Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x14 - Diszkógömb

2009. július 10. 10:00 - missparker

Zsaruduónk autózik a városban, de nem kell sietniük. Charlie unalmában Reese-nek talál ki egy jó kis becenevet. Lássuk, mi legyen? Reese rászólna, Crews!!! Már késő, Charlie pörög a témán: Nem, az nem lenne jó, zavaró lenne, ha ugyanaz lenne a nevünk. Naszóval: Dani Reese, DR, Doktor, Doki! Bárcsak engem hívnának így. Nem, az nem lenne jó, zavaró lenne, ha ugyanaz lenne a nevünk. Megérkeznek a helyszínre, egy kultúrház. Ennek az agymenésnek vége, kezdődik egy másik.

A holttesten nincs lövésnyom, nincs sérülés. Mi történhetett vele? Nem túladagolás, pedig arra öltözött. A múlt éjjel fellépő Hot Lead együttes énekese, Mitch. Ezért a fehérre mázolt arc, alternatív metál szerkó. Egészségesnek tűnik, csak kicsit halott, tehát mégsem olyan egészséges. Van olyan, hogy valaki csak úgy meghal? A sminkje elkenődött, talán ez a kulcs. A légkondi rácsán fennakadt egy fólia, rajta a smink lenyomata. Ez áldozatunk halotti maszkja. Ezt látta utoljára. Lehet, hogy nem csak úgy meghalt. Iroda, beszámoló Tidwellnek: a fellépés után az együttes elment, a helyet buli végén bezárták, reggel a takarítók találtak a holttestre. A fólián nincs ujjlenyomat. Mitch-nek sok rajongója volt: tökéletesen utánozta a híres Heavy Caliber rockbanda frontemberét, Jude Hays-t. Ő már történelem, sok éve meghalt, Tidwell úgy tudja, Londonban halálra itta magát. A főnökembernek tetszik Reese új neve is, bárcsak őt hívnák így. Nem, az nem lenne jó, zavaró lenne, ha ugyanaz lenne a nevetek.

Az együttessel beszélnek először, Charlie-nak jut két tag, ők nappal is együtt dolgoznak: buli után egy másik partira mentek, majd haza. Furcsállják, hogy beöltözve találták meg, mikor eljöttek, utcai ruhában volt. Mitch-t egyetlen ember gyűlölte: az előző énekesük, Tyler. Reese a 3. taghoz megy, Dr. Stanton egy menő fogorvos. Mesél Tylerről. Elküldték, mert a saját dalát énekelte. Tyler egyszer megtámadta Mitch-t, négy hónapot ült érte. Reese még mindig nem képes megérteni: ezek felnőtt férfiak, sminkben és parókában, akik más sminkes és parókás felnőtt férfiaknak adják ki magukat? Charlie segít, Buddha szerint mindannyian másnak adjuk ki magunkat. De Buddha kinek adta ki magát? Ő volt Buddha. Reese kezdi megbánni, hogy újabb témát adott Charlie-nak, de a zenmester mégiscsak eredményre jut: ha Tylert nem találjuk, keressük Jude Hays-t. Elő egy újság, ahol Jude Hays-imitátorok kínálják szórakoztató műsorukat házibulikra. Házhoz jönnek, Charlie háza kitűnő lesz, az együttes két tagja csak kiszúrja, melyikük Tyler. Érkeznek jó figurák:

A szűrőn Tyler nem, de egy másik ismerős fennakad. Egy lány, aki a Tyler utáni castingon is jelentkezett. Nő nem lehet Jude Hays, már elsőre kiröhögték. Most azzal bukott le, hogy Charlie lerántotta a parókáját. Sértődötten távozik. Vissza az irodába, Mitch felesége, Emma várja nyomozóinkat, fél. Tyler felhívta egy órája, felajánlotta, hogy énekel neki, ha hiányzik a férje hangja. A hívást lenyomozzák, egy építkezésre vezet. Tyler a neve alapján nem ismerős, de a fényképét felismeri a főnök: ő Jude Hays, mint a Mexikóban meghalt énekes. Itt dolgozik, rákérdeznek nála, nem ölte meg véletlenül Mitch-t? Nem. A nevét is legálisan változtatta meg. Megvan a Jude-ot utánzó lány is: Patty, a kultúrház jegypénztárosa, nofene. Charlie ennek örömére elővesz egy újabb gyümölcsöt. Ázsiai körte, vagy homokkörte. Az alma és a körte keresztezése. Alte. Miért nem körma?

Patty szintén dilis egy kicsit, mindenét fóliába csomagolja. Van egy üres fóliacsomagja is, abban a fóliákat tartja, óvatosnak kell lenni, a bacik veszélyesek. Jól emlékszünk, egy fólia a gyilkos fegyver? Alibi? Winstonnal volt, de Winston ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem hajlandó.

Ha kiröhögtük magunkat, belátogatunk a gardróbba. Charlie a fényképeket bámulja. Roman, Bodner, Mickey. Közben Zen szól: Mit jelent elvenni egy életet? Azt, hogy az az élet már a tiéd. Minden ami volt, ami lehetett volna. Ha nem akarod, ne vedd el. Márpedig tőle elvették az övét, és azóta uralják őt. Akarták? Már nincs is kedvünk nevetni. Csöngetnek. Charlie faterja az, hiányzott, mint vízilónak a görkorcsolya. Bemutatja Tednek. Az öreg rácsodálkozik, ti együtt éltek? [Nem, nem meleg, csak jószívű.] Mit akarsz, fater? Olivia elhagyott... - Ted 'őszintén' sajnálja - ... és miattad hagyott el. Ted magáraveszi: miattam? A fater üvölt, mi köze ehhez? [Ha tudná...] Olivia azt mondta, addig nincs esküvő, amíg Charlie-val ki nem békül. Aztán újra Tednek esik. Charlie szól, fater, így nem lesz békülés. Kérj bocsánatot, amiért lelőttél! Azt már nem. Kemény gyerek vagy, mi? [Ja, 12 év fegyház nem nevel csipkés lelket]. Ted is bedühödik, visszaüvölt az öregnek: igen, szeretem Oliviát [legalább már nem nézi melegnek sem őt, sem Charlie-t]. Charlie felsóhajt. Neki pont tökmindegy volt, mit gondol róla az apja. A perpatvar közepébe érkezik Patty, erre mindhárom pasas éles sikollyal reagál. A múltkor átutalással előre fizettek az énekléséért, tehát jött énekelni. Részünkről mégiscsak röhögésbe fulladt a veszekedés. Charlie, hogy kimeneküljön a nemlétező családja családi drámájából, visszaviszi a csajt a buszhoz. Talán az ügy is előremozdul, a kocsiban beszélgetnek.

Patty kérdez: az apja volt? És ki lőtte meg? Én. Miért vannak golyónyomok az autóján? Mert szétlőttem. Tényleg énekelni jött? Inkább segíteni akar Mitch gyilkosát megtalálni. Charlie vigasztalja, az ő fóliája nem egyezik azzal, amivel Mitch-t megölték. A lányka ad egy tippet: kérdezzék Al-t, a hajléktalant, aki a kultúrház mögötti sikátorban lakik. Másnap kis kergetőzés után elkapják, Mitch emlékhelyénél gyűjtögette a képeslapokat. Al az egyik tagra mutat a plakáton, őt látta aznap éjjel: a fogorvos.

Fegyver a kézbe, irány a jó doktorért. Ami a várójában van, arra egyikük sem számított.

Egy raklapnyi fájdalomcsillapítót találnak a gitártokjában, letartóztatják. Bobby és Tidwell azon vitatkoznak, mi történt Jude Hays-szel. Bobby úgy tudja, Rómában lelőtték, járt a sírjánál. Charlie csodálkozik: mikor voltál te Olaszországban? Mikor te börtönben. És milyen volt? Forró. Vállrándítás, a börtönben is. Bobby szeme felakad, Charlie is tud szemétkedni, ha akar.

Tidwell és Reese otthon, Jude Hays kapcsán a piáról beszélgetnek. A főnökember sem veti meg az alkoholt.

Reese hajnalban arra ébred, hogy szívszerelme hangja hallatszik a konyhából: 'mindig szeretni foglak, de abba kell ezt hagynunk'. Indul megtépni, olyan nincs, hogy ő fekszik az ágyában, erre most szakít a másik nőjével. Nem lesz hirig, Tidwell a piával szakít éppen, töltögeti a mosogatóba, miközben búcsúzkodik. Másnap, a doki kihallgatása, Charlie szemrehányással kezdi. Tökjó nevet talált ki a társának, erre most őt is Dokinak kell szólítania, zavaró, hogy ugyanaz a nevük. Szexért ad fájdalomcsillapítót függő lányoknak, ez 5 év lesz. A fogdoki tagad mindent, a gyilkosságot főleg. Tidwell szól, a 'halotti maszkon' kétféle DNS van, mintát az összes gyanúsítottól! Tyler eltűnt, egy telefonszám maradt utána. A zsaruk hívását tuti nem fogadná, majd Emma segít. Sikerül, a találkozón lekapcsolják Tylert. Tagad, de teljesen lenyűgözi a maszk. Felajánlja a rajongói leveleit, ott lesz a megoldás.

Tidwellnek leginkább egy rajongói használt bugyi tetszik, 'eh, rocksztárnak kellett volna mennem'. Reese nem győz fintorogni, Charlie nyitottabb, mi lenne a banda neve? Tidwells. Eh, muszáj volt megkérdezni? Tyler gyűlölködő levelet is kapott: vedd le az arcod, az nem a tiéd, csak hazugság. Mellékelve egy fólia. Lett egy újabb gyanúsított, pedig eddig sem voltak kevesen. A Hot Lead-et sok rajongó követte. Charlie Reese-t kiborító elmélete szerint a tömeget kell megkérdezni. Nem mond hülyeséget, Pattynek van egy csomó színpadközeli képe, más fanatikus rajongóktól is szerzett ilyeneket. Rajongót keresünk, aki valójában megszállott. Körma. Reese ráparancsol Patty-re, ezt ne merje megkérdezni.

Al minden képen szerepel. Járt Seattle-ben, San Diegoban, New Yorkban. Hajléktalan, honnan van erre pénze? Charlie már tudja, rákérdez Alnél: minek kellettek azok a képeslapok? Mert Jude Haysnek írták őket? Mitch arca hazugság volt, le kellett vennie. Fóliával? DNS-mintát! Hogy halt meg Jude? Mindenki másképp tudja. Azért, mert nem halt meg, végig itt volt. Al felfedte magát Mitch-nek, rávette, hogy újra beöltözzön. De hogy lehet mindezt bizonyítani? Van egy póló Jude Hays-től a Halhatatlanok Csarnokában, 6 órán át viselte egy koncerten. Rengeteg DNS van benne. Plusz rengeteg gyűlölet.

Ügy lezárva, Charlie a gardróbban gondolkodik az életén, nem halad. Reese tanul Tidwell-lel, ő talán előbbrejuthat, de dobják már ki az alkoholos filcet is.

Később Ted és Charlie várnak a lányra, akinek odaadta az előző autóját. Most jött el az idő, hogy visszakérje. A szétlőtt Maserati baljóslatú, új autót sem akar venni, mert nincs szerencséje velük. Ted szóba hozza Oliviát, de Charlie goromba, nem kell neki más lelki problémája, van sajátja. Ted csak mondja el Oliviának, hogy szereti, őt ugyan nem érdekli. Aztán Jude Hays a téma: szállodaszobákban élt, ritkán járt a sikátorban. Patty és Tyler együttest alapítottak, 'a Két Jude'-ot. Végre megjelenik a csaj az autóval. A Buick ugyan egészben van, mégis nehéz eldönteni, sírjunk vagy röhögjünk.

A lányka boldogan csacsog: 'festettem rá néhány virágot! Mondj valamit, Charlie!' Körma.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.07.10. 12:49:26

"Rengeteg DNS van benne. Plusz rengeteg gyűlölet."

Nem azt mondják a 6 órás koncertre, hogy "that means a lot of sweat. And a lot of DNA." ?

Legalábbis nem emlékszem gyűlöletre.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.10. 13:27:47

Most csak a feliratfájlból tudtam előkapni, de így nézett ki:

- Six hours? That's a lot of sweat.
- That's a lot of d.n.a.
- That's a lot of hate.

Johnny336 2009.07.10. 16:00:02

Na erre van a hogyvolt, emlékezni ilyenekre.
Köszi!
süti beállítások módosítása