Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x07 - The Wedding Job

2009. július 22. 09:00 - bree-gee

Éttermi képpel nyitunk, a tulaj nyugtatgatja a feleségét, hogy ne aggódjon. Úgy tűnik oka volt rá, mert egy pasas lelő egy másikat és a férjének adja a pisztolyt azzal, hogy vállalja magára a gyilkosságot. Ezért nagy összeget ígér. A fickó elég gengszter kinézetű, és azzal győzködi az éttermes embert, hogy egyszerű tárgyalása lesz, fel fogják menteni, ha azt mondja önvédelem volt. Különben is, még pénzzel is tartozik neki. Nem minden alakul a terv szerint, a férfit leültetik, és a felesége és a lánya elveszti az éttermet és a házat. Ezt már a síró nő meséli 5 évvel később Sophienak. Nate felkapja a vizet, mert a megállapodásuk szerint ő választja ki az ügyfeleket, és nem Sophie. Elég rossz hangulatban van.

Le is koptatja a majdnem ügyfelet, ezt persze a többiek nem hagyhatják szó nélkül, mindenkitől megkapja a fejmosást. Nate nagyon nem szeretne belefolyni maffia ügyekbe, de végül meggyőzik. Főleg miután Sophie elejt egy célzást, hogy szegény nő, most 15 évig kell, hogy várjon a férjére! Van fogalma Nate-nek, hogy milyen rossz érzés sok ideig hiába várni VALAKIRE? Hát, itt csak az nem vette a lapot, aki nem akarta. Viszont, úgy tűnik, ha Nate-en múlik a dolog, akkor Sophie még jó ideig várakozhat…

Kezdésként egy kis megfigyeléssel indítanak, maffia vezérünk egy hiper-szuper biztos kastélyban lakik, nem lesz könnyű bejutni. Ráadásul, mint kiderül, nem csak ők figyelik, hanem az FBI is. Hardison és Parker meg is látogatják az ügynököket a megfigyelőfurgonban, mint felülről küldött fejesek, és rákapcsolódnak a lehallgató frekvenciára.

Valamint Eliotot is bejuttatják ügynökként az FBI-hoz, hogy szerezze meg a maffiás pasasról készített eddigi megfigyelési anyagot. Csak rá kell másolnod a pendriv-ra, nyugtatja Hardison a számítógépet utáló Chuck Norrist. Hiába, úgy látszik ő más dimenzióban él, mint az FBI, ugyanis a megfigyelési anyag MAGNÓKAZETTÁN van! Megér egy képet szegény Eliot arca a felfedezés után. :)

Mascone maffiavezér (kifosztásra ítélt célszemély) lányának esküvője kitűnő alakalom, hogy beszivároghassanak a házba. Úgy tűnik, a mennyasszony anyja az idegösszeomlás szélén áll az esküvői előkészületek miatt. Ez tökéletes indokot szolgáltat a bejutásra: megjelenik Sophie, mint megmentő, esküvőszervező képében. Hozza a „csapatát” is magával. Nem kicsit viccesen néznek ki a többiek.

Sophie nagyon rá van kattanva, hogy végre tisztázzák Natettel a kapcsolatukat. A férfi „hogy állunk?” kérdésére egész kis monológot ad el, hogy nem tud elmenni a férfi felé küldött jelein. Persze Nate az ügy állásáról kérdezett csak…Ezalatt Eliot, „a szakács”, már bevette magát a konyhába, és épp pár fej hagymának adja meg a végső kegyelemdöfést. Nate „tiszteletes” jő, és furán néz: te most komolyan főzöl? Eliot be is sértődik, hogy csak a bunyót nézi ki belőle, mást nem. Pedig a késnek mindegy, hogy egy hagymát aprít darabokra, vagy pár jakuzát. Maffiafeleség is jő, Eliot nagy büszkén kóstoltatja vele meg az ételt, amit aztán az jól lefikáz.

Bátor nő, úgy felidegesíteni Eliotot, hogy nagy kés van a kezében, hát nem túl jó ötlet! Sose fikázd le egy férfi töltött gombáját, ez szabály! Ezalatt Parker, a „varrónő” is igazán odateszi magát: a koszorúslány „nem gondolja, hogy kövérít?” kérdésére nem a megfelelő választ adja. Mit gondoltál miért kellett kiengednem a derekából? Hát igen, tapintat nem az ő asztala. A pénz keresése nem igazán halad, nem találnak széfet, se semmit. Maffiavezér iszogatás közben elmeséli Nate tiszteletesnek, hogy épp az előbb akarta lefizetni a vőlegényt, hogy szívódjon fel, de nem sikerült. Kedves ember. Lehallgatnak egy telefonbeszélgetést, amiből kiderül, hogy Mascone üzletelni fog az esküvőn, ami azt jelenti, hogy lesz pénz is, amit meg lehet lovasítani. Nate a többiek előtt kifakad, hogy az esküvő általánosságban milyen felesleges dolog, és az egész egy csalás. Mindenki nevet, kivéve Sophie-t, akiben felmegy a pumpa, és sértetten elvonul. Hardison és Eliot beszélgetéséből kiderül, hogy Eliot is volt már közel a házassághoz, és az elmondottak alapján a mennyasszony-jelölt Amiee lehetett.

Elérkezünk az esküvőhöz, jönnek a vendégek dögivel, elég sokat már a nézése alapján be lehetne kasznizni legalább 20 évre.

A mennyasszony kikészült, nem ilyen esküvőt akart, csak egy szerényet. Sophie „vigasztalja” a síró lányt, de egyre jobban belelovalja magát, és már megint Nate-ről beszél: „Ne öld bele a hited egyetlen férfiba!” És ez még csak egy gondolat a sokból. Nate pedig pont hallja lefelé jövet a lépcsőn. Megint kicsi probléma merül fel, megérkezik egy igazán nehéz fiú, Sergej. A kíséretében van egy rosszarcú pasas, akivel már találkozott régen Eliot, csak „Kijev henteseként” emlegetik, és ez a barátságos ember felismerheti. Nate le is akarja fújni az akciót, de Sophie dacol: én maradok! Így hát folytatják a tervet. Nate „tiszteletes” összeadja az ifjú párt.

A beszéde nem semmi, szinte Ádámtól és Évától indul: elkezdi fikázni a házasságot az egybegyűlt násznép nagy csodálkozására, de aztán nyel egyet, és végül a szavai Sophienak szólnak. A lényeg amit ki lehet hámozni belőle: csalódott a házasságban, és most fél egy újabb kapcsolattól, és idő kell neki. Ha ránézünk Sophie-ra, szerintem kijelenthetjük, hogy vette a lapot. Az ríkatja meg igazán a nőt, mikor beleszövi a házassági ceremóniába, hogy mikor ránéz, akkor tudja, hogy jobb ember lett általa, és ezt köszöni.

De bobjuk félre a zsebkendőt, mert a többieknél akció van: Parker a vetítőszobában szöszmötöl (valószínűleg ott a pénz), amikor bejön a maffiavezér és Sergeij, a lánynak épp csak annyi ideje van, hogy bebújjon a függöny mögé. A pénzátadás nem sikerül: a táskából hiányzik a pénz. Sergeij mérges, és pisztolyt ránt…Ráadásul a fenyegetőzések közepette kiderül, hogy a férfi akit a rész elején a vendéglőben lelőtt maffiózónk, Sergeij testvére volt. Szóval csak az alkalomra várt, hogy visszavághasson, ami ezzel eljött. Nate rájön, hogy maffiózónénak köze lehet a pénz eltűnéséhez.

Eliotot elküldi a vetítőterembe, ahol a két férfi még mindig vitázik, de útközben belefut „Kijev hentesébe”. Ajaj. Egy flashbackből megtudjuk, hogy a fél arca rondaságáért Eliot a felelős (a másik feléért az anyja). Dupla ajaj. Elindul a csihi-puhi, Eliot fegyvere egy kés ellen csak egy habverő, de személy szerint nem izgulok, hiszen arról beszélünk, aki fél kézzel lerendezett egy szobányi fegyverest, miközben kávét kortyolgatott! Egy hentes neki meg se kottyanhat! Ki is fekszik a fickó nemsokára. Parker is feltalálja magát, részegnek tetteti magát a két bűnöző előtt, és kiszédeleg a szobából. A kiütött embernél volt egy táska, amiben a keresett pénz van, így kis csapatunk ezen gondja is megoldódott.

Maffiafeleség menekül (ő adta fel a férjét Sergeijnek), Sophie utána megy, de a nő megüti egy táskával. Nate bemártja az asszonyt a maffiózónál, minek hatására az telefonálni kezd, és megadja a telefonban a számlaszámát és új jelszót kér (idióta).Az asszony így nem is tudja lenyúlni a pénzét, csak a csapat. Hardisonnak innentől kezdve gyerekjáték bármit is csinálni a számlával, csak 5 dollárt hagy neki zoknira (milyen rendes)….

A készpénzt beteszik az ifjú pár kocsijába, mert ők ugye nem tehetnek semmiről, jusson nekik is valami. A zárójelenetben a csapat átadja a visszavásárolt éttermet a megbízó nőnek, és még az is kiderül, hogy a férjét is kiengedik, mert a maffiózót letartóztatták, és gyilkossággal is megvádolták, ugyanis az FBI is lehallgatta őket mikor bevallotta a gyilkosságot Sergeijnek. Minden jó, ha a vége jó!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annácska5 2009.07.22. 11:00:01

Ez szintén egy nagyon jó rész volt, mondjuk ez egy olyan sorozat, aminek minden része fantasztikus :) És külön köszönöm, hogy ennyi Eliot képet tettél be :D (Chris fangirl vagyok, nem titkolom)

KiWiSaGe 2009.07.22. 18:57:17

Nekem is bejött ez a rész, bár szerintem egy kissé túl erőltetik ez a Nate és Sophie szálat.
De ha már itt tartunk kialakulni készülő Parker és Hardison románc is fura, de azért jó.

bree-gee 2009.07.22. 19:16:30

@Annácska5: Ebben a részben abszolút ő volt a favorit! Az a pendrive-jelenet :DD!Meg a konyhában a habverős XD.Haláli! :D

@KiWiSaGe: Na igen, csak szenvednek vele, és nem jut a dolog sehova. Talán majd egyszer.

Kymy 2009.07.23. 17:04:42

Csak egyet nem értek. Ha Eliot végigverte már a fél világot, hogy hogy még nem tűztek ki vérdíjat a fejére?
Jól áll Chris-nek a verőember szerep. A szinkront is eltalálták neki.

Kymy 2009.07.23. 17:08:32

Mit nem adnák egy olyan jelenetért, ahol Eliot- nak sztriptíztáncost kell alakítania.
süti beállítások módosítása