Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 2x04 - Losing Your Appeal

2009. július 16. 12:15 - Scholes018

Mielőtt beindulnának az igazi történések, Augustustól még megtudjuk, hogy szerinte a a legjobb sztori, mikor egy fiú találkozik egy lánnyal, elveszítik egymást, majd újra összejönnek. Aztán megjelenik az előző részből megismert Richie, akire három árja vár a cellájában, élükön Mack-kel. Kis öklözés után ráveszik, hogy cidázza le Markot, aki be is fenyíti, hogy kicsinálja, mint Vogelt, ha nem lesz jó fiú. Ezután bepillantást nyerünk Richie múltjába is, drogot adott el egy srácnak, aki felfordult tőle.

Továbbra is ez a Hanlon gyerek marad a középpontban, valami fejkendős srác betalálja, ő is be akarja kapatni vele pélót. Richie-nek már megvolt a napi adag, úgyhogy ellöki magától a csákót, aki átzuhan a korláton és kampó. Homokos barátunk McManus irodájában landol, ahol megtudja, hogy gyilkossággal akarják megvádolni, ezért elköpi, hogy Mark és Vern ölték meg Vogelt, hátha így kevesebbet kap.

Schillingert újra kihallgatják, mindenféle trükköket bevetnek, de sok értelme nincs, most se mond semmit. A lyukban csücsülő Richie-hez közbe ellátogat egy nagydarab, szőke őr, akiről hamar kiderül, hogy a nácik kezére játszik. Két lehetőséget ad Hanlonnak: vagy magára vállalja Vogel megölését vagy megdöglik. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbit választja. Ha szerencséje van, megússza egy életfogytiglannal, ha nem, megy a halálsorra.

Augustusszal folytatjuk, aki már nagyon beleélte magát, hogy kijut az Oz-ból. Meg is tartják az első tárgyalást valami merev alkoholista fejű bírónővel. Sok jogi duma meg minden, de eredményt még nem tudunk. Saidra megint rájön a telefonálhatnék, hogy szerezzen valakit, akit szintén igazságtalanul ítélt el Kibler. Persze megint nemet mondanak neki, Hillnek meg már a töke tele van az egésszel, úgyhogy elküldi a rákba. Ilyen idegbajosnak se láttuk még a kis kerekest.

Megint jön egy tárgyalás, megint az alkesz bírónővel, aki végül ítéletet is hirdet. Tök mindegy, hogy Kibler fogadott-e el kenőpénzt vagy sem, Hill lelőtt egy zsarut, megérdemli a börtönt, úgyhogy nem lesz itt szabadon engedés meg otthon tévézés. Said próbálja cicomázni szart, de Augustus már semmi esélyt nem lát. A suliban ezalatt Poet felolvassa az egyik versét, Kenny meg lebuzizza. Már indulna a bunyó, mikor jön Tim és közéjük áll. Egy valami kiderül: Poetnek komoly tehetsége van.

McManus behívja magához Saidot és megkéri, hogy küldje el a kiadójának Arnold egy-két versét. Na persze, nincs telefon, nincs kiadó köcsög! Azért végül megegyeznek, hogy most az egyszer félreteszik a személyes ügyeiket. Nem sokkal később kiderül, hogy ki is adják a verseket, mindenki örül, Said a hős. Poet első útja Adebisihez vezet, a kapott pénzből vesz egy kis cuccot. Kareem egyből megy, hogy fujj, meg nem szabad, meg még azt is megígéri, hogy összeszed pár nagy írót a meghallgatására, hogy több esélye legyen kijutni.

Ryan még mindig a kórházban van, de már jól érzi magát, csak a haja hullik a kemoterápiától, úgyhogy megkopasztja magát egy sima eldobható borotvával (!). Ez a srác tényleg tud. Visszatér Em City-be, ahol mindenki úgy néz rá, mint valami ufóra, az étkezőben beleköt egy árja, amiből szokás szerint bunyó lesz. Tim nem akarja a lyukba küldeni, nehogy megfázzon, Gloria felajánlja, hogy töltsön el még hat hetet a kórházba, ja, így lesz a legjobb mindenkinek. Nem nyúlik hosszúra a maradása, megpróbálja megcsókolni Dr. Nathant (félig-meddig sikerül is), és már repül is vissza Smaragdvárosba. Azért ami azt illeti, Gloria sem éppen közömbös iránta...

Rebadow megbeszéli Busmalisszal, hogy hagy szökjön meg ő is az alagúton keresztül, cserébe ő is segít, végül is építész volt. Jól van, kezet rá! Újra ellátogatunk Gileshez is, aki a Broome, a Sick és az Amore után végre egy új szót is mond: Street. Meg szokás szerint az elmebaj is rájön egyszer. De arról még mindig nincs lövésünk se, hogy mit akar ezekkel. A rabtanács közben ülést tart, ahol Petey a maga módján megkéri Adebisit, hogy többször vegye igénybe a zuhanyzót. Itt is majdnem összejön egy jó kis bunyó, de az őrök közbelépnek.

Miguelre közben rámosolyog a szerencse, Schibetta magához hívja és megígéri, hogy beszervezi a drogüzletbe, ha kicsinálja Adebisit, aztán az ebédlőben Simon is rá akarja venni, hogy nyírja ki Petey-t. Alvarez viszont nem ilyen hülye, tudja, hogy a munka elvégzése után ő lenne a következő, aki a föld alá kerül, így inkább csendben vár, amíg a digók és a fekák egymásnak esnek és megölik egymást.

Em Citybe új hús érkezik, Chris Keller, aki laza 88 évet kapott, rablás, gyilkosság, ittas vezetés és még sok minden más miatt. Beecherrel kerül egy cellába. Mack az első alkalommal beleköt, de kap egyet az orrára, ami elég kellemetlen dolog, főleg gipszes kézzel. Meg is van az orrtörés. McManus összehozza Tobyt a bírónővel, aki elítélte, mint kiderül, ugyanaz az öreglány, aki Augustus tárgyalását vezette. Tim szerint ez jót fog tenni Beechernek, ja, jól elküldi az anyjába a tisztelt Grace Limát.

Olyan jó hatással volt Tobiasra a találkozó, hogy éjszaka rémálmok gyötrik, Keller próbálja lenyugtatni, de azt is lehordja mindenféle köcsögnek. Másnap a zuhanyzóban azért bocsánatot kér tőle és megdumálják, hogy ezentúl odafigyelnek egymásra. Aztán kiderül, hogy nem is olyan földre szállt angyal ez a Chris gyerek. Schillingerék bízták meg, hogy férkőzzön Toby bizalmába, és a Markos bunyó is be volt tervezve...

Címkék: oz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2009.07.17. 12:26:41

"...vagy magára vállalja Vogel megölését vagy megdöglik. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbit választja. Ha szerencséje van, megússza egy életfogytiglannal, ha nem, megy a halálsorra.""

Akkor inkább az elöbbit valasztja, nem az utóbbit.:) Ezt leszámítva jó a post! Thanx!
süti beállítások módosítása