Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x03 - Labirintus

2009. június 23. 19:11 - sixx

Nu, az előző részekben tisztáztuk az alapfelállást, összeszedtük a bandát, elloptunk egy kártyát, rájöttük, hogy ez csak egy a hatból, megismertünk egy bazinagy feka bérgyilkost, és megtudtuk, hogy T-bag még embert is képes enni. Ha mindez nem lenne elég, Michael felsőtestéről lelézerezték a tetkót és Sara él. Meg Gretchen is, de Mahone családjával gáz van, mert a bérgyilkos alapos embernek tűnik. Ja, és van két új szereplőnk, Self meg egy kínai hekker. Onnan folytatjuk, hogy Michael elmagyarázza Selfnek, hogy őt ne szopassa, mert nem egy, hanem hat kártya van, és ezt Self minden bizonnyal tudta is. Mindezt üvöltve persze, ami kábé annyira hiteles, mint Sas József adóbevallása. Self a vállát vonogatja, ha hat kártya, akkor hat kártya, tessen dolgozni.

A kínai csávó Michaelnek átnyújt egy paksamétát, amit az első kártyabirtokos telefonjáról nyúlt le, képek, emailek, stb., legalábbis látszólag. A határidőnaplót Sara dokinő nézegeti, és talál egy csillagot a mai nap mellett, vajh mit jelenthet? Alex odakint telefonoz az egykori kolleganőjének, aki szimpatizált vele, és kér tőle valamit, és elmondja, hogy a feka ember kinyírta a fiát - ezt meg Linc kihallgatja, és megenyhül kissé. Michael és Sara a konyhában beszélgetnek, kiderül, hogy Self nagyobb geci, mint gondoltuk, és egy napot ad a következő kártya beszerzésére, ejha.

Chicagóban vagyunk, ahol Sara családi barátját a gonosz bérgyilkos igazságszérummal kezeli, mert tudni akarja, hol vannak Michaelék. Ez unalmas, a csávó úgyis bevall majd mindent, a feka meg amúgy is kinyírja, szóval maradjunk ennyiben, majd ha történik valami, visszanézünk erre a szálra is. Self főnöke leüvölti az ügynök vörhenyes fejét, mi az, hogy hat kártya, nem erről volt szó! A csávó a 24-ben volt Jack főnöke egy epizód erejéig, még az első évadban, de emlékszem rá, jó arc. Self hebeg-habog, a főnöke meg le akarja állítani az egész akciót, de persze nem fogja, mert akkor nincs negyedik évad. Michaelék a lenyúlt infókat próbálják megfejteni, mert más dolguk nincs, és az sem baj, hogy a teljesen érthetetlen üzenet kódolt, mert annyira primkón csinálták, hogy még Linc is megfejtené, mondjuk őt meg a sok nagybetű zavarná meg.

Az üzenet a Scyllával kapcsolatos, Alex megint szól egy jót, ha van többi része is az üzenetnek, akkor másik emailben kell keresni őket, s lőn, megvannak, sőt, a kínai hacker úgy gondolja, hogy még van belőlük, és egy anaheimi szerverfarmon parkolnak. Ez szép meg jó, de oda be kell törni, mert ha megvan a többi mail, akkor meglesz a találkozó helyszíne, és az újabb kártya is - Michael agya eléggé egy srófra jár, szerintem megint megszívja. A csapat kettéoszlik, páran mennek a szerverfarmra (az okosabbik fele, plusz Linc), a többiek az első kártyabirtokost tartják szemmel, mert hát ugye HA LESZ VALAMI TALÁLKOZÓ, AKKOR ODA EL KELL MENNIE, ÉS ELÉG KÖVETNI, nem kell betörni a szerverterembe, de ezt most tényleg hagyjuk.

T-bag, a kannibál a Whistler szekrényében talált kulccsal egy tipp-topp berendezett kéróra lel, egyelőre ő jött ki a legjobban a szarból, kivéve persze az emberevést. Menten megborotválkozik, és arról álmodozik, hogy fogja kinyírni Michaelt. A tesók közben Anaheimben vannak, a szerverfarmon, ahová Sara egy állásinterjú örvén próbál bejutni, de a neve nincs a rendszerben, nagyszerű. Michaelt Self hivogatja, mert ideges, hogy a GPS-lokátor jelzi neki, hogy nem LA-ben vannak a gazok. Ja, és a főnöke jön vigyorogva, hogy ennyi a kis kalandnak, mennek vissza a sittre a tesók, muhaha. Sara kétségbeesik a portán, és addig könyörög a portásnak, míg az telefonál a HR-re, Sara meg lenyúlja a kódkártyáját. (Namármost: honnan tudták előre, hogy a nagydarab recepciós el fog fordulni telefonálás közben? És azt, hogy a kódkártyáját nem mondjuk az alsógatyájában szereti begyűrni, hanem az asztalon tárolja, ahonnan le lehet nyúlni?)

Michael és a hekker a kártyával simán bemegy az épületbe, a hekker nekilát hekkerkedni, mert ezek szerint ennél a cégnél ez csak így megy, bárki be tud lépni a rendszerbe simán.  A portás befejezi a beszélgetést, és sajnálkozik, majd rájön, hogy a csaj lenyúlta a kártyát, így menekülni kell, Michael már rohan is, a hekker még nem, mert ő nem végzett. Michael bekapcsolja a tűzjelzőt, kitör az általános pánik, a szerverszoba meg rájuk záródik, mert ez már csak így van tűz esetén. Öröm az ürömben, hogy az emailek megvannak, a szopás az, hogy a szerverszobában beindul a biztonsági rendszer, ami kiveszi az oxigént belűle, mert jómukásember, illetve mert így a tűz nem él meg. Michael arca közepesnél jobban eltorzul.

Odakint tűzoltók jönnek, meg mentők, Linc telefonál, Michael elmondja, hogy 2 perc múlva megdöglenek, így Lincoln a lehető legegyszerűbb módszert választja, lenyúl egy fejszét a tűzoltóktól, és határozott, kemény léptekkel megindul a szerverszoba fel, mert nehogymá’ vele az kibasszon csak így. A levegő odabent fogy, Michael egy székkel akarja bezúzni az ablakot, hiába. Persze megjön Linc, neki már sikerül, megúszták. Bellick és Sucre a kártyabirtokos faszit figyelik, Bellick meg azt mondogatja, hogy ő bizony lelép, mert ebből már elege van, Mexikó meg a közelben van. Self próbál kicsikarni Michaeléknek egy pár napot, de jönnek érte, menni kell a kis csapatért, mert mennek sittre. T-bag a zuhany alatt iszik és énekel, ahhoz képest, hogy két perce borotválkozott, istenes szakálla van. A következő snittben meg csak bajusza, eh. Pizzát rendel, tévézik, pornót néz, majd rálel egy kész munkaszerződésre egy bizonyos Cole Pfeiffer nevére szólóan, pont annál a cégnél, ahol a madaras könyv szerint van valami fontos.

A nagy nehezen megszerzett emailek közül az első erekciós problémák elleni pirulát kínál, ilyet mindenki kap hatezret naponta, szóval annyival nincsenek beljebb. A másodikban valami csillagkép van, de egyik sem vezeti őket közelebb a megoldáshoz. A kínai hekker idegbeteg lesz, mire Alex majdnem megfojtja, Linc meg megrázza, elég szar napja van ennek. Bellik továbbra is oltja Sucrét, menjünk Mexikóba öreg, tele a tank. Na persze, de ott a bokádon a GPS, Brad, hülye vagy? Erre megjönnek a rendőrök és lefogják őket, a raktárban meg a kínai hekker számítógépe megszűnik működni - Self akcióba lépett, ennyi volt a kirándulásnak. Sucre még egy sms-t azért elküld Michaelnek, hogy “futás!”, így a tesók, Alex, Sara meg a kínai rohanni kezd. A bokájukon a GPS izével, okos mind.

Oké, kocsival menekülnek, de akkor is. Autós üldözés jön, közben Michael telefonoz Selffel, Lincoln meg lerázza az ügynököt, se nem érdekes, se nem látványos a téma, inkább idegesítő. A végén már csak futva tudnak menekülni, de Self a nyomukban. T-bag telefonál a céghez, ahol “dolgozik”, és a pénzét kéri, mert pofátlan, de a szerződés szerint jár 27 000 dollár. Ezt csak nem hagyja ki, jogos, másnap meg is kapja, majd ha bemegy érte. Ebből még baj lehet. A menekülő Michael és Alex szakít egy kis időt egy veszekedésre, két hisztis picsa, te vagy a hibás, öcsi, mondja Alex, egy nap alatt hogy a faszba szereztük volna meg a kártyákat? Nem én mondtam, hanem Self baszott ki velünk. Linc egyetlen értelmes ötlete: a bokabilincsek miatt nem menekülhetünk, el kell bújni valahová, ami majd a jeleket blokkolja.

