Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x04 - The Miracle Job

2009. július 01. 09:09 - Annácska5

A negyedik rész egy templomban kezdődik, egy pap és egy nő beszélget arról, hogy a szertartás igéit könnyebb megjegyezni, mint azt a beszédet, amit a városi tanács előtt készül elmondani. Ugyanis le akarják bontani a Szent Nicholas templomot, ahol a pap tölti szolgálatát. Már negyedszer lép a tanács elé, de eddig mindig visszautasították. De mielőtt az utcán folytatnák a beszélgetést, egy szobrot alaposan megmutatnak nekünk, még rá is közelítenek. Azonban odakint, ahogy a tisztelendő próbálja a beszédét, rájuk támadnak, pontosabban a papra, és a két suhanc alaposan összeveri.

A Leverage irodájában a fiúk azon agyalnak, hogy mit mondjanak Sophie-nak, akinek előző este voltak a színdarabján, ami egyszerűen rémes volt. Parker oldja meg a problémát, mégpedig megdicséri a darabot, és Sophie alakítását, és azért, mert ahogy ő mondja, olyan volt, mint ha egy horror filmet nézett volna. A barna nő arcáról lehervad a mosoly, de Hardison menti a menthetőt. Eliot szerinte élete legrosszabb estéjén van túl, de Hardison nem hisz neki, pedig még a gyors visszatekintésben látott dolgok után is azt mondja, hogy ez volt a legrosszabb. Egyébként a visszatekintésben csak annyit látunk, hogy Eliot meg van kötözve, izzad, és fegyvert tartanak a fejéhez, de nem sül el, amikor meghúzzák a ravaszt. De visszatérünk a főszálhoz, Nate telefont kap, az exfeleségétől. Az atya, akit az első jelenetekben láttunk, Nate régi barátja, és éppen kórházban fekszik, Nate meg is látogatja, ebből ügy lesz.

Még egy kicsit beszélgetnek a kórházban, Paul atya és Nate. A telekre, amin a templom áll, hétfőn zárul le a licitálás, és Nate-nek feltűnő, hogy pont akkor támadtak Paulra, amikor a tanácshoz ment, hogy meggyőzze őket, hogy ne adják el, és bontsák le a templomot. Közben a gyerekosztályon történik valami, amitől Nathan elég rosszul érzi magát, nem is csoda azok után, ami a fiával történt. A beszélgetés végén Nate elejti, biztos, hogy nem a vasárnapi mise lesz az utolsó, mondatot, így tehát már hivatalosan is megvan a heti ügy. Most nem az irodában tanácskozik a csapat, hanem a templomban gyűlnek össze. Nate már kezdené a nagy monológot, hogy elvállalják az ügyet, de a csapat elsőre benne van. Feladatokat ki is osztja, Eliot és Hardison, a techguru menjenek az utcára, megkeresni azokat, akik megverték Paul atyát, míg Parker les bele az aktákba. Persze a bőrszékhez szokott hacker nem nagyon akar bandázni, de muszáj neki, mert Eliot ráüvölt. Közben Nate-nek bevillan egy régi emlék, ugyanis Paul itt, ebben a templomban keresztelte meg a fiát.

Eliot és Hardison már az utcán vannak, egy alagútba sétálnak be. Hardison persze nem tudja befogni a száját, ezzel egyből magára vonja egy banda figyelmét, akik már ott is vannak, hogy kötözködjenek velük. A főnök megmutatja a fegyverét Eliotnak, a buta fiú. Ő még nincs tisztában azzal, amit mi tudunk. Eliot el is kapja úgy a pisztoly, hogy az még a srác övébe van dugva, tehát kapásból van tárgyalási alapjuk. Persze egy másik is fegyvert fog rá, öreg hiba, hiszen egy pillanat múlva a földön végzi. De még mindig tagadnak, erre Hardison nekiugrik a harmadik tagnak, aki fájdalmasan rogy a földre, fájlalja a vállát, így már meg is van, hogy ki verte meg Pault, hiszen a pap kificamította a vállát, mielőtt elájult volna. Viszont azt még a bandafőnök sem tudta, hogy az egyik embere megvert egy papot, és ettől vérszemet kap, ő maga kezdi vallatni saját emberét, aki ezután dalol, mint a kisangyal. Telefonon hívták fel, név nélkül, majd ha elvégezte a munkát, vissza kellett hívnia. A számot is megszerzik, így Hardisonon áll, hogy megtalálja-e.

És megtalálja, annyi bibi van a dologban, hogy ez egy fülke. Viszont nem akárhol, hanem ott, ahol éppen luxuslakásokat építenek. Na és kik? Hát egy olyan férfi, akinek az apjáé az a cég, ami megvette a templomot. Grantnek hívják, mellesleg a Fiúk a klubbólos Teddy játsza. A srác egy éve túlélt egy helikopter balesetet, azóta tömi magába a nyugtatókat. Érzem, hogy ezt az infót nem véletlenül tudtuk meg.

Máris az építkezésen vagyunk, ahol Grant majd fel robban, mivel semmi sem klappol, neki pedig hamarosan átadóra és sajtótájékoztatóra kell mennie. Sophie mint riporter van az épületben, a többiek pedig munkásokat alakítanak most. Parker leüti a lécekkel, kicseréli a gyógyszerét. Eliot kigáncsolja a segédjét talicskával, hogy ezzel lekösse, így Grant otthagyja. A felvonóban pedig csatlakozik hozzá Sophie. A felvonó megáll, a hadművelet most veszi igazán kezdetét. Grant kattog, be is dobja az első szem gyógyszert, ami ugyebár nem a jó kis xanax, hanem koffein, amfetaminnal. Grant eddig is pörgött, de ezután már végképp. Hisztériázni kezd, üvöltözni, és odalent ezt mindenki hallja, és eközben meg is indul a lift. Grant pánikba esik, hogy most mi lesz, de Sophie előáll a tervvel, majd ő úgy tesz, mint aki elájult, és Grant csak miatta csinálta ezt az őrjöngést. És sikerül is megvalósítani, ezzel Grant jó színben tűnik fel, Sophie pedig megszerzi a kívánt interjút, ami a terv második része.

Már az irodában kerülne rá sor, de Grant gyanút fog, furcsa neki, hogy Sophie, aki ezúttal Kristi Connely névre hallgat, tudta, hogy mit kell tennie. De végül megkéri, hogy legyen a saját publicistája. Ezzel pedig a cég legbizalmasabb ügyeibe is belelát majd. Például abba, hogy életmód centrumot akarnak építeni a templom helyén, és Grant nem akarja, hogy a nevét összekössék a templom bezárásával. Viszont rövid az idő, mint ebben a sorozatban mindig, ezúttal 3 napjuk van a licit lezárásáig. Most akkor azt kell elérni, hogy később történjen ez meg, hogy több idejük legyen egy profi csalást kivitelezni. A probléma most az, hogy ezt hogyan tegyék. Eliot szerint csodára lenne szükségük. Nate szemében fény csillan, hát akkor csináljuk csodát, mondja. Még ecseteli is, hogy a katolikusoknál mire jó a csoda, ennek köszönhetően, megtudjuk, hogy Nate Paul atyával együtt járt papneveldébe. Ekkor Eliot olyat mond, amit muszáj szó szerint idéznem: „Tehát, te kimaradtál a papneveldéből, hogy biztosítási ügynök lehess? És most egy csoportnyi tolvaj vezetője vagy. Gyönyörű.” Mondjuk ebből a társalgásból mindent lehetne idézni, olyan jól eltalálták.

Tehát csodát kell hamisítani, és Paul atyát nem szabad belevonni. Nehéz dolog lesz, főleg mert Hardison nagyon ágál a dolog ellen, szerinte mind pokolra jutnak. Sophie elintézi, hogy Grant a templomnál tartson tájékoztatót, ezzel a sajtó figyelmét a készülő csodára irányítsa. Parker pedig Pault tartja a kórházban, nem is nehéz úgy, hogy meghamisítja a vérteszt eredményeit, ami szerint az atya terhes. Hardison pedig a sokat mutogatott szobor replikáit készítette el. Az egyiknek a füle vérzik, holott Nate vért könnyező szobrot akart, a másiknál stigma paintballt talált ki, amire csak Eliot vevő, egy széles vigyorral az arcán. Csak az a lelkizés nem hiányzik, amit Sophie és Nate ejt meg a sajtótájékoztató előtt. Milyen volt Maggie-vel(exfeleség) beszélni újra, bűntudatod van a fiad miatt, meg miattam, mondja Sophie. De azt megtudjuk, hogy nem történt köztük semmi, mert Nate mindig jó fiú volt. Persze. Az értékelhető benne, hogy azt megtudjuk, hogy Sophie-n nem múlik, hogy ők együtt legyenek, Nate döntésén áll a dolog.

Grant már a médiának beszél, amikor a templomból kirohan az a nő, aki az elején Paul atyával beszélt. A csoda megtörtént, a szobor könnyezik, igaz, nem vért, csak sima könnyeket. Még Hardison el is magyarázza, hogy kémia az egész, a szobor olyan anyagból készült, ami a gyertyákkal lép reakcióba, és ezért könnyezik. Viszont balul sül el a dolog, mert túl sokan özönlenek így a templomba. Közben Paul is megérkezik, le is támadja Nate-et, hogy mit tett. Úgy tűnik, tényleg nagyon ismeri őt, ha kapásból rájött, hogy ő csinált valamit.

Ráadásul Grant is hasznot akar húzni belőle. Nem életmód centert akar már építeni, hanem Bibliotópiát, vagyis gyakorlatilag ugyanazt, de a templom megmarad a létesítmény közepén. Sophie-nak lehervad a vigyor az arcáról, és Thomasnak, Grant segédjének sem tetszik igazán az ötlet, ráadásul a fiatal férfi ott nőtt fel. De ha még mindig nincs elég gond, akkor ugye muszáj még történnie valaminek. Megérkezik a vatikáni vizsgálóbizottság, hogy kiderítsék mi a helyzet a kis csodával.

Sophie eltereli a a figyelmüket, miközben a gyóntatószékben Nate és Paul atya veszekszik. A pap Nate fejéhez vágja, hogy lehet, hogy a templomot el kell veszítenie, hogy Nate-et megmentse. Közben Grant is megérkezik, és kiderül, hogy ő hívta a Vatikánt. Mert mindenképpen nyer, ha hamis a csoda, akkor is, mert akkor hálásak lesznek neki, hogy lerombolja a csaló egyházközösséget. Van most baj bőven, a kérdés, hogy ezt hogyan oldja meg a csapat.

Viszont Nate előáll az ötlettel, a szobor a mise kellős közepén fog eltűnni, egy újabb csoda kíséretében. A csapat tökéletes WTF fejeket produkál, miközben Nate elviharzik. Szerencsére mi hamar megkapjuk a választ, mert máris a misén vagyunk, ahol mindenki ott van. A Vatikán emberei és Grant is Sophie-val, és Thomas-szal, aki már magában nagyon küzd a kétségekkel, egyre kevésbé tetszik neki, amit főnöke művel. Miközben pedig Paul atya a prédikációját kimondottan Nate-nek mondja, a csapat valamire nagyon készülődik. A mise közben folytatódik, Paul egyre jobban belemerül, észre sem veszi azt, amit egy kislány igen, mégpedig azt, hogy Parker leereszkedik fehér ruhában egy kötélen, magához öleli a szobrot, majd felszáll vele. Vagyis ezt gondolja a kislány, és Parkert angyalnak hiszi, de közben a fiúk húzzák őt fel. Paul gyanút fog, ami nem is csoda, mert Parker egy furgon előtt álldogál, láthatóan fáradtan. Paul persze le akarja leplezni, ezért kirohan, a hívőkkel a nyomában.

Feltépi az ajtót, és valóban ott a szobor. Csakhogy Hardison előlép, kezében a kocsi forgalmijával, ami szerint Granté a furgon. Eliot pedig elkezdi uszítani a népet. Grant Thomastól kérne segítséget, de ő nem nyújt kezet, hanem inkább eltaszítja főnökét, és ott, hangosan, annyi ember előtt, mindent bevall. Azt, hogy a telkeket megfélemlítéssel szerezték, és azt is, hogy Grant megverette Paul atyát. A bűnös megbűnhődik, a rendőrök bilincsbe verve viszik el. Paul atya és Nate az oltár előtt beszélgetnek, miután lenyugszanak a kedélyek. A pap szerint igenis csoda történt, mert öt tolvaj mentette meg a templomát. Valamint az atya bízik benne, hogy Nate hite visszatér. És ezúttal a templomban zárunk, ahonnan elégedetten sétál ki a csapat.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.07.01. 11:29:17

Köszi a HV-t. Szerintem ez a rész volt a legbénább az egész évadban.

Annácska5 2009.07.01. 12:57:46

@mándruc: Valóban nem a legjobb rész volt, de én elfogult vagyok, az összes részt szeretem :)

bree-gee 2009.07.01. 14:29:33

@Annácska5: Igen, én is így vagyok vele. Nálam még a 'gyengébb' rész is nagyon bejön. :))
Szeretem, mikor Eliot szenved Sophie színészi alakításaitól :D

mándruc 2009.07.01. 18:52:19

Én is szeretem az összes rész egyébként, de ez elég unalmas volt, kivéve mikor Hardison legyakta a fájós vállú néger srácot :)
süti beállítások módosítása