Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x03 - Wind Sprints

2009. június 06. 15:00 - Sigismundus

Az előző részek tartalmából. A gerincdoktor közli a diagnózist, Taylor ezt továbbítja a csapatnak. Lyla örök kitartást esküszik, Tim sokadszorra nézi vissza az ütközés képeit, Buddy az esélyekről faggatja mise után Ericet, Matt az edzésen bénázik, ezért üvöltöznek vele.

Ott kezdjük, ahol abbafejeztük, a meccs kezdeténél. Matt már magabiztosan vonul pályára, Párducoké a kezdés. Az irányító hátrál, szépen kicselez egy rávetődést, eldobja hosszan a labdát, most már szerelhetik. A labda repül előre, meg sem áll az 1-es Dolia kezeiig, aki fut vele, mint a villám, igaz szerelik az ellenfél 10yardosánál, mert senki sem blokkolt neki, ez még nem lenne baj, de a labdát is elejti, és a Kígyók szerzik meg.  Aztán csak rosszabb lesz.. Egymás után zsákolják, (labdástól döntik földre) a Kígyók Mattet, mert nem védik, aztán azonnal megállítják Smasht, egy megszerzett yard nélkül, mert senki nem nyit rést neki, Tim pedig, nos Timet löki fel az ellenfél, pedig ezt fordítva kéne.

Félidőben Taylor üvöltözik, az öltözőben, Smash visszadumál, hogy hívjon már más játékot is Mester nem a mi hibánk.. Edző visszaszól, ’Én vagyok a főnök, nektek csend van, meg jobban kell játszani azt amit én hívok, a Kígyók egy gyökér csapat de ti bénáztok !’… Negyedik negyed vége, még 9 másodperc. 7-13. Párducoké a labda, és az ellenfél 9 yardosánál állnak. Kezdés, Matt trükközik, hátrál, úgy tesz, mintha dobna, majd mégsem, maga indul meg az EndZone felé, elugrik egy rávetődés elől, és éppen a gólvonalnál szerelik le. Bírói döntést les mindenki, Touchdown e? Sajnos, nem, a Párducok vesztettek. Sammy Meade a rádióban dicséri Matt Saracent, aki nagy szívvel játszott, de a Párducok egy megverendő ellenféllel szemben maradtak alul.

Tim otthon sörözik, Billy bátyó otthon golfozik, a szobában. Amire amúgy ráférne egy gondos asszonykéz, minden egymás hegyén, hátán, ruhák, üvegek a földön. Nagy Riggins, az ablakon át meglátja Lylát közeledni, Tim nem akarna a lánnyal beszélni, a báty ajtót nyit , és „Tim, sajna nincs itthon” … Lyla érti a helyzetet és jó hangosan, hogy Tim is hallja, átad egy üzenetet, Ő egész nap a kórházban lesz, tudja, a Tim legjobb barátjánál, aki beteg, és akit egész nap meg lehet látogatni ! … Jay a kórházban, pár gyakorlatot végeztet vele egy gyógytornász, mikor is befut Lyla Garrity. Elcsacsogja, hogy jól elverték tegnap a csapatot, mert Jay nem volt velük (most azt hiszi ez jót, tesz a srácnak?) és hogy ma este nagy palacsintázást rendeznek… Ezen azt kell érteni, hogy a szurkolólányok és Streeték sok palacsintás sütnek, a népek pedig megvásárolják jó áron, tudván, hogy a bevételt Jason Street rehabilitációjára fordítják. (A kisvárosok USA-jában ez megszokott dolog, ott nincs nagyon sok mindenre kiterjedő és sokba kerülő TB, de van gyakori önkéntes adományozás, ha egy közösség egy megbecsült tagja bajba kerül, a közösség, segít neki. ) Aztán csókolózni kezdenek, Lyla finom ujjacskái egyre lejjebb és lejjebb matatnak, míg ki nem mozdítja a katétert és hoppá lesz … Taylor és lánya egy büfében este, apa rendel, Julie leül egy asztalhoz. Egyszer csak egy ott étkező dagadt pasas megkérdi tőle, kezdenek e már pakolni? Julie előbb nem érti a kérdést, Dagadt Bunkó erre elmagyarázza, hogy erre rossz dolog ám, ha kikapnak, nem szeretik a népek az ilyet. Erre Taylor is már odamegy és szól ha gond van a focival, azt neki, ne a lányának. DB tovább folytatja, hogy húzzon el innen az Edző az idióta hívásaival, meg aztán így soha nem lesz Bajnokgyűrűje. Merthogy a DBnak van olyan, a régi Nagy Csapat tagja lehet.. Eric mégsem hívja ki őt a büfé elé, jó texasi módra pár pofonra, hanem a rendeléssel és Julie-val nyugisan távozik, DB meg csak menőzzön a gyűrűjével.

