Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 4x14 - Blood on the Scales

2009. július 03. 11:00 - Freevo

Feszült pillanatokkal nyitunk, Roslinék épp a cylon bázishajóra menekülnek a Galacticáról, amikor Gaeta a nyomukba ereszti a légiosztagot, élükön a geciember Narchóval. Hot Dognak kéne lelőnie az elnöknőéket, de ő a megtestesült balfaszság, úgyhogy nem mer tüzet nyitni, és az iszkoló Raptor biztonságosan landol a cylonoknál.

Eközben a Galacticán a hátvédjüknek ott maradt Adamáék megsínylik a villanógránátot, amit Gaeta katonái dobtak be nekik. Saul Motherfrakking Tigh felismeri, hogy a támadóikat a hűvösről kihozott Kelly százados vezeti, és vérző füllel is be bír szólni a fogdapatkánynak. Az admirálist Gaeta parancsára a vezérlőbe viszik, Tigh meg a többi cylonhoz csatlakozik a cellában.

Roslin egyből buzdítani próbálja a cylonokat, hogy menekülés helyett segítsenek Adamáéknak visszaszerezni a hatalmat, különben a négy utolsó társuknak lőttek. Gaeta is sejti a veszélyt, amit rá jelent a bázishajó, ezért utasítja az admirálist, hogy üzenjen az elnöknőnek, adja meg magát. Adama erre képen röhögi, és ledobja el a rangjelzéseit, mondván, azok már nem őt illetik, úgyhogy rá ne is számítson.

A bázishajó közeledni kezd a flottához, ami azt jelenti, hogy Roslin szavai hatásosak voltak, és a cylonok most a civil hajók közé vegyülve próbálnak fedezéket találni.Az elnöknő a Raptor rádiójával próbál újabb kalózadást sugározni a fedélzetről, de a jelét folyamatosan zavarják.

Gaeta parancsnok cizellált lelkiismerete ragaszkodik ahhoz, hogy Adamát törvényes tárgyalás útján ítéljék halálra, ezért Zarek kinevezi magát bírónak, és előkeríti Romo Lampkint, mint az egyetlen rendelkezésre álló ügyvédet, hogy tegyen úgy, mintha védené az admirálist. Az öreg nem túl segítőkész, tanúskodni és vallomást tenni egyáltalán nem fog, helyette inzultálja a vádlóit.

Tom Zarek összehívja a Kvórumot a Galacticába bedokkolt elnöki különgépre, hogy a támogatásukat kérje az ő és Gaeta ügyéhez. Finoman utal rá, hogy nem ártana annak átadni az elnöki címet, akit az megillet, ám a tanács egy emberként küldi el a vérbe, amire ő azzal felel, hogy két marcona tengerésszel mind egy szálig lemészároltatja őket. A keménykötésű Kelly százados is fültanúja a dolgoknak, na ő se fogja hátba veregetniaz alelnököt a gerincességéért.

Az esetet még Gaeta se tekinti a puccskísérletük fénypontjának, majdnem meg is gondolja magát, de Zarek rábeszéli, hogy inkább végezzenek Adamával is, ahogy rendes trónfosztókhoz illik. Tyrol ezalatt a hajó szellőzőrendszerében dájhárdozik, amíg el nem jut a fegyverraktárhoz, hogy szemben találja magát Kelly puskacsövével. Neki már minden mindegy alapon elvicceli a dolgot, szerencsére Kelly is veszi a lapot, és különben is megrendítette a Kvórum lemészárlása, úgyhogy egy pillanatra ellágyul, és futni hagyja a cylont.

Roslinnak most már félóránként beszédet kell tartania a cylonok előtt, nehogy azok meggondolják magukat, mert a árulólelkű Tory folyton az ellenkezőjét akarja csinálni annak, amit mond.

Lee és Kara igazi ámokfutásba kezdenek a Galactica folyosóin, hogy kiszabadítsák a börtönbe zárt cylonokat. Lee ráijeszt az őrségre egy élesítetlen gránáttal, aminek még Starbuck bedől, de így gond nélkül le tudják kaszabolni a szétrebbent katonákat. Kihozzák a fogdában veszteglő Caprica-Sixet, Herát, Sharont, Helót, Samet és Tigh-t, de menekülés közben Anderst tarkón lövi egy odaérkező tengerészgyalogos. Kara kivégzi a katonát, Sam sérülése azonban elég komoly, lábra se bír állni.

Zarek, Gaeta és Adama tovább folytatják a pernek csúfolt fröcsögésüket Romo Lampkin asszisztálásával, amíg meg nem érkezik a hívás, hogy Tigh-ék megszöktek. Az alelnök fogadja a híreket, és taktikusan azt hazudja, hogy az ezredest menekülés közben megölték. Adama arcát kőből faragták, csak Gaeta enyhül meg egy pillanatra, hogy a sajnálatát fejezze ki.

A vita nem folytatódik sokáig arról, hogy az admirális adott-e menedéket az ellenségnek, mert Roslinnak sikerül egy sufnituningolt rádióval elárasztania a hullámhosszokat. Bejelenti, hogy nem kell a cylonoktól tartaniuk, nem jelentenek fenyegetést a flottára, és Zarekék erőszakkal vették át a hatalmat a Galacticán. Adama szíve örül, eddig is bízott a győzelmükben, de most már oka is van rá. A tárgyalást lefújják.

Romót elvezetik, így belebotlanak a folyosón továbbra is Samet ápoló Karába. Mielőtt az őt kísérő őr tüzet nyithatna rájuk, az ügyvéd egy tollal torkon szurkálja, aztán eluralkodik rajta az embersége, és segít meglépni onnan a sérültnek meg a nőjének. Roslinadására a flotta közel harmada visszavonul, és leállítja az FTL-hajtóműveit.

Narcho dolga az, hogy összeállítsa Adama kivégzőosztagát, addig Kelly és pár katona kísérik le az admirálist a zsilipbe. Kellynek ez már több a soknál, futni hagyta a haverját is, az öreg kivégzésében meg aztán végképp nem fog részt venni. Leszakad a csoporttól, és félrevonulva az öngyilkosság gondolatával játszik, amikor Lee-ék rátalálnak. Útbaigazítja őket Adama nyomában, aztán úgy dönt, ő is velük tart, és segít.

Baltar a bázishajón egy tyroli parasztlánynak öltözött Six társaságát élvezi, amikor rossz álma van, amelyben Adamát Gaeta parancsára kivégzik. Belátja, hogy gyáva volt, és ha bátorságból nem is, de tisztességből ott lenne a helye a Galacticán. Gaeta eközben vesz egy végső búcsút a saját lelkiismeretétől, és telefonon utasítja Narchót, hogy lőjék le az admirálist.

Csakhogy a lelkitusa miatt elkésett: Narcho fejéhez már Tigh pisztolya szegeződik, és a kivégzőosztagot leszerelték. Adama megmenekült, és nyomban latba veti retorikai képességeit, hogy a maga oldalára fordítsa a katonákat, akik az imént még főbe akarták lőni. Narchót megkötözik, miután elmondja, hogy tiszteli az admirálist, de nem fogad el parancsokat tőle, ha nem harcol a cylonokkal.

Zarek tovább folytatja a színjátékát, és a cylon hajónak megüzeni, hogy Tigh-t menekülés közben lelőtték, Adamát pedig ma reggel elítélték és kivégezték. Az ellenkező hatást éri el ezzel Roslinnál, mint amire számított: az elnöknőből, inkább a szerelemtől vezérelve,előtör a legfélelmetesebb haragja, és halálosan megfenyegeti Zarekékat, de úgy, hogy még a cylonok is összeszarják magukat tőle.

A puccs mellett tartó civil hajók elugrottak, így a nagy vérontást már elkerülték, de a cylon hajó élesíteni kezdi a fegyvereit. Gaeta kiadja a parancsot a Galactica indítására is, elég volt a vérontásból. Szerencsére Tyrol a hajóhoz legjobban értő szakember, és épp most jutott le a hajó steampunk hajtóművéhez, hogy tönkretegye, mielőtt az ugrást végrehajthatnák. Ekkor tűnik fel neki a falon egy óriási repedés, amely egyértelműen az anyagfáradás jele.

Miközben Adama egyre gyarapodó sereggel vonul a vezérlő felé, Zarek pánikrohamot kap, ahogy elszáll alattuk a hajtómű. Gaeta megérzi, hogy innen már nincs kiút, ha ebből tűzpárbaj lesz, akkor senki nem kerül ki győztesen. "Egy nap eljön a leszámolás", ismétli el a saját szavait, aztán leállítja a fegyvereket. Adama és a katonáit iszonyatos hévvel megérkeznek, ésmindenkit lefegyvereznek, aki él és mozog.

Baltar egy utolsó beszélgetésre meglátogatja Gaetát, ahol a lázadó katona mesél a fiatalkori álmairól. Gaius biztosítja, hogy ha valaki, akkor ő biztosan ismerte Felixet, nem fog róla hamis kép kialakulni az utókorban. A légzsilipben látjuk újra a két puccsistát, Zareket és Gaetát. Egymás mellett ülve várják a kivégzésüket, váltanak egy jelentőségteljes pillantást, majd a hadnagy meglepetten veszi észre, hogy a csonk lábának idegesítő viszketése váratlanul elmúlt. A terhei nélkül távozik a túlvilágra, amikor Adama kiadja a tűzparancsot.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása