Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x20 - Zárójelentés

2009. június 01. 14:41 - kiricsiz

Mindenekelőtt felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy ha eddig még nem írta alá a petíciót, akkor most gyorsan írja alá. És hát a sorozat megszűnése miatt nehéz helyzetbe is kerültünk, az utolsó rész nagyon izgalmas volt, de nem volt mentes a harmadik szériára jellemző hibáktól, viszont az embernek nincs szíve a megszűnésre ítélt kedvenc sorozatunkkal kötekedni, pedig eddig milyen vidáman tettük, abban a reményben, hogy majd a negyedik szériában úgyis kiköszörülik a csorbát.

Szóval Julit eléggé elkapták, és vallatni is kezdték Mészárosék, amit nemigazán értek, mert három eset lehetséges. 1. Balikó az orosz maffia ember. 2. Balikó magyar nagyfőnök. 3. Balikó rendőr. Mészárosnak egyik esetben sem érdeke magára haragítani Balikót, főleg nem azzal, hogy elkapja egyik emberét, és szétveri az arcát. Na, mindegy nyilván ez azért kellett, hogy a jó oldalon is legyenek veszteségek.

Mészáros bemondatja Julival az adó-vevőbe, hogy 'minden rendben, Johnny a műtőben, én meg a folyosón'. Ezt sem igazán értem. Julit mostmár elkapták, így is, úgy is szétverik a fejét, és úgy is túsz lesz. tehát jeleznie kellett volna Mike-éknak, hogy elkapták, mert így Mike-ék vidáman rádiózgatnak tovább úgy, hogy Mészárosék hallják az egészet. Ez is baki egy kicsit. És hát Juli így is úgy is fellázad, és feldühíti Mészárost, úgyhogy ez is tökmindegy.

Szóval Mészáros azt akarja tudni, hogy ki az a Balikó, Julcsi nem mond először semmit, hanem leköpi Mészárost. Aki erre még jobban üti a rendőrcsajt.

Johnny viszont mégsem szúrja nyakon Janát, mondjuk így átgondolva nem is lett volna jó ötlet, mert akkor nem tudják kihallgatni (aztán amúgyse, de ezt akkor még Johnny nem tudhatta). Időhúzásnak azt találja ki, hogy azt mondja Janának, hogy ő ismeri ezt a csajt, és veseköve van, mert kezelte a kórházban. Egyébként kurva jó a jelenet alatt a zene.

Anita közben lement alfába, vagy hova, szóval a tudatmódosító, meg a hipnózis hatása alatt elkezd emlékezni. A moszados csaj rávezeti, hogy emlékezzen vissza arra a párbeszédre, amikor Mészáros meg a vigyázó ember arról diskurálnak, hogy föl fogják trancsírozni, mert kell a veséje.

Jana hisz Johnnynak, leállítja a műtétet, és utasítja az asszisztenseit, hogy nézzenek utána Kotányiné adatlapjának.

Mészáros bekeményít. Satuba fogja Juli csuklóját, és így vallatja. Szerencsétlen csaj. de helyén van az esze, azt kamuzza, hogy Balikó az orosz maffiának dolgozik. Mészároséknak előbb kellett volna gondolkodni, most rájönnek, hogy nyakig ülnek szarban. Mészáros kiszabadítja Juli csuklóját a satuból, ezt a rendörlány kihasználja és egy vascsővel hasbavágja, akinek ettől nagyobb baja nem lesz, viszont le akarja lőni Julit. Mészáros haverjának több esze van, egyből mondja, hogy húzzanak el innen, de gyorsan, amíg meg nem érkezik az orosz maffia. Úgyhogy Mészáros már Jana hívására sem válaszol.

Johnny közben próbál bevágódni Janánál, felajánlja szolgálatait a doktornőnek, hogy ő majd kinyírja Mészárost (merthogy Jana most meg épp az emberére rágott be), meg mondja azt is, hogy szívesen beszáll a szervkereskedelembe. Jana ki akarja nyírni Pircsit is, végül is mit kezdjen vele, ha tényleg rossz a veséje, akkor használhatatlan. A sors viszont Johnny kezére játszik, ugyanis Mándoki eltüntetett minden leletet. Ezt Jana asszisztense jelenti a doktornőnek. Ami azt a hatást kelti, mintha Johnnynak lenne igaza vesekő-ügyben, csak Mándoki meghamisította volna az adatokat.

Bordás elhúz a klinikára, így a moszados csajszi egyedül marad Anitával, persze Móricz ott áll a háttérben, de ő gyakorlatilag nem oszt nem szoroz, mert a csaj így is majd azt csinál, amit akar. Tehát a pszichó mondja Anitának, hogyha fölébred, akkor ismerje föl a fickót, aki rátámadt. A szar fantomképet mutatja neki Mészárosról, és Anita tényleg ráismer. Na, és ekkor jön az egyik poén. A moszados csaj természetesen nem Bordásnak jelent, hanem Joshinak, aki még továbbra sem tett le a bosszúról, és igaza is van. Móricz persze résen van, de gyakorlatilag nem tehet semmit. Egyébként meg a végén majd megköszönhetik Leának, hogy "kavart".

Janáékkal meg ott tartottunk, hogy Jana fel akarja hivatni Johnnyval a kórházat ("ahol Johnnynak van egy ismerőse"), hogy megszerezzék Pircsi "kórházi adatait". Johnny azt javasolja, hogy inkább felhívja "egy haverját", mert az hamarabb meg tudja szerezni az adatokat. Úgyhogy felhívja Bordást, és lenyomja a kamudumát, amiből Bordás egyből leveszi, hogy gáz van, és Pircsi van a műtőben. Jana viszont nem gyanakszik. Bordás rögtön értesíti Mikékat, hogy azonnal menjenek be, mert baj van. Úgyhogy a csipet csapat megrohamozza a klinikát. A rohamról persze szólnak Julinak is, ami azt jelenti, hogy Mészárosék is hallják az adó-vevőn. Egyből megbilincselik a csajt, és túsznak akarják fölhasználni.

Mike-ék berontanak az előtérbe, ahol az egyik biztonsági ember lőni akar, a hülye, egyből le is szedik, ez jó kis jelenet. A recepciós csaj meg csak néz ki a fejéből, hogy mi van. A lövést Janáék is meghallják, Jana egyből törölni akarja a gépéről az adatokat, de Johnny megakadályozza, aminek persze nagy ára van. Jana először le akarja lőni, dulakodni kezdenek, megjegyzem Johnny eszméletlen béna, két ütéssel leüthette volna a csajt. De aztán addig addig taszigálják egymást, míg Jana oda nem fér a kardjaihoz, le nem szed egyet, és lábon nem szúrja Johnnyt.

Ami nagy baromság, hogy Mike és Balikó otthagyják Krisztát, hogy egy óráig tökörésszen a recepciós csajjal, senki nem biztosítja a seggét, pedig amíg bilincsel, tök védtelen. Nagyobb baj nincs a dologból, de Jana közben meg tud lógni, mert Kriszta nem veszi észre.

Mészárosék kimennek az alagsori folyosóra Julival, aki egy kicsit szétüti őket, de csak annyi időre, hogy gyorsan be tudja mondani a rádióba, hogy elkapták. Aztán Mészárosék megint felülkerekednek. Szerencsére megérkezik Bordás is, így már erősebb a csapat. Kriszta lezáratja a kijáratot (kikkel?), majd Pircsi keresésére indul. Johnny eközben elköti a combját, nehogy elvérezzen. Lent az alagsorban meg folyik a tűzharc. Mészárosék nem kispályáznak, kalasnyikovval lövik Bordásékat, ami egyébként jó poén a forgatókönyvíróktól, vagy nem tudom, ki találta ki. Mészárosék egyébként helikoptert és szabad elvonulást akarnak, különben megöldik Julit. Bordás ezen csak röhög.

Kriszta eközben szerencsére megtalálja Johnnyt, hív is hozzá mentőt. Pircsit viszonylag hamar megtalálják, Janának nem jutott eszébe, hogy elrejtse, a lövöldözés után meg már nem volt ideje utasítást adni. Mészáros géppityus haverjának lelövése kurva jó volt. Nem értek hozzá, de mintha életszerű lett volna. Mike és Ilcsik fedezettüzet ad Bordásnak, amíg az átszalad a folyosó másik oldalára. Onnan már könnyedén le tudja szedni a kalasnyikovos gengsztert, aki mit sem sejtve jön ki lövöldözni. Mészáros egyedül maradt, megpróbálkozik kitörni Julit használva pajzsként, de Bordás a szokásos tűzvonalbanos módszerrel kilövi a csávót Juli mögül. Ilyen gondolom, a valóságban nincs, de nem is ez a bajom vele. Sergio Leone, minden leszámolások legnagyobb mestere nem véletlenül nyújtotta olyan hosszúra a végső leszámolást. Addigra annyira tele van a tökünk a gonosszal, hogy nem szeretnénk, ha két másodperc alatt halna meg. Szóval Mészárost is lehetett volna inkább rugdosni, kínozni, satuba szorítani a fejét, meg minden, mert az a kétmásodperces halál az igazságérzetünknek kevés. Mint majd Janánál is... Viszont Mészáros a három széria egyik legkomolyabban vehető gengsztere volt, nem hallgatott Wagnert, nem idézet kínai költőket, jó bunkó volt, meg nagyarcú.

Csakhogy ugye a főgonosz, Jana még nincs meg. Át kell kutatni az épületet. Miklós is keresgél az alagsorban, röhögtem volna, ha őt találja meg Jana a kukrival, de nincs olyan szerencsénk. Az viszont szerencse, hogy Jana gépén ott van az összes terhelő bizonyíték, az összes szerencsétlen kivégzett csaj adatai.

Bordás és Kriszta is keresik Janát, egy ponton kettéválnak, és akkor kiderül, hogy van rajtuk kívül itt még valaki, el is kábítja Krisztát. Persze mindannyian tudjuk, hogy Joshi az. Persze az, hogy Bordás egyedül mászkál egy ilyen zegzugos pincében, elég hülyeség, de hagyjuk most ezt. Jana valahogy mögékerül, rácsap a pisztolyt tartó kezére egy vasrúddal, aztán leszúrja a kukrival. Elég reménytelen helyzet. Ekkor sétál be Joshi, és egyből lelövi a főnökasszonyt. És megint az a bajom, hogy valahogy úgy kellett volna kinyírni Janát, hogy jó sokat szenvdejen, mert ő volt az egyik leggonoszabb gonosz a sorozat három szériája alatt. Egyébként ő volt a kedvenc gonoszom is, mert eszméletlenül jól volt megformálva.

Joshi még odamegy Bordáshoz, és mondja neki, hogy ugye ő itt se volt, és hogy Bordás lőtt. Aztán el akar húzni, de még odaadja Bordásnak a Rózsahegyi dokumentumot, majd hátratett kézzel kisétál, egyébként ez nagyon vicces.

Vágás, Bokros sajtótájékoztatót tart, az újságírók kérdeznek ezt-azt, Bokros és Mike válaszolnak. Bokros viszont csípőből letagadja, hogy lenne olyan, hogy Különleges Műveleti Csoport. Az őrsön meg mérsékelt hangulatú gyerekpezsgőzés folyik, ugyanis mindenki vagy sérült, vagy kórházban van. Ilcsik meg Bordást látogatja meg, és elmondja, hogy megtalálták a hullákat a kórház mögötti kiserdőben. És előkerült Alter is, Ilcsik találkozott vele, ami azt jelenti, hogy ha lenne következő széria, akkor talán Alter is visszatérne. Bejön Kriszta is látogatni, Bordás megkéri, hogy keresse meg az alagsorban a cd-romot, úgy látszik, Bordás valahogy elrejtette. A probléma csak az, hogy Kriszta bemegy az őrsre, és Laci gépén nyomtatja ki a dokumentumot, és persze ő maga is belenézeget.

Gyula bejön Kálmánhoz békülgetni, de Kálmán nyomja a szokásos szöveget, pedig már azt hittük, hogy kibékültek, merthogy Gyula azóta annyi szívességet tett neki, egyébként ezt persze Gyula is felhozza érvként. Aztán előveszi a pálinkát (rézeleje: ezt sem értem, az nem mérgező?), és egymás nyakába borulva zokognak. Bírom ezt a két csávót, ahogy együtt játszanak, az ilyenek miatt is volt kurva jó a Tűzvonalban. Végre magyar színészek kijátszhatták magukat a képernyőn. Kálmánék jól be is rúgnak, ahogy az kell.

Kriszta beviszi Bordásnak az iratokat, Bordás persze rákérdez, hogy Kriszta elolvasta-e, amit Kriszta nem is nagyon tagad (Jó poén: "Akkor leveszem a netről.") Mondjuk azt nem értem, hogy Bordás miért nyomtatta ki Krisztával, kockáztatva így mindent. Aztán jön egy nagyon debil párbeszéd arról, hogy el kéne égetni. Most ezt remélem, csak a papírokra mondják (de akkor minek nyomtatták ki?), de ha a cd-romra, akkor elég nagy baromság, hiszen Bordás pont hogy nehezen szerezte meg a dokumentumokat, és már egyszer megsemmisítette.

Eligazítás, amiből csak annyi érdekes, hogy Miklós operatív munkát kap egyenruhás meló helyett, vagyis kezdik bevenni a csapatba. Ha lenne esetleg negyedik évad, akkor ez necces lesz, mert Miklós karaktere elég felemásan lett felépítve, félig lúzer, félig tenyérbemászó bunkó, félig vamzer, szóval hogy lehet ebből kihozni egy pozitív figurát?

Kolonics az őrsön, ez is eszméletlen jó jelenet, mármint Jordán miatt, aki nagyon élethűen dühöng. (Jó poén: "Én nem tudom, miért vagy ideges. A te neved nem szerepel a listán.") Szóval Bordás föladta Kolonics húgának címére a listát, ezért dühöng a tábornok. Merthogy nem elég, hogy Bordás postán küldözget egy ilyen anyagot, de még a húg is belekeveredik ebbe a veszélyes ügybe ilyen módon. Persze Bordás elmagyarázza, hogy miért kellett így tennie. Azért, mert az íméleket megfigyelik, Kolonicsot is megfigyelik, tehát sem ímélben, sem személyesen nem adhatta át. (Ja, és az nagyon vicces, hogy Otyó és Kriszta arról beszélgetnek a konyhában, hogy ha Kolonics idejön, mindig kitör a balhé. Kriszta meg hozzáteszi, legalább nem volt unalmas az élet. Hát ezt majd az epizód végi géppisztolysorozat megerősíti.) Bordást ugyanis felhívta Alter, és elmondta, hogy mindenkit megfigyelnek, aki exponálta magát a Demsa-ügyben. Naná, hogy azért, mert a lista Demsánál volt. "Kiszívárgott, hogy előkerült a dokumentum", ja, csakhogy ezt maga Bordás dobta be még a széria elején a hülye Herczegnek, aki egyből rákattant az ügyre. Ja, és Bokros is tud a dokuról, mert Bordás jelentette neki. Joshi meg nem megszerezte, hanem ellopta az anyagot, de hát őt ezért szeretjük.

És a három széria legnagyobb poénja következik. Gyula szöszmötöl a Dühösben, amikor megérkezik Papa a szokásos díszkisérettel. Egy ukrán cigaretta szállítmányról beszélgetnek először, aztán Papa megkérdezi: "Meddig kell még alakítanom ezt a nyomorult szerepet?" Hát ez hatalmas poén, önironikus, kikacsintós, valójában Gyula a Papa, napokig ezen röhögtem. Ezt a sorozatot már csak ezért is folytatni kell.

És persze a végső jelenet, amiért tvostrom járna ezeknek a balfaszoknak. Bordás és Kriszta kilép, és tűzharcba keverednek valakikkel. A géppisztolyhang-effekt elég béna, de hát a feszültség a lényeg, azt meg sikerült létrehozni. Persze semmit nem tudunk meg, hiszen ez az egész a negyedik szériában kellene hogy kibomoljon, de hát az meg a dolgok jelenlegi állása szerint nem lesz. Mondom, rosszul időzítették a tvosotromot, most lenne itt az ideje.

Ráadásul klasszikus magyar módszer szerint tekerték ki a nyakát a sorozatnak. Először a rossz promózással, meg a rossz időponttal hagyták, hogy leromoljon a nézettség, aztán erre hivatkozva megszüntetik. Ez nem csak a Tűzvonalbannal van így, általános magyar szokás, hogy hagyjuk a dolgokat lerohadni, aztán arra hivatkozva, hogy le van rohadva, leromboljuk. A Tűzvonalban szereplőinek sorban fel kellett volna tűnnie a Nap-Keltében, Zárórában, A la carte-ban, Kékfényben, állandóan jelen kellett volna lenniük az mtv-s műsorokban, ehelyett a Napkeltében az ATV-t, meg a TV2-t promózzák folyamatosan ezek az idióták.

Címkék: tűzvonalban
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.01. 16:53:32

Johnny volt a nap improvizálója, mert háromszor is jól feltalálta magát. Először, mikor Pircsit a "lánykori" nevén emlegette (vajon Bordásék miért nem okították ki, mielőtt bedobták az oroszlánbarlangba???), aztán, mikor Mándokira kente, hogy eltűntette Pircsi vesebetegségét, aztán, mikor kibulizta, hogy mégis felhívhassa Bordást.
Apró malőr az improvizációk közt, hogy először még azt mondja Pircsiről, hogy talán férjhez ment, azért van más neve (tehát NEM tudja, hogy házas), aztán viszont meg már azt is, hogy a férje egy ronda, nagyorrú ember ;-)))

És szerintem Gyula nem a papa, legalábbis kizárt dolog, hogy Papaként fogyasztóvédőket zárt volna raktárba, sőt, hogy egyáltalán olyan kricsmit vinne, ami nem 110%-ban szabályos, nehogy felhívja magára feleslegesen a hatóságok figyelmét. (meg egyáltalán, minek állna a pult mögött, és szívna nap, mint nap, ha kényelmesen élhetne? De így még egy jobb kocsit sem vehet, a hatalmával sem kérkedhet, semmi)

Az alkotók meg szvsz teljesen tisztában voltak azzal, hogy minimum harc lesz a folytatásért a MTV-vel, hát rittyentettek egy olyan véget, hogy hátha majd jól megmozdulnak a rajongók és kikövetelik maguknak, hogy végre megtudhassák, hogy ki van már azon a Rózsavölgyi doksin.
Sajna, ez a Janás szál annyira légből kapott volt, sehová sem kapcsolódó, hogy elég hülyén került elő megint a Rózsavölgyi doksi. Kár az egész kavarásért, amiért nem Demsa felesége lett a főgonosz ebben az évadban, hanem Viola és Herczeg, meg ezért jött ez a sehová nem kapcsolódó, nagyon szar kis Janás szál is.
Remélem, lesz folytatás, és addigra kipihenik magukat az alkotók, lesz idő kidolgozni mindent legalább annyira, mint az első két évadban.
Mert ha a negyedik olyan lenne, mint ez a harmadik, akkor -vessetek a mókusok elé- de én arra szavazok, hogy legyen vége.
De persze azért kíváncsi vagyok a nyitva hagyott szálak megoldására ;-))), szóval, üljön el a válság, csókolja a múzsa homlokon az alkotókat, és HAJRÁ!!!!

2009.06.01. 17:01:23

Én sem értem, miért kellett Janát kicsinálni. Persze, az alkotókban van egy velszületett hajlam erre: eddig minden fő és félfőgonosz így végezte (Malek, Demsa, illetve Herczeg)
De itt valóban nem magyarázható Joshi bosszújával a lelövés, mert egyrést Anita él (sőt, kiderülhetett, hogy tökre apucira ütött), másrészt ha bosszú egy profi valóban inkább hosszú szenvedést okoz bosszúként, mint könnyű halált.
Az meg, hogy meglátta Joshit, nem játszik, mert Jana nem tudhatta, hogy ez egy fontos dolog lesz, és előkerülnek a Rózsavölgyi doksik...


Egyébként a 4. évadra én leváltanám Bordást és Mike-ot, mert eszméletlen amatőrök lettek a szakmájukban (esetleg Bordás menne fel Bokros helyére, akiről kiderülne, hogy ő a legnagyobb kavarógép, neki jelentett Herczeg), és Johnny lenne a KMCS agytrösztje, Anita meg a főfőkiképző és parancsnok ;-)))

miszerint 2009.06.01. 17:02:03

igen és igen és igen. és első

miszerint 2009.06.01. 17:05:33

a franc nem is. de Johnny tényleg király volt a veseköves dumával.

mizrolist 2009.06.01. 17:16:22

Röviden: ezt így nem lehet abbahagyni. :(

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.06.01. 17:37:04

azon én is a mai napig röhögök, hogy gyula a papa:))) ez nagyon ütött!
most hosszasan sorolhatnám az epizód eleji bénázást, de nem teszem.
akarom a folytatást!!!:)))

@Los Alamuszi: szerintem az elején még nem tudták az írók, hogy így kanyarítják a történetet, ezért van egy kis következetlenség a "gyula mint papa" vonalon. de egyértelmű volt a szitu, ahogy megpaskolta lőte arcát. az tiszta maffiafőnökös mozdulat volt:DDD

GJ1 2009.06.01. 17:46:36

egyetértek Los Alamuszival, szerintem is életben hagyhatták volna Janát-mondjuk bedobhatták volna, h látta a Rószahegyi doksit, és a fejesek ezért tudták meg, h Bordás elolvasta azt

bbandi 2009.06.01. 17:49:58

Azért elég szemétség, hogy egyik évad végén se, de még a harmadik évad felénél se volt cliffhanger, most bezzeg van. Hátha nem hiába.

2009.06.01. 18:02:37

@bbandi:
szerintem pont azért van most, mert most már nagyon rezgett a léc, hogy nem folytathatják, és elemi érdekük volt így elvágni a szálakat.
Más kérdés, és ezért eléggé neheztelek is, hogy gyakorlatilag az egész 3. évad egy nagy időhúzás volt. Nem zárták le a doksik történetét, sőt, néhány említésen kívül az utolsó részig érdekes módon senki nem nem veszélyeztette miatta Bordást (mert elhitték, hogy elsőre megsemmísítette, mi???), nem tudjuk ki ölte meg Herczeget, mi is volt pontosan az ő szerepe, meddig vezetnek el a szálak.
Jó, a Demsa felesége a kulcs c. variáció megdőlt, de pihentetni a két teljes évadot átszelő szálat egy teljes évadig....
Azért ilyenkor annyira nem gratulálok az alkotóknak....

2009.06.01. 18:06:11

@Bombadil Toma:
Ne haragudj, de ilyen meg nem lehet egy PROFI sorozatban, mert ez akkor egy jól kivitelezett öntökönszúrás.
Mintha a Star Wars utolsó utáni részében hirtelen kiderülne (mert az alkotók rájönnek, hogy ez MEEEKORA váratlan fordulat), hogy R2D2 a legfőbb sötét erő, és mind Dart Fathert, mint a Császárt ő mozgatta. Ja, hogy közben esett egy, s más? Az csak félrevezetés volt, bocsi ;-)))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.06.01. 19:39:28

@Los Alamuszi: ki mondta, hogy ez egy profi sorozat? :))
egyébbként egy profi soroztaban is gyakran előfordulnak "cápaugrások". és ez még szerintem nem is volt az. visszagondolva, a három évadot, semmi olyan nem történt ami kizárttá tehetné, hogy gyula a papa...
amúgy meg, nekem mindig is gyanús volt az kis köcsög fütyülős pléhdoboz a star warsban. ki tudja, lehet hogy...

2009.06.01. 20:18:25

@Bombadil Toma:
Dehogynem, és már írtam is ;-)
A kis jelenet, amikor a fogyasztóvédők kijöttek ellenőrizni, és annyira berágott rájuk, hogy bezárta őket a raktárba, és alig tudták rábeszélni, hogy engedje ki őket.
Ha már kocsmát üzemeltet, tuti nem azon fog megbukni egy maffiafőnök, hogy elkapja egy fogyasztóvédő, vagy, ha mégis, akkor azon, hogy ahelyett, hogy szó nélkül kijavítaná a hibát, kifizetné a büntit, neki áll balhézni, és bevarratja magát "személyi szabadság korlátozásáért"
Meg egyszer mentek hozzá védelmi pénzért is, ami persze már gyengébb dolog, mert lehet, hogy a fiúk voltak lúzerek, és nem ismerték a terepviszonyokat ;-)))
Ellenben a lélektan nagyon fontos:
MIÉRT csinálná Gyula a maffiafőnökséget?
Pénzért?
Egy petákot nem költhet el semmire, mert kilógna a lóláb, hogy nem egy kiöregedett bokszolóról van szó...
A hatalomért? De hát a strómannja gyakorolja, neki gazsulálnak, őt tisztelik, Gyulát meg még meg is támadják védelmi pénzért!
És mindemellett, ő marad kint a pultban, nap, mint nap full műszakokban, nem csak úgy vezeti a kocsmát, mint az amcsi filmekben a maffiafőnök a pizzériát, aki ül csendben a hátsó helyiségben, ahová eléje járulnak a fontos vendégek, hanem Gyulánk nyomja keményen egész nap...
Persze, ettől még valóban lehet, hogy sikerült átugraniuk a cápát az alkotóknak, Újlakyban is megvana lehetőség erre, csak nem fair velünk szemben ;-)))

Grizon 2009.06.01. 21:22:49

Én az egész évadban sejtettem, hogy Gyula a Papa, voltak erre utaló jelek, nem is kevés...

Így viszont tényleg nem lehet vége, ha az mtv nem is, de valamelyik kert TV átvehetné, nagyobb promóval, stb...mint ahogy az a Beugróval történt, csak fordítva :)

sophie. 2009.06.01. 21:33:27

én már vártam hogy végre mikor mondják ki hogy gyula a papa, végigvégig voltak rá utalások amikor edittel dumáltak, totál lehetett rá számítani...

viszont ezek szerint az csak nekem nem volt egyértelmű hogy bordást és krisztát kezdték el lövöldözni?!?!
én pont azért kaptam hisztirohamot a rész végén, hogy alapból hogy lehet így befejezni hogy totál lövésünk se (haha) legyen hogy mi történt, ráadásul tudjuk hogy lehet hogy nem is fogjuk sose megtudni váááá őrjítő :D

a petícióba meg bele kéne húzni srácok :D:D

I-brahi 2009.06.01. 21:33:31

@Grizon: Milyen jelek? Én kiváncsi lennék!

Az egyetlen erre utaló jel számomra az volt, hogy amikor Kálmánt elrabolták, akkor Gyula fogadta, de utána ezt szépen el is altatták. Más?

Nem engedem, hogy átküldjék kereskedelmi TV-hez. Ha kell, beveszem ezt is a petíció szövegébe :)

sophie. 2009.06.01. 21:34:39

@Grizon: ohh mostlátomhogy nem én vagyok az egyetlen :P

I-brahi 2009.06.01. 21:34:57

@sophie.: Bocs, de államvizsgára készülök, úgyhogy én nem tudom pillanatnyiag nagyon promótálni a petíció tényét, amit lehetett, azt a megtettem a beindításhoz, de úgy látom, azért most már, ha lassan is, de csordogál...

I-brahi 2009.06.01. 21:36:10

Ja, és kitöröltem egy szupportot, de gondolom ezen nem fog múlni :D

sophie. 2009.06.01. 21:39:01

@bbandi: nagyonnagyon egyetértek, ennél idegesítőbb nem is lehetne a szitu :)

sophie. 2009.06.01. 21:42:13

@I-brahi: én pl promotálom neaggódj :):)
csak kicsit lehangoló az a progresst mutató zöld csík, szinte 0%nak látszik a haladás :P

Grizon 2009.06.01. 21:45:16

@I-brahi: Így van, pl. amikor elfogták Kálmánt. Edittel is volt egy veszekedése Gyulának, ami erre utalt. Vagy amikor Kálmánt meg akarta venni a nagy kopasz állat és megjelent Gyula, akkor a kopasz rögtön lelépett. Szerintem fel volt ez logikusan építve...

ssjani 2009.06.01. 22:10:23

Valójában a moziban folytatódik a sorozat. Sokkal nagyobb költségvetéssel.Nemsokára be is mutatják.

