Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 6x01 - Csak egy maradhat

2009. május 19. 18:00 - Bedrock

A kétszeres Grammy-díjas Tom Waits számával, a Temptation-nel nyitunk, Cote de Pablo, azaz Ziva előadásában. Egy marokkói bárban énekel, szép francia kiejtését is megcsillogtatja vendégei előtt. Néhány vendég sietősen felpattan asztalától és elhagyja a helyiséget. Ziva ebben a pillanatban egy gyanús táskát pillant meg az egyik asztal lábánál, de ő már nem tud elmenekülni, a táska brutál erejű robbanást produkál, főcím.

Ja, a főcím képei is frissültek az új évadra. Jenny helyét Vance veszi át, és továbbra is feltűnik mindhárom korábbi kedvencünk, ami némi esélyt ad arra, hogy talán még viszontláthatjuk őket a későbbiekben. Az első irodai jelenetben asztalaiknál újra két pasi és egy csaj ül, de már az új emberek. DiNozzo asztalánál Langer ül, akit korábban - FBI-színekben - láthattunk már. Unottan veszi fel telefonját, majd hatszázhuszonnyolcadszor is eldarálja, hogy DiNozzo-t áthelyezték, és ő itt Langer különleges ügynök. Négy hónap telt el az évadzáró rész óta, de az újak még mindig nem voltak képesek megtanulni, hogy Gibbs-t Gibbs-nek szólítsák a hivataloskodó "Uram" helyett.

Eset van, indulás. Gibbs elkeseredetten veszi tudomásul, hogy emberei a vezényszó kiadása után öt másodperccel még mindig asztaluknál szöszmötölnek. Ezeknek kérvényt kell benyújtani, vagy mi a frász van már??? Azon már meg sem lepődik, hogy a liftajtót majdnem az orrára csukják.

A helyszínelés közben Lee ügynök elmélyülten fotózza... Palmert, aki rendesen zavarba jön emiatt. Egy olcsó lakókocsiparkban járunk, a tulaj mesél Gibbs-nek. Az áldozat 18 heti lakbért fizetett előre, azóta nem is látták, fel sem tűnt senkinek a hiánya. Tulajnéni is csak azért jött, hogy az esedékes lakbért beszedje. Áldozatunk, Steven Nicholas Vargo őrmester már legalább négy és fél hónapja halott. A stratégiai tervezésnél dolgozott, a legmagasabb biztonsági engedélyekkel ellátva, az NCIS melletti épületben. Egyetlen fejlövéssel végeztek vele, egy párnát szorítottak a fejéhez, védekezési nyomokat Doki nem talál a holttesten. Kocsijában nagy összegű készpénzt és különféle kártyákat találtak.

Abby a hallására panaszkodik Gibbs-nek, mert nem hallotta a liftet. Hát persze, mivel Gibbs a lépcsőn jött le a laborba. Abby olyan lövedéket azonosított, amelyet csak a fegyveres szerveknél használnak, más nemigen juthatott hozzá. További jelentenivalója is van, egy szám: 126. Ennyi napja ment el a régi csapat, és ez Abby számára már túl van minden korábban feltételezett és elviselhető határon. Igaz, hogy tegnap McGee-vel ebédelt, de ez már nem az igazi csapat... Gibbs két hetet kap tőle, hogy visszaszerezze a régieket. Gibbs arcán látszik, hogy maga sem szeretne jobban semmi mást...

Keating-nek külön el kell magyarázni a "rakja ki" utasítást - ááá, elfuserált egy csapat ez... de legalább talált valamit Keating ügynök. Vargo egykori társa, Brian Roberts őrmester az elmúlt éjjel meghalt egy marokkói robbantásban. A helyszíni felvételeken Gibbs megdöbbenve ismeri fel a hordágyon fekvő Zivát. Máris hívja a mobilján, de az nem felel. Elsődleges feladat Zivát utolérni, és a Vargo és Roberts közötti kapcsolat legapróbb részleteit is felderíteni.

Számítógépek mögé rejtve McGee-t látjuk, akit két IT-s kockafej főnöknek szólít, és amatőr kérdésekkel untat. Egyszer csak ismerős hangot hall maga mögött: Gibbs látogatta meg. Rendkívül megtisztelőnek érzi a látogatást. Gibbs telefonja megcsörren: Keatingnek sikerült megtalálnia Zivát. Jól érzi magát, és elmondja, hogy beépítettként próbált kapcsolatba lépni egy emberrel. A Moszad nyomozása szerint ő lehetett a robbantás célpontja, aki nem más, mint Brian Roberts. Gibbs rákérdez, hogy honnan vették a Roberts-tippet. Ziva ránéz főnökére, aki egyúttal David apuci is, és miután az úr fejbiccentve engedélyt ad rá, elmondja, hogy Vance-től jött a füles. McGee is tud Roberts-ről, de felsőbb utasításra nem beszélhet róla, még Gibbs-nek sem.

Gibbs ekkor megsejt valamit. Vance-hez megy, és kiszedi belőle, hogy csapata nem is Jenny halála miatt lett feloszlatva. Vargo őrmester hívta Vance-t néhány hónapja. Tartozásai voltak, és megzsarolták, hogy titkos adatokat szolgáltasson ki. Egyik gépéről letöltött egy fájlt, amit még nem sikerült azonosítani. El akarták kapni a zsarolót, de Vargo - a már ismert okok miatt - nem ment el a találkozóra. Vance gyanúja szerint Vargo-t egy NCIS-ügynök zsarolta. Három főre szűkítette le a lehetséges zsarolók létszámát, ebből állította össze az új csapatot, innentől már Gibbs feladata, hogy megtalálja a hazaárulót. Vargo számítógépeit Vance elkobozta, McGee ezek feltörésén dolgozik új pozíciójában. Vargo barátjának, Roberts-nek is beszélt a zsarolásról. Roberts becserkészése Ziva feladata lett volna, ha nem jön közbe a robbantás.

Langer is nagy érdeklődést mutat Vargo számítógépei iránt, Keating azonban nem találja őket a leltárban. McGee felhatalmazást kap Vance-től: elmondhatja Gibbs-nek, hogy mire jutott eddig. Már a titkosítás nyolcadik szintjét is feltörte, a letöltött fájlról viszont még semmit sem tud a méretén kívül. Vance olvas Gibbs gondolataiban: ha megoldja az ügyet, beszélhetnek McGee-ről. Ziváról is - teszi hozzá Gibbs.

Doki beszámol a halál körülményeiről, de Gibbs hiányol néhány szót a párnáról is. Doki nem igazán érti a kérdést. Gibbs erre faképnél hagyja, és Abby-hez megy, két nagy vödör Caf-Pow kíséretében. Abby kevesli a párnán talált lőpor mennyiségét. Gibbs gyanúja szerint a gyilkos nem is a lövést akarta a párnával tompítani, hanem az áldozat arcát próbálta eltakarni. Ekkor McGee hívja magához Gibbs-t. A lakókocsipark nyilvános telefonjáról a Vargo beköltözését követő napon háromszor is hívták az NCIS jogi osztályát, Lee ügynök korábbi munkahelyét. A számonkérésen Lee tagadja, hogy ismerte volna Vargo őrmestert, de a hívásokra emlékszik. Egy ismeretlen férfi kért tőle jogi tanácsot, a hívásokról jelentést készített. Lee magyarázata hihetőnek tűnik, de Vance azért lenyomoztatja McGee-vel a jelentést.

McGee videóbeszélgetést folytat DiNozzo-val. Tony nagyon nem csípi a tengert, vissza akar jönni. Dolgozom rajta - jön ezúttal Gibbs-től a megszokott válasz. McGee a Pentagon rendszerén keresztül szeretne a keresett fájlhoz hozzáférni, amire Vance-től hallgatólagos beleegyezést kapott, és most ehhez kéri DiNozzo segítségét. Neki sikerül is a fájlt megtalálnia és letöltenie. Gibbs felszabadult mosolyán látszik, hogy örül, hogy újra láthatja régi beosztottait. A fájl megérkezett: a vezérkar terve egy Izrael elleni támadás esetére. Illetéktelen kezekbe jutva nagy károkat okozhatott volna...

McGee rájött, hogy Lee ügynök rendszeres időközönként bejárt a stratégiai tervező hivatalba. Lee újra a szőnyeg szélén áll. Bevallja, hogy találkozgatott valakivel, de nem Vargo volt az. Most Palmer van bajban... Gibbs és Vance tesz nála látogatást. Valóban hetente randizott Lee ügynökkel, de ez soha többet nem fog megtörténni. McGee megtalálta Lee jelentését, ő tehát igazat mondott korábban. Így már csak két gyanúsított maradt.

Keating rájött, hogy belső nyomozás folyik hármuk ellen. Őt már Vance és Gibbs hallgatja ki, eközben Langer megtalálja Keating hátizsákjában Vargo szomszéd épületbe szóló belépőkártyáját. Langer nagyon kíváncsi, de egyedül nem mehet be a másik épületbe - Lee viszont jogosult rá. Már bent is vannak, de a belépőkártya használata hangos sípolással jelzi McGee gépén a jogtalan belépést. Tim ezt haladéktalanul jelenti is Vance-nek. Langer ekkor Lee-re pillantva gyanút fog és fegyveréért nyúl... Lee pánikolva hívja Gibbs-t, a háttérben lövések zaja hallatszik. Gibbs és Leon perceken belül ott terem. Lee reszketve ül a földön, pisztolyával a kezében, tőle pár méterre Langer holtan fekszik. Vance megtalálja Langer zsebében a belépőkártyát.

Leon visszakéri Zivát David aputól. Lee ügynök csomagol, és ártatlan bociszemekkel búcsúzkodik Gibbs-től. McGee már visszajött, Ziva épp most érkezik. Abby öröme felhőtlen. Lee a liftben előveszi mobilját, amelyre üzenet érkezett: - Gyanakodnak? - Nem. - válaszol Lee, vége...

Címkék: ncis
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.05.19. 18:20:18

nagyon jó hogyvolt, köszi szépen.
Hát DiNozzo beszólása: I am never alone! a legnagyobb beszólások egyike

tikobaba 2009.05.19. 19:57:59

Az elejéről megint lemaradtam :( Tony halálos volt :)) "Apa, hiányzol" :)))))

Zsolt3 2009.05.19. 22:16:29

Egyértelműen ez a legjobb évad! 10 részt láttam és higgyétek el nagyon kiráály:)6x4-et ki ne hagyjátok:D

EasyFriend 2009.05.19. 22:43:42

DiNozzo jelenete atomvicces volt, az elején Ziva (amit énekel és ahogy) meg eléggé megdöbbentett.

hex.kelly 2009.05.20. 08:42:15

Igen, Ziva tényleg nagyon dögös volt!
Az még kimaradt, hogy Palmer azt mondja Gibbsnek és Vance-nek, hogy azért lett vége Lee-vel, mert úgy érezte, kihasználja....

Llew 2009.05.20. 08:48:01

Kurva jó rész volt. Televolt vicces és jó jelenetekkel. A nyitás Zivával szép volt. McGeen mint "Főnök"-ön szét röhögtem magam, meg Tony bejelentkezésén is, még ha az kicsit kényszer is volt, hogy ő is szereplejen. Abby jó volt, ahogy ultimátumot adott Gibbsnek, meg mikor Doki B csapatként emlegette 4 hónap után az újakat. Leon rehabilitálta magát. Tetszett ahogy beleszőtték Palmer és Lee régen látott viszonyát. A kis picsára nem gyanakodtam volna. érdekes átívelő szálnak ígérkezik. A szóba került Robertsről először azt hittem, hogy a JAG-es Roberts tesója, de közbe meg nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.20. 10:34:31

Azért a vége érdekes volt. Lee-t elég nehezen tudom elképzelni árulóként...

gatsy 2009.05.20. 12:04:35

Alapvetően jó rész volt, bár a végén elég alaposan kimaradta, hogy erősen kivizsgálják a záró lövöldözést...a csaj meg csak pakol és lép. Pedig majdnem...

Vince Larkin 2009.05.21. 11:32:11

klassz rész, kiváló hogyvolt! Bedrock, egyre jobban nyomod..:-) Örülök, hogy újra visszaáll a rend a csapat táján. Lee nekem az elején gyanús volt, mert annyira nem gyanús..:) Ziva az elején ütős volt nagyon... Tonynak ez a "hiányzol, Apu!" óriási volt! Alig várom a következő részt! Ja, figyeltétek az elején, hogy most már Mark Harmon a producer? Valamin összekaptam Belissario-val, mintha olvastam volna valahol

Llew 2009.05.21. 12:17:21

@Vince Larkin: "Ja, figyeltétek az elején, hogy most már Mark Harmon a producer?"
Nem figyeltem erre, de nem executive producer volt? Mert sorozatok esetében, ha ilyen címszó alatt is ki van írva egy főszereplő, akkor az többnyire azt jelenti, hogy plusz lóvét kap. Vagyis amolyan tiszteletbeli cím azért, hogy több legyen a fizetése.

Bedrock 2009.05.22. 22:30:26

Köszönöm a biztatást :) .
Ha jól látom, a következő epizód után nyári álomba merül a sorozat...
süti beállítások módosítása