Edzés, az ellenfél nagydarab játékosokból áll, így a futásra, gyorsaságra gyúrat Taylor. Smash egyszer csak elkezd vitatkozni vele, hogy inkább más játékokat kellene gyakorolni, meg az irányító a gyenge láncszem őszerinte, ne futtassa már őket ennyit. Ericnek erre a válasza, hogy akkor oké, még 5 kör, vagy legyen 10? 15? Magyarul fogják be és csinálják úgy, ahogy ő mondja. A lelátón Buddy Garrity egy fekete fickóval sugdolózik, egy új irányítóról. Van a közelben egy motelban egy New Orleansi menekült srác, Ray „Vudu” Tatum, Luisianában nagyhírű játékos volt a sulijában, meg kéne nézni… Lylával próbál beszélni az anyja, hogy kicsit túl sok időt tölt a kórházban, meg át kellene gondolnia most a megváltozott helyzetet, de a lány meg van győződve, hogy Jay gyógyulni fog, átgondolás nincs. A palacsintázáson rengetegen vannak, mindenki jó étvággyal fal. Tammyt azzal biztatja a polgármesternő, hogy az előző sulitanácsadó öngyilkos lett, Ericnek pedig Buddy elkezdi adagolni a Tatum dolgot. Matt megpróbálkozik újra Julienál, most már kedvesebben lesz elutasítva. Tim persze ide sem ment el, Tyra indul keresésére, és meg is találja. A Harminchármas második kedvenc sportjának hódol, üres sörösüvegeket üt be golfütővel egy homokbányába. Előbb elvitatkoznak azon mi a nagyobb megcsalás kapcsolatuk idején, csókolózni egyszer Smashel, vagy minden második szurkolólányt megdugni? Majd a lány közli Timmel hogy gyáva, mert nem mer bemenni a haverjához a kórházba, és csak igya halálra magát. Ezzel szakítanak is.

Eric és Mac másodedző Vudu egyik meccsét nézik. A srác tényleg jó, gyorsan fut, jól dob Mac szerint, akiről kiderül, hogy már egy hete látta a videót Buddyéknál.  Szóval a játékosok után a beosztottak és szponzorok is szervezkednek Eric háta megett, na ez szép. Az új nevelési tanácsadó első ügyfele Matt, aki egy tantárgyat jött leadni, mert a reggeli edzés ideje ütközik vele, majd második félévben, ha vége a szezonnak. Papírmunka közben beszélgetnek kicsit és Tammy megtudja azt, amit férje már tud, 16 éves srác, egyedül él egy hóbortos nagyival, ő tartja el, apja messzi távolban, veszélyes helyen.

Edzésen Tim nagyon vacak, bárki föllöki, meg is unja és hazamegy. Ericnek Mac árulja el, a srác fejében a hiba, vagy hússzor nézte meg, Jason blokkolását, és magát hibáztatja. Aztán Buddy jön a maga kavarásával, Tatumot ajánlva. Eric szerint Mattben az a nagyon jó hogy nincs gond a toborzásával, ő helybéli, Buddy szerint segíteni kell, sőt kötelesség egy Katrina menekültön, mennek, megnézik. A motelnál épp belefutnak egy másik, épp távozó edzőbe. Tatum elég ellenszenves srác, sunyi tekintetű, alig akarja viszonozni a köszöntéseket és kézfogásokat. Buddy egész arccal vigyorog, ajánl a foci mellet, munkát is a szülőknek, (bár ők nem igazán úgy néznek ki mint akik ezért törnék magukat, a hurrikán 2005-ben volt és most 2006-ot írunk, azóta semmit nem találtak volna?) Eric viszont keményet alakít, ma már eleget könyörgött tizenéveseknek.. „Fiam, ha a terved egy jó egyetem, majd a profi liga, akkor ebben az évedben, a győztes csapatban kell játszanod és végig teljesítened, láttuk a másik edzőt, nekik rövid szezonjuk lesz azt megígérhetem, majd jelentkezz Te a válasszal, szevasz..”

Garrity szülők beszélgetnek, anya szerint Buddy foglalkozhatna annyit a családdal, mint a focival, beszéljen például Lylával aki, nem törődik a jövőjével, álomvilágban él. Apa szerint majd megunja, csak idő kell. Lányuk mindezt titokban hallja. Taylorék otthon, este, Tammy Mattről beszél, hogy kellene levenni a válláról egy terhet, marad így is még három. Eric ingerülten reagál, ma egész nap ezzel csesztették, a csapat összeállításával, elege van. Pedig még vége sincs a napnak, esti TV híradóban, Brian Williams nyilatkozik. Tizenéves játékosa szerint a Mesternek tényleg meccseket kellene már nyeretnie velük.. .. Na ez az utolsó csepp Eric poharában, már üvöltene egy ilyen nap után, de ő nyugis, intézkedik. Hívja Mac edzőt a sulibusz meg a csapat 11-re, legyen összerántva, persze, most este 11-re! Mr. Williamsért pedig személyesen autózik el. Zuhogó esőben megy ismeretlen célja felé a busz, aztán megáll egy dombnál valahol a prérin. Taylor fel meg le futatja a csapatot a zuhéjban, közben üvöltve közli velük hogy nem bajnokok mert párducmezt viselnek és kapnak ingyen dolgokat, a bajnok 200 %ot teljesítenek, megszenvednek érte, meg hasonlók… A harmadik körre páran már kiadják késő esti pizzájukat, de kezdik megérteni. Felharsan a csatakiáltás, és még sok kör megy önként és üvöltve.

Lyla késő este is Jayyel van a kórházban. Most a srác az aki elérkezettnek látja az időt hogy kivezesse a hercegnőt álomvilágából. Kéri hogy hagyja abba a lelkesítő, jobban-leszel szövegeket, egyetem, profi liga, házasság mindez amit terveztek már oda mindörökre. A lány makacskodna, de Jay ekkor keményebben küldi el, kifelé, haza! A busznál Taylor megelégeli a dolgot, gépjárműre vezényeli az állományt, de Tim nélkül. Neki elmagyarázza hogy nem az ő hibája a baleset, hiszen a pálya másik oldalán volt akkor. Miután ezt sikerült elfogadtatni, közli a sráccal, hogy a kimaradt edzése miatt Tim most gyalog megy haza… Hazafelé az országúton ki más fékez le mellette, mint Lyla. Előbb nekitámad, mert még most sem ment be a barátjához, akinek szüksége van rá, ütögetés kezdődik, majd közös sírás, és végül, mi más, mint heves csókolózás az éjszakában, esőben.

Reggel Jayt szállítják át a rehab központba. Szülők és Lyla kíséri, akitől a srác elnézést kér, és újra örök szerelemről biztosítják egymást. Edzésen mindenki nagyon kemény, beleadnak apait, anyait. Matt jól dob Smashnek aki jól fut és elkap, Tim pedig mindenkit jól fellök. Aztán egyszer csak Buddy Garrity jelenik meg vidoran, mellette egy nyurga fekete srác, a nagy Vudu az, hát mégis elszerződött. A srác Ericcel még csak kezet fog, de a csapat tagjainak csak lesajnáló pillantásokat oszt szét szó nélkül.

Címkék: fnl 4.5
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása