Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x16 - Deadlock

2009. július 17. 11:00 - Freevo

Szerencsénk van, a készítők hagytak időt, hogy a múlt heti revelációtömeget feldolgozzuk, ezért ebben az epizódban kevés dolog fog történni. Először Adamát látjuk, ahogy szkeptikus arccal figyeli, amint Tyrolék bűzlő pacsmagot tunkolnak a Galactica repedéseibe, hátha összeforrnak. Caprica Six, az első tiszt nője a nyomornegyedben áll sorba ebédgranulátumért, amit pár hvcs nem néz jó szemmel, és verekedni kezdenek.

A Six hasában növekvő hibridbébinek (már neve is van, Liam) Cottle doki szerint semmi baja nem esett a tusakodástól, a nő is ép bőrrel megúszta a dolgot. A Galactica érzékelőin feltűnik egy elveszettnek hitt Raptor, amit bekísérnek az őrjáratozó emberek és cylonok. Hajaj, vajon ki lesz a fedélzeten?

A Raptort a teljes vezérkar fogadja, amikor kilép belőle a Caviltől múlt héten megszökött Ellen Tigh. Tyrol úgy tesz, mintha cylon ebilitiből megismerné, hogy az őt kísérő Nyolcas Boomer, pedig szimplán kizárásos alapon is rá lehet jönni. Saul meglátja a halottnak hitt feleségét, és az elképedt Adamáékra rá se hederítve csókolózni kezdenek.

Ellen a vezérkarnak elmond mindent, amit tud Cavilről, és megpróbál mindenkit megnyugtatni, hogy a friss emlékei ellenére ő ugyanaz a nő maradt, aki volt. Ennek jeléül elfogad némi dugipiát Adamától, amire Roslin csak forgatja a szemeit. Ellen szeretné látni a Final Five többi tagját, ám előtte magára hagyják a férjével. Vadul szexelnek, bár közben Saul néha az új csaja arcát látja a nejéé helyett, és valami transzcendens kapcsolat miatt közben fájások törnek a terhes Sixre.

Saul elárulja Ellennek, hogy lefeküdt Caprica Sixszel, de a nőnél végül az veri le a biztosítékot, hogy teherbe is ejtette. Neki eleve olyan, mintha a férje a saját gyereküket csinálta volna fel, miután két házasságon keresztül nem jött össze nekik a természetes úton. A többi cylon viszont kitalálja, hogy el akarják hagyni az embereket. Most, hogy lehetséges a cylon-cylon szaporodás, elboldogulnak egyedül is.

Az utolsó ötön áll a sor, hogy szavazzanak, mennek-e vagy maradnak. Anders kómában van, de az utolsó kívánsága előrelátóan az volt, hogy nehogy szakítsanak a flottával. Galen és Tory mennének, Saul maradna. Ellen még nem döntött, de igencsak pipa, ezért előbb meglátogatja Caprica Sixet.

Túl sok kedves szava nincs a várandós nőhöz, először az orra alá dörgöli, hogy az imént szexelt Saullal, majd megnyugtatja, hogy nem áll a kettejük közé. Tigh eközben Adamával piázgat, és az öreg arra kéri az első tisztjét, hogy maradjanak, mert szüksége van a cylonokra, még ha nehéz is bevallania.

Baltar visszatér a nyájához, de nem mindenki fogadja kitörő örömmel. A Paulla nevű csaj átvette a távollétében az irányítást, és fegyvereket szerzett a csapatnak, hogy megvédjék magukat a keménykedő alakoktól, akik kikezdtek Sixszel is. A felhalmozott készleteiket Gaius arra használja, hogy az éhezők között szétossza, aminek a nyáját kivéve mindenki örül.

Baltar nagy kajaosztásba kezd, amire gyűlik is a jónép, egészen addig, amíg meg nem érkeznek a keménylegények, Árész fiai személyesen, és a nagy stukkereket megvillantva lefoglalják a teljes készletet. Paulla rögtön elkezdi szervezni Gaius ellentáborát, de a férfi Head Six segítségével meggyőzi őket, hogy plusz fegyverrel ők is lehetnek kiskirályok.

 

Ellen összehívja a cylonok vezetőit és az ötöket, hogy Saul és Caprica füle hallatára kijelentse, a távozás mellett döntött. Tigh ezt nem hajlandó elfogadni, magasról szarik a szavazásra, ő a Galacticán akar maradni. Erre Ellen lecsap, és kioktatja Sixet, hogy a faszija még nála meg a kölkénél is jobban szereti Adamát és az egyenruhát.A nő erre hirtelen rosszul lesz, és orvoshoz kell vinni.

Ellen a gyengélkedőben megpróbálja jóvá tenni mindazt, amit mondott, hátha attól meggyógyul Six. A pici szíve gyengén ver, és Tigh, akárhogy győzködi az anyukát, hogy szereti, nem tudja helyrehozni a károkat. Ellen intéz pár kedves szót Sixhez, és megígéri, hogy a többiekkel együtt lelép, hogy ők ketten boldogok lehessenek. Ez annyira meghatja Sault, hogy egy pillanatra elfelejt a szerelmére gondolni, és a csecsemő szíve rögtön megáll.

Baltar fegyvereket kap Adamától, hogy megvédjék magukat, és ne kelljen ebben is a cylonok segítségére szorulniuk. Sam EKG-ja valamiért megbokrosodik. Tigh Adama vállán sírja ki meg sem született fia elvesztését. Tyrolban kissé úja felbukkan az emberi oldala, amikor meglátogatja a fogdában Boomert.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása