Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x17 - Szavatossági idő

2009. július 31. 13:00 - missparker

Tidwell behívja az irodájába Charlie-t, rosszat sejtünk. Reluxákat leereszteni, ajtót becsukni. Taposson a lábára, mert elaludt. Mármint a lába. Tidwellé. Jajanyám. Charlie vadul tapossa a főnökembert, az egyre elégedettebb, a második felesége és Reese is egész jó volt ebben. Hiányzik. Az utolsó rúgásra végre felébred. Mármint a lába. Bobby épp most nyit be, öö hulllla öö aaa paartooon öö... Neki sem kell hülye fejek vágását gyakorolnia, profi benne. Mindegy, Charlie végre elszabadulhat, a nő nélkül csak ünneplős BKV-ellenőrnek öltözni képes Tidwelltől. A beach majdnem gyönyörű, az a holttest a bazársoron totál elrontja az összképet. A néhai kocogott, leszúrták a tömegben, senki sem látott semmit. Nem rablás volt, csak egy motel kártyakulcsa van nála, zsebei nincsenek. Charlie illedelmesen hurcolja magával Bobbyt, most a motelhez. Közben az összes bikinis lányt megszemléli, Bobby morog, 'látszik, hogy nem vagy szülő, ezek gyereklányok'. Charlie szó nélkül hagyja, bár a barommal ellentétben ő biztos nem felejtette el, hogy egyedülállóságát többek közt pont neki köszönheti.

Charlie-ék egyenesen a néhai szobájába mennek. Szabadságos katonák laknak itt. A teraszra kilépve egy nő barátságtalanul fogadja őket, nem tudja, hogy zsaruk. Charlie örömködik: Milyen szép napszemüvege van! A parton vette? Kell is az, nagyon süt a nap. Charlie rövidesen elunja a játszadozást, megkéri a lányzót, hogy ugyan szólna már a két haverjának, akik a hátuk mögé lopakodtak, hogy térdeljenek le, és kezeket fel. Charlie-nak tényleg tetszett a napszemüveg, elvégre az IQ-light katonák nem számoltak a tükröződéssel.

Ügyesebbnek kell lenniük, ha egy börtönudvaron képzett alakot akarnak hátulról meglepni. Az áldozat, Travis szintén katona volt, együtt szolgált Irakban, most pedig együtt nyaralt a hármassal, Dixonnal, Andy-vel és Erinnel. Tidwell nagyon hazafiatlanul ebben a felállásban egy csinos nőt lát, aki 3 pasival lakik egy szobában. Az egyiküket megölték, és többiek egymásnak biztosítanak alibit. Aztán eszébe jut, hogy Reese azt mondta neki, mindig kérdezze meg Charlie-tól, mit lát. [Úgy beszél róla, mintha meghalt volna, tényleg nagyon hiányzik neki.] Charlie vigyorog. [Nem közömbös, mit gondol róla Reese?] Nos, mit látsz? Valójában azt, amit nem. Tidwell és Bobby fájdalmas fintorral az arcukon lelépnek. Charlie hiányolja a dögcédulákat. Egy rendőrnél sem jelent jót, ha leteszi a jelvényét. [Ő már csak tudja.] Sokra nem jut, katonáink nyaralnak, azért nincs dögcédula.

Rendőrségi tárgyaló, Charlie nem számít Bobbyra, nagy erőfeszítéseket nem is tesz, hogy bevonja az ügybe. Reese van vonalban, jó dolog a kihangosító. Neki mondja el, mi van Travis zsákjában: koszos ruha, egy MLT feliratú pohár, egy golyóálló mellény, kitüntetés. Aki Travist közelről szíven szúrta, jó kiképzést kaphatott. Reese, mondtál valami szépet rólam Tidwellnek? Nem. Így a távolból jobban becsülsz engem. [Charlie, csak nem udvarolsz??] Reese levágja a telefont. Bobby benyit, óvatosan megkérdezi Charlie-t, ugye nem látja most Reese-t a szobában, és nem hozzá beszél. Fel sem merül benne a kihangosító, arra nagyobb esélyt lát, hogy Charlie egy odaképzelt Reese-zel társalog. A térfigyelő kamerák felvételén sem látszik semmi elsőre. A helyszínen Charlie hallgatag és gondolkodik, Bobby csak láb alatt van. Vissza a felvételhez, megvan a megoldás!

3 rendkívüli esemény is történik a szúrás pillanatában. Az utcazenész feltekerte a hangerőt, a fagyisnál kiborult a jég, és két raszta összeverekedett. Ezeket megrendelte valaki, elterelő hadműveletnek. Az érintettek ezt bevallják, 100 dollárért csinálták, de a megrendelő arcára nem emlékeznek. Egyetlen halovány nyom, hogy az egyik árus a kezébe adott egy vízipipát a portékájából. Ujjlenyomat?

Megnézzük, mi van Reese-zel, megint Donna Tonna hazugságvizsgálja. A téma Mickey, az apja, Roman. Ezek vagy mindent tudnak, vagy most kreálnak egy sztorit, hogy Charlie-t elhallgattassák, esetleg, hogy eltüntessék.

Ő mit sem sejtve Bobby-val figyeli a triót. Bobby unatkozik, nem megy neki a fejben filmnézés. Charlie 'nyugtatja', gyakorlat kell hozzá. Ő sokat csinálta a börtönben, házi videókat élt újra. Bobby próbál együttérző lenni, 'az biztos fájdalmas lehetett'. Azért csináltam. Bobby, te barom. Ez valószínűleg most is fáj neki, hiszen hiába szlogen, hogy 'az életét kapta vissza', nem azt az életet kapta vissza. Jennifer és a nagycsaládos álmok örökre odavesztek.

A csendet az töri meg, hogy Erin elindul valahová. Követik, a reptérre tartott, egy magángépre. Charlie elemében van, gyerünk utána, Bobby töketlenkedik, nincs végzés nem szabad. Charlie nem foglalkozik vele, neki arra a gépre nem kell jegy, mert úgy néz ki, mint akinek van. Bobby most érzi a különbséget: ő nem úgy néz ki. Charlie szokásos öltözéke pont elég ahhoz, hogy idetartozónak nézzék: méregdrága öltöny, selyeming. Ez a Móka Légitársaság gépe, az MLT. Travis pohara innen származik. Erin biztonságisként dolgozik itt, ez ugyan ellentétes a szabályzattal, de kell a pénz. Ez Travis melója volt, az ügynökség hívta dolgozni, Erin beugrott a helyére. A gépen jelmezbál, van itt rendőr, gladiátor, amit csak akarunk. Mindegyikük egy-egy stewardess-szel vonul félre. Egy jófajta illegális kupi és pókerbarlang, a lebukás legkisebb kockázata nélkül. Charlie meglát egy másik jelmeznélküli alakot, Gus Wilvern, ChemXtech cég alelnöke, a házigazda. Ő is bemutatkozik, Charlie Crews, majd belefolyik egy fotelba. Az ártatlanul vádolt? Nem, a nyomozó. Laza, majd' szétesik, fennhangon közli, hogy egy folyamatban lévő gyilkosság ügyében van itt. Így lehet egyetlen mondattal teljes repülőnyi emberre frászt hozni.

Gust félrevonja, kihallgatás. Kap egy telefonszámot és egy honlap-címet: ovjuk-es-vedjuk-magunkat.com.

Ted Amandával ebédel. Nekiesik a ribinek, annyira ő nem jó pasi, hogy őt akarja, tehát mit akar? Megérkezik Charlie is: 'Bizony ám, Ted nem is olyan bájos'. Amanda sértődötten távozik, a két börtöntöltelék simán hülyét csinált belőle. Ted viszont újra megszolgálta Charlie bizalmát, beszámolt a gyanújáról. Talán még nem késő kivédeni a nő mesterkedéseit. Charlie Amanda maradék sültkrumpliját becsomagolja egy szalvétába, a kocsiban kornyadozó Bobbynak adja [nesze, te csóró!]. Baromkának ez az utolsó napja Charlie-val. Reese jön vissza? Nem, új társa lesz. A Gus által megadott netes cég tulaja, Pete Magnus, ő közvetíti a biztonsági embereket. A szobáját sem hagyja el, nem gyilkos típus. Erin küldött neki egy SMS-t, hogy Travis beteg, ő megy helyette. Tehát Erin hazudott arról, hogy került a gépre. Közben megvan az ujjlenyomat is a vízipipáról. A gazdája Quentin Norris, őt nem zavarja, hogy fegyverrel törnek rá, a fürdőkádban nyugszik békében, ránézésre aranylövés. Helyszínelés, olyan szőlőfajta van a hűtőben, amit Charlie nem tud beazonosítani. Pedig ő minden gyümölcsöt ismer, ez hogy lehet?

Bobby rengeteg pénzt talál, ez se rossz, de Charlie jó érzékkel a gyilkos fegyverre akad rá. Tidwell nem véletlenül Bobbytól válik meg kettőjük közül.

Charlie megint Reese-zel beszél a tárgyalóban, megint úgy fest, mintha magában. Norris veterán katona volt, elég képzett egy iraki hős megöléséhez. Reese segít a kérdéseivel, minden összefügg? Hiányzom, Reese? [Úgy tűnik.] Egyébként mizújs? Reese hallgat a lényegről, csak annyit mond, hogy hazugságvizsgáló, majd köszönés nélkül leteszi a telefont. Charlie-ra most Tidwell nyit rá, ő is úgy néz rá, mint aki Reese-hez beszél egy üres szobában. A főnökember hozta a friss hírt, Norris-t megölték. Először felbérelték Travis megölésére, utána eltakarították. Charlie még magyarázkodik, telefonon... Tidwell lemondóan legyint.

Norris meggyilkolására a három katona megint egymásnak alibizik. Charlie megzuhanva törheti a fejét tovább, mostmár tényleg magában beszél. Minek kellett golyóálló mellény Travisnek a szabadságára? Nofene, a ChemXtech gyártja azt is!

Megmutatja Gus-nak, aki persze büszke rá, a mellény már három éves, mégis vadiújnak tűnik. Ő is felvesz egyet, őrülten lövöldöz magára, ez igen, ez tuti termék. Mutat egy másik tutit, műszőlő! Szintetikus anyagból van, később adják hozzá az ízt. Ez már Charlie-nak is sok, de legalább látja összefüggéseket. Beesteledik, mire rárontanak katonáink hűlt helyére. Hol lehetnek? Andy pl. biztonsági őrként álldogál a ChemXtech irodában, ez éjszaka felettébb furcsa, bilincset rá. Nézzük, mi van Gus-szal. Először székéhez kötözve retteg, Charlie-t meglátva örül, juhéj, megmentették. Charlie lehűti, ha ezek a katonák nem akarják, innen élve ki nem kerül, szóval kuss. Most a szokásos köre jön, meg kéne menteni Erint és Dixont a börtöntől. Kezében a kibiztosított fegyver, dumál egy zárt ajtónak, tudja, hogy egy társuk Erin karjai közt halt meg, a mellény nem védte meg. Erin Gus kiadását követeli, bosszút akar állni. Travis jött rá Gus csalására, bizonyítéka is volt, két nap múlva meghalt. Gus bérelte fel Norrist Travis megölésére. Utána Norrisnak is meg kellett halnia. Erősítés nem jön, Erin nem enged, Charlie nem viseli a szívén Gus sorsát. Ráadja a Travis mellényét, kiviszi a folyosóra, ahol Erin bármikor rájuk lőhet. Charlie-nak nincs mitől félnie, Gus retteg. Ne aggódj, ez csak 3 éves, ötöt kibírnak.

A kis rohadék bevallja, hogy meghamisította a teszteredményeket, magyarázata, hogy az iraki megszállást csak 6 hétre tervezték. Ez elég is a vádemeléshez. Charlie jófej, a katonákat futni hagyja, Gus egyedül viszi el a balhét. Ez az ügy is lezárható.

És most Amanda jön. Charlie meghívja magához, az alkalomra vett egy nagyképernyős tévét is, azonfelül ellentmondást nem tűrően kéri Mickey Rayborn biztonsági aktáját. Amanda először kapálózna, ő ugyan nem, de Charlie-val nem lehet szórakozni: Pete bevonásával lenyúlta az ügyféllistáját, átvette az uralmat a biztonsági rendszerei fölött. Még egy kis erődemonstráció Teddel közösen, a képernyőn azt láthatjuk, ahogy az egyik kedves ügyfélnél egy gombnyomásra megszólal a riasztó. Az összes ügyfele teljes védelmi rendszere Charlie kezében van. A luvnya most látja igazán, kivel akart kibaszni.

Nincs választása, mostantól muszáj segítenie Charlie-nak. Első körben elviszi az irodájába, Mickey utolsó napjának felvételeit nézik át. A hajón az öldöklés idején pont elromlottak a kamerák - minő véletlen - ellenben ami előtte történt, az látszik. Reese a hajón meglátogatta Mickey-t!

Charlie-ban egy világ dől össze, megszólalni sem tud a döbbenettől. Mi is döbbenve maradunk, van egy hetünk azon gondolkodni, vajon Reese segít-e az FBI-nak Charlie bemártásában.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

basil 2009.08.03. 16:36:04

Hogy mire nem jó a hogyvolt...
Én csak most jöttem rá, hogy a nagy darálásban ez a rész nekem eddig kimaradt :-)
Most lehet szépen bepótolni.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.08.03. 19:19:59

Akkor a hogyvolttal le is lőttem a poénokat...

basil 2009.08.04. 16:41:35

Túlságosan imádtam a sorozatot ahhoz, hogy ez zavarjon. :-)

És különben is, nagyon jó volt a hv! ;-)
süti beállítások módosítása