Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x11 – Wasn’t That Enough

2009. május 08. 12:00 - Sonrisa

„Father, you died once… wasn’t that enough”? /Anne Sexton/

Joey szed össze néhány fontosnak ítélt emlékmorzsát az epizóddal kapcsolatban, majd látjuk az egész Harmadik műszak gárdáját kivonulva, Tommy pedig megkapja a lakók kipaterolásáért az ígért összeget. A Firecracker egyik sötét zugában Jenny apja üldögél, és Tommytól vár segítséget (már Bobby Donnelly is egyfajta Terézanyu volt a környéken, így ez a szerep ragadt a fiára is): Dokey komolyra fordította a szót, ha nem ment szép szóval, megy majd az építési felügyelet segítségével. Az éttermet omlásveszélyesnek nyilvánítatta, jelzálogot pedig nem kapnak. Ezért apuci úgy döntött, ha Tommy segít neki ezt megoldani, akkor övé a kajálda fele. Tommy rábólint a dologra, mindez persze Jenny háta mögött történik. Főcím.

Tommy és Kevin útja Lamberthez vezet, először ők is a békés módszerrel próbálkoznak, a megviselt Jimmy pedig Whitey hullája felett barátnője számát tárcsázza. Következik egy pofáraesés, Lambert irodája full üres, mintha sosem lett volna ott, pedig tegnap bizonyíthatóan ott volt. A páros a jelzálogosok felé veszi útját, talán ők tudnak valami. Pofáraesés nr.2, a megadott címen csak egy üzenetátvevő iroda működik, munkájukat (és életüket) utáló alkalmazottakkal. A pontos cím sajnos nem derül ki, a Full City csak egy a sok közül. Csodás. Azért hagynak egy üzenetet, hátha tényleg eljut a címzetthez.

Joanie elkezd hisztizni, amint észreveszi a halott Whiteyt a padlón, de Jimmy lenyugtatja, foglalkozzunk csak az élőkkel, jelen esetben vele. Kiderül, a lánynak volt kulcsa a lakáshoz, ez pedig Jimmyből vált ki dührohamot. Azért szent lesz a béke, egy jó kis békülős szexbe torkollik a vita. Dokey tesz látogatást a kocsmában, szerencsére a fejszéjét ezúttal otthon hagyta. Térjünk rá az üzletre, Tommy kifizeti Dokey részét, de a korrektségből még lenne mit tanulnia. Majd négyszemközt Dokey közli Tommyval, jobban tenné, ha távol tartaná magát Jennyék ügyétől. Vita közben elárulja magát, valószínűleg köze van Donnelly-papa cseppet sem békés halálához.

Kevin is támogatja Dokey javaslatát, Tommy azonban hajthatatlan, mindenképpen segíteni akar az éttermen. Kevin nem mellesleg kiböki, hogy ismert valakit az építési hivatalban, csak eddig azért nem említette, mert tartozik a pasasnak 2000 dolcsival. Samson továbbra sem fogja fel, hogy Jenny lekoptatta, jelenleg a sértett és kihasznált lovag szerepében tetszeleg. Kevin ismerőse megkapja a pénzét, majd segít, közli, hogy a Dokey által lobogtatott végzéssel van egy kis probléma, ugyanis a mérnök, aki az állítólagos felméréseket végezte, nem tud különbséget tenni a tervrajz és a sonkásszendvicse között. Ergo itt valaki súlyos összegeket fizetett azért, hogy az épületet életveszélyesnek nyilvánítsák.

Sean egy saját maga által összeállított albummal kedveskedik legújabb szíve hölgyének, azonban a lány egyik munkatársa jól beégeti (igaza van!), hiszen milyen lámaság már mixválogatást adni valakinek, aki egy zenegép-boltban dolgozik. De a szándék a lényeg, ne feledjük! Nicky közben a háttérben ügyködik, tudomást szerez Dokey és Alo nagyszabású ingatlan-beruházási terveiről.

Tommyéknak nagy előnyére szolgál, hogy apjuk igazán köztiszteletnek örvendett. Tőle megtudják, hogy a kontár mérnök, Lino még 9 másik épület esetében is kiadott ilyen kamu határozatokat. A megoldás az épületek tulajdonosainál van, meg kell nekik említeni a sajtót, hogy mindent kitálalnak a koholt bontási engedélyekről. Az akták átrágása azonban nem vezet kézzelfogható eredményhez.

Joanie kolosszális ötlete, hogy le kell vágni Whitey kezeit és kiverni a fogait (neki már úgysem kell), így nem tudják majd azonosítani. Jenny apja nem sokat tud a bankról, akitől a kölcsönt kapta 30 éve, a múlt homályába vész az egész, ezen a szálon sem jutnak előre Tommyék. A Full Citytől még Reilly papa sem látott senki élő személyt, csupán egy felszólító levelet kapott tőlük. Közben névtelen telefonok csengenek, senki nem szól a kagylóba.

Nicky látogatást tesz egykori megveretésének színhelyén, telekrajzokkal a kezében. Rájön, hogy valami nagy dolog készülődik a környéken, amiről csak Aloék tudnak, ezért vásárolgatják fel sorban a területeket. Donnellymama ideges, amiért Tommyék beszéltek Franny Kennyvel. Majd egy csomó fotót mutat Tommynak a rendőrségi jegyzőkönyvből. Elrettentő példának szánta. Fél attól, hogy a fiai is arra a sorsra jutnak, mint a férje, ha nem hagyják abba az áskálódást.

Tommy Katenél érdeklődik Kennyről, ő kezelte a pénzt Huey idejében. Jimmyék még mindig a hulla eltüntetésén agyalnak. Sean a kocsmában beszélget kiszemeltjével, szóbal kerül az apja halála is. Jenny megpróbál beszélni Samsonnal, de nem nagyon tudja megértetni a sráccal, a részéről szó sincs szerelemről. Tommy rajtakapja Kevint, amint a saját kezébe veszi a dolgokat: az alagsorban éppen péppé veri Kennyt.

Kevin tutibiztos abban, hogy valami sötét titok lappang a háttérben, amit az anyjuk nem árul el nekik, s Kennynek is köze van hozzá. Végül a fizikai fölény meghozza hatását, a Tommyék által kért nevek: Huey, vagyis most már Dokey és Alo. A társaságok mögött az olaszok és az írek együtt állnak. Bobby Donnelly is benne volt, de nem tetszett neki, hogy az olaszok felvásárolják a földeket. Ki akart szállni, ezért ölték meg. A konkrét személyeket azonban Kenny nem árulja el/nem tudja, így úgy végzi, mint egykor Donnellypapa, Tommy és Kevin által.

Tommy kérdőre vonja Dokeyt, vajon Huey az oka az apja halálának. Dokeyt még a feltevés is sérti, kikéri magának. Az igazság azonban az (mint azt Joey elárulja nekünk), hogy Sal emberei ölték meg Bobbyt. Huey pedig tudta, hogy ez lesz, azonban nem tett semmit, ugyanis ezzel a tettével bizonyította hűségét az olaszok felé. A csavar pedig az, hogy Donnellymama volt az, aki a férjét arra a találkozóra küldte. Idillinek tűnő családi vacsorával zárunk, szinte mindenkinek van egy súlyos titka, amit nem mond el a másiknak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása