Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x11 - Az árulók büntetése

2009. május 26. 16:00 - Llew

Kivételesen nem csak az áldozat megtalálását látjuk, hanem azt is, amint valaki lelövi, majd egy rúdhoz kötözi és felgyújtja. Zack a disszertációját védi, ami kb. olyan stílusban zajlik, mint Spud felvételi elbeszélgetése a Trainspottingban, azzal a különbséggel, hogy Zack nincs betépve, a bizottság meg még vaskalaposabb. Ha ez nem lenne elég, még Booth is berobog, és szabályosan elrabolja Bonest a fáklyás hulla miatt. Távozásuk után a bizottság kifejezi azon álláspontját, hogy nincsenek megelégedve Zack laza egyetemistás külsejével. Bones hamarosan már a felgyújtott és kiontott belű hullát tanulmányozza, miközben felváltva a páciensről és Zackről beszélgetnek. Booth szerint a kivégzés alapján az áldozat besúgó lehetett, és a halálát figyelmeztetésnek szánták.

Zack a védésről mesél, közben Cam a holttestet vizsgálja. A szájában talált papír felirata – „A nevem Garrett Delaney” – jelentősen megkönnyíti az azonosítást. Ezen kívül egy Kolombusz érmet is megetettek vele, így Hodgins már előre örül, hogy valami bizarr, rituális gyilkosságba csöppentek. Brennanhez látogatóba jött a bátyja, mégpedig azzal a hírrel, hogy a fater megint felhívta, mert állítólag veszélyben vannak. Russ a börtönben kifejlődött hatodik érzékével érezte is, hogy figyelik. Booth jön, hogy elhurcolja Bonest Delaneyhez, aki régen FBI-os volt. A lakásán meg is látszik, hogy mostanában nem az állam pénzelte, de ez nem magyarázza meg a zárt kis szobát, Russ képeivel dekorálva.

A fotók ráadásul nem megfigyelésre, hanem Booth szerint a rajtuk látható lőirányok alapján sokkal inkább vadászatra utalnak. Angela megvizsgálta a Delaney szájában talált papírt, ami egy ’78-as bejegyzés Augustus Harper FBI ügynök naplójából. Marvin Beckett, fekete polgárjogi harcosról szól, akit ’78-ban pont Harper meggyilkolásáért ítéltek el. Hodginsnak meg is van az eheti összesküvés-elmélete korrupt és társukat megölő FBI ügynökökkel, amit elő is ad Boothnak, aki szerint jobb, ha ez köztük marad. Ha meg Hodgins attól fél, hogy hazafelé megölik, mint a filmekben, akkor ne menjen haza.

Harper özvegye tudta, hogy az FBI végzett a férjével, hiszen megfenyegették, hogy hallgasson. A férje a bizonyítékként gyűjtött naplót, hangfelvételeket, feljegyzéseket egy bankban tartotta. Történetesen pont abban, amit Brennan szülei néhány nappal a halála után kiraboltak. Vagyis Delaney ezek keresése miatt figyelte Russt. Zack Angelanak meséli, hogy a doktori megszerzése után is szeretne az intézetben dolgozni, de nem érti mit kifogásolnak a külsején. Russ a barátnőjéről és annak lányairól mesél, de Temperance nem igazán tud, most ilyesmire figyelni.

Megjön Booth Harper szolgálati aktájával. A bankrablásos csoportban Delaney volt a főnöke, és a megfigyelt bankrablók felfedezők után kaptak kódnevet. Mindegyikük halott, kivéve az apjuk, Max Keenan. Ő volt Kolombusz, vagyis az érme alapján ő ölte meg Delaneyt, hogy az FBI-nak üzenjen. Russ szerint az egész annak a következménye, hogy húga az apja kérése ellenére tovább kerestette. Ráadásul szerinte a társa, a bűnöző fater és a sittes bátyó miatt nem mindent mond el a nőnek. Booth eközben egy ügyész ismerősét próbálja belerángatni az egyre rondábbnak látszó ügybe. Mivel a nő fekete is, és hősként is tekint Marvin Beckettre, így nincs nehéz dolga. Első körben exhumáltatni akarja Harpert, hátha Brennenék találnak valamit a halálával kapcsolatban.