Egy alagút lesz a megoldás, ahol Michael nekilát desifírozni az email-kódot fejben, mert ő ilyen régimódi csávó. Mivel szól a kibaszott pánsíp, biztos lesz valami megfejtés, de Michaelnek migrénje van, az meg szopás, én már csak tudom. És hoppácsak, ha a két emailt egymásra tesszük, a csillagkép kijelöli a betűket a Viagra-reklámban: Newport Beach, erőmű, 4 óra. És futnak. Odáig. Illetve nem, mert Linc lop egy taxit, és azzal robognak. T-bag-et felhívja a főnöke, akivel még soha nem találkozott, csak emailezett, így nem lesz lebukás. És hoppá, T-bag az első számú ügynökük! T-bag dumálni mindig is tudott, a holnapi meeting biztos érdekes lesz.

A találkozó helyszínén a tábornok várja a kártyabirtokost, aki Laosz felől érdeklődik, mármint miért pont ott? É meg azt kérdezem, MI mért pont ott, de leszarnak. Az tuti, hogy Laosz az első lépés, utána Dánia, és a végén a világ. Michaelék is megérkeznek a helyszínre, de hiába szaladnak, Selfék többen vannak, és elkapják Sarát, Lincet és Alexet. Az a gáz, hogy mivel ez a harmadik rész a 22-ből, ez nem igazi elfogás, csak álca. Michael becserkészi a találkozót, és kihallgatja a beszélgetést, amin mind a hat kártyabirtokos részt vesz valóban, jönnek szépen sorban nagy autókon. Közben Alexéket viszik vissza a sittre, Sarát elengedik. Igen ám, de ekkor megjelenik Michael a lopott taxiban, és információt hoz: a hat kártyabirtokos arcát. Videón. Ügyes. Self meginog, és elereszt mindenkit. Ennek semmi, de semmi értelme nem volt.

Alex kap egy csomagot, illetve a kikötőben rejtették el neki, benne minden bizonnyal a feka bérgyilkos adataival, de ezt egyelőre nem mutatják meg, inkább Selfet látjuk, ahogy a főnöke jól lecseszi, de nem tehet semmit, mert Self egy szenátortól kapott parancsot a folytatásra. A családi barát közben TÉNYLEG nem tudja, hol vannak Saráék, így a feka fejbe lövi. Még egy felesleges szál lezárva. Alex borítékjában a fia boncolási jegyzőkönyve van képekkel, kemény. Linc odamegy hozzá vigasztalni, a jelenet jó, mert William Fichtner kiválóan szenved, Lincet meg nem sokat mutatják. A végén kezet fognak, és örülünk. Erre a hétre ennyi volt a Szökés, jóccakát.

Címkék: a szökés
40 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emanuelle 2009.06.23. 19:45:55

Ezek vagy üldöznek valakit, vagy őket kergeti valaki. Közben Michael ráncolja a szemöldökét, Sara meregeti a szemét és bambán néz, Link üt, T-bag - aki hol velük van, hol ellenük - megszívja a fogát és megnyalja a száját, Alex idegesen nézeget körbe a többiek meg csak úgy vannak. És persze szopnak vég nélkül.

chronos75 2009.06.23. 19:56:46

jahh szar az első pár rész, de a végefelé egész jó lesz.. kár, hogy szétkurjantotta a forgatókönyvírók sztrájkja a harmadik évadban.

Aradebil 2009.06.23. 20:05:35

jó lesz a végére,a final breaket leszámítva

Gabe2 2009.06.23. 20:06:23

Nekem bejött a Mission Impossible-fíling...

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.06.23. 20:08:39

Szerintem teljesen rendben van ez a évad eddig!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2009.06.23. 20:21:47

Nem akarok spoilerezni, de az egész sorozat egyre rosszabb lett, a vége meg különösen. Pedig az első évad nagyon tetszett!

bravura 2009.06.23. 20:23:25

a cikk írója előbb nézze végig a sorozatot, utána nyilatkozzon!

ju offa 2009.06.23. 20:26:59

én végig néztem,a sorozat után kis másfél órás külön részeket is.egyszófal FOS.

alapjáraton 1évedra volt írva az egész.csak még görgették..3évad még egész jó volt mikor a sonaba bekurták őket.de az utcán futkározás.....

Lama 2009.06.23. 20:30:41

Hat nemtudom nektek milyen izlésetek van, de az első évad után ez volt a legjobb ;)

Nézzétek végig, és majd utána mondjatok véleményt. Itt végig van törénés, nem annyira vontatott mint a 2.-3. évad.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 20:35:25

@bravura: végignéztem, a közepére a röhej kategóriát súrolja, a vége meg a legrosszabb sorozatfiálé ever. most teccik örülni?

CJKrisz 2009.06.23. 20:45:11

OMG, van aki még csak most nézi a 4. sorozatot? Aki szereti/szerette, az töltötte ezerrel torrentről a friss Fox epizódokat. Aki meg még csak most nézi a szinkronosat, azt eleve nem érdekli a sorozat, ergó minek ír posztot róla?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 20:50:19

@CJKrisz: de nehéz veletek, olvasni nem tudó trollokkal. "Oh my God, van aki még csak most nézi a 4. sorozatot", Oh my God, legalább a fogalmakkal lennél tisztában, mielőtt belepofázol. Évad, és nem sorozat. És már láttam, de nem kezdem el magyarázni egy recap blog értelmét egy véglények, mert minek.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 20:51:21

@smidgen: pontosan mi? minek írok posztot?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.23. 20:57:32

szórakozzunk egy kicsit. tessék megtippelni, a két alábbi hozzászólást melyik két idelátogató troll követte el más blogokon:

az első versenyző:
"mi a bánatért nem írsz ékezeteket, te sutyerák magyar (ja a szaros szifonodon-bb-palm-szir-szar pda-don nem tudsz v lassú, szarom le) - ettől inkább f@sznak tűnsz, mint nagy linux/mac/lószartuggyami gurunak"

és a második:
"Tipikusan cigánystyle, náluk 100-ból 100-nak ilyenért csorogna a nyála, mert 'jajj de sukár, dicsak!". Mercedes McLaren Gipsy Limited"

Cukorpofa 2009.06.23. 21:23:44

Én már az első évad felénél meguntam a picsába...marhaság a köbön.

Tila. 2009.06.23. 22:07:37

első két évad még nagyon tetszett, harmadikat végigszenvedtem, de kb. ennél a résznél nyomtam cancelt a sorinak... pedig az első évad micsoda jó volt!

GJ1 2009.06.23. 22:56:12

nekem a 2. évad is nagyont tetszett, a 3. évad felétől azonban egyre kevesebb elemet találok a sorozatban, amiért annyira megkedveltem (bár kitartok mellette)
viszont úgy tűnik, ha lassan is, kezdenek visszazökkeni a régi kerékvágásba az írók

zeee 2009.06.23. 23:51:03

Akinek nem tetszik az ne nézze. Ott van a Medicopter, meg a körzetük az autópálya, tempójuk halálos. Esetleg a pöttyös könyvek.
A sorozat azért némi társadalom kritika is egyben, az USA-ban hasonló sztori simán megtörténhet. Persze a csapat menekülései szürreálisak, de ettől még lehet jó és szórakoztató a film. A karakterek elegáns iróniával, de kidolgozottak.

commentelo 2009.06.24. 00:15:03

Szerintem is nagyon gyenge volt az utolso 2 evad. Az egyik reszben fogja valaki valakire a fegyvert, a masik reszben forditva. Vagy eppen szovetsegesek lesznek. Kb errol szolt.
Es az is eleg vicces, hogy minden lehetetlen dolog osszejon nekik, kiveve...(nem irom le mi azok kedveert akik nem lattak.)
Michaelnek az a sunyi nezese, meg hangja is idegesitett mar. Az elso 2 evadban egymas utan hullottak ki a "foszereplok", aztan szepen megallt kihalas, es mindenki mindent tulelt.

Desperatefan14 2009.06.24. 00:35:34

CJKrisz: Lehet hogy furcsa számodra, de nem csak akkor szeretsz egy sorozatot ha "töltöd torrentről ezerrel". Nagyon sokan vannak úgy sztem, mint én, hogy bár le is tölthetném, megvárom a szinkronos verziót.
"Aki meg még csak most nézi a szinkronosat, azt eleve nem érdekli a sorozat, ergó minek ír posztot róla?"
Hogyvolt pedig mindig csak a szinkronos részek után készül, úgyhogy amit írtál, annak semmi értelme...

Bérgyilkos Bohóc 2009.06.24. 00:39:33

@sixx: "Oh my God, legalább a fogalmakkal lennél tisztában, mielőtt belepofázol. Évad, és nem sorozat."

Igen, a komment mondanivalójának igazságtartalma azon áll vagy bukik, hogy évadnak hívja-e vagy sorozatnak. Ennél már csak a "szar a helyesírásod" visszavágás a rosszabb...

victor vacendak 2009.06.24. 00:42:06

"A karakterek elegáns iróniával, de kidolgozottak"

Na ez az év kommentje...

Bérgyilkos Bohóc 2009.06.24. 00:43:15

@commentelo:
"nagyon gyenge volt az utolso 2 evad"

Nem érzed, hogy ez kissé paradoxon? Hacsak nem fogtak rád is fegyvert, akkor miért néztél meg 2 teljes évadot, ha NAGYON GYENGÉNEK találtad?;))))

victor vacendak 2009.06.24. 00:48:52

@Bérgyilkos Bohóc: mondjuk reménykedve nézed, hogy hátha jobb lesz. De nem lett...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2009.06.24. 02:22:09

Ami gyenge volt, az a Sonás rész, de az mint a harmat. A negyedik évad eleje valóban nem volt egy óriási kunszt, viszont a második fele (10. résztől kb.) már igencsak kellemes. Én nem tudom, ti hogy nézitek, de egy huzamra legyűrve az utolsó 10 rész nagyot ütött. A vége mondjuk nem volt egy nagy durranás, de jó, hogy nem teljes happy end. Final break meg egy elkapkodott mellékszál, +1-nek teljesen rendben van szerintem.

KBalca 2009.06.24. 05:48:46

Nem tudom mi ütött az utolsó 10 részben. Max a guta, hogy mi a francnak nézem. És még ezek sztrájkoltak tavaly. Hát bekaphatják (CJKrisz-szel együtt).

bravura 2009.06.24. 06:55:53

@sixx: izlések és pofonok.

s3v3n 2009.06.24. 07:51:06

az első 6-7 rész értékelhetetlen(űl rossz) ebben az évadban. that's all.

Escobar888 2009.06.24. 08:29:18

Az eleje ennek az évadnak elég gyenge, de aztán egész jó lesz. Sőt! A final break nélkül a befejezés is egész tűrhető.

Annácska5 2009.06.24. 08:47:06

Én a második évad elejénél kaszáltam, azóta csak a hogyvoltot olvasom, mert röhögni szeretek. Néha belenézek, amikor megy a tévében, de az agyvérzés kerülget 5 perc után. Viszont sixx hogyvoltjai legalább szórakoztatóak.

Escobar888 2009.06.24. 08:55:39

A Lost, Heroes még nagyobb összevisszaság és mégis sokan szeretjük :)
Dexter viszont verhetetlen! :)

x0n3 2009.06.24. 09:10:03

Nekem bejött az utolsó évad, szerintem a befejezés is teljesen rendben volt...

Emanuelle 2009.06.24. 09:35:27

Van, akinek tetszik, van akinek nem.
Az egész, vagy csak 1-2 évad, nem mindegy?
Ettől még nem kell egymást leugatni.
sixx-et meg végképp nem értem minek baszogatjátok, én a helyében már kivágtam volna innen pár gyökeret, mint Mötley-t
szarni.
A torrentezésről annyit, hogy nem mindenki akkora sorozatbuzi és időmilliomos, hogy feszt a neten lógjon és töltögessen. Azért leugatni valakit, mert bevárja a szinkronos verziót ritka szánalmas és primitív dolog.

johevi 2009.06.24. 10:02:29

Várom azt a sorozatot, filmet, amikor megfejtenek egy kódot egy találka helyét, ami nem pont 1 óra múlva lesz, hanem 2 órája VOLT... Kiváncsi lennék az arcokra :-))

johevi 2009.06.24. 10:15:45

@CJKrisz:
Igen, sokan, és sokaknak nincs internete, vagy van internete csak nem tölt le...
Ők majd most tudják tudják meg hogy milyen szar...

T. Norbert 2009.06.24. 11:56:46

gio:Szerintem nem kéne spoilerezni. Pici spoiler, de akkor is az.

Amúgy elég sokan elmondják itt, hogy már látták végig a sorozatot, korábban pedig én ki lettem moderálva emiatt nagyzolásért, holott egyáltalán nem volt olyan a stílusom. De amúgy aki evvel akar nagyzolni, az saját magát minősíti. 2009-et írunk. 10 emberből 9-nek módja van letöltögetni a netről. Szerintem az ide írok között olyan pedig egyáltalán nem akad, aki soha ne nézett volna netről szedett sorozatból akárcsak egy epizódot is.

Savafan 2009.06.24. 12:55:08

@CJKrisz: nem csak ezt nem töltögettem. megtehettem volna, de én szeretek leülni a tv elé, fix időpontban és megnézni az aktuális epizódot.
nekem tetszik a sorozat, még ha vannak gyengébb részek és néha megmosolyogtató jelenetek.
hétfőn pont tökéletes, kilenckor lost, pár perccel utána szökés:)

más. ha lehet ne spoilerezzetek, még kicsit se:( ki-kivel veszik össze, stb. köszi!

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.24. 12:57:07

@fuzzy_dunlop: te meg kommentelgesd a salakblogot.
süti beállítások módosítása