Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x16 - Találj rám, kicsim (Hit me, Baby)

2009. július 24. 10:00 - missparker

Az epizód címét nehéz lefordítani úgy, hogy minden többletjelentést visszaadjon, de nem baj, majd menet közben ráérzünk. Charlie boldogan autózik a rehabilitált Buick-kel, leszedette róla a virágos festést. Nem tudja összehozni a mobilját a kihangosítóval, így egy helpdeskes lánykát fáraszt. Elmeséli a Maserati és a Buick történetét, és hogy ő egy zsaru. Öö, újraindítani? Az autót vagy a telefont? A lányka türelmes. Megoldás nincs, és most nem is lesz, mert Charlie megérkezett aktuális helyszínünkre. Egy pasassal rútul elbántak saját a luxuslakásában: a laptopját klórral leöntötték, szétverték, őt magát fagyállós borral megmérgezték, törött seprűnyéllel a falhoz szegezték.

A főbérlőnek tűnt fel, hogy ugyanaz a szám szól már 10 órája (Travis: One more time - tökéletes dalválasztás az egész epizódra), a látványtól kiakadt, azóta csak azt ismételgeti: 'ember pálcikán'. Charlie elmélázik, egy galamb csattan az ablaküvegnek, be akar repülni a szobába, ez hozza vissza a gondolataiból. A pálcikaember Jerome Rafts, kockázati befektető. A polca tele fényképekkel: mindegyiken másik nő mellett feszít. Reese szerint Jerome rosszul kezelte valaki pénzét. Charlie kételkedik, ez nem magyarázat a gyilkosságra. Ha őt átvernék, venne egy botot vagy csövet - a cső az remek! - és csak érezné, ahogy törnek a csontok. Reese elborzad, így Charlie ráébred, hogy ő zsaru, és hogy ez most túl sok infó volt. Tidwell is megjelenik, félrehívja Reese-t. Az FBI kölcsönkérné őt egy ügyre, jól mutatna az önéletrajzában, Crews pedig képes lesz az ügyet egyedül is megoldani. Tényleg képes, sőt kifejezetten erősködik, hogy Reese vállalja a feladatot, még az óvodai ballagása búcsúbeszédét is elmondja. Reese ezek után bármit elvállalna, csak megmeneküljön. Charlie tehát magára marad.

Később jelent Tidwellnek. Mindkettőjüknek hiányzik Reese, feszengenek. Charlie-nak fogalma sincs, mit csinál egy kockázati befektető. Tidwell égeti magát, mert ő sem tudja, de megpróbálja tudni. Jerome sokat költött luxuskurvákra, a fényképek velük készültek. Az utolsó randija Alexával volt. Rövid barna haj, az arca nem látszik a ház biztonsági felvételén. Egy kis haverkodás következne, Tidwell tudja, hogy Charlie-nak kell majd egy társ, Charlie is megértő, ha az ő szeretett főnöke beszélni akar valakivel Reese híján, ő itt lesz neki. Jaj. Az új társ Bobby. Feszít a gagyi öltönyében, szabadkozik, tudja, hogy nincsenek túl jó viszonyban, de... Charlie lehűti, ő kérte társnak. Bobby virul, imádkozott azért, hogy újra egy autóban legyenek, biztos Charlie másért imádkozott. A zenmester kezdi is a szemétkedést, akkoriban épp mást csináltam. Ha eddig kérdéses volt, már tudhatjuk, csakis azért választotta, hogy legyen alkalma minél többször megalázni. A bosszú édes, mégsem hizlal.

Hogy mit csinál egy kockázati befektető, arra Tedet, mint telefonos segítséget kell igénybe venni. Elmagyarázza, persze úgy, nehogy bárki megértse. A lényeg, hogy azoknak mostanság rosszul megy, ha Jerome-nak pénze volt, azt tuti nem ezzel kereste.

Tednek közben új tanítványa is lett, Amanda Puryer. Ha Mickey tényleg meghalt, neki sok pénzt jelent, ha prezentálhat egy gyilkost. Affranc, a vén kurva Charlie-t szemelte ki erre! Ha már kurvák, most épp Brendánál, a luxuskurvák közvetítőjénél járunk. Alexával már nincs kapcsolata, fényképe sincs róla, Jerome képein sem ismeri fel. Charlie élvezkedik, megkéri Bobbyt, hogy kérdezzen egyet Brendától. Persze a barom IQ-ja kevés ehhez, kínos pillanatok ezek. Brenda lányait is végigkérdezik, Jerome tökéletes úriember volt, szeretett udvarolni, szex csak a harmadik randin. A lányok kedvelték. Zsaruinkat is kedvelnék óránként 400 dollárért. Bobbynak nem futná ilyen nőkre, ezért veszettül hangsúlyozza, hogy házas. Charlie istenien szórakozik:

Még egy fontos infó a ribiktől: Jerome imádta a galambjait. A ház tetején van a galambketrec, hátha van ott valami nyom. Charlie ugyanúgy hiányolja a galambfiókákat, mint a másik nagy kedvencem. Elbaszott életű pasik idétlen szempontja. A tetőn egy ikerpár épp tojást lop.

Reese-t az FBI-nál egy rettenetesen kövér nő hazugságvizsgálja, minden külsőssel így tesznek. Donna Tonna kérdezi az apjáról, a balul sikerült beépüléséről, a drogról. Charlie és Bobby az ikreket hallgatják ki, Alexát a fantomképről felismerik, sokat tudott a galambokról.

Amanda fűzi Tedet a suliban, hú, ő aztán ismeri az utat fel és le, karrier és börtön. Ted nem sejt semmit, csak viszolyog, mert a nőszemély kissé trágár. Charlie a helpdeskes lányt hívja fontos kérdéssel: létezik, hogy két ember tökéletesen passzol egymáshoz? Szabadkozik, Reese híján meg kell ezt beszélnie valakivel, de Bobbyval nem tudja. June továbbra is türelmes, de sajnálja, csak technikai dolgokról beszélhetnek. Jól van, tehát milyen lenyűgöző, hogy Los Angelesben ülve technikai segítséget kaphatok Indiából! Tidwell is rájött, hogy Jerome nem pénzügyi tranzakciókkal szerezte a pénzét. Amit Charlie egy telefonnal derített ki, azt szerencsétlen főnökember a helyszínen talált háttértár feltörésével alig egy nap alatt tudta meg. A sittes módszerek hatékonyabbak, na. Bobbynak is jut egy újabb kínos pillanat, Tidwell gonosz pillantással nyugtázza, hogy be mert ülni Reese helyére, elvégre valakin ki kell töltenie a mérgét, ha már Charlie hülyét csinált belőle. Charlie kettejük vergődését látva elfojt egy kacajt, aztán az ügyön mélázik: Jerome a tökéletes nőre talált rá Alexában. Tökéletes nő pedig nincs. Vissza Jerome házába: valaki nagyon ki akarta nyírni, biztos csinált még valamit a fagyállós boron kívül. A vízzel teli kád szélén egy monitor. Bobby okoskodik, így már nem lehet embert ölni, mert a modern biztosítékok, blabla. A biztosítékon körömlakk, Bobby, a gyáva féreg könyörög, de hiába. Charlie végső bizonyosságképp bevágja a monitort a kádba. Ezzel biza' lehet ölni.

Jelentés Tidwellnek, ez egy bérgyilkosnő (hitwoman, íme az epizódcím egy másik értelmezése). Számlájára írható még 3 ember halála, olyan eszközöket használ, amiket a helyszínen talál. Egy női MacGyver, gyilkos szándékkal. Csak azt tudjuk, mit nem tudunk: honnan van Jerome pénze, ki bérelte fel Alexát, és miért. Egy plusz infó akad: a galambok. A galambosok mestere találkozott Alexával. Halk szavú, udvarias lány, semmit sem árult el magáról, csak a galambok érdekelték. Az öreget meglepte, hogy a galamb, amit Alexának adott, visszajött hozzá. Nem gondoskodott róla, pedig úgy tűnt, imádta őket. Charlie terve elkészült: ha az öreg sem gondoskodik a madárról, akkor az egy ismerős helyen fog újra próbálkozni. Alexánál.

Reese-t még mindig Donna Tonna vegzálja, most Charlie a téma. Aztán Mickey és a véres hajó fényképe kerül elő. Ajaj, valszeg ez az FBI-os meghívás is Charlie-ról szól. Ő még nem is tudja, hogy szorul a hurok, vidáman pizzázik a galambketrec mellett az öreg és Bobby társaságában. A galambon jeladó, egy kertvárosi házhoz megy, ránézésre egy stepfordi feleség söpröget a teraszon. Ilyen egy bérgyilkos?

Claudia egyedül él, személyi szakács, családi rendezvényekre hívják főzőcskézni. Galambot sütni tud, nevelni nem. Charlie felismeri, hogy ha valóban ő a gyilkos, csak úgy lehet lebuktatni, ha közel kerül hozzá. A nagy mosolygás eredményeképp a nőci önként kapja táskáját, mehetnek a kapitányságra. Évődés az zsaruautóban, naaa, lécci-lécci, szirénázzunk! Bobby szorong a hátsó ülésen, szokjad, barom. Clau a kihallgatóban, Brenda, az ikrek és a galambos öreg próbálják azonosítani. Alexa elegáns, komoly nő, ez meg egy hebrencs liba, teljesen máshogy néz ki szőkén és smink nélkül. Talán nem is ő az. Clau elmehet, búcsúzóul előás a táskájából egy zacskó sütit, Charlie rácsodálkozik, de jól néz ki, mi van benne? Csak ami otthon volt... Brr, ez most vagy véletlen, vagy célzás, mindenestre a sütit nem eszik meg. Ellenben egyre biztosabb, hogy Clau a MacGyver. Ted hazavitte Amandát, a luvnya belógott a gardróbba, villog a fényképező vakuja, kurvaélet.

Tednek simán kimagyarázza, miért járt az emeleten, a 'budit' kereste. Blöe, közönséges rinya :/ Ted gyanút fog, de már késő, Charlie titka menthetetlenül kikerült a házból. Ő megint June-nal beszél, látszik-e valaki szemében az igazság? June még mindig türelmes., Charlie pedig egyedül megy Clauhoz. Ez veszélyes, de így több esélye van, mint Bobbyval a nyakán, akár bedobnia kell magát, akár megvédenie. A nőci hagymát szeletel a konyhában, Charlie aggódva néz körül, itt aztán van fegyver: tisztítószerek, ceruzák, ruhafogas. A kés nem izgatja, az az ő pályája. Jobban mondva, nagyonis izgatja. Hit me, baby!

A nőci megjegyzi, milyen jól bánik a késekkel, Charlie is célozgat, van gyakorlata, és nem konyhában szerezte. Clau borral kínálja, köszi, szolgálatban nem. Újabb sejtés: egy karmolás a nő nyakán. A finoman erotikus kihallgatás folytatódik, Clau egyedül dolgozik, Charlie mindig társra vágyott: valakire, aki vigyáz rá. Bor még mindig nem kell, diétás ásványvíz jöhet. Charlie megússza a kalandot, kisétál az ásványvizes dobozzal. A kórboncnok nem talált bőrfoszlányokat Jerome körme alatt, nem tőle származik a karmolás. Talán egy galamb? Igen! Charlie Tidwellt kérdezi, hogy bírja Reese nélkül? A főnök elérkezettnek látja az időt egy beszólásra, Charlie, neked beszélni kéne valakivel. Kevés ő ahhoz, hogy bántsa hősünket: elmeséli June-t, a bluetooth-helpdesk segített, kell a száma? A puska visszafelé sült el, Tidwell pont úgy szenved, mint Reese szokott.

Próbál szakmai maradni, a galambon talált DNS kevés lesz a vádemeléshez, még akkor is, ha Clautól származik. Charlie válaszát hallván menekül: Azért csinálja, amit csinál, mert senki sem tudja, hogy ő azt csinálja. Tudja, hogy tudjuk, mit csinál, ezért valami mást kell csinálnia. Bobby megfigyel Clau háza előtt, telefonon jelent Charlie-nak, a nőci otthon van. Charlie ráparancsol, egyedül be ne menjen hozzá. A barom tehát bemegy, hős akar lenni. Clau előadja a nagyhalált, jaj, lebukott, öngyilkos lesz, bekap egy kapszulát, a benne lévő mérgező gombát maga nevelte a mosogatóban. Barombobby megmentené, torkon ragadja a nőcit, le ne nyelje. Dehogy nyeli, inkább átköpi a kapszulát Bobby torkába.

Míg fuldoklik, Clau készíti a seprűnyelet. Befut Charlie, így Clau balra el. Bobbyhoz mentőt rögvest, Charlie biztatja, tartson ki. Hülyét csinálni belőle, az oké, ha meghal, az már durva játék lenne. Clau menekül a kocsijával, de a tankjába töltött diétás ásványvíz révén nem jut messzire. Charlie kaján vigyorral közli, hogy ő is csak azt használta, ami a keze ügyébe került.

Clau nem árulja el, miért ölte meg Jerome-ot. Charlie megpróbál rájönni, a galambketrecek mellől Reese-t hívja. Röviden beszámol, bérgyilkosnő volt, Bobby kiheveri, legfeljebb a jövőben nem eszik gombát (túl nagy érzelmi vihart nem kavart benne, hogy kishíján kinyíratta a társát). Majd jön az isteni szikra: evés! Baromi sok galambtáp van itt, ennyit nem esznek a madarak. Tényleg nem, a zsákokban rengeteg pénz, és egy mesterlövészpuska. Jerome Clau konkurrenciája volt. Egy utolsó telefon June-nak, a kihangosító működik, ugye nem is June-nak hívják? Nem, a neve Deepa, és lezárja az ügyét. Hit me, baby, one more time.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.07.24. 20:33:53

Ez egy iszonyat jó rész volt, szuper zeneválasztással!Pedig a Hit me, baby nem egy fenomenális szám eredetiben, de a feldolgozásai tök jók! Bírom Travist.:D
www.youtube.com/watch?v=acULghgYUg0
A múltkor a Being Ericában is találkoztam a számmal, az a felhasználás se volt semmi! :D
www.youtube.com/watch?v=xT6aCgy71Cs

Imádom, mikor Tidwell értetlen fejeket vág! :D Jó választás volt főnöknek, az előző évados főnök dögunalom volt hozzá képest.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.25. 21:49:26

Igen, Davist Tidwellre cserélni okos dolog volt.

Ez a zene meg a képekkel hihetetlen összhangban van, néhol morbidan, néhol humorosan :)
süti beállítások módosítása