Zack Delaney holttestét vizsgálja, közben azt meséli és szemlélteti Brennanek, hogy nem aggódik a doktorija miatt, mert Dr. Greyson nyitott tenyérrel, és nem ököllel ütögette meg a vállát. Márpedig a testbeszéd könyv alapján, amit jelenleg olvas, ha egy idősebb férfit egy fiatalabbat így érint meg, akkor az helyeslést fejez ki. Brennan erre felveti, hogy az öreg talán csak belekapaszkodott a felállás során, mivel izületi gyulladásos. Váratlanul Russ jelenik meg Toby Coulter atyával, aki Max régi barátja. A fater meglátogatta gyónás során, és azt üzeni gyermekeinek, hogy álljanak le. Az atya személyes kudarcnak tartja, hogy nem tudta jó útra terelni Max Keenant, aki személyes megfigyelése alapján szereti a lányát.

Mivel Delaney már kilépett az FBI-tól, de tudta, hogy a delfin medál készítője Max Keenant azonosította vásárlóként, valakinek még lenni kell a cégnél, aki informálta, de Booth elől eltitkolta a dolgot. Booth és az ügyésznő közbenjárására, Kemper bíró annak ellenére engedélyezi Harper exhumálását, hogy nagy szarkavarás várható, és az FBI egy másik ügyész közbeiktatásával igyekszik lassítani az ügy kivizsgálását. Cam végzi a boncolást, és már ránézésre megmondja, hogy a két mellkas lövés nem egy 38-as pisztolytól származik, mint azt a ’78-as jelentés állítja. Booth este Russszal kajál a bisztróban, és lecseszi, amiért nem szólt a felügyelőtisztjének, hogy eljön. Russ magyarázkodni kezd, hogy sittesként nem könnyű eltartani egy családot, és pont feláll, hogy lelépjen, mikor rájuk lőnek.

Booth irodájában a Brennan testvérekkel és Coulter atyával beszél a lövöldözésről és Marvin Beckett szabadon eresztéséről, mikor jön Kirby igazgató helyettes, a főnöke főnökének a főnöke, és morcosan kiparancsolja egy elbeszélgetésre. A goromba öregember azért nyűgös, mert az igazságügy miniszter megszorongatta a tökeit a Beckett ügy miatt, amiről neki fingja se volt. Így most ez egojának a javítása céljából felmenti Bootht, amiért őt magasból pisálták le. Az egész csapat a Jeffersonianben szomorkodik a felmentés miatt, de Booth leginkább a szolgálati autó elvesztését sajnálja. Brennan felhívására mindenki csatlakozik a Mentsük meg Booth állását! mozgalomhoz. Eközben Zack, aki meló közben csak fél füllel figyelt a dologra, a Harper testében talált maradványokból azonosította a golyót. Booth szerint saját gyártású a ’70-es évekből, Hodgins meg már mondja is fejből, hogy milyen típusú katonai fegyver.

Mivel Carolinet, az ügyésznőt még nem függesztették fel, Booth őt kéri meg, hogy nézzen utána, ki lehetet mesterlövész a Delaney-féle Bankrablási Akciócsoportban, mert egyik FBI-os tag sem volt az. Bones szerint úgy oldhatják meg az ügyet, ha megszerzik az apjától az ellopott bizonyítékokat. Zack eközben jelzi Camnek, hogy a doktori birtokában majd szeretne az intézetben dolgozni, de a főnökasszony ezt lehetetlennek tartja, mivel a munka fontos része a szakértő tanúként való megjelenés, ő meg úgy néz ki, mint egy főiskolai rádió hétvégi beugrósa. Boothék Coulter atyával beszélnek Max miatt, de szerinte Brennan apuka csak egy bosszúállásra vonatkozó részt ismer a Bibliából, és mivel az FBI őt is figyelni kezdte, már biztosan nem fog jelentkezni.

Zack nagyon szeretné az állást, ezért az általa ismert egyetlen emberszakértőhöz, Angelahoz fordul, hogy segítsen egy komoly külső kialakításában, de már az első, hajlevágásra vonatkozó tanácsra is húzza a száját. Bones és Booth előbbi irodájában vitáznak azon, hogy Max tisztelendő-e azért, mert minden áron védi a családját, mikor Caroline érkezik Marvin Beckett-tel. Az öreg köszönetet mond a kiszabadulásáért és figyelmezteti őket, hogy nagy szarba nyúltak, mert a szálak magasabbra vezetnek a korrupt ügynököknél. Caroline az akciócsoportban lévő mesterlövészek listáját is megszerezte, rajta a jelenleg FBI igazgatóhelyettes Robert Kirbyvel. Aki már nyilván tudja, hogy náluk a névsor, ezért Booth szerint Russnak el kéne tűnnie Bones lakásából, mivel Kirby csak rajtuk keresztül tud lecsapni az apjukra, akitől igazán tart.

Mire a lakásba érnek már csak egy nagy vértócsát találnak, amitől Bones rendesen be is pánikol, mert ekkora vérveszteséget senki nem élhet túl. Nem jelentik a dolgot, mert azzal csak bajba kevernék magukat, ehelyett mintát vesznek és visszaviszik a Jeffersonianbe, hogy elemezzék. Cam szerint nem Russszelé, mert ő 0-s, a minta meg AB-s. Brennan elment a paphoz, hogy üzenjen az apjának, Booth pedig Carolinenel találkozik. Coulter atya tudatja Temperance-el, hogy a bátyja az apjukkal van, majd arról kezd beszélni, hogy a nő mennyire hasonlít az apjára, mert ugyanúgy fekete-fehérben lát mindent, míg az anyja nem ilyen volt, és Russ sem ilyen. Caroline tájékoztatja Bootht, hogy Coulter atya 90 éves, Alzheimer kóros és egy szanatóriumban fekszik.

Az álCoulter hallomásból ismert családi sztorival fárasztja Brennant, majd a történet közepén átváltja a nézőpontot apuka szerepére. Ő Max Keenan személyesen. Volt egy kis hajfestés, arcplasztika, na meg az öregedés, Brennan mérgelődik is, hogy emiatt nem vette észre. Russ végig tudta. Amíg ők beszélgetnek, Booth széthajtja Caroline kisautóját, hogy időben odaérjen. Max átadja Harper naplóját és a többi bizonyítékot tartalmazó széf kulcsát lányának. Az anyja nem akarta, hogy ’78-ban átadják, mert akkor az egész családot megölték volna. Vele így is végeztek. Befut Russ, mert ideje lenne lépni. Brennan nem akarja elengedni az apját, de nem pusztán érzelmi okokból, ezért a korábban Boothtól kapott bilinccsel igyekszik a padhoz láncolni, de a fater ügyesebb, ezért a dolog fordítva végződik. Megjön Booth, de végül hagyja őket meglépni. Russ viszont összetöri Caroline kocsiját.

Max nem tétlenkedik menekülés közben, mert a nyitójelenet másában Kirby igazgatóhelyettest kötözi a póznához, majd gyújtja fel. A Jeffersonianben Brennan is és Hodgins is beajánlja a ledoktorált Zacket Camnél, de ő csak annyit ígér, hogy szól az érdekében a kutatási részlegen, így néha átlátogathat. Azonban érkezik Angela, hogy bemutassa az új munkatársukat, a komoly frizurás, öltönybe bújtatott Dr. Zackary Uriah Addyt, aki kész megtanulni az esküdtszék előtti hatékony viselkedést. Erre már Cam se tud mit mondani, hisz ki ő, hogy feloszlassa a csapatot. Zack fel van véve, mindenki gratulál, aztán iránya a Royal Dinner, a törzshely ünnepelni.

Később Booth is odamegy elmesélni Bonesnak, hogy az apja által hagyott bizonyítékok alapján visszavették, viszont Max Kirbyből is pirítóst csinált. A lakásban lévő vér is az övé volt. Russ biztonságban lesz a faterral és a történtek után Bonest sem fogják piszkálni. Mond még pár vigasztaló szót a família lelépése miatt elszontyolodott nőnek, majd egy olyan fene tudja mit jelent összenézés után elindulnak be az ünneplőkhöz, és közben a társa megkéri, hogy lapogassa meg Zack vállát nyitott tenyérrel.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása