Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x19 - A transzplantáció

2009. május 25. 13:54 - kiricsiz

Célegyenesben vagyunk, ez az utolsó előtti rész, és nem is volt rossz. Mészáros és Jana hazaér a partyból, össze is vitatkoznak azon, hogy Mészáros elcseszte Szvetlana hullájának eltüntetését. Merthogy honnan tudhatnak Johnnyék Szvetlanáról - ez ütött szöget Jana fejébe. Persze most derül ki, hogy Mészáros nem elégette a kazánban a hullát, hanem bedobta a Dunába. Jana, pedig úgy dönt, hogy Mándokit még nem nyírják ki, hátha szükség lesz rá sebészként.

Pircsi ezalatt leszíjjazva fekszik a zárkájában, bejön Mészáros beadni neki egy szurit. Pircsi azzal próbálja észhez téríteni a fickót, hogy megmondja, ezt nem fogják megúszni, mert ő rendőr, de Mészáros csak röhög rajta, nem nagyon veszi komolyan. Eközben az őrsön Móricz épp megmutatja Bordásnak a poloskát, amit Kálmán talált. És persze Pircsi is szóba kerül, mármint az, hogy teljesen eltűnt. Miután Móricz kimegy, Bordás lecseszi Ilcsiket, hogy miért húzta meg a ravaszt, ebből nagy gáz lehetett volna, ha töltve van, és lelő egy ártatlan civilt. De végül is mi köze ehhez Bordásnak? Ilcsik nem rendőr, hanem NBH-s, még ha most a KMCS-vel dolgozik is. Gondolom, ha valakit lelő, akkor ő viszi el a balhét, már csak azért is, mert nem Bordás adott parancsot.

Anita felébred a bozótosban, valahogy átvészelte az éjszakát, ami egyébként hideg lehetett. Most mindenesetre reggel van. Aztán valahogy továbbvánszorog, kiér egy kocsiútra, és megállítja az első arra járó autót. Szerencséje van, mert nem Mészárosék ülnek benne. Egyébként tényleg nagy mázlija van, hogy Mészárosék csak jó későn jönnek ki a tanyára, akkor már Anita biztonságban van, már nincs értelme keresni. Ha kicsit előbb érkeznek, akkor megint nem tud elszökni.

Emiatt aztán Jana és Mészárosék megint összevesznek, mert Mészáros szerint már rég ki kellett volna nyírni Anitát, mert csak a gond van vele, és most is jobb lenne megszabadulni az újságíró csajtól (értsd: Pircsi), és elhúzni a fenébe, mielőtt a nyakukon lesznek a zsaruk.

Bordás átmegy Bokroshoz, először megbeszélik a Jana-ügy állását, vagyis a nagy semmit, aztán Bordás nekiszögezi a kérdést Bokrosnak, hogy ők rakták-e föl a poloskát. Bokros nem tud semmit a dologról, hát persze, hiszen Joshi van a háttérben.

Otyó is az őrsön van, természetesen Pircsiről beszélget Krisztával és Julival, hogy hol lehet. Szegény, pont kibékülnek, erre elrabolják a csajszit a szervkereskedők. Móriczék meg eközben kinyittatták Pircsi lakását a házmesterrel, átkutatták az egészet, de sehol semmi. Aztán Bordásnak egyszercsak beugrik, hogy Pircsi az orvosi vizsgálat után tűnt el. A nagyokosok. Hát ez volt a legfőbb bizonyíték Jana ellen, hogy azok a lányok tűnnek el, akik ott teljeskörű vizsgálaton esnek át. Ilcsik rá is csörög Mészárosra, hogy hátha megtud valamit Pircsiről, de Mészáros természetesen nem hülye, nem mondja be a telefonba, hogy igen, megint elkaptunk egy embert.

Pircsi arra ébred, hogy nem kötözték le az ágyra, ezért úgy dönt, megszökik. Sok James Bond-filmet láthatott, mert a jó öreg újságpapíros trükkel szerzi meg a zárka kulcsát, és kiszabadul. Ne menjünk bele, mennyire életszerű ez. Mászkál a folyosón, eljut egészen az előtérig, ahol egy fickótól megpróbálja megszerezni a mobilját, hogy telefonáljon az őrsre, de ekkor már észre is veszik, jönnek a biztonságiak. Pircsi menekülni kezd, be is fut egy helyiségbe, de a nyomában vannak Jana emberei. A rendőrcsajnak valahogy arra van ideje, hogy feltárcsázza az őrsöt, de az idióta seggfej Miklós éppen zabál, és emiatt nem "tudja" felvenni a telefont. Iszonyatosan ellenszenves pöcsfej ez a csávó, habár tudjuk, hogy nyilván nem cél dramaturgiailag, hogy Pircsi ilyen könnyen kiszabaduljon, fokozni kell a feszültséget. Aztán el is kapják, Jana elég ideges, és újra benyugtatózzák Pircsit.

Ezután Miklós még sopánkodik is Móricznak egy sort, hogy el fog innen menni, mert minden akcióból kihagyják. Mondja ezt, miután munka helyett most is inkább zabált.

Otyó épp Kálmán bánál dekkol, amikor váratlanul beállít Zsigmond. Most nem a Papa-ügyben jött, hanem sokkal fontosabb dolog miatt: megtalálták Anitát. Illetve ők még nem biztosak benne, hogy Anita az, csak ráillik a személyleírás, de mi már tudjuk. (Egyébként most derül ki, hogy a film ideje szerint Anita még csak öt napja tűnt el, pedig heteknek tűnt.)

Johnny meg bevetésre készülődik, most fog bemenni Janához mint rovott múltú sebész. Persze arra, ha jól értem, nem készülnek, hogy műtenie is kell majd, csak annyit akarnak elérni, hogy Jana olyasmit mondjon, ami bizonyítékként használható fel ellene. A rágógumis jelenet egyébként vicces, meg jó is, ahogy mozog a kamera össze-vissza. Johnny egy kémtelefont kap, tehát nem bedrótozzák, mert azt könnyen észre lehetne venni, hanem ezen a mobilon keresztül hallják majd őt Bordásék.

Bordás közben Joshit is behívja az őrsre a poloska miatt. Bordás úgy látszik, kizárásos alapon kitotózta, hogy csak Joshi lehet a hunyó. Joshi be is jön, és tulajdonképpen nem is tagadja a poloskát. Az egyébként vicces, amikor Joshi azzal próbál hatni Bordásra, hogy "barátok vagyunk". Bordás emiatt még nem venné őrizetbe, viszont Lovász lelövése miatt igen. Ezt viszont Joshi már nem ismeri be nyíltan, és taktikázni is próbál azzal, hogy Lovászt azért is kinyírhatta (szigorúan feltételes módban), mert az információkereskedő túl sok információt tudott egy másik ügyről. És hogy Joshi nem véletlenül jött haza, vagyis gondolom, arról van szó, hogy Joshi egy másik ügyben is nyomoz, és amiatt nyírta ki Lovászt. És talán ez egy lehetséges következő széria felé mutat. Ami persze nem azt jelenti, hogy tutira lesz is követekező széria, csak ha lesz, akkor fel lehet venni a fonalat.

De közben meghozzák az őrsre Anitát, így a letartóztatás egyelőre elmarad, sőt Joshi siet Bordásék segítségére.

Johnny a klinikán. De közben Bordás Anita megérkezése, megtalálása miatt le akarja fújni az akciót. Amit egyébként nem értek, miért üti egymást a kettő. Habár nyilván Johnnynak jót tenne, ha tudná, hogy Anita életben van. De mindegy is, mert az akciót nem tudják leállítani. Johnnyt már bekíséri Jana, és Kriszta hiába fut utána, nem tudja kihívni.

Anita viszont nem emlékszik semmire sajnos. Anita kihallgatása azért fontos, mert ha nem emlékszik semmire, akkor nincs rendes bizonyíték arra, hogy elrabolták, arra meg végkép nincs, hogy miért. Márpedig ez fontos ahhoz, hogy Janáékra rá tudják húzni a vizes lepedőt. Csak ez megint nincs rendesen kifejtve. Aztán Móricz benyögi, hogy hipnózis, erről Joshinak meg eszébe jut, hogy ő végül is egy titkos ügynök, és hogy vannak bizonyos ismerősei. Elő is kerít egy moszados csajszit, aki gondolom, kihallgatótiszt, vagy valami ilyesmi.

Jana ismerkedő beszélgetést folytat Johnnyval, az egész nagyon vicces, a csaj tiszta doktor Mengele, van egy elmélete, hogy vannak, akik megérdemlik a kezelést, és vannak, akik nem. A szegények elpusztulnak, a gazdagok életben maradnak.

Anitát sima hipnózissal nem érdemes kihallgatni, mert fél óra alatt nem lehet belőle kihúzni túl sok értelmeset. Mondja a moszados csaj. Csak akkor, ha elmetágítót adnak be neki. Bordás ebbe nem menne bele, talán mert fél, hogy maradandó károsodást okozna Anitánál (vagy mitől is fél tulajdonképpen?), de Joshi viszont engedélyt ad, márpedig Anita az ő lánya.

És egy újabb kis morzsa, amiből még bármi lehet, ha lenne következő széria. Joshi épp menni készül a Mosoly őrsről, amikor Bordás rákérdez a Rózsahegyi dokumentumra. Tudja-e Joshi, hogy mi az? Joshi elvileg nem tudja. Mindenesetre Bordás azt mondja neki, hogy szerezze meg valahogy ezt a listát, és akkor a rendőrség részéről nem fogják firtatni a Lovász-ügyet, azt majd lejátsszák egymással a titkosszolgálatok.

Johnny rákérdez arra, hogy ki volt tegnap az a csaj a gépházban, akit le akart lövetni Ilcsikkel. Na, erre csak azért térek ki, mert megint van egy kis kikacsintós poén: Jana azt mondja Mándokiról, hogy vannak színészi ambíciói, és most kipróbálhatta magát. Értjük, a Xantus Barbara. Johnny viszont nagy szarban van, mert Jana egyből be akarja fogni műteni. Erre nem számítottak Bordásék, hogy rögtön munkába fogják állítani Johnnyt. Mike úgy dönt, hogy nem hagyják, hogy Johnny műtsön, mert annak túl jó vége nem lehet, be fognak menni érte. De addig még sok idő telik el, konkrétan egy hét.

A moszados csajszi megkapja a tudattágítót, a fogdában fogják "kihallgatni" Anitát, mert csak ott van ágy. Megkérdezik Anitát, hogy kábítószerezett-e valaha, erre bevallja, hogy régen kokózott, egyébként meg füvezni szokott Johnny tudta nélkül (fő a kölcsönös bizalom!, mondjuk nem tudom, ki mennyire örülne, ha mondjuk a barátnője titokban piálna, vagy bármit nyomna. Jó persze értjük, Johnny rendőr, és emiatt forgatókönyvírók hülye helyzetben voltak). A lényeg, hogy beadják Anitának a cuccot, és megkezdődik a kihallgatás. Amit nemigazán értek, hogy Bordás ekkor megkérdezi a nőt, hogy "mit adott be neki?" Mármint Anitának. Namost, ha nem tíz perce erről beszélnek, akkor nem tudom miről, szóval nem világos, hogy Bordás miért kérdez rá újból. Ráadásul pont Anita előtt!

Johnnyt erősen figyeli Mészáros, nem lehet tudni, hogy gyanakszik-e, mert eddig úgy tűnt, hogy bekapták a horgot. Johnny a mobilba mondja, hogy vigyék ki innen Mike-ék, mert nagyon nagy gáz van, nem akar műteni. Mike Julit küldi be, amit szintén nem értek, hogy hozná ki Juli? De nem is sikerül neki, mert a folyosón elkapják. Ott cseszte el, hogy berontott a recepciós lány mellett, aki persze egyből riasztotta a biztonsági őröket. Pechére pont akkor kapják el, amikor épp adó-vevőn jelent Mike-éknak, el is veszik tőle a rádiót. Egyébként azt sem értem, hogy miért fogják el ennyire erőszakosan a csajt. Ha rájöttek, hogy zsaru, akkor nem sok értelme van egy zsarut foglyul ejteni. Hacsak nem túsznak. Ha viszont továbbra is azt hiszik, hogy Balikó embere, akkor megint csak nem értem a dolgot. Minek ujjat húzni Balikóval? Johnny közben bemosakodik, és előkészül a műtéshez. (Jó poén: "Izgul?", "Nem. Nem engem műtenek.") Aztán próbálja húzni az időt, de közben betolják a donort, akiből ki kell szednie a vesét. A donor persze Pircsi, és Johnny ezt szikével a kézben konstatálja is. Aztán a befejező részből megtudjuk, hogy hol köt ki a szike, talán Jana nyakában?

A képeket a tuzvonalban.com -ról vettük kölcsön.

Címkék: tűzvonalban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.25. 15:34:42

"Anita felébred a bozótosban, valahogy átvészelte az éjszakát, ami egyébként hideg lehetett. Most mindenesetre reggel van. Aztán valahogy továbbvánszorog, kiér egy kocsiútra, és megállítja az első arra járó autót."

Az erdei képeken, amikor felébredt, konkrétan látszott, hogy van egy épület a háttérben. Most az vagy még a tanya volt, de akkor miért pár méterre aludt onnan, ahonnan menekült, vagy egy másik épület, de akkor meg miért nem be oda segítséget kérni?

"Bordás úgy látszik, kizárásos alapon kitotózta, hogy csak Joshi lehet a hunyó."

Nekem úgy tűnt, mint ha a rágógumi ragasztás során érte volna epifánia (hagy vegyem kölcsön ezt a kifejezést a House-hogyvoltból). Nem volt véleltlenül Joshinak egy ilyen megmozdulása, amikor az őrsön járt? Lusta vagyok visszakeresni...

kiricsiz 2009.05.25. 16:04:36

@Fedor: igen, ezt az épület dolgot én sem értettem. hogy az a tanya volt-e, vagy valami más? mondjuk, ha a tanya volt, akkor lehetett az a magyarázat, hogy ott ájult el, nem tudott továbbmenni.

de mintha az előző részben mászkált volna egy csomót, miután kijött. nem néztem vissza, uh lehet, hogy csal az emlékezetem.

poTomek 2009.05.25. 18:26:49

Most kapcsolódtam be a 3. évadnál. Nagyon tetszett. Az előző kettő is ilyen jó volt? Érdemes megnéznem őket?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.25. 18:33:37

@poTomek: Igen, hajrá. Az mtv videótárat tudnám ajánlani, az első évad meg már DVD-n is kijött.

GJ1 2009.05.25. 19:02:48

nekem nem tűnt heteknek Anita fogva tartása, legfeljebb egy hétnek. miután elrabolták, szvetlana pár napig influenzás volt (vagy micsoda), aztán kinyírták, és eltelt azóta is 2-3 nap.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.25. 20:31:41

Legjobb szöveg:
Mészáros: Le kell mondanunk Katrina megoperálásáról. [...]
Jana: Katrina nem gond.
Mészáros: New Orleans-ban is ezt mondták.
:-DDDDD

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.25. 20:50:29

Szerintem ez nagyon jó rész volt. Dzsoninak végre jó szövegeket írtak. Tóth Ildikónak pedig külön örülünk!

kiricsiz 2009.05.25. 21:07:03

jut eszembe. lehet, hogy johnny azért nem poénkodott az utóbbi időben, mert anita miatt meg volt zakkanva, és ezt érzékeltetni akarták?

báró Leopold 2009.05.26. 00:35:07

@vadász2: baszki ez a poén miközben néztem nem esett le...de most h így leírtad elsőre...pedig ez kimondottan minőségi poén volt.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 02:21:28

pénteken a vihar miatt áramszünet volt nálam. öt percel ezelőtt felyeztem be ezt az epizódot, mert a videotárban néztem meg.
hát én mostanra idegesítettem fel magam, hogy már anyáztam a szar ócska forgatőkönyv miatt. eddig úgyvoltam vele mint anya a hülyegyerekével, elnéző voltam a sok apró bakival szemben. de ez már sok volt, túlcsordult a pohár. aszem jobb lenne ha ezzel az író/rendezőgárdával nem akarnának egy új évadot...ezt is abba kellet volna hagyni a herceg vonal végén.
az egész évadban, pl. májk semmi mást nem csinál, mint folyton rinyál, mindenbe beleköt, kekeckedik. ilcsik figurája egy vicc. bordás egy balfasz lett, nem is értem mit akartak a karakteréből kihozni. az egész el lett cseszve.
kapják be, én már meg sem nézem az utolsó részt. annyira felhúztam magam.

azmilyenmár, hogy bordás egy fantomképet mutogat anitának, mészárosról, amikor elötte annyit fotózták!!!
meg mi volt májk beszólása bordásnak a feleségéről??? semmi értelme! mintha egy csapat csimpánz írta volna az utóbbi hét-nyolc részt.

na, most jól kidühöngtem magam!:)))

redzsihemond 2009.05.26. 08:26:05

A béna forgatókönyv mellett arról már nem is beszélek, hogy milyen szarul volt vágva...:-/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.26. 09:48:25

@Bombadil Toma: Hát ha direkt keresed a bakikat, akkor persze, hogy dühöngsz. De minek keresed? Én az ilyen apróságokon automatikusan átugrom, és tök jól szórakozom cserébe :-)

Szerintem azért az utolsó részt már csak ne hagyd ki...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.26. 15:03:57

@Fedor: persze hogy nem hagyom ki:))) csak kidühöngtem magam. nem keresem a hibákat szándékosan, sőt igyekszek átugorni rajtuk, mert nagy tűzvonalban fan vagyok, eddig mindig védtem a sorozatot. de valahogy már elegemn lett és tényleg telitődtem a sok hülyeséggel, annyira leromlott így a végére. (@redzsihemond: tényleg, már a vágás is béna volt.) lassan az erősségei is eltüntek a sorozatnak...

larry 2009.05.26. 15:09:13

Ahogyan Miklós próbálta lenyelni a szendvicset, miközben Pircsi félkézzel telefonált, félkézzel meg az ajtót fogta, hát az egészen zseniális volt. Ha csak ez, meg a Katrinás poén lett volna, már elég lett volna. A bakikat én már rég megbocsátottam.

Vince Larkin 2009.05.28. 09:18:18

a Katrinás poén nálam is ütött! :-) Johnny bácsi meg majd jól megböki Jana dokinénit Pircsi helyett. Kíváncsian várom a pénteket! A szendvicszabáló Miklóst szívlapáttal tudtam volna hátbaverni...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.29. 22:55:45

ezmilyenmár!!

bakker! ez a záró epizód a filmtörténet egyik legbénább rendőri akciójával kezdődött, és a három évad legnagyobb csattanójával, + egy bazinagy cliffhangerrel ért véget az egész.
most már nem hogy szeretném, hanem követelem a folytatást!!!!!!! :))
süti beállítások módosítása