Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x17 - A beépülés

2009. május 11. 13:00 - kiricsiz

Az őrsön meg folyik tovább a nyomozás Szvetlana után. Meg kell állapítani ugye, hogy a vízben talált hulla azonos-e a kórházban látott Szvetlanával. Ugyanis a közös motívumokat eddig csak az infóvadász dobta ki, de az még nem bizonyíték semmire, az csak egy program, ami összefüggéseket mutat. A hullát ujjlenyomat alapján be tudták azonosítani, vagyis nyilvántartásban volt, és persze nem Szvetlanának hívják, de igazából ez sem jelent semmit. Szóval Bordásék oda jutnak, hogy le kellene ellenőrizni mondjuk, hogy Szvetlana egyáltalán ott fekszik-e még a klinikán. És megint kezdődik a bukdácsolás. Bordás hozott anyagból dolgozik, most éppen Julcsit veszi elő, őt akarja beküldeni a klinikára, mint Szvetlana orosz barátnőjét.

Közben Bordásnak eszébe jut a legkézenfelvőbb információforrás is Szvetlana-ügyben: Irina. Úgyhogy föl is hívja a kémnőt, aki be is megy az őrsre, és persze segít is Bordásnak. A kérdés persze az, hogy annak nőnek, akit megtaláltak és beazonosítottak, voltak-e veseproblémái.

Mándoki nem szívbajos, de persze a tűzzel játszik, és valószínűleg a rövidebbet húzza majd. Lenyúl egy-két adatot Jana laptopjáról, aztán lelép egy Óbudai panzióba.

Kálmánnak viszont rossz napja van. Nagyon rossz. Zsigmond megjelenik az őrsön, Kálmán is pont ott van, és egyből előveszi a túlmozgásos KMB-st. Először jól lecseszi, hogy mit egyezkedik itt az alvilággal, aztán jön a befenyítés, hogy milyen büntetés vár rá, végül a szokásos Vidocq-féle gennyeskedés, hogy Kálmán megúszhatja, ha a rendőrség kezére játssza Papát. Vidocq úgy látszik, mindig vamzerekkel dolgozik, gusztustalan egy figura, csak kár, hogy kicsit vázlatos a karaktere, nincs eléggé kidolgozva. De az is igaz, hogy Kálmán olyan helyzetbe lavírozta magát, amiből nagyon nehéz kijönni. Az mondjuk vicces, hogy Móricz Bordást kéri, hogy állítsa le Zsigmondot, miközben tudhatná, hogy Bordás nem Zsigmond szíve csücske, ha Bordás kérné, hogy hadd ússza meg Kálmán, akkor talán még jól be is keményítene Vidocq. Arról nem is beszélve, hogy Kálmánt mindenki figyelmeztette, hogy ingoványos talajon jár, Móricztól kezdve Editen keresztül Bordásig. Ja, és persze Kálmán nem akar belemenni Vidocq ajánlatába, nem akarja megszegni a Papának adott szavát.

Vicces jelenet. Mészáros az alagsorban húst darál (Lásd: Mészáros) tatárbifsztekhez, aztán arról kezd el filózni, hogy nyithatnának egy kis éttermet Janával közösen. Ekkor hívja Janát pont Mándoki azzal, hogy lelépett, ágyő, viszont van nála néhány adat, amiért egymillió eurót követel. Mészáros nyugtatgatja a dokit, ami olyan jól sikerül, hogy jól meg is dugja. Ez a jelenet egyébként már régen érett, Jana amúgy is mindig érdeklődött, hogy hol van Mészáros.

Irina közben megszerezte az adatokat. "Szvetlana" prosti volt Moszkvában, de már kiöregedett. És tényleg kellett neki új vese. Szvetlana néven felvette a kapcsolatot szervkereskedőkkel, ekkor figyelt föl rá az FSZB. Túl sok az egyezés, de ez még így is kevés egy házkutatáshoz, letartóztatáshoz.

Ami viszont nagy baromság ebben a részben, hogy Ilcsik Johnnyt viszi magával a titkos akcióra. Persze, értjük mi, hogy létrehoztak itt a forgatókönyvírók egy KMCS-t, hogy egy kicsit megindokolják, hogy miért van az, hogy az őrs állománya állandóan titkos akciókba keveredik. Értjük, hogy Johnnyt azért kell használni, mert az őrs/KMCS embereit kell szerepeltetni, ők a főszereplők, de az akkor is nagy baromság, hogy egy tegnap még utcán posztoló kisrendőr, most hirtelen titkosügynök lesz, és mindenféle álneveken érsebészeket alakít. A Mosoly utcai őrsről sétálnak ki a szupertitkos akcióra, hogy még a hülye is látja, hogy zsaruk, ráadásul még Hosszú is tudja, hogy Ilcsik NBH-s, de ha eddig nem tudta, akkor Ilcsik ebben az epizódban az orrára is köti. Arról nem is beszélve, hogy Joshi minden gond nélkül követi őket, habár simán lehet, hogy ezt direkt hagyták Ilcsikék.

Julcsi titkosügynök behatol a klinikára, ami annyit jelent, hogy magabiztosan elsétál a recepciós csajszi előtt. Eddig oké. Aztán bemegy Szvetlana szobájába, hajszálmintát vesz, eddig is oké. A folyosón már felfigyeltek rá, az egyik doktornő mostanra ér ide egy biztonsági emberrel, idáig is oké. Aztán jön Jana és elkezdi kérdezgetni, hogy mit akar itt, Julcsi mondja, hogy ő Szvetlana legjobb barátnője, és keresi, hol van. Jana meg kamuzik össze-vissza, hogy egy svájci klinikára ment. De az már irgalmatlan nagy hülyeség, hogy Jana elkéri Julcsi "útlevelét", és erre Julcsi nem küldi el a francba, vagy nem hívja be a "gengszter pasiját", hogy üsse le Janát, hanem elkezd hímezni-hámozni, hadd legyen baromi feltűnő, hogy nehéz helyzetben van. Ez azért baromság, mert itt félnivalója elsősorban Janának van, és nem csak a rendőrségtől, hanem a ruszki maffiától. Tehát ha már olyan hülye, hogy útlevelet kér (már ez is életszerűtlen, de végül is vannak hülyék), akkor nehogymár Julcsi legyen zavarban. Baromság. Julcsinak oda kellett volna vágnia, hogy majd, ha a rendőrség kéri akkor odaadja, de mindenféle doktornőcske ne igazoltatgasson már. Könyörgöm, Julcsi egy kurva gazdag, maffiakapcsolatokkal rendelkező ruszki csajnak a gazdag barátnőjét alakítja elvileg, nem Szvetlana bejárónőjét.

Ilcsik nagynehezen megtalálja Hosszút, aki egy Lovász nevű fickó címét adja meg, a fickó egyébiránt információkkal kereskedik. A fegyverválogatásos jelenet viszont jó poén volt, Johnny felpróbálja a profi fegyvereket, aztán a végén kap egy vízipisztolyt Ilcsiktől. Elindulnak bevetésre, Johnny a bűn útjára tévedt sebésznek öltözik. Joshiék meg követik őket minden gond nélkül.

Otyó viszont magához tért, észhez tért. Érdemes volt bízni a forgatókönyvírókban, hogy nem hagyják úgy maga alatt. Valami melót szeretne kérni a KMCS-nél, illetve az őrsön, valami ügyeletfélére gondolt. Bordás azt mondja, hogy át kell gondolnia a dolgot, és megbeszéli Bokrossal. Aztán Otyó Pircsivel is kibékül, úgyhogy minden jóra fordult, újra kisütött a nap.

Ilcsikék megérkeznek Lovászhoz, Joshiék pedig egészen idáig követték őket. Próbálnak egy-két dolgot megtudni Szekeresékről, de sok újat nem tudunk meg, csak annyit, hogy saját embereiről szerez infókat.

Mándoki felhívja Janát a lóvé miatt, de Mészáros veszi fel a telefont, ugyanis be akarják mérni a lázadót. A csajszi meg szépen belesétál a csapdába, Mészárosék kényelmesen be is mérik, habár ha több időt tudtak volna beszélni, akkor még pontosabban belőhették volna. Így csak annyit tudnak, hogy Óbuda, de ez is valami.

Fordulat, hogy új beteg érkezett a klinikára, akinek szintén szerv kell. Egyébként egy kislányról van szó. És innentől jön a hülyeség. Jana természetesen Pircsit szemeli ki donornak, akiről persze nem tudja, hogy ő Pircsi, és hogy rendőr. Egyrészt nagy hülyeség, hogy már megint egy rendőrt fognak elrabolni, és hacsak nincs valami zseniális csavar a dologban, akkor az is baromság, hogy Bordás nem őrizteti Pircsit azok után, hogy beküldte a klinikára teljes kivizsgálásra. Hiszen tudják, hogy így szerez Jana donorokat. A másik hülyeség, hogy egy tizenvalahány éves kislánynak egy idősebb csaj szervét akarják beültetni.

Ilcsik és Johhny megtalálták Szekereséket, egy hajón találkoznak velük. Szekeres arcoskodik egy sort, aztán jön a nagy poén: és egy profi mióta eszi le a kurva drága öltönyét? Mike és Bordás már ott dekkolt valahogy egy-egy puskával, ne firtassuk, hogy hogyan kerültek oda, meg mikor, de poénnak jó volt ez a jelenet. Ilcsik előadja, hogy ő melót szeretne. Egyébként ez elvileg nem annyira életszerűtlen, hiszen itt van Jana, az aranytojást tojó tyúk, elvileg tényleg lehet olyan gengszter, aki dolgozni akar neki. (Később Jana ki is adja az utasítást Mészárosnak, hogy hívja meg Johnnyékat valami holnapi partyra.)

Rossz hír viszont, hogy a Julcsi által talált hajszál nem egyezik a hulla hajszálával, szóval megint nincs közvetlen bizonyíték. Úgyhogy maradt a Szekeres-vonal.

Na, Joshiék is megérkeznek Lovászhoz. Annyira nem durva jelenet, mint amire számítottunk, de azért vicces. Az viszont durva hülyeség, hogy az idióta Joshi rögtön az első percben leleplezi Ilcsikéket (mit akartak itt a rendőrök?). Még szerencse, hogy utána amúgyis kinyírja a csávót, szóval az nem tudja leadni a drótot Szekeresnek. Az üdítős palackon viszont rajta vannak Joshi ujjlenyomatai, el kellett volna vinnie és elégetnie.

A zárójelenet rejtélyes, úgy tűnik, megérkezett az orosz maffia, de lehet, hogy Joshi az. Mindenesetre a recepciós kiscsaj hívja Janát, hogy újabb orosz akcentussal beszélő valaki keresi Szvetlanát, de azt nem tudjuk meg, hogy ki, mert jön a végefőcím.

Címkék: tűzvonalban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.05.11. 13:37:59

Néhány áthozott gondolat az indexes topikból. Én meg kezdem úgy érezni, a legelemibb logika is ki lesz lasan zárva a történet gombolyításból ;-)
-Janának vajh miért a vetélésének a dátma a jelszava, és honnan tudja ezt Mán Doki?
- honnan van hirtelen Janáéknak mobil bemérő szerkójuk, v. Mán dokinak miért nincs annyi esze, hogy azért beszéltetik, mert az alapján meg tudják mondani, hol van
-Joshi lúúúúúzer, hogy a szomszédokos Bakonyi elvtársnak (aki mostanra megrokkant a sok gonsozságtól) először köp, aztán lelövi.
-eddig úgy tudtam, a mindenféle beépülő embereknek jobb a fedésük: külön kis felépített műéletből mennek beépülni, nehogy lebukjanak. De nem: a Mosoly örsön mindenki simán ki-bejár az őrsre, ezerszer elhasznált arcok( pl. Bordás ugye a Malek ügy kapcsán még a tévében is volt) simán bemnennek a klinikára, és adják ki magukat vőlegénynek, barátnőnek, dokinak
-Laci megbeszéli az ügyvédnővel, hogy ő megy majd be hozzá, erre a következő találkozó megint az őrsön van, és Laci tiszta Don Juan
- az új svájci szervre váróknál mennyi az esélye, hogy PONT alkalmas neki Anita szerve?
-Vidoqnak tényleg nincs jobb dolga, mint egy utolsó KMB-s ügyeit vizslatni, személyesen kiszállni hozzá, és üvöltözni vele?

Két nagyon jó jelenet volt: Ilcsik és Hosszú találkozása, meg az Otyó-Pircsi bocsánatkérés

qert 2009.05.11. 14:14:38

Nekem is Otyó és Pircsi jelenete tetszett a legjobban
Otyót játszó Varjú Kálmán nagyon jó színész
Kivámccsi vagyok mi lesz a vége, mondjuk Mándoki lehet hotgy meghal?

Orsóborsó 2009.05.11. 14:31:00

Pircsi vonalhoz: én arra leszek kiváncsi, hogy mégis hogy találják meg. Elvileg álnéven ment kivizsgálásra. Vagy azért a lakcímét meg a TAJ számát bediktálta?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 14:35:36

"Az mondjuk vicces, hogy Móricz Bordást kéri, hogy állítsa le Zsigmondot, miközben tudhatná, hogy Bordás nem Zsigmond szíve csücske, ha Bordás kérné, hogy hadd ússza meg Kálmán, akkor talán még jól be is keményítene Vidocq."

Szerintem inkább arra gondolt, hogy vannak magasabb kapcsolatai, és így át tud nyúlni Vidocq feje fölött...
_______

A zárójelenet szerintem ne rejtélyes, hanem egyszerűen csak egy baki: két rövid jelenetet (Móricz és ügyvédnő, recepciós csaj), amit kivágtak a rész közepéből, véletlenül hozzáragasztottak a végéhez, így a recepciós Julcsi miatt riasztja a biztonságiakat, akik, mint láttuk, rá is találtak Szvetlana szobájában....

akyyy 2009.05.11. 14:52:54

Pircsi 21 éves.
Anitáé meg má nem kell, sztem.

csalint 2009.05.11. 14:53:15

Sztem is az utolsó pár jelenet az valahogy véletlenül került oda...

"Akkor nézelőggyél a zinterneten bazdmeg, ahhoz nem kell nagykorúnak lenni... sajnos..."

kamarti 2009.05.11. 14:59:10

a Johnny-vonalhoz: Anita elrablása előtt megfigyelték a nőt. Az egyik jelenetben Anita a civilruhás Johnnyval szállt ki egy rendőrautóból, a sofőr meg is jegyezte, hogy a rendőrök nem nagyon szállítanak civileket, tehát J. nyilván rendőr. namost létezik, hogy ugyanez a sofőr, akit most Ilcsik Mészárossal együtt fegyverez le, ezt, illetve Johnny arcár-termetét már elfelejtette? meg a forgatókönyvírók is? Vagy télleg olyan jól sikerült álca volt ez a civil ruha rajta? Mert az amúgy bakikra nem nagyon érzékeny 14évesemnek feltűnt a dolog...

hogy tényleg a bosszantó sületlenségeket (Ilcsikék nem követik Mészárost, Mészárosék nem követik Ilcsiket, aki, az akcióban részt vevő összes kisrendőrrel együtt, ki-bejárkál a Mosolyban...) már ne is említsük

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.11. 15:03:00

@csalint: Ja tényleg, ezek a fogyasztóvédős sztoriidegen klippek nagyon izzadságszagúak voltak...

kiricsiz 2009.05.11. 15:21:55

leszögezem, továbbra is nagyon szeretem ezt a sorozatot, és az elmúlt két évtized legnormálisabb magyar sorozatának tartom (még akkor is, ha vakok között félszemű a király.)

de: az az érzésem, hogy a harmadik széria forgatókönyve össze lett csapva. tele van bakikkal, életszerűtlen hülyeségekkel stb stb. lehet, hogy kevés volt az idő a harmadik forgatókönyvre, ahhoz meg nincs elég rutinjuk, hogy ennyi idő alatt jó forgatókönyvet hozzanak össze. de tisztában vagyok azzal, hogy nem könnyű jó forgatókönyvet írni.

a negyedikre viszont elvileg jó sok idejük van. remélem, kihasználták. és remélem, azért lesz még negyedik.

Renáta_ 2009.05.11. 17:31:07

Kiricsiz!!
A mostani képeim nem mentek át?

A forgatókönyves megjegyzéseddel pedig sajnos egyet kell értsek :(

2009.05.11. 17:32:32

@kiricsiz:
maximálisan egyetértek.
Én is nagyon szeretem, egészen attól kezdve, hogy 99%-ban SZÍNÉSZ színészek játszanak benne (ráadásul sokan, akik soha máshol csak színházban), addig, hogy mekkora szövegek vannak benne (nem az a BK-s műmodern, műélethű duma, hanem TÉNYLEG úgy érzi az ember, ezt mondhatta volna ő, vagy a szomszédja, a főnöke, Pisti zőccséges ;-)
Meg odáig, hogy nem rágnak apróra mindent az ember fia/lánya előtt.
De sajnos mostanság tényleg minden rész után lelombozódok a logikátlanságok meg gyermeteg ötletek miatt. De, hát, amikor az ember már függő, akkor nehezen jön le az anyagról, még ha az anyag kicsit rosszabb minőségű, akkor is csak leül péntek este kilenckor az m1 elé... ;-)))
Lehet, hogy még nem vagyunk képesek feszes időkorlátok közt, mint amilyen egy sorozat 3 évada hozni ugyanazt a minőséget, hanem kifogynak az ötletek, nincs idő a kontrollra, eluralkodik az összegányolás?
Lehet, nem is baj, hogy rápihennek egy kicsit a 4. évadra?

kamarti 2009.05.11. 17:59:04

@kiricsiz: hát igen-igen, dzsek bauernek is voltak kevésbé fáintos legrosszabb napjai, pedig az ámerika, és mégis ott van a topon a mindenféle rangsorokban, nem? meg aztán nagyon-nagyon nyilván elrugaszkodni sem akarnak a nagy magyar valóságtól, és akkor eléggé meg van kötve a kezük vezérszál-ügyben. Szóval még csak azt se mondanám, hogy kisebb, meg savanyúbb, de a miénk... mert összességében tényleg élvezet önmagában a SZÍNÉSZEKET nézni is

spdf smd (törölt) 2009.05.11. 18:43:09

Azért az vicces, hogy szite az egész csapat volt már a klinikán álruhában... Úgy emlékszem az útleveles beszélgetésnél arra is kitértek, hogy a
Szvetlana barátnője(Julcsi) Magyarországon lakik. Akkor miből gondolta a Jana, hogy ott van nála? Vagy én nem figyeltem?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.11. 19:43:20

@dani_a_dj: Miért, nálad nincs ott a személyi? Egy külföldinek az útlevél helyettesíti a személyit, tehát magánál kell(ene) hordania...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.12. 21:27:25

most kekeckednék a poszttal egy kicsit. egy 38-as revolvert nem neveznék azért vizipisztolynak:)
egy tizenhárom éves gyereknek, meg simán be tudják ültetni egy felnőtt veséjét. gyerekek gyakran kapnak pl. felnőtt szívet is.
joshi nem tudhatta, hogy ilcsikék be vannak épülve, és ha tudta volna sem érdeklné különösebben a dolog, ezért simán kérdezte, hogy mit akarnak a zsaruk...

amúgy a többiben sajnos egyet értek, ezt a forgatókönyvet a szél hordta össze. de hát nem is ez volt a sorozat erőssége:))

ssjani 2009.05.12. 22:30:37

Micsoda dolog az , hogy a nagy Joshi pitáner nyomorékokat lő fejbe teljesen indokolatlanul és minden ok nélkül?

Na meg egyáltalán létezik-e ilyesmi , hogy valaki otthon űl egy gép mellett és adja vesz a híreket ? Hogyan ? Kitől ? Kinek ? Ki van ilyen hírekre és hírforrásokra rászorúlva ?

kamarti 2009.05.13. 09:02:59

@ssjani: miután - talán akaratán kívül - befújta a rendőröket, nem volt indokolatlan a likvidálás, elvégre Ilcsikék bebuktatása nem érdeke

Bob Arctor 2009.05.13. 12:16:38

csúcspont: Vidoq, Kálmán bá-nak "a Batman magához képest kutya fasza" :)

mélypont: Mészáros nekiesik a főorvos asszonynak, hogy jól magáévá tegye, és majdnem az összes többi jelent, kivéve Otyó.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.05.13. 15:38:17

Ja és még egy jó mondat: "Szekeres"-Mészáros mondja "Balikó"-Ilcsiknak:
"Majd ha háborút indítok az alvilág ellen, dobok egy esemest.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.13. 17:13:13

@Bombadil Toma:

a vízipisztolyt azt csak viccből írtam. a többihez képest az volt, ez volt sztem a jelentben a poén. el is szontyolodott a jóságos johnny bácsi :)

a vesét nem tudtam. azt hittem nem lehet. tévedtem.

hát ez az ilcsikes dolog amúgy is elég hülyeség. ilcsik nbh-s. most ezt vagy tudja joshi, vagy nem persze. szóval ilcsik nem zsaru, hanem titkosügynök, akkor nyilván nem fedi föl magát a tolószékesnek. persze a fél város tudja, hogy ő a mosoly utcai titkosügynök, de mindegy.

tehát elvileg joshi összerakhatta volna, de most megint az van, hogy vannak ilyen lukak a forgatókönyvben, aztán nekünk kell kitalálni, hogy ki mit tudhat.

(merhogy oda akarok kilyukadni, hogy ha joshi esetleg tudja, hogy ilcsik nbh-s, akkor feltételezhetné, hogy nem fedi föl magát a tolószékesnek, vagyis akkor nem úgy nyitok, hogy 'mit akartak a szaruk'. ha joshi viszont azt hitte, hogy ilcsik is rendőr, akkor az van, amit te mondasz. de akkor meg az ilyen részleteket kéne kibontani a filmben és nem pedig szexshopos faszságokkal tölteni a műsoridőt...)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.14. 16:50:07

@kiricsizoltan: tudom, hogy viccnek szántad, azért tettem szájlit én is.
az jó szöveg volt ilcsiktől, hogy "most bűnözőknek való fegyvert viszünk" vagy valami ilyesmi. ami igaz is mert a profi gengszterek jobban szeretik a revolvereket mert megbízhatóbbak, nem akadnak el mint sokszor a pisztolyok, és ha egy töltény hibás lenne, csak mégegyszer meghúzza a ravaszt és tovább is forog...

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.05.18. 09:53:08

Azért arra a húsdarálás fölötti ruhaletépéshez kirakhattak volna egy 40-es karikát minimum...
süti beállítások módosítása