Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x17 – Halál a parókián

2009. július 07. 13:00 - Llew

Egy csőtörés következtében elöntött temetőben a föld kivetette a magából a koporsókat. Brennan és Zack jött, hogy a temetési feljegyzések alapján azonosítsák a holttesteket az újratemetéshez. A második csontvázról azonban rögtön megállapítják, hogy megölték, és bár a temető évtizedek óta bezárt, a férfit max. öt éve ásták el koporsó nélkül. A templomot vezető idős pap, az ellenszenves és mogorva Donlan atya szerint ez kizárt, de Brennant nem nagyon érdekli az öreg, már hívja is a csapat többi részét.

A Jeffersonianben főszereplő párosunk újabb vitába bonyolódik a vallást illetően, és Bones teljesen kiakasztja Bootht, mikor a varázsvíz és a láthatatlan szuperlény kifejezéseket használva bírálja a hitét. Ügynökünknek kezd megártani a terápia, mert már ő maga is diagnózist állít fel, miszerint társának problémái vannak a kapcsolatukkal, ezért támadja a vallásosságát. Zack mindeközben alig zavartatva végzi a csontok elemzését.

Hodgins szerint a helyszínen talált ásóval vágták el a vízvezetéket, vagyis vagy temetni, vagy kiásni akartak valakit. Angela hozza a megrajzolt arcot, és ha már itt van szokás szerint enyelegnek egy sort, amit Cam még mindig nem szokott meg. Boothék elmennek a rajzzal Donlan atyához, aki nem is próbál jófej lenni. Tudna róla, ha itt gyilkosság történt. A képet állítólag nem ismeri fel, és mikor Bones rákérdez, hogy biztos-e, akkor a kerti növények felsorolásával elkezdi bizonygatni, hogy nem szenilis. Szerencsére Lorraine, a parókia ügyintézője segítőkészebb és beviszi őket Matt atyához, a fiatal paphoz.

Három éve került a parókiára, hogy sport programokkal és hasonlókkal kicsit nyitottabbá tegye, de ez elég nehéz Donlan atya mellett. Ezt hallva Bones megkérdezi tőle, hogy ezek szerint akkor ő nem is hisz ebben a természetfeletti mitológiában, majd mikor az atya azt feleli, hogy de igen, akkor megjegyzi, hogy pedig olyan értelmes embernek tűnt. Lorraine, aki gyerek kora óta a parókián él, szintén nem ismeri fel a rajzot. Mivel az atyának mostanság rossz a gyomra indulás előtt Booth benyomja az ő süti adagját is, majd útban az irodájába megint lecseszi Bonest, hogy miért kellett sértegetnie a papot. Megint kibújik belőle az amatőr pszichológus és javasolja tárásnak, hogy menjen el vele Dr. Wyatthez.

Angela kevés sikerrel próbálja elrángatni Hodginst a munkájától, és amikor sikerül a bogárszakértő megkéri, hogy költözzön hozzá, hisz úgy is együtt élnek, ráadásul a nő már a fél gardróbját elfoglalta. Angela azonban nem lelkesedik annyira az ötletért. Gordon Gordon a bisztróban tart terápiás kezelést, és egy hamburgernyi idő alatt megállapítja, hogy hőseink a vallási vitára csak kivetítenek valami mélyebb problémát, de majd ő megoldja. Boothnak nagyon tetszik az irodalmi idézetekkel tarkított hangzatos mondandó, de legalább annyira nem érti, mint Zack tudományos kiselőadásait.

Booth nem akar pokolra jutni, ezért Angelát viszi magával a misére, hogy körbemutogassák a fantomképet a híveknek, így azonban hitetlen szövegelés helyett azt kell meghallgatnia, hogy lefeküdtek-e Brennannel, mert a rajzoló csaj szerint a barátnője az FBI-os miatt nem ment Sullyval a Karib-tengerre. Egy fiatal srác a gyülekezetből – egy szakállal való módosítás után – a templom korábbi papját, McCourt atyát ismeri fel a rajzban. Most már az öreg pap is ráismer, bár gyóntatóként nem mondhat semmit, láthatóan nem jöttek ki jól. Lorraine szerint McCourt atya, hagyott egy üzenetet, hogy kilépett az egyházból, azóta nem látták, a helyére jött Matt Sands.

Az agyas csapat arra jut, hogy a csövet egy sírrabló vághatta el, vagyis előfordulhat, hogy McCourt atya anno meglepte éjszaka, mire lecsapta az ásóval. Sands atya hoz pár képet, ami alapján rájöhetnek, mit vitt el a sírrabló. Mivel továbbra sincs jól, Brennan szerint hozzájuk hasonlóan elkapott egy gombafertőzést a holttestekről. Ő intézi a kezelést, addig Angela és Hodgins az ékszereket próbálja lenyomozni, illetve előbbi a lehetséges Booth-Bones párkapcsolatot megvitatni. Ennek kapcsán megint előkerül az összeköltözés témája.

A gombafertőzés elég ritka, az alapján sikerül azonosítani a sírrablót, aki egy Enzo nevű fiatal srác a gyülekezetből. A rablást beismeri, de gyilkosságot nem. Viszont utal rá, hogy McCourt atya pedofil volt, és inkább Jamest – a srácot aki azonosított a rajzról – faggassák a gyilkosság kapcsán. Angela és Hodgins a raktárban lévő ágyban töltik az ebédszünetet, de a költözés kérdésében még nem jutottak közös nevezőre. Boothék beszélnek Jamesszel, de kiderül, hogy McCourt atya csak amolyan pótapaként foglalkozott vele, mivel az igazi elhagyta a családot. Azonban senki nem hit a srácnak. McCourt eltűnése előtt egy hónappal Donlan atya felindultan azt hajtogatta, hogy megfizet a bűneiért. A kihallgatáson azonban csak annyi derül ki, hogy egy keménykezű, a változásokat mindenképpen elkerülni akaró pap.

Zack szerint McCourt csontjai gyengék voltak, talán genetikai okokból kifolyólag. Hodgins vizsgálatai alapján a papot valami 19. századi ezüst tárggyal ütötték agyon. Dr. Wyatt korábban a Jeffersonianben kielemezte, hogy Booth idegenkedik a helytől, most pedig az FBI kihallgatóban beszélget Bonesszal. Arra jut, hogy bár a nő se szereti ezt a helyet, de hajtja a kíváncsiság, hogy rájöjjön, társa miként lát és érez a kihallgatások során, hogy ő is képes legyen rá, ezáltal – szigorúan tudományos értelemben – mintegy egyé válni a férfival.

Visszamennek a templomba, Bones pedig amint egy pillanatra nem figyelnek rá, már le is csap a kehelyre, mint lehetséges gyilkos fegyverre. Aztán mikor arról érdeklődik, hozzanak-e miatta végzést Istennek, akkor Booth inkább maga viszi el a kelléket. Az áldozat már nem élt, mikor megcsapkodták, a halálát pedig mérgezés okozta. Sand és McCourt atya egy papneveldébe jártak, szóval újra előszedik a fiatal papot, aki éppen fiatal srácokkal kerül testközelbe egy birkózó edzés során. Tagadja, hogy ismerte volna elődjét, meg azt is, hogy őt is valami korábbi gondja miatt helyezték volna erre a parókiára. Viszont az oltás ellenére még mindig nem jött rendbe.

Párosunk a kajáldában vitatkozik, de jön Dr Wyatt, hogy megmondja a frankót. Mindketten azt hiszik, hogy Bones Booth miatt nem ment Sullyval. Pedig nem ez a gond, hanem, hogy a nő képtelen céltalan életet élni, a férfi meg megijed attól, hogy esetleg befolyással lehet valaki életére. Ezek után arról faggatják egymást, hogy ki mit érez, és megvilágosodnak, hogyha McCourt atyát megmérgezték, Matt atya meg a kezelés ellenére is beteg, akkor lehet, hogy őt is. És igen, ugyan azzal a szerrel, ami kinyerhető a tiszafából, ami van a parókia kertjében. Angela elmondja Brennannek az összeköltözési problémáját, és abban maradnak, hogy neki is beszélnie kell a pszichiáterrel.

A mérgezés miatt előszedik Donalan atyát, aki be is ismeri dolgot, de Booth az esküdjön a Bibliára trükkel megszorongatja. Lorraine tette, a pap hallgatja ki, és bevallja, hogy csak legyengíteni akarta, hogy ne foglalkozzon a fiatal srácokkal, de túladagolta. Másodszorra már figyelt, Matt ezért van még életben. Sajnálatosan mindkét esetben tévedett, mert egyik pap sem volt pedofil. Dr Wyatt azt tanácsolja Angelának, hogy addig ne döntsék el, hogy ki kihez költözik, amíg az ő szekrénye nem lesz tele félig Hodgins cuccaival, illetve addig is csökkentse a bogaras szekrényében lévő saját ruháinak a mennyiségét. Miután kettesben maradnak, Angela kioktatja a dilidokit, hogy nem jó a megállapítása Boothék ügyében, mert az FBI tanácsadójaként az az elődleges szempontja, hogy egy ügynök rendesen végezze a munkáját. Zárásként mindketten irodalmi idézetekkel támogatják meg érveiket.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.07.07. 15:53:37

Köszi a hv-t.Király mint mindig!!!
Remélem S.Fry még marad egy kicsit.
süti beállítások módosítása