Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x13 – Easy Is The Way (SOROZATZÁRÓ)

2009. június 12. 13:00 - Sonrisa

Ennyi volt. Az ír tesók jöttek, bűnöztek, igazságot osztottak, pórul jártak. Megpróbáltak életben maradni, egyszerűen csak túlélni. Majd a káosz közepén - rengeteg kérdést hagyva maguk mögött - távoztak.

„The gates of Hell are opening night and day; smooth the descent and easy is the way.” /Virgil/

Az utolsó történetbe kezd bele Joey, utoljára foglalja össze a fontos momentumokat a további események megértéséhez. Stílusosan fejezi be a monológját: „De ahogy mondják: Minden jó véget ér egyszer.” A zsaruk megpróbálják kiszedni Joeyból az igazat a Donnelly-kölykökről, ám Icecream soha nem köpné be a testvéreit, s nem is olyan egyszerű a felállás, mint azt gondoljuk. Tommy magába roskadt, miután összeverte Dokeyt, esze ágában sincs szörnyeteggé válni, ám ha így folytatja, azzá válik, amitől a legjobban undorodik. Meg akarja menteni saját magát, és a családját. Kevin nem helyesli Dokey életbenhagyását, szerinte ennek még meg lesz a böjtje. Tommynak van már terve, először is Sean vigye el Donnelly-mamit az utált Kitty nénihez, ott nagyobb biztonságban lesz, mint itt. Jimmy tarkopaszra borotválja a fejét, ez a menő mostanság. Tommy meggyónná bűneit Jennynek, de helyette csak hallgat, Samson pedig kihasználja Reilly-apuka állapotát. Főcím.

Kórház, Dokeyt összefoltozták, elég olcsón megúszta, azonban nem nyugszik, ki akarja irtani a teljes Donelly-családfát. Adódik ennél nagyobb gond is, az emberei ugyanis szépen elsomfordáltak, nem akarnak belefolyni a vitába. Nicky is mozgólódik, Sean az újdonsült barátnőjével mulatja az időt. A csaj kinyögi, hogy ő még nem volt soha senkivel, az erényét leendő férjének őrizgeti. Sean úriember, tiszteletben tartja döntését. Kevin megint intézkedett, szerzett egy rakétavetőt Dickeitől, védelem gyanánt (szerintem inkább volt just for fun). Biztosítja Tommyékat arról, hogy mindenben támogatják a „Le Dokeyval!”-akciót.

Jimmy is inkább Kevin ötlete mellett foglal állást, harcolni kell. Tommy valami békésebbre gondolt, egyelőre azonban még senkit nem avat be a konrét elképzeléseibe, csak valami lelkiismereti cuccról dumál. Jimmy inkább lelép felrobbantani Dokeyt, saját kezűleg. Tommy Frankiet rendeli oda a Firecrackerbe, előadja a zseniális tervét: koronatanú lesz, a lényeg, hogy Dokey rohadjon a rácsok mögött. Ez mind szép és jó, de a bíróság a két szép szeméért nem fogja elítélni a csávót, bizonyíték kell, nem pedig mendemonda, hogy valaki látta, hogy más hallotta. Vállalja, hogy bepoloskázzák, Dokey közelébe férkőzik, ha kell. Tisztában van vele, simán rajtaveszhet, de akkor lesz valami, ami alapján már kiszabható némi börtön. Elszánt a végletekig.

Flashback: családi nyaralás meghiúsulását látjuk, anyuci ugyanis lezúgott a lépcsőn. Ennyit a Niagaráról és az amerikai álomról. Vissza a jelenbe, D-mama nem akar lelépni, Tommy közli vele fagyos hangon, hogy márpedig nincs sok választása. Come with me, if you wanna live vagy mi a szösz. Seant végre sikerült utolérni, jó lenne, ha realizálná, hogy Dokey hajtóvadászatot indított ellenük. Cselekedni kell. Sean akadékoskodik, szerelmes a fiú, de végül beadja a derekát. Könnyes búcsú, majd gyerünk, lépjünk le a városból.

Nicky beugrik Alohoz, Jimmy és Joey pedig az utca túloldaláról fürkészi az ellenséget, kezükben a gránáttal. Dokeynak vajon csupán egyetlen hűséges alattvalója maradt, Jackie? A család menekül, de Jimmy nem, ő a legény, ő marad. Kocsit lopni is tud, még az apjától leste el anno. Fontos megjegyezni, hogy a Donnelly-család sosem tudta elhagnyi a negyedet, mindig közbejött valami. Nicky előadja Alonak, hogy mindenki jobban jár azzal, ha Tommy lenne a főnök Dokey helyett. Legalábbis könnyebb lenne bábként mozgatni. Családi evaukálás folyamatban, Tommy addig szerez egy nagyobb kocsit. Seannak megszakad a szíve.

Szép tömeg gyűlik Dokey köré, a kerítés tövében Jimmyék settenkednek, a levegőbe akarják röpíteni az egész bagázst. Dokey lelő néhányat az összegyűlt arcok közül, kétszínű alakokra nem lehet birodalmat építeni. Olaszéknál viszont sem egyszerű az élet: Nickynek feltett szándéka volt megmérgezni Alot a piába csempészett metanollal. Azonban ő is ivott, ami még nem is lett volt annyira para, hiszen ő legalább tudja, hogy mit vett be, de a túléléshez az is kell, hogy idejében bejusson a kórházba.

Tommy közli Jennyvel, lelépnek a negyedből, vissza sem néznek. Jenny örül annak, hogy Tommy nem lesz gyilkolászó megalomániás, annak viszont kevésbé, hogy emiatt menekülnie kell. Tommy felajánlja, hogy a lány tartson vele, azonban ő nem képes mindent maga mögött hagyni. Elhangzik a bűvös szó is, „Szeretlek!”, most legyél okos kislány. Család kirándulás, Kevin kezd megbékélni a dologgal, Sean a régi kocsiját siratja, nem tetszik neki az új furgon, Donelly-mama pedig Jimmyt hiányolja. Ha Jimmy nem jön, akkor ő sem megy, nem hagyja itt a fiát.

Tommy bekamuzza, hogy ő is jön, így anyuci hajlandó beszállni az autóba. Joaniet is becuccolja a kocsiba, talán így ráveszi Jimmyt, hogy ő is velük tartson. Joeyék közben akcióznak, persze picit nagyon elszúrják, a gránát nem robban azonnal, Dokey simán látja, hogy ők voltak a hunyók. Tommy éppen időben érkezik felszedni a botcsinálta párost.

Samson nehezen teszi túl magát a kikosarazáson, Reilly-apuka megölésével fenyegetőzik. Jenny meg- és odaadja magát annak a tetűnek. Joanienak vitatkozik Jimmyvel az éjszakai utcán, elege van abból, hogy drogos, megpróbálna leállni vele, de ehhez Jimmynek is lépni kell. Jimmyre hatnak könnyek, és a vádló családi tekintetek, ő is útra kel, ha ez kell. Jenny lesben áll Samson házánál, majd szépen összeveri a csávót egy baseballütővel. Tommy invitálja Joeyt is az útra, akinek örömkönnyek csillannak a szemében.

A létszám teljes (kivéve Jennyt), a csapat indul, de kb. 5 méter megtétele után gyanús alakok kocsival torlaszolják el a szabadság felé vezető utat. Dokey és bandája az, várható volt, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Tommy először szép szóval próbálkozna, Jimmy nemes egyszerűséggel fegyvert rántana. Tommy előadja az önfeláldozót, megtesz ő bármit, ha kell, akár meg is ölhetik, csak a családját hagyják békén. Dokey elkeseríti, nem akar ő tőle semmit sem, csak őszinteséget.

Feltesz egy kérdést, utána (elvileg) elengedi a csapatot. Tudni akarja, hogy Tommy ölte-e meg a Hueyt. A válasz igen, sőt még Salt is, ki akarták ugyanis nyírni Jimmyt. Dokey megkapta a válaszát, hagyja elsétálni Tommyt. Valameddig De azért még végignézeti vele, ahogyan golyót ereszt Donelly-mamába. A bosszú az bosszú, nem lehet egyszerűen a szőnyeg alá söpörni. Felpörögnek az események, tűzharc veszi a kezdetét, menekülés furgonnal, Tommy ordít, anyuci haldoklik, Kevinnek még sikerült lelőnie Dokeyt...

Ők voltak a Donnellyk, akiknek sosem sikerült elhagyniuk a Hell’s Kitchen negyedet.

"Family above all." - A család mindenek felett. Vége.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Collins 2009.06.12. 13:58:19

Szerettem a Donnelyket. Bár én egy ír mániás vagyok :). De az érdekel mi a fene lett Nicky-vel!

Sonrisa 2009.06.12. 14:05:12

Ez az utolsó 2 hv kicsit elcsúszott, mert behavazódtam. De végülis csak összejött :)
Köszönet mindenkinek az évados figyelemért!

@Michael Collins: szerintem megúszta, mert Joey olyan feltételes módban beszél, hogy akkor adná be a kulcsot, ha Vinnie nem ér időben be vele a kórházhoz. Nyilvánvalóan Alonak nem volt meg ez a lehetősége, mert elvitték a kocsikulcsát, így ez azt jelenti, hogy neki annyi.

livkovr 2009.06.12. 16:35:41

Ó hát én is nagyon szerettem! Nagyon nagy kár érte, elképesztően sajnálom, h csak ennyi volt...és gondolom kábé nulla az esélye, h bármikor is folytassák.szomorú.
mekkora lett volna egy Tommy-Nicky uralom:-)
És köszi a hv-kat!

mizrolist 2009.06.13. 03:40:31

Köszönjük a hogyvoltot - ezen az utolsó részen meredt szemmel néztem végig... zseniális.

KiWiSaGe 2009.06.17. 16:53:44

köszönjük a munkát.

Bár amikor előszór végignéztem képtelen voltam elhinni, hogy egy ilyen jó sorozatnak ilyen semmilyen véget adnak.
Valójában alig derült ki valami és szinte semmit nem zártak le, amit, azért nem értek mert már a készítése alatt is tudták, hogy nem lesz 2. évad.

Sonrisa 2009.06.17. 21:19:54

@KiWiSaGe: szerintem nem tudták. A zseniális pilot (ami önmagában is megállja a helyét) után kaptak 13 részes berendelést. Ők leforgatták, abban a hiszemben, hogy lesz majd folytatás, nem is varrták el a szálakat, mert van benne potenciál, miért is zárták volna le az évad végén?
Aztán a csatornának nem tetszett, s kb. a felétől már le sem adta a részeket, csak a weben volt megtekinthető (ezért is gány némelyik kép már a végén, mert webrip verzióból loptam ki őket).
süti beállítások módosítása