Amíg Bordásék Janával és a bandájával bajlódnak addig a Skynet átveszi a világ feletti uralmat. Otyó is azért vág az utolsó képen olyan elképedt arcot, mert meglepődik azon, hogy terminátorok géppisztolyoznak az utcán.
Sajnos az összes magyar szereplő áldozatul esik még a mozifilm első perce előtt, ezért játszanak csak amerikaiak a filmben.

I-brahi 2009.06.01. 22:14:31

@sophie.: Pedig már túl vagyunk az 1 százalékon :) nem tudom miért írtam limitnek 100ezret, de ez spec. akármikor módosítható :)

ssjani 2009.06.01. 22:29:55

Érdekes momentumok:
- Elvileg Pircsi kiszabadítása miatt rohamozzák meg az épületet, mégis a portán töketlenkednek percekig a vérprofi kommandósok pedig éppen előtte tanulták meg az épület alaprajzát.
- Ha az én kezemet szorongatnák satuban utána nem tudnék ugyanazzal a kezemmel vascsővel verekedni, de nem is vagyok kiképezve ilyesmire.
- Mentőt hívnak a kórházba.
- Az sem derült ki, hogy ki vágta el a szerencsétlen besúgó gyerek torkát, mert valahogy Kálmán bá meg sem említi se a Gyulának sa a "Papának", hogy ezt azért mégsem kellett volna hanem a végén összebratyiznak. Nagyon nem is nyomoznak.

2009.06.02. 09:04:24

Nekem a fel volt építve, de rendesen, nem annyira jelenti azt, hogy ugyan három évad óta emlegetik a misztikus Papát, de csak az utolsó évad 1. harmadától építik fel a megoldást.
Úgy könnyű nagyon csavaros megoldást kínálni, hogy megy a kisember karakter a maga útján, aztán a titkos karakter is, kb. 40 részing lövésünk nincs, hogy a kettő majd találkozik, de aztán egyszer csak hirtelen kitaláljuk, hogy jól jönne ide egy csavaros dolog, és mekkora lenne a meglepi, ha a kisember lenne a nagy titkos karakter igazából, és akkor előhúzzuk a kalapból kisembert, mint megoldást...
Ezzel az erővel a negyedik évadban kiderülhetne, hogy Kálmán meg Herczeg főnöke, ő lőtte le a nőt, és a kezében futnak össze a rózsahegyis doksi szálai, és ő is csak megtévesztésből szerencsétlekedik, mint körzeti meghízott...

2009.06.02. 09:05:20

Ja, és így még lenne nagy fight is: Alien vs Predator, ha Gyula és Kálmán összeakasztaná a bajszát ;-)))))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.02. 09:30:02

"ő volt az egyik leggonoszabb gonosz a sorozat három szériája alatt"

Nekem már egy kicsit túlságosan is az volt. Tiszta Frau Mengele...

"valójában Gyula a Papa"

Már bocsánat, de olyan biztos ez? Nem lehet, hogy csak fő összekötő az igazi Papa és az ál-Papa között?

sophie. 2009.06.02. 10:11:03

@I-brahi: a törekvés helyes, nem azzal van a baj :D

sophie. 2009.06.02. 10:11:51

@ssjani: najóóó ezek tényleg viccesek és nemjutottak eszembe magamtól
:D :D :D :D :D

báró Csekonics 2009.06.02. 10:15:02

"Kriszta lezáratja a kijáratot (kikkel?)"
Na, ez tényleg nagy baki volt...
A többi még csak-csak ráfogható arra, hogy a rendőrök hülyék, de annyira azért nem, hogy képzeletbeli haverokkal rádiózzanak.
A papás 'leleplezés' tényleg ott volt.

MTV-nek meg sünt az idióta promó / kasza miatt. Ennyit (ami a HV végén van) még egy laikus is tud, nemhogy egy 'szakember'

larry 2009.06.02. 10:32:52

@ssjani: Az elvágott torkú csókáról tényleg mindenki megfeledkezett. Pedig ez már igen távol teszi a papát pozitív imázstól(amit az évad második felében Kálmán bá' nyomott).

Ha tényleg a Gyula a papa (ami szerintem igen valószínű, nem hiszem, hogy duplacsavar lenne), akkor messze-messze nem olyan szimpatikus.
Ami szerintem a legkeményebb: ha az övé a környék, és minden koszos üzlet nála fut össze, akkor közvetve-közvetlenül a GYULA FUTTATTA EDITET! Mennyire szimpatikus dolog árulni a legjobb barát lányát?

Yaesu 2009.06.02. 12:13:59

Nem lehet az, hogy az Ál-Papa a Vidók? Mert ugye a sorozat elején már volt egy színészkedése a Miklóssal, másrészt ott van a Kálmán ellen történt kirohanása, majd a megbékélése.

Yaesu 2009.06.02. 12:41:54

Meg egy másik kérdés. Az első széria végén, Julit, Johny-t, meg a Pircsit elkapják a szekrényesek, akkor is megjelenik ott az Ál-Papa. De ha a gyula az igazi, akkor az ál ott mi a szart keresett? Nagyon azt a jelenetet nem lehet ahhoz kapcsolni, hogy Gyula lenne a Papa.

Viszont, amikor most mentek az utcán részegen, és a Kálmán elköszönt tőle, Gyula olyan félhangosan utánaszólt, hogy "Kálmán...". mintha akart volna neki mondani valamit.

Yaesu 2009.06.02. 12:42:24

Meg egy másik kérdés. Az első széria végén, Julit, Johny-t, meg a Pircsit elkapják a szekrényesek, akkor is megjelenik ott az Ál-Papa. De ha a gyula az igazi, akkor az ál ott mi a szart keresett? Nagyon azt a jelenetet nem lehet ahhoz kapcsolni, hogy Gyula lenne a Papa.

Viszont, amikor most mentek az utcán részegen, és a Kálmán elköszönt tőle, Gyula olyan félhangosan utánaszólt, hogy "Kálmán...". mintha akart volna neki mondani valamit.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.02. 20:24:39

@Los Alamuszi: Az meg a másik, hogy ugye az első évad egy történet volt végig (Malek). Aztán a másodiknál már két részre osztották az évadot (Szavinyi, meg Demsa), de a két rész teljes mértékben és elválaszthatatlanul kapcsolódott egymáshoz, tökéletes összhangban voltak, egymásba öltődtek. A harmadik évad első fele (Herczeg) is még elég jól kapcsolódott az előző évadhoz - igaz a sok kényszerszünet nem tett jót a sorozatnak. Viszont ez a Jana szál nem kapcsolódott sehova. Nagyon jó hagyomány, hogy egy évadban két történet, de nem ártott volna, ha a két történet kapcsolódott volna egymáshoz. Mondjuk ebben az évadban kibontották volna a Rózsahegyit, a következőben pedig nagyrészt új szereplőgárdával indulhattak volna neki egy kidolgozottabb szervkereskedelmi szálnak. A gonoszkarakterek jól voltak megformálva (a keretek szűkösek voltak:-(, viszont ez eredeti szereplők korábban jól kidolgozott karaktere elmosódott kissé. Inkább nagyon. Ez a sorozat nem a jellemfejlődésről szól, tehát azt várja el a néző, hogy a karakterek ne változzanak (maszatolódjanak). Jóságos Dzsonibácsi poénkodjon, és ne idegbetegen verje az asztalt. vagy csak ritkán, a dramaturgiailag megfelelő pillanatban és nem fél évadon keresztül. Csak a szál végére tért magához a karakter, és többször látszott, hogy nem igazán tudnak vele az írók hová tenni.

A következő évadra új, jól kidolgozott, és karakterisztikailag állandó szereplőket szeretnék látni, köszönöm!:-)

A papa-ügy. Szerintem Lőte és Újlaki csak megjátszották, hogy ez a papa létezik, hogy sikerélményt szerezzenek Hollósinak.

mizrolist 2009.06.02. 21:49:01

@vadász2: előbb legyen új évad :(

ssjani 2009.06.02. 22:16:20

A HÍR-Tv most mondta be: ők már régóta sejtették de a célpont stábja bebizonyította, hogy Veres János a Papa!

2009.06.03. 12:39:32

Hol lehet még lobbizni a folytatás mellett? Írjunk az MTV-nek?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.03. 13:29:08

@mizrolist: Negyedik úgy néz ki, már biztos nem lesz. De talán egy ötödik...

hottentotta 2009.06.03. 13:48:59

Köszi a hogyvoltot. Ezért biztos, hogy meg akartok lincselni, de én, amikor megnéztem a záróepizódot, az a gondolat sejlett fel bennem, hogy NE LEGYEN FOLYTATÁS! Akik rendszeresen járnak ide, tudják, hogy imádtam, szerettem a tűzvonalbant, az 1. évad 1. epizódjától kezdve nézem, minden héten lelkesen vártam Bordás őrnagy akkori kalandjait, de ez a 3. évad minden szempontból kiábrándított. Az első volt a legjobb. Második nem volt rossz. De a 3...

Ilyen színvonalú folytatásra én nem vagyok kíváncsi! Arról nem is beszélve, hogy hogyan lett vége...

GRatulálok, Jenő és Gratulálok Tibor.

NC

akyyy 2010.08.13. 08:48:47

Na sé hola folytatásról az írás? Basszus el is felejtettem hogy ki is a papa valójában. remélem az 5. évad majd róla fog szólni.

dupi 2010.08.22. 14:10:43

oda kiricsizé, oda a folytatás? :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.08.23. 07:22:10

@dupi: :-(
Senkinek nincs Duna tévéje a hogyvolt.comnál...
süti beállítások módosítása