Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 2x04 – The Favorite

2009. május 04. 12:00 - Sonrisa

Ben egy nagy adag kajával érkezik haza, vett három kaparós sorsjegyet is, hátha Fortuna kisasszony megkönyörül rajtuk. Számítása bejött, Sam nyer is kapásból 1000 ropogós dollárkát. Innen indulunk. Sam Andit szeretné meglepni egy kis kiruccanással a hétvégén, Sockék pedig magukra költenék a könnyen jött zöldhasút. Az univerzum azonban közbeszól, a nyeremény pillanatok alatt átvándorol Devilfőnök kezébe, aki egy Morgan nevű tag óvadékát szándékozik kifizetni belőle. „Sam Oliver, aki egy nem mindennapi fejvadász, had mutassam be Morgant, a fiamat” – szól Ördögpapa, mi meg csak pislogunk. Mivan!? Főcím.

WB, Sam kétségbeesésében Andi nyakába zúdítja az eddig történteket, aztán faképnél hagyja. Legközelebb a lány kétszer is meggondolja majd, hogy kedveskedjen-e neki a munkabeosztásnál. Ted szánalmas kis életét próbálja még tragikusabbá tenni, a parkolóban csövezik/dolgozik. Amíg Sock rossz hírét nem kelti. Ben éppen újdonsült barátnőjének főzicskézik, majd kitöltet vele egy kvízt is, ami nem várt eredményt hoz. Legalábbis Ben számára: Nina ugyanis nem érzi, hogy annyira passzolnának az ágyban. Bár hozzá kell tenni, ő nem tartja ezt egy kapcsolat szerves részének.

Éjszaka, Sam raktárt pakol, szemfényvesztés, s egy antikváriumban válogatunk Devilfőnökkel. Aki megjegyzi, hogy Morgan mindig is a kedvence volt, de nem nagyon tudja elképzelni, hogy vele karöltve fogja leigázni a világot. Milyen szomorú. Egy Sam-Morgan keverék lenne tökéletes a feladatra. Az emberiség elmorzsol egy örömkönnycseppet, amiért Morgan ennyire béna. Az elmélkedést megszakítja egy hulla, akibe az üzlet padlóján botlanak. A tettes egy újabb szökevény, Edmund Fitzgerald, aki hajdanvolt műtárgyait próbálja ismét kollekcióba rendezi, akár véráldozat útján is.

Sock előnyt próbál kovácsolni abból, hogy Ted a parkolóban bohóckodik, képes tehát dupla-tripla-alja műszakokat is bevállalni. Andi megijed. Mi is. Ben és Nina a Téglaházban ücsörög, meghitten, mikor feltűnik a színen Nina egyik expasija, aki egyébként démon. Bent érzékenyen érinti a dolog, főleg, mikor kiderül, a démonnal megvolt a szexuális többlet is, amit ő nem tud nyújtani a lánynak, emberi mivoltjából kifolyólag. 

Ördögpapát gondok gyötrik, Morgan ismét lecsukatta magát. Gyorsan rátér a munkára, elhozta az Edényt, s ad egy eléggé részletes leírást is Fitzgerald következő célkitűzéséről. Túlságosan is részletesen, nem lesz ez ingyen. Nem hát, cserébe Samnek adnia kell egy-két magánleckét Morgannak. Felkészíteni őt arra, hogy Devilfőnök méltó fia lehessen. Samnek nincs más választása, rá kell bólintania a szívességre. A triumvirátus elindul a festményért, mikor Morgan csapódik hozzájuk. Annyira tenyérbemászó képe van, ne csodálkozzon, ha egyszer ok nélkül szájonvágja valaki a sikátorban. Just for fun. Barátaink sincsenek elragadtatva tőle.

A csapatnak – természetesen – nincs terve, Morgan ezen kiakad, majd improvizál, bezúzza a kirakatot, majd elhajt egy partiba. Probléma megoldva. Másnap Andi még mindig hitetlenkedve fogadja Sock hirtelen támadt munkamániáját, de a szükség nagy úr. Igaz ez Tedre is, aki képtelen elszakadni egykori királyságától. Sock szerzi a műszakokat, Ted pedig végzi a tényleges melót. Ez a munkamegosztás XXI. századi módja. ismét fejhajtás Sock zsenialitása előtt.

Ben végső kétségbeesésében Gladystől kér tanácsot hálószoba-trükkök illetően, de eléggé csalódottá válik, mikor kiderül, hogy elméletileg semmi hátrányt nem jelent halandó léte. Ergo béna az ágyban. Gladys azonban megszánja, ha este beugrik hozzá, tart neki egy kétszemélyes konzultációt, csak hozzon jó sok műanyag szemeteszsákot. Ben inkább nem kér az ajánlatból, de azért néhány tanácsot szívesen venne. Azt viszont nem kap.

Sockék a begyűjtést illetően pizzáznak, Morgant kellene megkérdezni, ő járatos ezekben a témákban. Na meg van egy csúcsszuper verdája, amit nem lenne rossz kipróbálni. Fitzgerald közben a kertből figyel, útjára engedi kis aranyszkarabeuszait. A bogarak támadnak, begyűjteni nem lehet őket, irány a fürdő. Szerencsére a veszély hamar elmúlik, Kristin ijeszti meg őket a kádban.  A festménynek persze lába kélt.

Andi ad egy jó tippet a további munkához, a Léleknek biztosan egy hadseregnyi cucca van már, amit valahol tárolnia is kell. Ez jó kiindulópont. Ted lúzerkedik, és kikotyogja Andinek, hogy Sock megbízását teljesíti. A lány tajtékzik, Tednek mennie kell. Sock előadja, hogy szegény csávónak a WB az élete, az egyetlen esélye, az élete értelme, ahová a képzeletbeli nőit hozza. Ben a nyomára akadt a szökevény tárolójára a kikötőben.

Morgan is felbukkan, apuci küldte őt. A raktár kész múzeumi lerakat, Edmund vezetett egy listát is a vagyonáról, s már csak egyetlen dolog hiányzik: Mary Ann. Találnak egy képet a nőről, valószínűleg a felesége. Nincs sok idejük, Fitzgerald előtt kell megtalálniuk. Andi tanácstalan, ugyanis nincs szíve kirúgni Tedet, hiszen abba valószínűleg belehalna, de maradni sem maradhat. Morgan lepi meg őket, megvan a nő címe, Devilfőnök adta meg neki. Illetve neki csak apuci. Kivételezés a köbön.

Ben ellátogat Ninához, kész arra, hogy lefeküdjön vele úgy, hogy a lány a természetes démon alakját ölti magára. Persze előtte még bedob egy koktél. Mondjuk hatszor. Eközben Sam és Morgan meglátogatja az idős hölgyet, figyelmeztetve őt a közelgő veszélyre. Kiderül, hogy a Mary Ann név egy hajót takar, aminek a névadója volt. Jah, mégiscsak egy zsugori, pénzsóvár, földhözragadt alak volt a Lélek. A hajó 50 évvel ezelőtt elsüllyedt, s most hullámsírban pihen. Morgan suttyomban még Edmund gyűrűjét is lenyúlta a raktárból. Amit nem szabad az egyiknek, azt szabad a másiknak.

Sor kerül egy hegyibeszédre Sam részéről, hogy Morgan mekkora egy idióta nyomorék is, mire kiderül, hogy az Ördög fia mégsem olyan hülye, mint gondoltuk. Amíg vannak a világban olyan igaz emberkék, mint Sam, akik elvégzik a rájuk bízott feladatot, addig ő kénye-kedve szerint garázdálkodhat, és végül majd ő jut a csúcsra úgy is. Ez mind szép és jó, de a gyűrű odavonzza Edmundot, mint valami Gollamot (aki egyébként ugyanezzel a hullaképpel játszott már kaszást a Supernatural első évadjában).

Morgan szorult helyzetben, Sam menti meg, de a Lélek most az ő nyomába ered. Sam gondolkozik, ügyesen kijátssza, begyűjti. A világ ismét megmenekült, a szkarabeuszkák pedig aranyérmékké változtak. Nina úgy dönt, őszinte lesz Bennel: valaha angyal volt, s még a letaszítás előtt szerelembe esett egy emberrel. A kiűzetés után Isten megbüntette azokat, akiket az angyalok szerettek, ezért nem akar közel kerülni Benhez sem. Oké, ez mondjuk eléggé nyomós érv. Ben azonban kész kockáztatni, Nina pedig örömmel hallja ezt.

Andi nem hagyta annyiban a dolgot, s 6 hónap próbaidővel felvette Tedet gyakornoknak a WB-be. A hab a tortán, hogy Sock lesz az oktatója, vagy kirúgja. Édes a bosszú. Sam és Morgan leadja az Edényt, Gladys azonban az aranyakat nem veszi át. Devilfőnök mosolyogva hallgatja a civódásukat, s megdícséri Morgant (!) a lélek begyűjtéséért. Sőt, odaadja neki a zsák aranyat is. Sam ugyanis túl jó ahhoz, hogy vérrel szennyezett pénzt kapjon. De Morgan, ő nem, ő maga a fertő. Ám ezen felül, Ördögpapának megfordult a fejében, hogy talán Samre kellene alapozni a világ megdöntését. Slusszpoénként pedig Sam szembetalálkozik apjával, aki „nagyonis életben van”.  

Címkék: reaper
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása