Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 2x02 - Ancient Tribes

2009. június 25. 12:15 - Scholes018

Hogy is kezdődhetne másképp az epizód, először természetesen Augustus narrál. Valami elcseszett helikopterpilóta jelmezben vagy miben beszél nekünk kicsit az aztékokról, akik minden évben kivágták valakinek a szívét, hogy áldozatot mutassanak be az isteneknek, hogy ne jöjjön el a világvége. Aztán jöttek a spanyolok és elpusztították őket, tehát áldozat ide vagy oda, nekik harangoztak. Közben Em Cityt újjáépítették és újra megnyitották, jönnek vissza a jól ismert arcok. McManus és Glynn tart egy kis eligazítást, mert vannak ám újdonságok. Tíz csoport lesz: a muszlimok, a feketék, a latinok, az olaszok, az írek, a homokosok, az árják, a motorosok, a keresztények, meg a vegyesfelvágott, akik egyikbe se tartoznak. Minden csoportnak négy tagja lesz az egyenlőség jegyében, ez nem is hülyeség. Sőt, lesz egy tanács is, ahová minden banda egy-egy tagot küld és elmondhatják a hasfájásaikat McManusnak.

Saidnak most is feltünési viszketegsége van és ki akar lógni a sorból, úgy dönt ,a muszlimok nem vesznek részt az ülésen. A digók közt feltűnik egy új arc is, Peter Schibetta, úgy bizony, az öreg Nino fia, aki nemrég látogatóként járt itt. Már osztja is a parancsokat a többi tésztaképűnek, hogy találják meg az apja gyilkosát. Hillnek közben marhára nem tetszik, hogy nem a feka gengszterek közé sorolták, hanem a vegyes csoportba, és így a farokharapdáló Beecherrel kell egy cellában laknia. Szegény aludni sem mer, nehogy ivartalanítva ébredjen fel. Aztán jön egy Agamemnom Busmalis nevű öreg fickó is, aki "Vakond" becenévre hallgat és azt tervezgeti, hogy kiássa magát a sittről.

Az este nyugodtan telik, a legnagyobb esemény, hogy Toby pisál egyet. Másnap megtartják a dutyitanács első ülését, McManus szerint a legfontosabb, hogy a rabok iskolába járjanak. Álmodj csak... Egyedül egy Cushaine névre hallgató formát érdekel a dolog, aki jelentkezik is tanárnak, hú öcsém, nem tudod mit vállaltál magadra... Timmy boy elindul, hogy tanulókat toborozzon, közben találkozik Saiddal, akivel kicsit blabláznak arról, hogy a muszlimok miért nem voltak ott a tanácskozáson, de ez most nem olyan fontos. Megyünk Kennyhez, aki épp felmos a konyhában. Marhára nincs kedve suliba járni, de egye fene, ha nem kell többet padlót súrolni, meg még érettségit is osztogatnak, akkor még meggondolja. Nincs megállás, gyerünk tovább Poethez, aki pont verset ír Em Cityben. Neki se nagyon tetszik az ötlet, de McManus megígéri neki, hogy elintéz egy találkát a csajával, ha leérettségizik, na így már mindjárt más. Az is kiderül, hogy Arnold barátunk fegyveres rablás közben lelőtt valami öltönyöst és ezért került az Oz-ba.

Becsöngettek, kezdődik a suli, a kis buzgómócsing Cushaine nagyon teszi magát, de mindenki szarik rá. Kenny orra alá nyom egy könyvet, aki olvasás helyet inkább felkeni a falra a tanár bácsit. Miután a SORT-osok rendet raktak, a kis fekát átviszik McManus irodájába, ahol kiderül, hogy nem is tud olvasni. Sebaj, Tim majd megtanítja! Figyelj csak Kennyke, ez itt az A betű... A konyhában Pancamo közli O'Reilyvel és Adebisivel, hogy az olaszok a kis Schibetta vezetésével hamarosan visszaveszik a konyhát. Ryan tudja, hogy nem árt jóban lenni Peterrel, ha tényleg ő lesz a góré, úgyhogy gyorsan megy is nyalizni neki. Beköpi Adebisit, hogy bizony tevékeny része volt Nino kinyírásában, magát persze kifelejti a sztoriból. Ejj-ejj ez nem volt szép. A Schibetta klán ifjú tagját egyébként pénzmosásért vágták sittre.

A következő jelenetben kiderül, hogy mekkora görény ez a Petey gyerek. Valami sötét titokkal zsarolja Glynnt, hogy adja vissza az olaszoknak a konyhát. Egyelőre nem tudjuk, mi az, de az biztos, hogy nagyon nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön. Közli is Adebisivel, hogy mostantól a macskazabálóké a konyha, aki erre húsvillával keresztülszúr egy patkányt, jajjajj. Idő közben megműtötték Schillinger bácsi szemét, így végre újra két szemmel láthatja a világot és visszatérhet Em Citybe is, ahol már kapja is a pacsikat a spanjaitól.

A jó öreg Beecher is megkeresi és megígéri neki, hogy elcseszi a közelgő feltételesét, ami ugye azt jelenti, hogy a fiai tovább züllenek az utcán. Vern sem tétlenkedik, próbál keresni valakit, aki kinyírja Tobyt, de ez bizony nem olyan egyszerű. A kőkemény árja haverjai, a latinok és az olaszok is elküldik a rákba. Végső elkeseredésében még Adebisit is felkeresi, na persze majd pont ő segít mi? Aztán végre megtalálja az emberét, vagyis asszonyát. 2000 ropogós dolcsit ígér Wittleseynek, ha segít neki, aki bele is megy. Nocsak, csempészés után bérgyilkosság? Ez aztán az előrelépés.

Az éjszaka közepén Diane bilincsbe verve elviszi valahová Beechert. Másnap mindenki azt találgatja, hogy mit csinálhattak ezek ketten. Mi is egyre kíváncsibbak vagyunk, de már nem kell sokáig várni az igazságra Vern papa összefut kedvenc őrnőnkkel, aki kedvesen felajánlja, hogy megmutatja neki a feltrancsírozott hullát, ha akarja. Hát hogy a fenébe ne! Bemennek valami régi, rozsdás ajtón és láss csodát, Toby nem, hogy nem halott, de egyenesen beleröhög Schillinger képébe. Aztán megjelenik McManus, meg még egy rakás őr, akik viszik is a lyukba a tojásfejet. De neki is van ám még egy ütőlapja, bizony látta, ahogy Wittlesey lelövi Rosst a lázadás alatt. Tim próbálja megérdeklődni, hogy most akkor mi is van, de Diane szerint kapja be, ha egy náci szava többet ér neki, mint az övé.

Az igazgatói iroda előtt Peter Marie meg egy csinos kis szöszi titkárnő csevegnek egy kicsit, aztán Leo kap egy hívást és gyorsan elrohan. Senki nem tudja mi történt, de Mukada szerint valami rossz, köszönjük ettől most okosabbak lettünk. Mikor visszajön, az étteremben tart egy kis eligazítást a könyvtár nyitva tartásáról. Alvarez elejt egy viccesnek szánt megjegyzést, amivel jegyet vált magának Glynn irodájába, ahol csak áll, áll és áll órákon át, aztán a Warden kiosztja rá a nagy feladatot: sikálja ki a budit. Emiatt lekési a találkát az anyjával és a nővérével, úgyhogy megy vissza álldogálni. Unalmában kikezd a titkárnővel, ami miatt Leo a szart is kiveri belőle. Na de végre megtudjuk, mitől lett ilyen harapós az igazgató úr. A tornateremben Peter Marie-nak elárulja, hogy megerőszakolták a lányát, ráadásul csúnya, gonosz latino kölykök. A nővér szerint nem Miguelt kéne szívatni, nem ő tehet róla. Hát jó, akkor kiengedi a lyukból.

Ryan közben meglátogatja a doktor nénit, mert gyúrás közben vérezni kezdett a mellbimbója. Néhány vizsgálat után kiderül, hogy mellrákja van, na ez már neki is sok, hiszen ő nem nő, meg nem is buzi, hogy lehet neki mellrákja? Különben is, ha Em Cityben megtudnák, hogy beteg, azonnal kicsinálnák. Mukada szerint ha nem ők, akkor majd rák nyírja ki, úgyhogy kezeltesse magát, na ezen végre elgondolkodik, de az már csak a következő részben derül ki, hogy mi lesz vele.
 

Címkék: oz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása