Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 2x05 – I Want My Baby Back

2009. május 11. 08:00 - Sonrisa

Ne feledjük, az elmúlt rész végén kiderült, hogy Apuci nem is annyira halott, mint kellene és nem is rohad a föld alatt, mint kellene. Sam úgy dönt, ezt a titkot túl nagy teher egyedül cipelni, így beavatja Sockot is. Sock sikítófrászt, majd szívrohamot kap, mikor meglátja az élőhalottat a hátsó ülésen, aki azért van még köztünk, mert alkut kötött Devilfőnökkel (az megy neki, mint tudjuk), ezért nem rágják most a kukacok. Sock kikéri magának, ő e tény nélkül is boldogan élt volna tovább, ám kiderül, azt semmi pénzért nem hagyná ki, amint a triumvirátus harmadik tagja is szembesül ezzel. Ben sikolya betölti a WB parkolóját az éjszakában. Már megérte. Főcím.

Sock nyálcsorgatva figyeli, amint húga Jeff Buckley – Hallelulaját énekli (így, vagy úgy, de ez a szám egyszer szinte minden sorozatban megszólal, szerintem) Devilfőnök leszállítja a következő Edényt – egy karót - Samnek, a célpont Tracy Reed, aki amíg élt, azt hitte magáról, hogy ő egy vámpír. Ideje néhány részt megnézni a Buffyból. Ördögpapa azt javasolja fejvadászának, hogy az újra felbukkanó apja iránt ne érezzen sajnálatot, hiszen végülis ő adta el a lelkét.

A kis csapat felkeresi a vámpírlady lakhelyét, minimális fight után sikerül begyűjteni. Ám ezután rájönnek, hogy a démonnak volt egy gyermeke is, aki hátramaradt utána. Egyedül csak Ben lelkes a rájuk váró feladattól. Gladys mossa kezeit, nem ez az első „szándékos Poklon kivüli szülés”, Samék mulassanak csak jól, amíg felnevelik a porontyot. Valószínűleg csak egy átlagos bébi, így nincs mitől tartaniuk.

Ted szeretné még mindig a főnök játszani az áruházban, ki kell ábrándulnia, már Andyé ez a poszt. Sock a gyereknevelés első lépésének a „Drágám, a kölyök marha nagy lett!” című film megnézését tekinti, ezzel ugyan nem sokra mennek. Kristen el van ragadtatva az új jövevénytől, Sock pedig egyre nehezebb tudja visszafogni magát, ha a húgára néz. A három férfi és egy bébi életébe Tony toppan be, mint régi ismerőst köszöntjük.

Tony ledöbben azon, hogy Saméknek halvány lila segédfogalmuk sincs, mi a teendő egy pólyással. Sock hirtelen ötlettől vezérelve felajánlja Tonynak a csöppséget, akiben felrémlik a múlt, Stevevel ők is örökbe akartak fogadni. Könnyes szemmel mond igent, s egykori barátja tiszteletére Stevienek nevezi el.

Kiderült, hogy a névtelen randi-ajánlat Morgantól érkezett. Andi ledöbben, majd faképnél hagyná az arrogáns kis bunkót, mikor az „véletlenül” elszólja magát, hogy Sam is az Ördög fia. Hoppá, erről eddig a lány nem nagyon tudott. Morgan egy tetű. Sock továbbra is epedezik a tesókájáért, Apucira pedig rájött a „több időt akarok tölteni a fiammal”, ami kissé necces, tekintve, hogy zombiként jár köztünk.

Andi számonkéri Samen a családfáját, s kissé kiakad, mikor rájön, hogy Sockék tudtak a dologról. Legszívesebben kirúgná Samet, ám ezt ugye nem nagyon teheti meg jogilag, így hát aljamelót bíz rá. Andi szó szerint tajtékzik. Devilfőnök jön kárörvendeni, majd közli, valami elszámolási hiba folytán egy lélek mínuszban vannak odalent. A babát is be kellene gyűjteni. A kölyök rossznak rendeltett, akárcsak az anyja.

Sock kapott egy doboz pirulát a perverzióira, de egyelőre még vár a beszedésükkel. Tony épp ebédek főz a csapatnak, Sock szerint ez tökéletes, lefikázzák a főztjét, a démon erre leszalad néhány zöld biocuccért a piacra, addig ők meg kereket oldanak a gyerekkel. Apuci sérelmezi, hogy Sam mindig lekoptatja, erre Sam a képébe vágja, hogy nem is az igazi apja, így semmi joga beleszólni az életébe. Apucinek erre is van válasza, ám sajnos az igazságot nem árulhatja el, tiltja az egyezség.

Meglepő módon Sock javaslata bejön, ugyanis Tony nem bírja elviselni, hogy a salátáját a túlérett paradicsom tönkreteszi. A cselekvés pillanatában azonban elgyengülnek, hiszen mégiscsak egy kisbabáról van szó. Mi van akkor, ha Devilfőnök csak átveri őket, s így akarja rávenni őket, hogy megöljenek egy ártatlan lelket? Tony is így gondolja, majd ő jónak neveli fel, hiszen a gonosszá az emberek tennék. Ben javaslata alapján, ha megkeresztelik a kislányt, az elmossa az eredendő bűnt, így Ördögpapának egy szava sem lehet.

A keresztelő leszervezve, Andi játssza majd el az állítólagos anyát, Sam pedig az apukát (lévén Tony démon létére nem léphet megszentelt földre). A babakocsi azonban önálló életre kell, kigurul a templomból, át az úttesten, egy üres épületbe, egy lejárathoz a pokolba. Sam üldözi, még idejében sikerül elkapnia a kocsit, mielőtt az aláhullana a Pokloknak. Devilfőnök azonban igényt tart a babára, hiszen már rossznak rendeltett, felesleges lenne bármiféle nevelés is. A természet mindig győz.

Samnak sikerül nagy nehezen meggyőzni Ördögpapát arról, ha itthagyja a földön a gyermeket, s felnőve gonosszá lesz, sokkal többet tud ártani az embereknek. Gonosszá tudja tenni a körülötte élőket, s végülis ez Devilfőnök célja is. Jobban átgondolva a dolgot, van benne logika, így a kis Stevie megmenekül a fortyogó üsttől. Ám Ördögpapa tudja, hogy Sam csak át akarja verni, de csak azt akarja, hogy a saját kárán tanulja meg ezt, így rábólint a dologra.

Sock nagy nehezen rászánja magát a tabletták bevételére, azonban Kristen nem helyesli ezt, sőt, ő úgy szereti, ahogy van, így egy nemes mozdulattal a kukába szórja a gyógyszert. Megoldáskánt a fallabda mellett döntenek, az majd segít feloldani a feszültséget. Morgan még mindig próbálkozik Andinél, nem veszi észre magát. Nagyon próbálkozik, telebeszéli a lány fejét mindenfélével. Sam apja egy raktárépületbe szándékozik beköltözni, mivel a(z egykori) felesége nem tűri meg otthon, őt hibáztatja a családjukat ért gondokért. Sam azonban megbocsájt neki, s barátaival megegyezve elszállásolják Sock garázsában. Mégis csak az apja (volt?).

Címkék: reaper
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása