Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x14 - Szex, hazugság, gyilkosság...

2009. június 16. 15:30 - Llew

Helyszínre érkezvén főszereplőink Booth terápiájáról – szerinte hivatalos kiértékelés –, és a múltkori lövöldözés óta az öltözködésében beállt változásról csevegnek. Elhagyta a kirívó nyakkendőt és zoknit, ami elfojtott indulatokat takart. Ezen kívül ismét bebizonyosodik, hogy Bones nincs otthon filmes kérdésekben, mert mikor a kérdésére Booth elmondja, hogy azért hívja Gordon Gordonnak a pszichiáterét, mert mindig úgy mutatkozik be, hogy „Gordon. Gordon Wyatt”, akkor a nő kijelenti, hogy ez pont olyan, mint James Bond legendás bemutatkozása. Pedig pont nem.

Az aktuális páciens a legyekkel alaposan körül rajzott néhai Terrance Bancroft. Bones megjegyzi, hogy neki a három hetes hulla még nem elég bomlott, de ez nem kívánság műsor, mivel a Jeffersonian hatvanmilliós Bancroft-szárnyáért cserébe a család elvár egy kis protekciót. Az áldozatot székhez kötözték, torkon szúrták és párszor még mellbe is a biztonság kedvéért. Booth tesz egy megjegyzést az iroda berendezésének értékére, mire Bones javasolja, hogy a gazdagokkal szembeni előítéletéről is beszélhetne a terápián, így aztán már Cam is piszkálhatja exét az agyturkásszal.

Az asszony nem tud semmit, három hétig külön nyaraltak és nem is beszéltek, csak egyszer. A férje támogatott egy ifjúsági központot, így lehet, hogy azok a srácok törtek be. Zach az áldozat azonosításán dolgozik, Hodgins meg elég zaklatottan az esetről érdeklődik. A hulla tényleg Bancroft, és Cam szerint a mellkasi szúrások már halál utániak. Valószínűleg ismerte a támadóját/it. Bogarasunk megy bogarakat és az íróasztalról származó tárgyakat elemezni. Miután lepattintja a feltűnő Angelát, az egyik fényképet – amin a felirat alapján a fiatal Bancroft, két másik srác és ő van – kiveszi a keretből és zsebre csapja.

Sully a saját kosármeccsére igyekszik elhívni Brennant, de mivel a nő nem nagyon érti a dolog lényegét, kénytelen antropológiai szemszögből elmagyarázni. Vagyis a meccs egy társadalmi rituálé, ahol férfias vitézségével igyekszik majd lenyűgözni a nőt. Clarissa Bancroftot Hodgins látogatja meg. Kiderül, hogy közös múltjuk van, és Jack azért vitte el a fényképet, hogy az Intézetben ne derüljön ki, hogy ismerte az áldozatot, mert akkor kizárják az ügyből. Szóval innentől azt játsszák, hogy nem ismerik egymást, ha összefutnak. Clarissa megkérdezi, hogy attól, hogy rendeződőnek tűnő házassági gondjaik voltak lehet-e egy gyanúsított, de csak egy hivatalos, „Erről nem beszélhetek” választ kap.

Booth az ifjúsági központban érdeklődik Bancroft után, és kiderül, hogy mikor utoljára ott járt, elkapott egy srácot pár font heroinnal. Julio szekrényéből egy véres pulóver kerül elő, de azóta nem volt a központban mióta lebukott a narkóval. A többi lakó meg nem szereti a zsarukat, így Booth hiába tépi a száját. Csontváz modell vizsgálata közben Brennan arról panaszkodik Angelának, hogy Sully lassan haladnak, de nem tudja miért. A kollegina azt tanácsolja menjen el a kosár meccsre és hagyja, hogy udvaroljanak neki.

Sully eközben Boothtól igyekszik tanácsot kérni Brennanel kapcsolatban, aki viszont nem akar abban segíteni, hogy a barátja ágyba vigye a társát. Amiből Sully arra a következtetésre jut, hogy Booth ráindult a partnerére és ezért kell terápiára járnia. Ő viszont nem tudja mennyire lassan haladjon Brennanel. A beszélgetésnek az a hír vet véget, hogy Julio előkerült a hullaházban. 20 napja halott és egy tarkólövéssel végezték ki. A felvételeken látott árnyékok kapcsán Zach gomba nyomokat talált az áldozat nyaki csigolyán, amik alapján Bancroft a halála után a hátán feküdt, és csak később kötözték a székbe. Julio pulóverén is az ő vére volt. Viszont Bancroftot a bogarak alapján 18 és fél napja ölték meg, vagyis a srác már halott volt, mikor a gazdag csóka vére a pulóverére került.

A kosármeccsen két csaj Brennan előtt ülve beszéli ki, hogy Sully valószínűleg azért nem tusol meccs után a többi faszival, mert valami nincs nála rendben délen. Szerintük ezért hívják „Mogyoró”-nak a többiek. Az érintet ezek után integet oda Brennanek, mire a nők gyorsan bekussolnak. Booth ezalatt Gordon Gordonnal kávézik a bisztróban, ahol egy kis általános pszichológiai beszélgetés után rátérnek az ügyre és rövidesen már a miért utálja az FBI-os a gazdagokat kérdésnél tartanak. Szerinte azért, mert azt hiszik rájuk külön szabályok vonatkoznak. Gordon Gordon – aki felveti, hogy talán a két keresztneve azonos, ezért mutatkozik be, úgy, ahogy – szerint az előítéletei miatt Booth azt feltételezi, hogy Julio és Bancroft gyilkosa ugyanaz.

A kosármeccs után Brennan a halottak alapján jelzi Sullynak, hogy a férfiasság sokféle módon összehasonlítható, nem csak a szaporító szerv méretével, ami szerinte a nőknek nem is fontos. Boothnak kell valami indok, hogy a lehetséges viszonyról faggassa az áldozat nejét, így magával viszi a dolog ellen tiltakozó Hodginst. Amíg ő pézsmaszőrt keres, Booth az asszonykával cseveg. A nő kérdésére elmondja, hogy Jack bogár és szutymó szakértő, majd Mrs Bancroft közli, hogy volt viszonya, de három hónapja vége és igyekeztek helyre hozni a házasságukat. A gond csak az, hogy a pénzügyi tanácsadóval kavart, és ha elválik csak a fel vagyont kapja, a férj halálával viszont az egészet.

Miután ezt tisztázták Booth megérdeklődi, hogy honnan ismeri Hodgins, mivel a keresztnevén érdeklődött a munkája után, viszont a bemutatásnál az nem derült ki. Előkerül Jack is, és közli Clarissával, hogy mondja el. A kocsinál Booth jól lebassza, amiért elcseszi az ügyet, majd javasolja, hogy keressen új állást. A Jeffersonianbe visszaérve kiderül, hogy a pézsmaszőr egy olyan dzsekiről származik, amilyen az ifjúsági központ vezetőjének is van. Pár haragos utalás után végre elmondja, hogy Hodgins ismeri Mrs Bancroftot, hamarosan pedig már Caroline-nel, az ügyésszel beszélik meg, hogy ez milyen hatással lehet az ügyre.

Hodgins és Clarissa jegyesek voltak, aztán a csaj összejött Terryvel. Viszont nyolc éve semmi kapcsolata nem volt velük. Cam kizárja az ügyből, de a még nagyon pipa Both szerint ki is kéne rúgni. Mivel még alig vagyunk túl a félidőn, de már megvan a gyilkos, így a maradék időre átmegyünk bírósági sorozatba. Szép sorban az egész csapat megmagyarázz a hogyan, miként ráeső részét, jön a „Tiltakozom” és a „Helyt adok”. Váratlanul előkerül egy srác aki látta, amint Terry elvette Juliotól a heroint. A központ vezetője drogos volt, ez az indíték. Kinyírta Bancroftot, majd a pulóverrel Juliora vagy a dílerére akarta terelni a gyanút.

Este Brennan megbeszéli Angelával Sully méret problémáit, majd abban maradnak, hogy mivel feltehetően ezért nem feküdtek még le, így ideje, hogy ő vegye kézbe a dolgokat. Booth meg terápiás vacsorán vesz részt. A doki szerint mindenki a maga módján lázad. A gazdag tudósok így, a szegény sorból jött FBI ügynökök meg amúgy. A származáson túl kell lépni. Szerinte jobb lenne, ha Booth visszatérne a rikító zoknikhoz meg nyakkendőkhöz és a provokatív övcsattokhoz, amik az ágyékra irányítják a figyelmet.

A tárgyalás rosszul folytatódik, mert a védőügyvéd kiderítette, hogy Hodgins és Clarissa jegyesek voltak. A bíró ugyan nem ejti ügyet, de 24 órán belül olyan bizonyítékkal kell elő állniuk, amihez Hodginsnak semmi köze. Ő eközben beadja a felmondását, amit Brennan nem, Cam azonban nehéz szívvel, de elfogad. Ezután elmegy a kajáldába, és elnézést kér Boothtól, aki el is fogadja, mivel a bogaras jó ügyért cselekedett. A csapat eközben a megtalálja a szükséges bizonyítékot egy gomba képében, ami a gyilkos vérében is megvan, és úgy került az áldozatra, hogy a támadás során magát is megvágta.

Amíg az ítélethirdetésre várnak, Caroline az ügyvéddel cseveg vidáman, amit a csapat meglehetősen furának talál, de Booth elmondja, hogy házasok voltak és van egy közös gyerekük. Ezután az ügyésznő egyesével lecsesz mindenkit az utóbbi időben elkövetett sorozatgyilkos leejtésért, gyanúsított nevének kifecsegéséért, elbénázott fejvagdosásért, óvatlan nyúlkálás miatti felrobbanásért, fotó kicsenéséért, és kocsi összetörésért (Booth duplán kap). Hivatalos ügyészi javaslata, hogy ha megnyerik az ügyet, Hodgins kapja vissza az állását, ha elvesztik, Booth lője le. Persze megnyerik. Booth nyakkendőt nézeget Gordonnal, Hodgins meg fényképek felett nosztalgiázik.

Másnap Sully kíséri be Brennant, aki búcsúzás után fülig érő vigyorral meséli Angelának, hogy az éjjel érdekes dolgot fedezett fel a rendőrök becenév adásával kapcsolatban. Megfigyelése szerint pont a jellemző tulajdonsággal ellentétes nevet adnak. Vagyis Mogyoró pont, hogy kiemelkedik az átlagból. Angela rögtön rá is kérdez a Brennan irodájában várakozó Booth becenevére. Ügynökünk rikító zokniban és nyakkendőben feszít, ugyanis azok társadalmi-gazdasági dühének levezetőszelepei. Bones a zokni témát viszonzandó elmeséli, hogy lefeküdt Sullyval, de a két téma kapcsolata csak angolul érthető (sex, socks). Új helyszínre indulnak és közben Booth mejegyzi magának, hogy a hallottak fényében élénkebb színű nyakkendőre lesz szüksége.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.06.16. 17:07:25

Köszi a hv-t nagyon jó(mint mindig)!
Elsőre se volt szimpatikus ez a Sully gyerek,így meg pláne nem.
süti beállítások módosítása