Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 12x03 - Az idő szorításában

2009. május 25. 12:28 - Sylba

(Köszönhetően a Hogyvoltnak, vagy nem tudom miért az RTL Klub ráeszmélt, hogy új évad kezdődött a Cobrában (kint 20. évad, és második Gedeon Burkharddal). De a folytonos kavarások miatt az évad első részét most adják le, ami nem baj, mert még nem volt jelentősége, de ajánlom, hogy a következő két évadnál azért figyeljenek. Ott már azért lehetnek meglepetések a részek variációiból.)

Christ végre apukaként láthatjuk, a suli előtt várja 15 éves kislányát Kathrint, aki jobbat nem talált ki, házi feladatként apuról ír. Bár eléggé aggasztó, hogy először a kislány inkább egy csövesre, vagy buszsofőrre gondolt, mint érdekes ember. Semmi baj, Kathrin érkezik Júliával, barátosnővel, aki vidizik mindent. Kathrin irányítja is párosunkat, és profizmussal jelenti ki, hogy ma ők együtt fognak nyomozni Semirrel és Chrissel a bűnözők nyomában. Videó eleje elkészült, Júlia balra el. Semirék meg még dumcsiznak egy keveset, amikor hirtelen egy fekete kölni rendszámú Porsche elrabolja Júliát.

Semirék azt hiszik, hogy a lányok találták ki a dolgot, de hamar kiderül, hogy ez nem vicc, ez éles helyzet. Semirék be a BMW-be, aggódó anyuka is utánuk ered. (Az RTL Klub vágóinak hála megint a Rajna rakpartjáról az autópályán kötünk ki, de ténylegesen itt még üldöznek Semirék néhány percet, amit kivágtak.) Közben Semirék elől menekülő gyerekrablók lerázzák hőseinket az autópályán, mert nyomnak egy hátra menetet, és egy benzines teherautót Semirék előtt fordítanak keresztbe. Nagy pácba kerül a duó, mert a benzin a (drezdai rendszámú, azaz törhető) BMW-re spriccelődik. Nem kell ragoznom, óriási robbanás, és Semirék picit megperzselődtek.

Szegény Kathrin nagy bajban van, nyitott könyvvé kell tenni a barátságukat, elmondja apukájának, hogy Júlia a barátjával meg akart szökni, mert otthoni légkör túl zűrös volt. Anyuka maga alatt van, semmit nem tud, semmit nem ért. Kathrin csatlakozni szeretne a nyomozópároshoz, de Chris nem engedi. A fekete Porsche közben előkerült, egy-két zacskó füvön kívül egy kis vért találnak.

Júlia apukája rögtön leteremti Christ, hogy minek fizetik őket az állam pénzéből ha egy ilyet nem tudnak megakadályozni, aztán asszonykáját is jól lehülyézi, hogy mindig későn érkezik. De a végső frusztrációt azzal okozza nekünk, hogy Chris kérdésére szinte epifániával üvöltözik. Semmi esély vele normálisan beszélni. Végül azért lehiggad, de semmire sem jutunk ezzel a jelenettel az időhúzáson kívül. A szülők mit sem tudnak a lányukról. Semir talál Júlia laptopján egy mailcímet amin el tudnak indulni.

Egy raktárhoz vezetnek a mailcím nyomai. Kevin éppen kettyinti a Júlia melletti másik barátnőjét, Piát. Kevin igazából azt hitte hogy Júlia 17 éves, azért adott neki drogot. Semir tajtékzik a dühtől. Szerencsére Júlia át akart hozzá költözni, ezért átvitte hozzá a legfontosabb dolgait: az életéről szóló videókat. Dieteré a feladat, hogy végignézze őket. Van benne minden, de igazából Júlia élete, családi vitákkal, harcokkal, barátokkal, amit egy közösségi oldalra fel is tett. Tehát ezek után igazából bárki elrabolhatta.

2 millió eurót kérnek Júliáért a rablók, Júlia apuci elég idióta, ezért azt kéri a feleségétől, hogy a rendőrséget hagyják ki az ügyből, de végül a felesége meggyőzi, hogy ez totális hülyeség. Egy autómosónál van a találkozó, ahol anyuci rögtön kap egy borítékot Júlia fotójával, amin az egy szót sem látható. Anyuci nagyon megijed, még levegőt sem vesz, közben behajt az autómosóba. Egy piros pontnál kell a közben vászonzsákba tett pénzt kitennie Anyucinak, ami elég érdekes helyzet, mert közben az autómosó meg működik. Chris bevállalja, hogy ő is megfürdik a tisztító szálak között. Semir utána, megtalálják a kocsit, és Anyuci után erednek, aki mint valami elmebeteg szaladgál vizesen a Severin-hídon, majd a piros pontot meglátva ledobja a zsákot, egy fiatal srác veszi fel és elhajt egy szürke Peugeot-val. Semirék megint önkényesen autót foglalnak, és a zsákmányszerző után erednek.

Ám egyetlen dolog van, ami útjukat állja, méghozzá az, hogy amit kocsit elkötöttek, nos a tankja éppen kiürül. Semir le is cseszi érte Christ, de ez van nincsen mit tenni, amíg megy, az autó addig követni kell. Chefin nagy nehezen megadja a támadásra való jelet, elkapják a sofőrt, aki úgy hazudik, mint a vízfolyás. Gengszterünk, igazából nem gondolta, hogy a Knight Rider autóban rendőrök ülhetnek. (Az ügyvédjét érdekességképpen leírom, hogy egy politikus Ob Erwin alakítja, aki 2008-ban távozott el az örök vadászmezőkre.) Ám pénzt lopó fiatalemberünknek alibije van, fogásznál volt, és közben megint jelentkezett a gyerekrabló is, egy kép érkezik egy orosz mailcímről, ezért egy aknához hajt a rendőrség.

Az aknában egy Júliával egyidős kislány tetemét találják, annál a szituációnál is a pénzátadás kudarcba fulladt, a gyilkos pedig felszívódott. Semir totál kiborul, Chris közben rágózik egyet. Az Örsön jobb nem jut eszébe Semiréknek, minthogy futni hagyják a pénzgyűjtőt. Júlia apuka tajtékzik, én is inkább kamuztam volna valamit, hogy meginduljon a nyelve. Júlia apuci nem bírja cérnával kirohan, és megpróbálja leszúrni a kifelé igyekvő bűnözőt.

Annyira még felhívják Júlia anyucit, hogy Júliának még másnap 10-ig van levegője. Júlia apuci és anyuci hazamennek, ahol a sajtó várja őket, közben az Örsön mindenki Júlia videóit nézegeti. Júlia apuci végül dönt kiáll a sajtó elég, és elmondja, hogy szívesen találkozik az elrablóval, és mondja meg Júlia neki, hogy a macskát Félixet hová temették el, nos ott legyen a találkozó. Közben a pénzgyűjtögető is lerázta a rendőröket. Így igazából sehol nem tart az ügy, már a részből sincsen sok idő. Kell valaminek történnie.

Zseniális temetői jelenettel folytatódik a rész. Huhogás, sötétség, thriller szagú az egész. Egy voki-tokival szemben áll Apuci, aki leteszi a pénzt nagy nehezen. Apucinak a kocsiba kéne ülnie, és várnia. De hát Júlia Apukája elég kamikaze dologra készül, fel akarja gyújtani a pénzt. Ám mielőtt megtenné egy maszkos férfi bukkan fel, és leüti, majd közli, hogy eljátszotta a lánya életét. Júlia Apucija meg csak könyörög, könyörög, de mindhiába. A tettes eliszkol, Semirék meg későn érkeznek oda. Annyi marad a tettesből, hogy ezüst színű órát viselt. Tehát az Örsön mindenki tovább nézi a vidiket, ahol egy dolog megragadja a figyelmet. Júlia matek korrepetitorának meglepő de pont olyan órája van, mint Júliának.

Semirék a volt matektanárhoz hajtanak, aki éppen az újságból vágja ki a Júlia elrablásáról szóló cikkeket. Mellette a pénzes zsák. A kérdés, hogy időben érkeznek-e Semirék. Végül a tetőn kapják el a férfit, miután lőpárbajba keverednek. A srác egy érdekes jelenség, a pénzt elhagyja, majd le akar ugrani a tetőről. Sajnos hiába Semirék minden igyekezete matek tanárbácsi leugrik a tetőről. Végül a lakásban kutakodás után találnak egy nyomot, a férfi távollátója egy lelakott házra néz, aminek az alaprajzai is megtalálhatóak a házban.

Semirék a házhoz hajtanak, közben Júlia szülei is oda hajtanak. Dallamos szomorkás zene szól. Ez egy hosszú utazás ez főleg a lélekben. Mire megérkeznek, szomorú rendőröket látunk, senki nem mer Júlia szüleinek a szemébe nézni. Semir jön ki egyedül a szeme nagyon szomorú, és elkeseredetten néz a házaspárra. Majd Chris jön ki karjában a kislánnyal. Ebből a képből mindenki azt hinné, hogy itt a vég, de Júlia felnéz és sír, családi összeborulás következik, és aki nem készítette eddig a zsebkendőket, az most megteheti. Semir boldogan nyugtázza, hogy ezen is túl vannak. Chris pedig felhívja a kislányát, hogy elújságolja a hírt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása