Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x10 - The Juror #6 Job

2009. augusztus 12. 15:00 - Annácska5

Ez a rész valójában az 1x11, a Viasat3 valamiért megfordította a sorrendet, és itthon ezt adta le az 1x10, a The 12 Step Job helyett. Remélhetőleg jövő héten azt a részt is leadják.

Ernesto és Gloria Vargast látjuk három évvel ezelőtt. A férj könyveket búj, asszony az ágyba csábítaná, mert az ember túl régóta tanul, és valami gyanús tablettát is beszed, hogy felébredjen. Csak aztán Ernesto összeesik, és meghal, Gloria sikítását a teafőző sípolása sem fojtja el.

A csapat veszekedve érkezik vissza a főhadiszállásra, Nate és Eliot kiabál Parkerrel, aki kockáztatta az életüket. Parker még mindig dühöng, közben észrevesz egy levelet, ami Alice White nevére jött. Ez ő, vagyis az álneve és fedősztorija, amit Hardison talált ki. A boríték a legtöbb amerikai rémálma, idézés esküdtnek a bíróságra. Parker nem akarja, de Nate hajthatatlan, a lánynak ott a helye, ott ugyanis követni kell az utasításokat, még Eliot aggodalma sem érdekli, miszerint a bíróságon normális emberek vannak, Parker pedig azok közé nem való.

Alice White már ott is ül a bíróságon. Az ügyvéd szívhez szóló beszédet ad elő Ernestoról, akit az első percekben láttunk meghalni. A gyógyszert, a Fast Life-ot hibáztatja a férfi haláláért, és a gyártó céget, valamint annak tulajdonosát, William Quintet. Ezután jön Quint ügyvéde, akinek Alice/Parker egy fülhallgatót vesz észre a fülében, amin keresztül egy nő beszél hozzá, még pedig egyelőre annyit, hogy ezt a szöveget, amit most az ügyvéd fog elmondani, kimondottan erre az esküdtszékre szabták. De Parker még egy kamerát is észrevesz a teremben, ez már gyanús neki. Ő is az lesz a füles másik végén álló nőnek, akit egy hatalmas csapat vesz körül, mert túlságosan belenéz a kamerába.

Az irodában Hardison és Nate focit nézne, de először Sophie szólja le az istenített futball, majd beviharzik Parker is. Próbálná elmondani, hogy mit látott a bíróságon, de egyrészt nem érdekli a fiúkat, másrészt el sem hiszik neki. Sophie halkan megjegyzi Nate-nek, hogy ez volt az első alkalom, hogy Parker segítséget kért. Még Hardison is kioktatja egy régi mesével, miszerint az egyik nevelőanyja Jehova tanúja volt, így rajtuk keresztül megtanulta, hogy hogyan kell bánni az emberekkel, de Parkernek nem volt ekkora szerencséje. Ekkor érkezik meg vigyorogva és lobogó hajjal Eliot, akinek el is rontják a kedvét, mert mennie kell Parkerrel, most azonnal. Sörét azt persze eloroznák, nem félnek ezek az ő öklétől, pedig lehet, hogy kéne.

Quintet követve eljutnak egy raktárépületig, ahová bejutva egy full extrás hadiszállásra érnek. A falon az esküdtek képei, és életrajza, az emberek sürögnek-forognak. A nő, akit Ms. Earnshaw-nak hívnak, le is teremti Quintet, elkéstél, enyjebejnye. Hogy kiderítsék, hogy ki ez a nő, Eliot fényképez, Hardison máris keresi. A nő közben tovább fenyegetőzik, mivel, hogy ő meg akarja venni a céget, Quint ne merjen egyezkedni, mert akkor neki bizony vége. Parker közben zsinórokat birizgál, amitől a Leverage csapat is látja, amit Earnshaw-ék. Azok betörtek a bíróság biztonsági hálózatába, és így mindent látnak, ami odabent látnak, a kamerákon keresztül. Amit tudunk az az, hogy Ms. Tobey Earnshaw, az Earnshaw Gyógyszer vállalat örökösnője, és apja, aki még mindig igazgató, tudta nélkül támogatta Quint cégét, egyfajta előlegként a felvásárlásra. De ha Quint cége bukik, akkor Ms. Earnshaw is, ugyanis apuci nem fogja átadni neki a többmilliós vállalat vezetését. Mivel a csapat megnyerni már nem tudja az ügyet, legalábbis Nate szerint, ezért megegyezést kell kicsikarni Quintből, amitől pedig a vaslady Earnshaw eltiltotta. De eközben az ellenfél csapata Alice White anyagi helyzetét vizsgálja. Le akarnak fizetni egy esküdtet, amitől Nate arcára kéjes vigyor szökik. Ijesztő néha ez az ember egy kicsit.

Alice/Parker feladata az, hogy elnyerje a többi esküdt bizalmát, ami úgy nem fog menni, hogy egyikük unokájára azt mondja, hogy olyan, mint egy kutya. Eliot és Hardison pedig egy kukában kotorásznak, hogy rájöjjenek, ki fizetett le Earnshaw. Eliot joggal van felháborodva, ő merül el a konténerben, míg Hardison csak kint finnyásan bontogatja a zsákokat. Sophie pedig azt teszi, amihez a legjobban ért, beeteti Quintet. Ezúttal indiai, bocsánat, félig indiai, félig angol, és egy Mumbai nevezetű indiai gyógyszercég nevében tárgyal a férfivel. Quint benyalja a szöveget, mint mindenki, akivel Sophie tárgyal.

Eközben az ügyes fiúk megtalálták azt az esküdtet, akit lefizettek, a feladat az ő eltávolítása. Viszont ő az esküdtszék elnöke. Sophie Parkert próbálja kiokítani a csalás nemes mesterségére, amihez segítségül hívja az ismét bambán vigyorgó Eliotot. Szerepjátékozni próbálnak, végül is sikerrel, mert Parker eléri, hogy Eliot ne egye meg azt a bizonyos almát. A kis közjáték után ismét a bíróságon vagyunk, ahol Parker összelopkodja az esküdtek cuccait, és elrejti az elnöknél, ezzel elérve, hogy kizárják az esküdtszékből. De ekkor nem várt fordulat következik, a többiek megválasztják Alice-t az új elnöknek. Quint pánikol, de Earnshaw megoldja a dolgot, lefizeti Gloria ügyvédét, amivel a csapat ismét szarba kerül. Ezért bevetik Hardisont, aki ezúttal ügyvédként parádézik. Az ő feladata mindössze annyi, hogy húzza az időt, amíg Quint el nem fogadja Sophie ajánlatát. Ahogy elnézem ez menni is fog Hardisonnak, főleg ahogy előkapja a gimnáziumi évkönyvet, amiből kábé 430 embert hívna be meghallgatásra.

Parkernek meglepően jól megy a barátkozás, az egyik nővel, Peggy-vel, elég jól el is cseveg. Meg is dicséri, ugyanis szerinte Alice a legkedvesebb az esküdtszékben. Úristen, milyen lehet a többi. Hardison felkeltette Earnshaw figyelmét is, nyomoztat is utána, de mindent teljesen rendben találnak, sőt Hardison tökéletes háttérsztorit írt magának, ami szerint a legjobb iskolákban végzett. Ez Earnshaw-nak gyanús is lesz, mert szerinte Gloria nem tudná megfizetni őt. Közben Sophie után is megindul a kutakodás, mert Earnshaw észreveszi, hogy Quinttel beszélnek, pont akkor, amikor arról győzködi a férfit, hogy egyezzen meg peren kívül, mert csak akkor veszi meg a Mumbai a cégét, ha nem bélyegződik meg egy vesztes perrel.

Hardison már sikerrel elaltatta a tárgyaláson résztvevőket, tehát az időhúzás tökéletesen működik, mindez ugye azért kell, hogy Sophie is célba érjen. Ehhez nagy segítség a videókonferencia, amit a Mumbaival folytatnak, vagyis Quint azt hiszi, pedig csak a főhadiszállásról beszélget vele Eliot egy régi ismerőse, a szorgoskodó munkások pedig csak mögé vannak vetítve. De túl szépen is mennének a dolgok, ha valami nem jönne közbe. Earnshaw megvette a Mumbai-t, hogy ezzel védje magát. Már csak egy lehetőség van, meg kell nyerni a pert, és ezt Nate ismét a zizis vigyorral jelenti be. Mert hisz Hardisonban, és abban, hogy az esküdtek lelkére tud beszélni. De ehhez Parker is kell, aki Alice-ként belülről győzködik az esküdtszék tagjait. Fél azonban, hogy a normális embereket nem fogja tudni meggyőzni, de Sophie egyfajta zen papnőként megnyugtatja, hogy azok sem normálisak. A nagymami évek óta nem látta már az unokáit (itt volt egy hatalmas félrefordítás a Viasat3-on), de rajta kívül van férfi létére bulímiás, és meleg is, szóval Parker csak ne aggódjon, senki sem sokkal normálisabb nála.

Most kap fontosabb szerepet Eliot is. Elütteti magát azokkal, akiket Earnshaw Quint követésére állított rá, majd kiüti őket. De előtte még rátett Quint elektromos autójára valamit, amitől az leáll. Ekkor biciklizik oda hozzá Nate, enyhén dilisnek néz ki az álruhájában. Viszont ez az egész arra ment ki, hogy ellopja Quint telefonját, amit egy laza mozdulattal bedob a tetőablakon Sophie-nak, aki éppen arra kocsikázik. Ő pedig ezzel a telefonnal körbejárja Earnshaw összes vetélytársának irodáját, mert nagyon jól tudja, hogy követik a telefon GPS-ét. A tárgyaláson nem mennek túl jól a dolgok, a szakértő éppen azt jelenti ki, hogy a Fast Life-nak semmi köze sem volt Ernesto Vargas halálához. Hardison jön, hogy kikérdezze, és szépen lerántja a leplet a szakértőről, aki el van a tiltva a repüléstől, ugyanis 22 alkalommal zaklatta az utaskísérőket, sőt, ugrált már részegen meztelenül is a repülőn. Ezzel el is éri, hogy az esküdtek ne találják hitelesnek a szakértelmét.

Már csak a záróbeszéd van hátra. Hardison egész pofás kis beszédet ütött össze, amiben tényleg az esküdtek lelkére beszél, még Parkernek is szól egy kicsit a dolog. A két ellenséges csapat a saját főhadiszállásán vár az ítéletre, és Earnshaw agyán átszalad a gondolat, hogy lehet, esetleg valaki sakkjátszmát játszik vele, de elhessegeti, pedig ha tudná, hogy mennyire igaza van, ugyanis Nate most készül Mattot adni neki. Earnshaw-ék azt látják, hogy az esküdtszék Quint javára dönt, de azokat a képeket csak Hardison vágta össze, amikor arról szavaztak, hogy mi legyen az ebéd. Ettől Earnshaw elbízza magát, és azt hiszi, hogy jól becsapja Quintet, akin ezzel bosszút is áll amiatt, hogy az felkereste a vetélytársait. Ajánl egy kisebb árat, amin megveszi a céget, ami semmit nem érne, ha elvesztik a pert.

És itt jön Earnshaw számára a döbbenet, ugyanis az esküdtszék Gloria javára döntött, megítélve 5 millió dollár kártérítést. A nő nem kap levegőt, Quint elégedett, mert így végül mégis csak maradt pénze. A csapat kárörvendően vigyorog rájuk, Nate pedig egy sakkbábut dob Earnshaw lábai elé, aki ezután már hiperventillál is. Végül minden jól sikerült, Hardison ügyvédként is bizonyított, Parker barátra lelt, mert Peggy elhívta kávézni, tehát a csapat ismét megmentette a világot.  

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.08.12. 15:24:37

Hát ez a Viasat se egy hogyvoltíró barát! :D
Még jó, hogy nem volt időm megírni a jövőheti (vagyis ezt) a részt. Ugyanis megyek nyaralni, és fel akartam tölteni előre.
Akkor megírom a 10. részt, és 11-nek számozom. Még jó, hogy a 12-13. részt nem lehet felcserélni mert az az évadzáró dupla...
Pedig szerintem a 9. rész (alkesz Nate)egy alapozó rész a 10-hez, de mind1, ez van! :)

Sikamlós Jim DiGriz 2009.08.12. 15:37:11

Úgy rémlik, az eredeti vetítési sorrend is fel lett kavarva, morogtak is az írók. Aztán persze lehet, hogy a Viasat még egyet kavart rajta :D

Annácska5 2009.08.12. 17:19:13

@bree-gee: Még szerencsénk volt :)

@Jim DiGriz: Nem tudom ezt a kavarást. Akkor lehet, hogy a Viasat hozta helyre?

KiWiSaGe 2009.08.12. 19:05:30

Egész rész alatt azon gondolkodtam, hogy szerintem nem ez jön, de aztán rá hagytam, de lám mégis jól emlékeztem

Sikamlós Jim DiGriz 2009.08.12. 21:51:57

kfmonkey.blogspot.com/2009/02/leverage-second-david-job.html

A blog egyébként az egyik író, John Rogers blogja, rajongóknak iszonyúan ajánlott végigolvasni. A fent linkelt bejegyzésben írja meg, hogy mi lett volna az eredeti sorrend.

(Lustáknak: ezt szánták tizedik résznek, szóval ez oké, de már előtte is volt változás, amit viszont nem követett a Viasat.)
süti beállítások módosítása