyan lopta meg az öccsét, és hogyan játszotta el a (bérelt) kocsiját kártyán. Mike nem igazán akar foglalkozni Nate-tel, de ő bedobja a fő okot, ami miatt Madeline idecsalta kémünket: egy régi ismerős lánya eltűnt, és Westen öcsi úgy hallotta, Mike ilyesmikkel foglalkozik. Ó, és ha már úgy hallotta, elvállalta az ügyet, és fel is vett némi előleget. Michael kikapja a pénzt a kezéből, és elmegy visszaadni azt. Beszél is a kétségbeesett apával Billel, aki, miután elmeséli, hogy Jennát, a lányát modellkedés ígéretével csábította el egy fickó, klienssé is avanzsálódik.

A csábító neve Brandon Diggs, a száma és az ahhoz tartozó lakcíme persze kamu - de Sam tette a dolgát, kinyomozta, melyik bárokban lóg. Mike, Fi és Nate el is mennek az egyikbe, és Nate le is támadja az egyik csapost, Diggs-et keresve. Mike-nak nem kis lábmunkájába kerül elsimítani az ügyet, de Mercedes-dealernek adva ki magát végül bejutnak a VIP-terembe - illetve Fi jut be, és csábítja ki a célpontot. Miután beülnek a kocsijába, megjelenik Michael, és egy törött sörösüveggel meggyőzi Brandont arról, hogy minden emlékét megossza Jennáról. Persze mivel Miamiban sosem egyszerű az élet, kiderül: a lány már a Wilhelm testvérpárnál van, akik prostitúcióval és az ehhez szorosan kapcsolódó emberkereskedelemmel foglalkoznak. Samnak persze van embere, aki kiderít egy s mást a tesókról, például hogy rengeteg jótékonysági eseményen vesznek részt - hogy megrendelőket találjanak a lányokra. Ja, Fiona pedig közben megtalálta, hogy szállt meg a cseh bérgyilkos. Mike elkéri Sam kocsiját, és lelép.

Rövid látogató a bérgyilkos hotelében, majd rövid bunyó a bérgyilkossal. Mikor a nagydarab cseh a második kését rántja elő, Mike inkább lelécel, és beleveti magát a másik melóba: egy árverésen összeismerkedik a Wilhelm tesókkal. Előadja, hogy üzleti úton van, és persze nyitott egy kis szórakozásra - az egyik tesó meg is hívja az esti partijukra, hátha összeismerkedik valakivel. Közben Fi jelenti, hogy a bérgyilkos elment hazulról - Mike tehát átvedlik szállóvendéggé, aki kizárta magát a szobából, és besegítteti magát a szobalánnyal a cseh szobájába. Sok nyom nincs, a fickó profi, de kémünk azért megpróbál összeszedni némi támpontot. Eközben Sam-et a két FBI-os nyaggatja, ugyan, meséljen még valamit hősünk ügyeiről. Ha nem kapnak valamit, Sam megy a főnökséghez egy kis konzultációra.

Este, parti striciéknél: Mike belibben, megtalálja Jennát, meg is próbál csevegni vele - a kiscsaj őszintén reménykedik, hogy a nemsokára kezdődő szaúd-arábiai modellmunkája eredményes lesz. Mike megpróbálja őt félrevonni, de az egyik Wilhelm elküldi a kislányt, és elmondja az "érdeklődő ügyfél"-nek, hogy sajnos csak külföldre adnak el lányokat. Jenna apja aggódik, azonnali akciót akar, de Mike lehűti őt azzal, hogy egy ilyen akció csak a lánya életét fenyegetné. A megoldást persze még nem tudja, de a taktikai megbeszélés a bárban Sam-mel és Fi-vel meghozza gyümölcsét: a reptérre vezető úton fogják 'kiemelni' a lányt az őrei közül. Fi-nek van adata a bérgyilkosról is: személyesen felügyeli a vacsorája elkészültét. Mike ad némi pénzt neki, hogy találja ki, miért.

Vészhelyzet Westen anyunál: Nate-et kicsit megpofozták egy kis tartozás miatt. Mike szeretne segíteni öcsin, de hősünkkel ellentétben Nate biztos benne, hogy meg fogja oldani a problémáját az ebből a melóból származó pénz. Essünk akkor neki a melónak, a dinamikus trió kipreparál egy autót, amivel el tudják hozni Jennát, és Mike megnyugtatja Billt, hogy kézben tartják a dolgokat. Erre persze megjelenik Madeline, és elmondja, hogy Nate éppen Michael lakása felé tart, hogy elkérje a pénzét. Mobilja nincs, és persze nem tudja, hogy egy puska van az ajtóra drótozva, így hát Michael száguld, hogy kimentse. A lakásnál persze Jan, a bérgyilkos is ott várakozik, hősünk beszed egy gellert kapott golyót, de Nate legalább jól reagál, és néhány lövéssel elkergeti a csehet. Sam és Fi persze nem tudja megoldani Mike nélkül az akciót, de improvizálnak egy balesetet, hogy a Wilhelm tesók ne tudják elvinni Jennát a reptérre.

Mike lakásában Nate épp hősünk hátából operálja ki a golyót. Mike oda is adja neki a pénzt, amiért jött. Nemsokára már egy bárban beszéli meg Sam-mel, hogy hogy is van ez a dolog az FBI-osokkal, és a nekik való jelentéskényszerrel, de akkor jön a telefon: Bill lerohanta a Wilhelm-birtokot, és persze nem jutott be túl messzire. Ez viszont sajnos felpörgeti az eseményeket, így hát Michael tervet változtat: elrabolja az egyik Wilhelmet, és rábeszéli a másikat, hogy engedje el a lányait a futtatásból szerzett pénzzel együtt, hogy visszakaphassa. Az alku megköttetik, a mai ügy ünnepélyesen lezáratik.

Nem felejtettük el persze a bérgyilkost sem: Jan épp egy hot-dog utolsó falatait nyeli le, mikor is fuldokolni kezd. Előránt a zsebéből egy injekciós tűt, de a hirtelen megjelenő Mike kikapja a kezéből. A tűben lévő folyadék segítene Jan anafilaktikus sokkján, amit a hot-dogjára Mike által rászórt mogyoró okozott. Bizony, bérgyilkosunk mogyoróallergiában szenved, és Mike ezt kihasználva ki is vallatja őt. Nahát, sokan akarják megölni, és nem tudni, ki akarta kiiktatni őt, csupa új, és hasznos információ. Kémünk otthagyja a bérgyilkost a padhoz kötözve az injekcióval, és szól Samnek, hogy szerezhet egy jó pontot az FBI-os cimboráknál, ha erről szól nekik.

Másnap reggel kémünk felébred egy apró neszre, stukkerrel a kézben. Valaki lufit, virágot és egy üdvözlőkártyát hagyott az ajtaja előtt - valószínűleg ugyanaz a szervezet, mint akik elvitték Jant az FBI őrizetéből, hogy utána a cipőfűzőjére felakasztva találhassa meg valaki. Valaki Miamiban és életben akarja tartani Mike-ot.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása