Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x21 - Csillaghullás

2009. augusztus 04. 09:00 - Llew

Bonesék Hodginsékról beszélnek, miközben egy elhagyott üzemcsarnokba érkeznek, ahol egy vízzel teli aknában, egy bevásárló kocsiba lévő holttestre bukkantak. Az áldozat egy fejbe lőtt gyerek. Hodginsék dolgoznak, közben az esküvőjüket beszélik meg. Bones – már bent – az áldozat nyakán észlelt izületi gyulladásról magyaráz Boothnak, mikor megjelenik a faterja, hogy gratuláljon, amiért összeházasodnak. Ha már azonban ilyen váratlanul betoppant, akkor Booth letartóztatja. Azonban kénytelen elengedni, mert a férfinak olyan jól megteremtett hamis múltja van, hogy Caroline nem tud vádat emelni ellen.

Van egy arcuk a koponyához, ami Brennan és Zack szerint nem jó, mert egy öregasszonyt ábrázol, mivel Angela kijavította a szerinte helytelen szövetmarkereket. Zack megy ellenőrizni, addig a menyasszony felkéri barátnőjét, hogy legyen a koszorúslánya. Brennan boldogan vállalja, este pedig vendégül látja az apját, és a bátyóról beszélgetnek, meg kap egy gyűrűt, ami a nagyanyjáé volt. Booth gondban van, mert Max Keenannek még az ujjlenyomata sem létezik, feltehetően, azért mert Kirby igazgatóhelyettes eltüntette a rendszerből mielőtt végezni akart vele. Caroline szerez parancsot DNS mintavételre, de azt is össze kell majd vetni valamivel.

Zack ellenőrizte a csontokat és kiderült, hogy Angela jó arcot rajzolt – ami alapján időközben az azonosítás is megtörtént –, az áldozat ugyanis a korai öregedésben szenvedő, 22 éves Chelsea Cole. Tavaly ősszel tűnt el. Hodgins megkéri Zacket, hogy legyen a tanúja, de a srác nem ér rá ezzel foglalkozni, mert zavarja, hogy nem jött rá időben a megoldásra, különben is gondolkoznia kell, hogy vállalja-e. Boothék felkeresik Chelsea ádesanyját. A lány Werner-szindrómás volt, az öregedés mellett szellemileg egy kisgyerek szintjén volt. Szerette a csillagos eget lerajzolni, az állandó felfelé nézéstől alakult ki az izületi gyulladás a nyakán.

Az anya korábban molesztálás miatt panaszt tett Joe Mellon gondozóra a Gyermekvédelemnél, de a vizsgálat megszakadt, mikor Chelsea eltűnt. Vagyis Joe Mellonnak jó indítéka volt a gyilkosságra. Booth kihallgatják a srácot, aki szerint csak annyi történt, hogy elküldte fürdeni a nyakig lekváros lányt, illetve mikor az anyja samponja csípte a szemét, akkor azt kiöblítette. Azt állítja Cynthia Cole azért panaszolta be, mert javasolta neki, hogy vigye intézetbe a gyereket, hogy megkönnyítse a saját életét, mivel a főiskolát sem tudta csinálni, és az állásait sem tudta megtartani.

Brennan az apjával találkozik a bisztróban, aki elmeséli, hogy a korábban állítottakkal ellentétben vannak rokonaik, legalábbis anyai ágon, és a gyűrű, amit adott, tőlük ered. Illetve az édesanyja hagyott egy videó szalagot. A családi idillt Booth zavarja meg, hogy DNS mintát kérjen az öregtől. Mivel két nap múlva szombat és esküvő, így Hodgins kíváncsi Zack válaszára. Ami egy nem, mivel az Elnök meginvitálta egy iraki vakációra, és az ifjú antropológus nem akarja, hogy barátjának rossz emlékei legyenek az esküvőről, ha őt majd esetleg megölik. Javasolj a bogarasnak, hogy kérje fel Bootht. És mivel mindeközben dolgozik, megállapítja, hogy a lőtt seb a koponyán valójában egy fúrótól származik.

Ennek kapcsán Boothék újfent felkeresik Cynthia Colet, aki szerint egy műtét során keletkezett a lyuk, hogy csökkentsék a koponyanyomást, mivel Chelsea 3 évesen kiesett az ágyból. Teljesen felháborodik, mikor szóba kerül egy esetleges gyermek bántalmazás, majd beszedi a fél kiló gyógyszerét, mert idő van. Autókázás közben jön Hodgins telefonja, amiben felkéri Bootht tanúnak. Ő igent mond, bár megjegyzi, hogy kevés ideje maradt legénybúcsút szervezni. A bogaras azonban nem akar legénybúcsút, csak annyit kér, hogy mondjon köszöntőt, meg koccintásnál smárolja le a koszorúslányt. Oké, ki lesz az? Passz, de Bones megjegyzi, hogy ő. Miért? Nem érdekes, kínos nézés. Örömapával beszéljek? Hoppá, hát róla elfeledkeztem.

Bones szerint a gyógyszerek alapján az anyuka AIDS-es. Hodgins az áldozat alatti sárban kis dögöket talált, és mivel kíváncsi, hogy az oszló tetem megmérgezhette-e őket, Cam legnagyobb örömére újra húskonzerves kísérletbe kezdtek Zackkel, de a rend kedvéért engedélyt kérnek rá. Ez most azonban nem olyan látványos, mint a múltkor. Bones és Booth a Royal Dinnerben vacsoráznak, és előbbi faterjáról beszélgetnek, miközben Hodgins a löncshús kísérlettel kideríti a halál okát. Chelseat AIDS gyógyszer túladagolással mérgezték meg. Anyukát letartóztatják.

Kiderül, hogy van mivel összevetni Brennan apjának DNS-ét, mert van tőle vérminta egy ’78-as rablásból. Hodgins beszél Angela rocker apjával, és megkéri tőle a lánya kezét, de a fater szerint, ha Angela megtudja, hogy így a háta mögött megboltolták, akkor mindkettőjüket kinyírja. Aztán búcsúzóul megjegyzi Hodginsnak, hogy vannak kocsijai, gitárjai, meg fegyverei, de ha jó férj lesz, akkor csak az első kettővel találkozik. Mivel Max DNS-e egyezik az új személyiségével, így Booth letartóztatja, de az öreg nem adhatja meg magát csak úgy, ezért bunyóznak egyet. Brennan előtte még megkapta az édesanyjától származó videó kazettát, ami egy születésnapi gratuláció, valamint magyarázat és bocsánatkérés, amiért elhagyták őket.

A felvétel hatására bemegy a börtönbe Cynthia Colehoz, így megtudjuk, hogy a nő azért ölte meg a lányát, mert a gyógyszerei nem használtak, haldoklott, a gyereket pedig nem fogadták volna magukhoz nevelőszülők. Aztán miután megtette, a kísérleti gyógyszere mégiscsak hatni kezdett és ő jobban lett. Esküvő. Zack arról faggatja Bootht, hogy milyen Irak, illetve ha meglőnek valakit. Az FBI-os meg bocsánatot kér társától, amiért letartóztatta az apját, és elmondja, hogy Max valószínűleg azért hagyta, hogy ne kelljen újra elhagynia a lányát.

Angelát az apja kíséri az oltárhoz - szokványosnak semmiképen sem nevezhető zenei aláfestésre -, majd lelép mert fellépése van. A szertartást egy külügyes zavarja meg azzal a hírrel, hogy Angela már házas, ugyanis az a seprűnyél átugrással egybekötött szertartás, amin 4 éve, részegen, a Fidzsi szigeteken részt vett, az hivatalos. Szóval az esküvő lefújva, a násznépet elküldik bulizni, ők elutaznak, Bones és Booth pedig ott marad az oltárnál. Ja, és Zack elmegy Irakba, amit Boothnak kell elmondania a többieknek.

Hölgyek, Urak! Mivel az előzetes tervekkel ellentétben mégsem megy tovább a sorozat azonnal a harmadik évaddal, így elköszönök, de a folytatásnál várok vissza mindenkit.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verliebte (törölt) 2009.08.04. 16:33:18

Akkor most összeházasodtak Bonesék?? :) pont dolgoztam, nem láttam. Nincs meg valakinek??

miszerint 2009.08.04. 18:38:17

bonesék? soha nem is akartak! angela esküvője lett volna!

~Moi~ 2009.08.04. 20:16:09

Dehát ˝AZT ÍRTA AZ ÚJSÁG˝, hogy....lesz -_-'
Ez annyira nem ér!!! Fújjjjjj RTL!
inkább szaRTL! -_-

Tilcsák Bea (törölt) 2009.08.05. 12:49:39

@Verliebte: sokat sejtetően néztek egymásra az árván maradt oltár előtt...

bones 2009.08.10. 17:28:10

jó lenne ha összeházasodnának :) olyan aranyosak együtt :)remélem hamarosan folytattyák a sorozatot
süti beállítások módosítása