Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x13 - Pool

2009. július 25. 10:00 - missparker

Jarod egy ócska klubban vacsorázik. Csípős szószt tesz a chilis levesbe, Earl Dupree, a pultos nagy döbbenetére. Ha ismerné az Erős Pistát, tutira abból is pakolna bele, mert saját bevallása szerint csípősen szereti. A háta mögött biliárdozó társaságban is paprikás a hangulat: egy selyemfiú összeakad az ellenfelével, csalónak nevezték. Végül nem lesz bunyó. Earl lánya, Billie gyilkosnak nevezi a selyemfiút, aki anyakönyvileg Eddie Fontenot. Jarod egyre inkább figyel. Van mire, Eddie ellenfele elsomfordál, Billie magához vesz egy fegyvert, és eltép. A következő képsoron már Eddie röhigcsél a gorillájával a klub mögötti sikátorban, Billie mögéjük oson, remeg a fegyver a kezében, 'ezt érted, Marvin', kibiztosítja. Jarod ott terem, kicsavarja a kezéből a pisztolyt, Eddie nem vett észre semmit. A kicsi leányt Earl is lebaltázza, ‘egy ilyen emberre, mint Eddie ne fogj fegyvert, csak akkor, ha le is lövöd’. Jó tanács, ilyeneket ad minden gondos apa. Billie hisztizik, Marvin Earl testvére volt, tartozik neki ennyivel, Jarod meg törődjön a maga dolgával, majd sértődötten a szobájába vonul. Earl egy újságcikket mutat Jarodnak, két hete lelőtték Marvint, Billie apjaként szerette, ő talált rá a holttestére.

Marvin bűne az volt, hogy nyert Eddie-től ötvenezer dollárt biliárdon. A rendőrség nem tudja a selyemfiúra bizonyítani a gyilkosságot. Csak egy módon lehet legyőzni, Earl félve kérdezi: maga is biliárdjátékos, Jarod? Mostmár igen.

Központ, Miss apun kéri számon, hogy merre járt, egész héten üzengetett érte. Bridgettel romantikázott. De Miss csak ne aggódjon, Catherine helyét nem veszi át, hiszen ő ajándékozta meg két csodálatos gyermekkel [juj], Bridgetnek meg nem lehet gyereke. Tutira, apu? Apu mindig tutira megy, angyalom, nem is akarnék gyereket, az orvosi akták sem hamisak. Holnap este meg legyen családi vacsi, nálad angyalom, mutass be a pasidnak, ez nem kérés volt. Szegény Miss, éghet a családjával a pasija előtt: van egy sorozatgyilkos öcsike, egy szenilis vénember apu, meg egy meglehetősen gáz mostohaanyu. Reméljük, Tommy jól veszi majd az akadályt, kellően rugalmas pasasnak tűnik.

Earl a klub szállodarészén ad egy szobát Jarodnak, mindenhol Marvin és Billie képei fogadják. A lány szülei meghaltak, Marvin a család barátja volt, adoptálta őt.

Billie színésznő akar lenni, Marvin azért ment bele a nagy üzletbe, hogy kifizethesse a színitanodát. Jarod próbál valamit kezdeni a lánnyal, aki hisztis és ellenséges. Volt már ilyen, a végére úgyis minden csaj a tenyeréből eszik, most sincs ez másképp. A lány az álmairól beszél, Marvin halálával ezek szertefoszlottak. Jarod bölcs, az álmok csak akkor valósulnak meg, ha nem adjuk fel őket, majd megkezdődnek a biliárdleckéi. Ugyan ismeri a dinamikus szimmetria elméletének felépítését és Descartes geometrikus koordináta elméletét, de a kék krétával még nem volt dolga. Billie tátja a száját rendesen, a tanítványa egy délután alatt lesz vérprofi biliárdos. Este már a klub új királyaként tisztelik. Eddie küldi is a gorilláját, inna vele egyet, lenne miről beszélniük. Villog neki egy ötvenezer dollárt érő elefántcsont-markolatú dákóval, arany és gyémánt berakás, debizonyám. Játszana-e egyet vele sportból? Jarod Pepper csak pénzért játszik, de mi van Billie-vel? Eddie mentegetőzik, Billie sötét környezetben nőtt fel, megölték az apját, és őt hibáztatja, pedig ő hejde ártatlan.

Jarod elvonul videózni, Sydney Martin Luther King beszédét nézette meg vele. 'I have a dream'. Már akkor sem értette a rasszizmust. Sydney magyarázott, ezt feltétlenül tudnia kell a kinti világról, és azt is, hogy ez elfogadhatatlan. Sajnos nincs egyszerű megoldás a problémára. A naiv gyerek pedig tudta a megoldást: hagyjuk abba a gyűlölködést! No igen, az sokmindent megoldhatna. Sydney türelemre intette, ezt sok idő eltüntetni a világból, értse meg. Megértette, csak nem fogadta el.

Sydney próbál Missen terápiázni, Bridget az anyja helyébe fog lépni, fogadja el. Azt már nem! Megjött Sam, a kedvenc gólemünk, betört Bridget házába az orvosi leletekért, ahogy Miss parancsolta. Sydney méltatlankodik, apád nem lesz boldog, ha kiderül, hogy a menyasszonyához törtél be. Miss újra a régi, 'akkor ne mondjuk meg neki'. Ez az csajszi, vissza a régi énedhez!

Jarod a helyi hivatal adatbázisát hackeli, nocsak, Billie neve már egyszer megváltozott. Az eredeti családneve Dupree volt. A változást az apa kérte, Marvin, még Billie születésekor. Ő a vér szerinti apja. Nekiesik Earlnek, hogy volt ez az egész, miért nem tudja Billie az igazat? Miért hazudnak egy gyereknek a családjáról? [Hm, nem csoda, ha ettől begőzölt.] A történet annyi, hogy Janis, Billie anyja a klub énekesnője volt, egy helyi fehér srác már eljegyezte. Marvinnal az esküvő előtt pár nappal lépett le, egy évre rá megszületett Billie. Janist kitagadta a családja, nem akartak fekete unokát. De Billie-n nem látszott, ki az apja, így le tudták tagadni, hogy megvédjék a feketékre irányuló gyűlölettől.

Miss szervezi a vacsorát, ugráltatja a hostesst, tiszta ideg. 'Előbb az italok, aztán a vacsora, utána fejest ugrok a tetőről a betonba'. Tommy nyugtatja, ne aggódjon, klasszul meglesznek ők apuval.

Miss ennyire nem optimista. [A fodrászát mondjuk nyugodtan lelőhette volna, aki ilyen cicababa-fejet gyárt egy Miss Parkerre, nem érdemel kegyelmet.] Csöngetnek, jajistenem, jajmostmilesz. Tommy tovább nyugtatja, ez már hat.

Apu, és a vihorászó exSzöszi. A ribi parasztkodik, apunál nem lehetett tartani a vacsorát, az idióta kalapácsos építőmunkások még nem végeztek az új padlóval. Tommy bemutatkozik, 'íme az idióta építőmunkás, kalapács most nincs velem'. Imádunk, Tommy! Miss is elégedett:

Befut Szépfiú is, Tommy szavai élesek, 'igen, én vagyok a szerencsés fickó, aki megnyerte a nővéred szívét, mi lett az ujjaddal?'

A klubba nyitás előtt érkezik Eddie, márpedig ő játszani akar Jaroddal, hozott egy köteg pénzt is. Ez elég gyorsan elfogy, Jarod szemétkedik, meghívja vacsorázni, ha már így leégett szegény Eddie. Nem úgy van az, legyen visszavágó, nálam, és emeljük a tétet! - kiált fel a selyemfiú. Kicsit még életveszélyesen megfenyegeti Jarodot, milyen rosszul járt Marvin! Te szerencsétlen hülye, gőzöd sincs, neked milyen rossz lesz.

Parker-apu nagy bejelentést tesz, most hétvégén esküvő. Miss vicsorog.

A megcsörrenő telefonja megmenti a családot a további kinyilvánításaitól, Broots az. Végzett Bridget orvosi aktájával, a meddőséget megállapító dokit nem ismeri az orvosi kamara. Mit akar ez a kurva, felcsináltatni magát a vénemberrel? Mi ebben a koncepció? Végre hazamennek a vendégek, Tommy rendes, csinált szívszerelmének egy kellemes teát, hogy jobban aludjon. Tényleg imádnivaló pasi. Értékeli az estét, jól ment minden. Miss szerint is, 'végülis nem halt meg senki'. Tommy folytatja, Bridget egész normálisnak tűnt számára. Miss tekintete beszédes. [Tommy, ha ilyeneket mondasz, mégiscsak meghal valaki még ma este, kár lenne érted.]

Emberünk nagyon akar vmit Misstől, érdekes kérdést feszeget: ha ennyire nem bírja a családját kell neki egy új. [Missbe még egy családanyát is bele tud képzelni? Élénk a fantáziája :) ]

Jarod helyszínel a sikátorban, ahol Marvin holttestét találták. Nem elég óvatos, Eddie gorillája elkapja, leüti. Eddie-nél ébred, kóválygó fejjel. Eddie vendégszerető, ő mondta, hogy veszélyes az a környék, még szerencse, hogy arra járt a sofőrje. Játsszunk! Jarodnak fáj a válla, nem tudja rendesen irányítani a dákót, bebukja a meccset, de azért nagyon férfiasan helytáll.

Provokálni is van ereje, Eddie tulajdonképpen bevallja a gyilkosságot. Már csak bizonyíték kell. Jön a gonosz nézés. Felújították a biliárdszobádat, Eddie? Festékszag, a szőnyeg is új. Holnap újabb kör Earlnél? Eddie nem tud nemet mondani. Jarod újra meghunyászkodik, szenved a sérüléseitől, kimehet a mosdóba? Hogyne. Akció indul: a riasztórendszert meg kell vizsgálni, a hűtőmágnessel lehet hatástalanítani, ablakot kitámasztani észrevétlenül, majd nyögve és vesztesen távozni. Az első bokor mögé az út mellett, amint Eddie autója elhúz, Jarod vissza is tér a házba. A biliárdszobában a fali panelen begittelt golyónyom. A kiállított fényképen pár rosszarcú látható. Earl ugyanezt a képet egy régi újságban találta meg. Fontenot apjának bandája, Ku Klux Klán tagok. Eddie takargat valamit az új szőnyeggel is. Kinek van még takargatnivalója, Earl? Janis fehér vőlegénye Eddie volt, ez egy másik régi újságcikkből derült ki Jarod számára. Billie meghallja a beszélgetést, ‘Marvin volt az apám?’

Nyitás előtt folyik a biliárdverseny, még egyenlő az állás, a tét ötvenezer. Jarod emeli a tétet, és pofátlanul jól játszik, jól provokál. Eddie, a nőd lelépett egy feketével? Marvinnal? Évek alatt dédelgetted ezt a sérelmet? Utána még biliárdban is legyőzött, apuci házában? Ezért kellett meghalnia?

Billie megint megjelenik a fegyverrel, lövöldözni kezd, Eddie bevallja a gyilkosságot. Jarod beáll Billie elé, nem engedi, hogy Eddie-re lőjön, vessünk véget a gyűlöletnek. Kidumálja a lány kezéből a fegyvert.

Parkeréknél esküvő van, apu ideges vőlegény, Miss fejére ocsmány kontyot szerkesztettek, [nincs szerencséje a fodrászokkal]. Hiába próbálja Bridget hamis orvosi aktáját leleplezni, apunak nincs ideje erre. Bridget virul a fátyol alatt, kikacsint Lyle felé, Miss gyűlölettel néz új anyukájára.

Buli, Raines gratulál az új Mrs. Parkernek, a kurva megígéri neki, hogy Parker-apu nyugdíjas éveit emlékezetessé fogja tenni. Mire készülnek ezek? Raines balra el, most jön az összecsapás Miss és Bridget közt.

Miss felteszi a nagy kérdést, milyen állat az, aki a születés csodáját használja fel, hogy bebetonozza a pozícióját az életben? Bridget váltig állítja, ha gyereke születne, az tényleg maga lenne a csoda. Majd meglátjuk.

Jarod elégedetten olvashatja az újságban, hogy Fontenot a Dupree-gyilkosság vádlottja. Billie megkönnyebbülten állhat a klub színpadára, újra Dupree néven. Jarod egyedül sétál ki a képből. Az ő öröme maximum annyi lehet, hogy másnak örömet okozzon, neki saját jogon ez nem jut.

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.07.25. 11:58:13

Oké, tényleg karakter idegen Miss cicabab feje, de az a haj nagyon jól áll neki, kedvesnek néz ki tőle.
Tommy nagyon szimpatikus, remélem nem vágja át Miss-t, mert akkor nagyon csúnyán fogja végezni.

SANNA 2009.07.25. 21:02:14

olyan fostalicska az rtl, hogy levette a képernyőről, a sorozatot, de legalább a hv-kel képben vagyok :D

Jaj hát igen Tommyt szeretjük, és kár....

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.25. 21:43:30

@Elloth: 'kedvesnek néz ki tőle' :)) Egyébként mint nőnek, tényleg jól áll neki, de lássuk be, az a vicsor teszi Miss Parker-essé.

Tommy: nehéz megállni, hogy ne spoilerezzek...

bree-gee 2009.07.30. 10:24:13

Fura volt Jennifer Garner-t énekelni hallani. :)
süti beállítások módosítása