Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 6x02 - Fedélzeti ügynök

2009. május 27. 12:00 - Bedrock

A Seahawk anyahajó összes hangszóróján harsog a parancs: a fedélzeti ügynök jöjjön azonnal a tatra! Tony mindenkit félrelök az útjából, és kipattan a fedélzetre. Egy pár katona körbeáll egy gondosan bestokizott egyenruhát, amelynek zubbonyzsebéből DiNozzo előveszi a tulajdonos azonosítóját. Az áldozatot, Chad Evans hadnagyot persze senki sem látta a hullámok közé ugrani. A központban ezalatt már-már kínos nyugalom honol: McGee próbálja megtörni a csendet Zivához szólva. Gibbs érkezik, és elújságolja, hogy hívást kapott DiNozzo-tól. McGee-re és Zivára hárul a nemes feladat: közöljék az áldozat feleségével a hírt. A csinos kertvárosi házba becsöngetve nem érkezik válasz. Ziva bekukkant a szobaablakon, és meglátja az asszony földön fekvő holttestét, főcím.

A házban meglehetősen hideg van, fázik a helyszínelő csapat. A nőt tompa tárggyal ütötték fejbe, a klímát 4 fokra állították. Doki ennek ellenére megsaccolja a halál időpontját: 5 nap. Épp ennyi ideje indult a férje bevetésre. A feleséget csúnyán összeverték, majd az ügyet erőszakos veszekedésnek beállítva, a szobát is alaposan feldúlták. Doki arra gyanakszik, hogy az áldozat arcán található zúzódások a halála után keletkezhettek. Ezenkívül orrnyálkahártya-váladékot talál a nő hajában, ezt el is küldi Abby-nek tesztelésre. McGee pedig elnyer egy laptopot átvizsgálásra.

Abby lelkesen rendezkedik DiNozzo asztalán. Gibbs érdeklődésére elmondja: biztos benne, hogy Tony hamarosan visszajön. Gibbs bekéreti a hajóról leugrott tiszt aktáját. Vance hívja magához Gibbs-t, átad neki két személyi aktát. Tony-nak még van három hónapja a hajón; dönts, vagy én döntök... mindez, Vance könyörtelen fapofájával körítve, nem sok választási lehetőséget hagy Gibbs számára.

Tony most Evans hadnagy körletében vizsgálódik. A hadnagy ki sem csomagolta a holmiját. Nem sok kollégája tud róla bármit is mondani, nem volt egy barátkozós típus. DiNozzo most a hajóorvoshoz megy a hadnagy orvosi aktájáért. A doki nem túlságosan örül a látogatásnak, a rövid párbeszéd alapján nincs túl nagy barátságban Tony-val.

McGee bénázik a számítógépével, Keating mindent átállított rajta. Még egy kép kivetítése is gondot okoz neki, de aztán csak megoldja a problémát. Evans hadnagy jó katona volt, de feltűnően sokat költött: nyaralások, bútorok, új autó. Talán ez is oka lehetett a családi viszálynak. Gibbs bejelenti, hogy Tony-val fog beszélni, Abby és Ziva lelkesen követné, de neki most nincs szüksége a hölgykoszorúra. A videóbeszélgetésben Tony elmondja megállapításait. Evans a behajózás estéjén szolgálatra jelentkezett, de egy órával később betegségre hivatkozva be is fejezte azt. Egyenruháját másnap reggel találták meg a fedélzeten, holttestét a keresés ellenére sem sikerült megtalálni. DiNozzo szerint Evans hadnagy megölte a feleségét, de nem tudott megbékélni a tettével és a tengerbe ugrott.

McGee megállapította, hogy Evans hitelkártyáját három nappal a behajózás után használták... a behajózás helyszínén. Tony felajánlja, hogy szükség esetén akár két órán belül ott tud lenni. Gibbs kap az alkalmon, és remek időzítéssel visszaviszi Leon-nak a két személyi aktát. Ja, és természetesen DiNozzo-ra esett a választása. Egyúttal elmondja Vance-nek, hogy Tony Cartagenában kitűnő helyismerettel rendelkezik. Gibbs úgy érzi, hogy Tony büntetésből van még mindig a hajón. Vance vette az adást, és egy napos kiküldetést engedélyez DiNozzo részére.

Tony élvezi, hogy végre szárazföld van a talpa alatt. Egy kocsmában érdeklődik Evans hadnagy felől, a csapos barátjaként üdvözli őt, de a hadnagy fényképétől nem indul meg a nyelve. Végül Tony ügyes taktikával mégis kiszedi a kocsmárosból, hogy Evans kártyájával nem a tulajdonos fizetett pár nappal korábban. A kártyát használó férfi most is épp ott ül a kocsmában. Tony egy egydolcsissal jutalmazza az információt. Megindul a fickó felé, aki felpattan az asztalától és pánikszerű menekülésbe kezd. Tony azonban valahogyan eléje kerül, és egy jól irányzott jobbossal megállásra bírja.

Emberünk bevallja, hogy a hitelkártyát egy közeli építési területen találta, oda is vezeti Tony-t. Ő előbb csak néhány véres kődarabot lát, majd egy cipőfűzőt talál, amit megpróbál kihúzni a homokkupac alól. A fűző végén azonban van egy cipő, illetve egy egész láb, amely egy holttestben végződik. DiNozzo kikotorja a fejet a kavicsok alól, és a dögcédulát is megtalálja. Szerinte Evans hadnagy (mert a holttest az övé természetesen) már a Seahawk kihajózása előtt is halott volt. Értesíti Gibbs-t, aki kikövetkezteti, hogy az anyahajó fedélzetére valaki illetéktelenül jutott fel, magát Evans hadnagynak kiadva. Vance és Gibbs tájékoztatja a hajó parancsnokát az esetről. Ő először kizártnak tartja, hogy bárki is feljuthatott volna a hajóra. Elmondja, hogy Evans feladata a hajó biztonsági ellenőrzése volt. Vance tanácsára megkezdi a személyzet ellenőrzését. A nyomozást DiNozzo vezeti, és Gibbs is csomagolhat, utazik Cartagenába.

Tony hívja Gibbs-t, de mivel ő nincs bent, McGee veszi fel a telefont. DiNozzo elmondja neki, mennyire élvezi a szárazföldet, és elpanaszolja Timnek, hogy ha Vance-en múlna, ő még hatvanévesen is fedélzeti ügynök lenne. Vance persze hallotta is mindezt, mert kihangosította a beszélgetést. Ő azonban nem egy érzékeny típus, nem csinál ügyet a dologból. Tony elmondja neki, hogy Evans boncolását a helyi halottkém végzi, akit nemigen érdekelnek az amerikai igények. A boncolási jelentést azért nem ártana megszerezni... Tony megtudja, hogy Gibbs és Ziva szintén Cartagenába tart, ők ebben a pillanatban üdvözlik is őt a háta mögött állva. A hullaházba mennek, Tony azt javasolja, hogy Ziva beszéljen a halottkémmel a boncolási jegyzőkönyv ügyében. Ziva kifogástalan spanyol nyelvtudásával jó benyomást tesz a halottkémre. Gibbs és DiNozzo a beszélgetés alatt megállapítja, hogy Evans, a feleségéhez hasonlóan, egy hatalmas ütést kapott a fejére. Talán ugyanaz lehetett a gyilkosuk...

McGee eleinte nehezen boldogul Evans laptopjával, de végül sikerül átjutnia a tűzfalon. Megállapítja, hogy valaki Evans hadnagy nevében folyamatosan e-maileket küld Szingapúrba, a legutolsót alig néhány órával ezelőtt küldte. A levelekben hivatkozások vannak a Seahawk anyahajóra és a lépfene ellen alkalmazott antibiotikumra, a Ciprofloxacinra. Ezeket a híreket Abby-vel együtt el is újságolja gyorsan Gibbs-nek. Tony, immár két vendége társaságában visszaérkezik a hajóra. A parancsnok elmondja, hogy folyamatban van a legénység azonosítása és a biztonsági rések felderítése. 12 órát ad Gibbs-éknek a nyomozásra, mert neki a hajó biztonsága az elsődleges. Ziva felfedezi a saját fürdőruhás-napozós fotóit Tony szobájának falán, pedig direkt megkérte McGee-t, hogy semmisítse meg a képeket. Tony a számonkérés mellőzését kéri Zivától, mondván, hogy McGee-nek nehéz nyara volt.

Gibbs a fedélzetmestert faggatja, de ő kizártnak tartja, hogy civilt léptetett volna a hajóra. Tony és Ziva megtudja, hogy Evans hadnagy a legmagasabb szintű biztonsági engedéllyel rendelkezett. McGee felajánlja Vance-nek, hogy behatol a Seahawk rendszerébe. Meg is kapja tőle a szokásos "énnemistudoksemmiről" engedélyt. A hajón most Kaplan hadnagyot keresik, aki láthatta Evans gyilkosát - vagy Gibbs szerint akár maga is lehetett a gyilkos. Kaplant a gyengélkedőn találják, az ágya mellett pedig Tony morfium-injekciót talál: Kaplant valaki elkábította, így akarván elvarrni a szálakat.

Abby az orrváladékot mostanra elemezte ki: egy ritka, szamoai influenzatörzset azonosított benne. Gibbs már tudja: a gyilkos influenzás. Abby közben azon hisztizik, hogy McGee már megint az alagsorban tanyázik. McGee-nek épp a hiszti segítségével sikerül bejutnia a Seahawk szerverére. DiNozzo a gyengélkedő aktáit vizsgálja. Egy rakás influenzás katona jelentkezett egy héten belül, de egyikük sem Cartagenában hajózott be. Akkor nézzük Amerikai-Szamoát - változtat Gibbs a keresés feltételein. Egy találat: irány a gyengélkedő. Eközben McGee jelent Gibbs-nek: a Seahawk-ról 100 láda Ciprót rendeltek úgy fél misi értékben, de a rakomány egyik fele nem oda ment, hanem Szingapúrba. Feketepiaci ügyletről van tehát szó.

A szamoai katona, Henley nemrég jelentkezett a dokinál, influenzával. Kaplant pedig az egészségügyi repülő azonnal elszállítja a hajóról, mondja a doki. Gibbs viszont megtalálja Kaplant egy ajtó mögé préselve, Henley azonosítója mellette van. Meg kell akadályozni a mentőrepülő felszállását, biztonsági riadó! Gibbs egy jól irányzott ugrással feljut a gépre. Ott Henley a pilóta lelövésével fenyegetőzik, de Gibbs szerint azt úgyse teszi meg. Gibbs elmondja neki a nyomozás eredményeit: Evans-nek rengeteg adóssága volt, Henley segített neki a gyógyszercsempészetben. Evans felesége rájött, ezért kellett meghalnia. Evans-re pedig Henley-nek már nem volt szüksége, elegendő volt az igazolványa is. Gibbs utasítást ad a felszállásra. Henley a hirtelen indulástól elterül a gép padlóján, ahol Gibbs könnyedén megbilincseli őt. Percekkel később már a gyengélkedőn látják el Henley sebeit. Gibbs szól DiNozzo-nak, hogy pakoljon, mert 10 perc múlva indulnak haza. Tony, mint akit seggbelőttek, ész nélkül rohan a cuccaiért. A központban mindenki boldog, Vance visszavette DiNozzo-t, újra együtt a régi csapat, vége.

Kedves olvasók! Ezt a sorozatot is utolérte a nagy nyári uborkaszezon, így mi is álomba merülünk. Ezúton köszönök minden kritikát, biztatást, hozzászólást, és mindenkinek jó pihenést, kellemes nyaralást kívánok!!

Címkék: ncis
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.05.27. 12:47:20

Tony és Ziva McGeenek hiányoztak a barátai beszélgetése aranyos volt, de remélem nem hozzák össze őket, mert akkor az ilyeneknek lőttek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.27. 13:14:11

"Ziva kifogástalan spanyol nyelvtudásával jó benyomást tesz a halottkémre"

Mondjuk ez egy chilei születésű színésznőtől nem nagy kunszt :-)

Ez a nyári szünet komoly? Akkor meg mi értelme volt elkezdeni az évadot?

SunnySmile 2009.05.27. 13:40:02

@Fedor: Először én is úgy voltam vele, hogy ennek semmi értelme. Leadnak két részt az új évadból és máris pápá őszig.
De aztán végiggondoltam és oda jutottam, hogy, ha már elmegy pihenni a sorozat legalább nem az 5. évad végi "szétszedték a csapatot" dologgal. Nem arra kell várni, hogy akkor most mi lesz, hanem legalább ebben a két részben helyre állt a "rend". :)

Llew 2009.05.27. 14:12:06

@SunnySmile: Én is ezzel győzködöm magam, de akkor sem az igazi. Így majd mindenki elfelejti, hogy volt itt valami átívelő szál felvezetés.

SANNA 2009.05.27. 15:25:25

szerintem is jobb ez így, hogy leadták ezt a 2 részt, újra együtt a csapat, mindenki boldog, köszi a hogyvoltokat, várunk ősszel is :D

Vince Larkin 2009.05.28. 09:14:59

csatlakozom az előttem szólókhoz, jobb volt így, hogy lement két rész a hatodik évadból és nem kell őszig rágni magunkat, hogy akkor tényleg szétszedték-e a csapatot vagy sem. Vance is kezd szimpi lenni. Hosszú az idő őszig...Bedrock, köszi a hogyvoltokat, Neked is jó pihenést!

Hidalgo 2009.05.28. 12:18:19

buta volt a geciember, merhogy hiába lövi le a pilótát, aki el akarna indulni, csakhogy az gőzkatapult nélkül nem megy. azt meg ugye a fedélzetről vezérlik. anélkül meg csobb...

Llew 2009.05.28. 12:52:02

@Hidalgo: arról nem is beszélve, hogy ha lelövi a pilótát akkor ki vezeti a gépet. Mondjuk én az NCIS-t eddig sem a zseniális bűnügyek miatt szerettem.

lp 2009.05.28. 16:41:59

frankón megvágták az elejét, és nem mutatták a feleség hulláját.. ilyenkor azért spórolnak, mert akkor kevesebb sugárzási díjat kell csengetni a gyártónak, vagy mert nem akarják sokkolni a kiskorúakat??? (beleértve a bonctermi jeleneteket is, ami egy csomószor kéne a megértéshez)

OkoskaTo:rp 2009.05.29. 13:09:19

lp: Kiskorúak alapvetően leszarva. De ha van véres hulla, akkor kell a (16)-os karika, amitől 10 utánra kell rakni, amikor meg kisebb a nézettség.
süti beállítások módosítása