Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 2x05 - Family Bizness

2009. július 23. 12:15 - Scholes018

Napi bölcsességünk Augustustól, hogy az egész életünket a családtagjainkkal való viszony határozza meg és ezért ilyen szar a világ. De az igazán érdekes dolog most következik: Schillinger odamegy Saidhoz (!) és megkéri, hogy legyen az ügyvédje a tárgyalásán, emlékszünk, gyilkosságra való felbujtásért akarják elmeszelni még tíz évre. Said nagyokat néz, de Vern tudja mi kell neki, hírnév, amit garantáltan megkap, ha feka létére egy árját fog védeni. Kareem azt mondja gondolkodik rajta, de a nézéséből nem nehéz kitalálni, hogy belemegy a dologba.

Kenny unalmában feltúrja Poet cuccait, amire Arnold barátunk persze begurul, de mielőtt beindulna a buli, már jönnek is Oz éber őrei és viszik őket McManushoz. Wangler az utóbbi időben nagyon rossz kisfiú volt, úgyhogy Tim felbontja az alkut, és mehet vissza padlót súrolni, na meg az érettségi ünnepségen se vehet részt, pedig szegény már becsődítette a mutert meg az asszonyt is. Poet megússza egy kis ejnye-bejnyével, mert jó hírverést csinált Oznak, és Tim programjának a verseivel.

Jön a feltételes meghallgatás, csak az elejébe kapunk bepillantást, semmi különös, Poet és McManus ül szemben három savanyú pofájú öltönyössel. Fél perccel később, a suliban tudjuk meg az eredményt, igen, Poetet feltételesen szabadlábra helyezik. Kit érdekel hogy lelőtt valakit, bunyózik, drogozik, ha szép verseket ír, engedjük ki! Megjelenik egy régi ismerős is, Devlin kormányzó, aki Glynn irodájában bejelenti, hogy több őr kell, így nem lesz pénz oktatásra. Nehogy már egyszer felhőtlenül örülhessen ez a Tim gyerek.

Kezdődik a ceremónia, TV-sek, meg minden, McManus a pódiumon elmondja, hogy nagyon büszke mindenkire. Majd közli, hogy sajnos nincs pénz további tanításra, közben a kamera végig Devlint pásztázza, hehe, ez jó volt Tim. Aztán Poet lép színpadra, aki egy tényleg egész jó verset mond el. Kenny meg az egészet felmosás közben hallgatja. McManus és Devlin összefutnak a wc-ben, ahol a kormányzó közli, hogy Tim akármivel is próbálkozik, ő sebezhetetlen, elvégre ő Zeusz vagy mi a fene.

Az ünnepség után Kenny megkeresi Poetet és végre kicsikar magából egy kis emberséget és elmondja, hogy jónak tartja a verseit és szeretné, ha bocsánatkérő levelet írna az anyjának, amiért nem láthatta, ahogy az okos kisfia átveszi az érettségit. Persze nem ingyen, cserébe ad egy kis cicit Arnoldnak, oké, legyen. Aztán jön McManus és Said, akik elbúcsúztatják, köszi, puszi, minden, majd Em City költője szépen kisétál.

Mukada meglátogatja Shirleyt a halálsoron, tudjátok, a nő, aki a lányával a hátsó ülésen beleszáguldozott a vízbe. Elbeszélgetnek a vallásról, aztán a csaj egy "Mentsen meg!" felkiáltással rámarkol a tiszteletes úr mogyoróira. Mukada azt se tudja, hogy meneküljön, de Shirley előveszi a legerősebb női fegyvert, úgy van, a sírást és ráveszi, hogy maradjon még egy kicsit. Na ez aztán nagy ribanc...

McManus ezalatt megkeresi Schillingert a B blokkban, hogy végre kiderítse, most akkor Wittlesey lőtte le Rosst vagy sem. Jól van, belemegy, hogy majd valamikor kitálal. Vissza Em Citybe, ahol Diane meghívja Timet vacsorázni, aki igent mond. Wittlesey kap egy fülest, hogy az igazság bajnoka nem nagyon hisz neki. Megint jön a szöveg, hogy neki tennie kell, amit tennie kell, ezzel tulajdonképpen bevallja, hogy ő volt, ezek után McManusnak persze elmegy az étvágya és már nem nagyon akar vacsorázni.

A mosodában Hill meglátja, ahogy Busmalis és Rebadow megpróbálják eltüntetni a koszt az alagútásásból. Röhög egy jót a tervükön, aztán ennyi, megígéri, hogy nem pofázik. Másnap Glynn behívatja Schibettát és megfenyegeti, hogy letépi a tökeit, ha Adebisinek bármi baja lesz. Erre Petey megint azzal jön, hogy Leo tartozik neki. Végre megtudjuk miről van szó. Az igazgatónak van egy gengszter kinézetű testvére, Mark, aki egy sikátorban lelőtt valakit. Elege van a titkolózásból, meg Schibettából is, ezért ráveszi, hogy adja fel magát.

A konyhában Schibetta elküldi Adebisit, hogy hozzon neki egy tábla csokit. Sok esze van, nyílt titok, hogy az apját ő etette zúzott üveggel. Ezúttal is megfűszerezi a kaját, de most patkánymérget használ, főleg, hogy Migueltől tudja, Glynn nem nagyon bánná, ha valaki jól megszívatná a kis digót. A következő jelenet rögtön a kórházban kezdődik, mivel szegény Petey hány és vért pisál. Követeli Gylnntől, hogy adja át neki Adebisit, de ez már nem így működik, mivel Mark feladta magát. Ja, és a Warden ráadásként még a konyhát is elveszi a macskazabálóktól.

Keller kezéről lekerült a gipsz, úgyhogy elhívja Tobyt az edzőterembe, ahol megtanítja birkózni. Schillinger közben kaján vigyorral kukkolja őket, működik a terv. Egyre több ruha kerül el a srácokról, de szerencsére jön a jelenetváltás, mire átmennénk homokpornóba. A folytatásban is Keller és Beecher a téma, épp sakkoznak, mikor jön McManus, hogy közölje, Toby felesége öngyilkos lett, megfojtotta magát kipufogógázzal. És ami a legszebb, a gyerekek találták meg.

Vern hozza a postát, és nagy röhögések közepette átnyújtja Beechernek a felesége búcsúlevelét, ami szerint mindenről ő tehet. Aztán a nagyi behozza a gyerekeket, de szerinte nincsenek felkészülve rá, hogy így lássák viszont az apjukat, ezért Toby csak üvegen keresztül nézi őket. Éjszaka rájön a sírás, Chris meg vigasztalásképp beletúr a gatyájába, de nem igazán kér az ilyesmiből.

Peter Marie nővér még mindig Giles szavain gondolkodik, amit végül Mukada fejt meg: William a Sycamore Street és a Broome Street sarkára utalt, ahol Peter férjét megölték. A nővér már szalad is a magánzárkákhoz és úgy ráront Gilesre, hogy szegény még bekattanni is elfelejt. Kiderül, hogy ugyan nem ő lökte le a teherautóról Leonardot, de látta, hogy ki tette. Na persze nem megy ilyen könnyen itt egy újabb feladvány: Aim.

Ryan még mindig Gloriával van elfoglalva, hívogatja, leveleket ír neki, még a sztetoszkópját is ellopatja Alvarezzel. Peter Marie behívja magához, hogy elbeszélgessen vele, de nincs rá nagy hatással, mivel ő most nagyon szerelmes, ha tetszik Dr. Nathannek, ha nem. Aztán fogja magát és behívja az öccsét, hogy rávegye egy kis "rosszalkodásra" először nem tiszta, hogy mit akar ez jelenteni, de hamar kiderül. Glynn behívja Gloriát az irodájába, ahol közli vele, hogy a férjét megölték. Hát igen, gyönyörű dolog a szerelem...

Címkék: oz
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malevil 2009.07.23. 12:38:59

Köszi a hogyvoltot, jó lett mint mindíg. Egy apró ötlet, ha megengeded: szerintem Augustus zseniális narrálásai megérdemelnének kicsit hosszabb idézést, pl. mondjuk mivel kezd és mivel fejez be egy epizódot, ez általában remekül összefoglalja a történéseket.

Scholes018 2009.07.23. 12:43:20

@malevil: Okés, nem rossz ötlet :)
süti beállítások módosítása