Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x16 - Minden változik

2009. július 27. 09:31 - zaphodbb

A laborban kezdünk: Nick szülinapját ünneplik épp, Catherine, Riley, Langston és Greg hoznak neki egy tortát. Riley palacsintázásra is meghívja, de Nick nem lelkes. Catherine közben telefonon kap egy 419-es riasztást, amire Nick egyből lecsap és csapot-papot-tortát otthagyva rohan dolgozni. Ez a fickó nem bírja a szülinapját úgy látom. Brasshez érkezünk a helyszínre egy motelhez, a tulajdonosok lányát ölték meg. Nick emlékszik rájuk és ismerte a lányt is.

Az idő visszapörög, 365 nappal korábban járunk. Ugyanennél a motelnél van Nick és az áldozatunk, Haley, itt még él és virul, kérdezgeti Nicket, hogy mi történt. Itt még jó kislány kinézete van, nem úgy mint a jelenben, ahol kissé darkosra vette már a figurát. Egy évvel ezelőtt egy Harry nevű fickó halt meg a motelben, friss, még meleg a hulla, mégis bomlás szaga terjeng. A hulla mellett egy garázsnyitót találnak. A komódon verte szét a fejét úgy tűnik, miután belelőtt a plafonba egy széken állva. Ez így elég értelmetlennek tűnik.

A plafonról, a golyó ütötte lyukból, ami alatt Dave térdel a hulla mellett, csöpögni kezd valami gusztustalan vöröses-barnás-zöldes trutyi és Dave-et arcon találja. Dave az öklendezéssel küzd, Nick meg jót rötyög rajta. Nick a nyomozóhoz tart, útközben az egyik szoba előtt egy csavargó faszi utána szól, hogy adjon már kávéra pénzt és hogy úgyis visszajönnek még ide, mert a gondnok egész héten verte a mellette lévő szoba ajtaját eddig is, hogy itt vannak a zsaruk. Persze, hogy nehezítsék az ügyet, az előző gondnok eltűnt, az új meg semmiről nem tud semmit.

Az új gondnok elmondja, hogy Harry egy hete jelentkezett be a motelbe és még nem jelentkezett ki. Illetve megengedi Nicknek, hogy felmenjen a szoba padlásterébe, ahonnan a trutyi csöpög. Nick, miközben felmászik épp a trutyihoz, kap egy üzenetet Grissomtól, hogy boldog szülinapot, amin mosolyog egy sort. Bejön a szobába Haley, hogy Nick mondjon már valamit az ügyről, közben magyaráz hogy a helyszínelés is csak egy tudomány meg ilyenek. Haverkodnak. Greg jöttére a csaj balra el. Greg átveszi a trutyi felderítésének nemes feladatát Nicktől, tekintettel a szülinapjára, de mihelyst felér a padlástérbe, megbánja az ajánlatot, mert egy szörnyen büdös, zöld hulla várja odafenn.

Ugrunk a boncterembe, Dale Durney a zöld trutyis hullánk, ő a hiányzó gondnok a motelből. Dave talál egy nagy adag pénzt a faszinál. Mandy-hez megyünk Nickkel, Mandy épp a Harry mellett talált garázsnyitót vizsgálja. A rajta lévő ujjlenyomat a zöld színben játszó gondnoktól származik. A pénzköteg gumiján lévő lenyomatok pedig a gondnoktól és Harry-től vannak. A gondnok már vagy egy hete halott a doki szerint, a golyó halál után került bele, a halál oka áramütés.

Vissza a motelbe, Greg kúszik megint a padlástérben, megtalálja a garázsnyitóhoz tartozó vevőegységet. A feljáróhoz van drótozva, házi elektromágnes van a feljáró körül. Gondok Dave ilyen huncut volt: ő készítette a mágneses feljárót, az ilyen emberek miatt, mint Harry is volt, akik oda rejtették a padlástérbe a nem egészen illegális módon szerzett javaikat. Gondnok Dave  lezárta a garázsnyitójával a feljárót, Harry nem tudta levenni a pénzét, elment a volt barátnőjéhez, ezzel megszegte a távol-tartási végzést, emiatt egy hétre kalitkába került. Ezalatt Gondnok Dave fel akart jutni a pénzhez, de kimerült a távirányítóból az elem, ezért felmászott, rossz helyre tenyerelt az izzadt kezével és agyoncsapta az áram.

Harry egy hét múlva jött vissza, nem tudta kinyitni a továbbra is magnetizált feljárót a pénzéhez, nem direkt lőhetett, hanem szintén a mágnes miatt sülhetett el a fegyvere, így került Gondnok Dave-be a golyó. Ügy megoldva. Nick megy oda Haley apjához az udvaron, odaadja a helyszíntakarítók számát neki. Közben látja, hogy Haley a barátnőjével biciklizik önfeledten. Apától megtudjuk, hogy a barátnőt Bree-nek hívják. Nick a kocsijához menet még ad a csavargónak is pénzt a kávéjára, boldog szülinapot felkiáltással. Saját magának kíván így boldogat.

Megint pörgetünk az időn, Nick áll a motelnél éjszaka 240 nappal korábban. Bree-t és Haley-t látja kiborult fejjel, totál ugyanúgy néznek ki. Bree elmondja, hogy Haley már nem a barátnője, amióta az anyja, Mrs. Jones elkezdte őt állandóan bámulni, Haley meg  ugyanolyan hajat csináltatott magának, mint az övé. Már ezzel is a frászt hozták rá, most tetézték ezt a mai éjszakával. A 16. szülinapja alkalmából nagy bulit rendeztek neki a haverek, amin egyszer csak rosszul lett és Haley-ék nappalijában ébredt, nadrág nélkül úgy, hogy Mr. Jones, Haley apja állt fölötte. Állítólag meg is rángatta, de ő elszaladt.

Nick átsétál Jonesékhoz, Mr. Jones csak hallott valamit, kiment a nappaliba és látta, hogy ott alszik Bree. Nick  megvizsgálja Bree holmijait, amik ott hevernek a kanapé mellett. Mr. Jones elmondja, hogy Bree-nek van kulcsa a lakáshoz, hiszen ő Haley legjobb barátnője. Brass Mrs. Jonest kérdezi ki, kiderül, hogy elment a buliba ő is a tengerpartra, leskelődni és képeket készíteni, hogy később bebizonyítsa Haley-nek, hogy miért nem engedte oda el, mert micsoda fertő van ott. Catherine kérdezgeti Mrs. Jones képeiről Bree-t. Az egyik képen egy Zack nevezetű fickó is rajta van, aki Bree szerint nyomi és már fel is jelentette zaklatásért.

Brass Zacket kérdezi ki, Zack azt állítja, nem is Bree-t zaklatta, hanem Haley-t akarta becserkészni. Zack apja egyben az ügyvédje is, izmozik, hogy Zack nem ad DNS mintát, de a fiú azért közli, hogy nincs autója, biciklivel meg nehezen tudott volna egy eszméletlen csajt vinni bárhová is. Nick megy Archie-hoz, aki kiszedett anyuci gépéből egy csomó kitörölt képet, amin mind Bree látható. Anya bevallja Brassnek, hogy volt egy lánya Haley előtt, Melissa volt a neve, aki kisbaba korában meghalt és ő a fejébe vette, hogy Melissa pont úgy nézne mostanra ki, mint Bree. Így anya úgy tett, mintha Bree lenne Melissa, ezért fotózta. De kitörölte, mert nem akarta, hogy Haley megtudja az egész Melissa sztorit. Hú de kavar van ennek a nőnek a fejében.

Nicknek jelent a laboros fickó, hogy GHB-t vagyis randidrogot találtak Bree vérmintáiban. Hodges is jön a felfedezésével, miszerint Bree alsó fertályán talál nyomok egy baseball kesztyű ápoló szerhez vezethetők vissza. Mit tesz isten, Bree a baseballosok kedvenc dugni-valója volt a suliban. Nick megy az egyik baseballos fickóhoz, akinek az autójában megtalálták a GHB-t. A faszi bevallja, hogy tényleg ő drogozta be Bree-t, meg is akarta dugni, mert józanul mindig elutasította a csaj, de nem hatott a GHB, mert Bree megcsapkodta, mikor bepróbálkozott, aztán meg kiszállt az autóból és elfutott.

Catherine kérdezi ki Bree-t, bevallja a csaj, hogy Mr. Jones nem csinált semmit, csak azért mondta, amit mondott, hogy Haley-nek ártson. Nick a motelnél odamegy Haley-hez, visszaadja anya gépét. Haley megmutatja neki, hogy „pszicho Haley” szövegekkel kap állandóan üzeneteket az iskola társaktól, és az ő életének vége. Nick visszamegy az autójához, megint pörög az idő, 117 nappal korábban járunk, szakadó esőben megint a motelnél kell helyszínelni.  Haley ezúttal már fekete hajjal és vadabb külsővel áll az esőben. Az áldozat egy nő, akit Haley talált meg. Tanya a neve és épp szabadult a börtönből drogok miatt. Túladagolásnak tűnik.

Sehol semmi cucca nincs a nőnek, a másik szobából közben kefélés hangjai hallatszanak. Riley átkopogtat a szomszédba, erősen zavarba jön, mert egy csoffadt testű, idősebb pár kufircol ott erősen. Még kamerázzák is magukat, ami esetünkben jó hír, bár csatlakozunk Archie-hoz, amikor a laborban azt mondja, hogy megpróbálja a belső füléből kitörölni a hangokat, amik a kamerából jönnek. A lényeg, hogy a kamera hangjai alapján a másik szobában ketten beszéltek, két nő és veszekedésnek hangzik.

A halottas házba érkezik Tanya apja, azonosítani a lányát, mesél kicsit a dokinak, hogy a lánya mennyire problémás volt és tíz éve alig beszéltek egymással. Aztán apa a motelhez megy, a bejárat elé lerak egy csokor virágot, egy gyertyát és egy fotót Tanyáról, amin egy kisbabát tart a kezében igen fiatalon. Ezt a fotót találja meg Haley, aki eddigre már piercingeket is növesztett a szájába és az orrába. Nick  lábait látjuk megint, éjszaka van és a motelnál helyszínel, a jelenben vagyunk, Haley van kiterítve az aszfalton, mellkason szúrták. A gyilkos nagyon véres kell legyen tőle. Brass első gyanúsítottja Haley barátja, akivel összevesztek.

Langston csatlakozik a helyszínelésben Nickhez és Dave-hez. Haley zsebében megtalálják Tanya képét és feltűnik nekik, hogy ugyanolyan Haley frizurája is, mint a képen a fiatal Tanyáé. Nyilván ő volt Haley igazi anyja vagy valami ilyesmi lesz. Ugrunk Zack kihallgatására, ő volt Haley fiúja, csak sikerült a kis nyominak levadászni a csajt. Állítólag Haley-nek tegnap volt egy látomása a végzetéről, ami miatt szakított Zackkel. A gyilkosság napjára van neki alibije, csak kicsit nehezen nyögi ki, mert drogot árult épp Renoban. Haley volt a segítsége általában. Nick és Langston beszélnek a laborban: Archie a Tanyáról készült kép alapján kiderítette, hogy egy javítóintézetben szült a lány és pont akkor, mikor Haley is született, úgyhogy úgy néz ki igazunk van, Tanya volt Haley igazi anyja, Jonesék csak örökbe fogadták.

Nick megmutatja Langstonnek Tanya kartonját, ami alapján rögtön összerakják, hogy Jonesék ölhették meg. Mr. Jones vall Brassnek: Tanya volt a bébiszitterük, Melissa miatta fulladt a kádba, mert be volt lőve és ottfelejtette a babát a vízben. Tanya aztán teherbe esett és hívta Jonesékat, hogy odaadja Melissa halála miatt nekik a saját babáját: Haley-t. Állítólag ők csak összevesztek Tanyával, amikor felkereste őket Haley miatt 16 évvel később, és Tanya megölte magát elkeseredésében, hogy nem engedik Haley közelébe.

Nick a motelben Jonesék lakását kutatja át, amikor bekopog neki a csavargó, aki már nem is az, mert leszokott a drogokról és hamarosan diákotthonba költözik, mert ösztöndíjat kapott. Ő mondja el Nicknek, hogy amikor Tanya meghalt, azon az éjszakán látta Mrs. Jonest kijönni Tanya szobájából két kávés pohárral, amiket az utca túloldalára vitt el kidobni. Ő utána ment és érezte a drog szagát az egyik pohárban.

Langston Jonesék matraca alól előhúz egy csupa vér inget. Anya már a kihallgatóban van, Nicknek vallja be, hogy Haley megjelent ugyanolyan hajjal, mint Tanyáé volt anno. Ettől anya bepörgött, felkapta az ollót és megfenyegette, hogy vagy átfesti vagy ő vágja le. Utánament az udvarra és véletlenül állította bele az ollót Haley-be, a veszekedés hevében. Nick szerint azonban amikor meglátta, hogy Haley ugyanúgy néz ki, mint Tanya, akkor újra meg kellett ölnie, mint Tanyát. Anya kifejti, hogy ő sosem akarta Haley-t, mindvégig utálta, mert folyton Tanyát juttatta eszébe, aki megölte az ő igazi lányát.

Nick depizik az öltözőben, hogy Haley-nek nem kellett volna meghalnia. Hogy neki ki kellett volna találnia, mi történt Tanya halálakor és akkor Mrs. Jones már rég börtönben lenne. Langston elmondja, hogy ha ő ilyen zaklatott, akkor a kedvenc filmjeiről szóló gyalázkodó kommenteket szokta olvasgatni, mert azok elhallgattatják a fejében a hangokat. Nick erre elsírja magát, hogy az ő fejében most csak egy hang van, ahogy Haley az első találkozásukkor kérdezgeti tőle, hogy mi történt. Langston annyit mond, hogy végre megtudta Nicktől, hogy mi az, amiről ez a munka igazából szól. Huh, ez a rész is jó csavaros lett, csak fellendülnek Grissom nélkül is, még a végén.

Címkék: csi lv
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol 2009.07.27. 19:00:19

Nekem nagyon tetszett ez a rész, vessetek meg, de én Grissom nélkül is szeretem ezt a sorozatot, bár az igaz hogy a sorozatzáró nem lett éppen a legjobb.

Ditti82 2009.07.28. 21:13:50

Sorozatzáró? :O Nem évadzáróra gondoltál?

KiWiSaGe 2009.07.29. 12:32:56

Most, hogy ennyi jó szereplőt kiírtak a sorozatból az a minimum, hogy ilyen csavaros esetekkel próbálják engesztelni a rajongókat.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.29. 13:45:27

@Ditti82: dede, persze hogy évadzárót akartam írni, ej. Milyen jó Sam fotód van:D

Sol: én is szeretem ezt az évadot is, bár fura volt az elején Grissom nélkül, de én bírom Langstont is.
süti beállítások módosítása