Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x03 - Art Imitates Life

2009. április 24. 17:12 - zaphodbb

Bicikliversenybe csöppenünk, tekernek a delikvensek. Elkerekeznek futók, bámészkodók, kismamák mellett. Az egyik kocogónak begörcsöl a lába, emiatt megáll és észrevesz két kilógó lábat a bokor alól. Gondoljuk, hogy megvan eheti hullánk, de nem, mert ez biza' felugrik és futtában még el is lopja egy nő táskáját. A görcsölő lábú kocogó mobilt próbál keríteni, így megy oda egy villanypóznát támasztó nőhöz, hogy kölcsönkérje a telefonját. De hamar észreveszi, hogy a nő halott, aki be van úgy állítva, mintha telefonálna épp. Én már akkor mondtam, hogy nem stimmel vele valami, amikor a biciklisek elhúztak mellette. Azta' milyen szemem van, hát hiába, a gyakorlat...

Grissom a helyszínen, töpreng a holttest mellett guggolva. Catherine is befut, ő se érti, hogy a túróba lehet ennyire élethű egy hulla. Állva halt meg Grissom szerint. Catherintől egy villámcsapásos sztori telik, de nincs jele villámnak, se a lámpán, se a nőn. Májhőmérséklet alapján megtudjuk, hogy felmelegdett az áldozat a halál után. Új a telefonja és totál üres a táskája. A laborban, Grissomnak jelenti a laboros csaj, hogy a nő ujjlenyomata benne van az adatbázisban, mert nővérke volt az egyik helyi kórházban, Carla volt a neve. Ezután Grissom értetlenkeve néz körül, hogy hova lett mindenki, kiderül, őt várják az eligazítóban, ahol egy tanácsadó várja őket, aki nem más, mint Corday doktornő a Vészhelyzetből. Az a szerencsétek, hogy azt is én írom. Warrick halálának kapcsán akar nekik segíteni, lehet majd hozzá menni beszélgetni. nem egyöntetűen lelkesek ettől.

Szőke lófarkat látunk, ami körbesétálja a labort és egyenesen az eligazítóba tart. A tanácsadó kérdésére megtudjuk, hogy ő az új csapattag. Corday neki is felajánlja, hogy segít beilleszkedni, de a szőke nő hárít és közli, hogy a szülei pszichiáterek, úgyhogy nem dől be neki. Közbejön Grissom és Riley Adamset keresi, aki a mi szőke lófarkasunk, így a nevét is tudjuk már. Warrick pótlás in the house.

Buszon vagyunk, a vezető szemszögéből nézzük az autópályát felgyorsítva. Majd egyszercsak egy hull akúszik a képbe, ahogy a buszmegállóban heverészik, beállítva a padon, mintha csak pihizne. Grissomék már ott vannak, Riley és David - aki a hullaházas fickó - is a tetemet vizsgálja. Riley odaszól Davidnek, hogy fordítsa meg a hullát, aki hezitál és Grissomra néz jóváhagyásért. Riley ezen persze felhúzza az orrát. Majd mikor Grissom kérdezgetni kezdi, hogy mit tud a hullafoltokból és miért, akkor még neki is beszól. Oké, már utáljuk. Amúgy a hullafoltok annyit árulnak el, hogy a fickó fektében halt meg.

A halál ideje nem stimmel, Riley egy spontán szívrohammal magyarázná ezt. Grissomnak azonban feltűnik, hogy ez már a második ilyen eset 24 órán belül, ami több mint furcsa. Nick és Catherine a laborban, Carla életét derítik fel, tipikus vegasi nő volt, a nővérkedés mellett táncolt, játszott stb. Azon problémáznak egy kört, hogy nincs meg a halál oka, teljesen egészséges a nő, kívül-belül. Ugrunk a boncterembe, ahol Riley azzal szórakozik, hogy a fogát kék fényezi. Bejön Al, a kórboncnok és rákérdez, hogy hogyan vesztette el a fogait, hogy nem foszforeszkálnak. Érdektelen részletek derülnek ki a nőről: eltörte a kulcscsontját biciklivel és beleugrott a vízbe, szájában egy kötéllel, de egyik sem került a fogaiba, annak prózai gyökérkezeléses és koronás okai vannak. Hát ez izgi volt tényleg.

Bejön a boncterembe Grissom, a fickót boncolják, aki tele volt nyomva mindenféle droggal. Futónak volt öltözve, de aligha tudott volna akár csak a buszig is elszaladni. Nála sincs meg a halál oka, de a doki talált egy egyezést Carlával: rózsaszínes mindkettőjük mája, ami gázmérgezésre is utalhat. Hodgeshoz ugrunk, aki a vérgáz teszt felelőse ugye. Épp be akar kopogni a tanácsadó ajtaján, de odabent épp Greg sírdogál.

Grissomhoz vissza: épp Hodges helyett csinálja a vérgáz vizsgálatot. Közben telefonon jelenti neki a nyomozó, hogy a helyi elvonón felismerték a futónkat, aki Harley volt és büntetett előéletű. Hodges visszatér, Grissom finoman le is bassza hirtelen, hogy helyette kell neki dolgoznia. Hodges észreveszi, hogy Grissom kihagyott valami összetevőt a keverékből, amit kotyvaszt. Ettől Grissom sokkot kap, hogy mijazhogy ő hibázott. Hodges előről kezdi az egészet, Grissom pedig kap egy üzenetet, hogy újabb hullát találtak, úgyhogy már indul is.

A helyszínre érve, még az eddigieknél is megdöbbentőbb helyzetben találjuk harmadik halottunkat: épp leinteni készül egy taxit az újságjával, aktatáska a kezében és nem támaszkodik semminek, úgy áll ott mint a cövek. Húha. Ugrunk a boncterembe, ahol Grissom elmésen megállapítja, hogy sorozatgyilkossal van dolgunk. Megtudjuk, hogy a faszi táskája is üres és vadiúj volt, mint Carláé. A boncteremben Grissom és Greg vetkőzteti a hullát, fémbetétet találnak a cipőjében, ezért állt ott, mint aki oda született. Midenhol port, meg némi hajtetüt találnak. A fickó hajléktalan volt, kicsit kimosdatva. Catherine összefoglalja nekünk az ügyet: van egy üzletemberünk, aki hajléktalan, egy futónk, aki drogos és egy nővérkénk, aki nővérke.

Az áldozatokban csak annyi a közös, hogy mindhármuk szervezetében találtak egy Zolpidem nevű szerből. Carlán keresztül próbálják összekapcsolni őket, mert ő volt az egyetlen, akinek normális élete volt, lenyomozható háttérrel. Carla lakására dobbantunk, Riley és Catherine kutakodnak és egy halom fűre találnak. Riley szaglássza a mariskát, viccelődik vele, de Catherine nem igazán veszi a poént, nem érdekes, ugrunk. Művész is volt ez a Carla, mindenfelé a festményeit láthatjuk. Az egyiken úgy néz ki, mintha hulla lenne, ez J. Skaggs névvel van aláírva, nanáhogy egyből gyanús.

Brass már Skaggsnél is terem, aki bőszen fest. Carla az egyik modelle volt, a többi hullát nem látta még sosem. Skaggs halottnak tűnő embereket fest őrült pénzekért, de eléggé ki van már égve. Carlával nem feküdt le, mert a férfiakat szereti. Ajánlatot tesz Brassnek, hogy lefestené meztelenül, de Brass visszautasítja azzal, hogy aktot nem vállalhat, mert akkor hova tenné a jelvényét. Muhaha. Most elképzeltem Brasst meztelenül, ezt nem kellett volna.

Vissza a laborba, Hodges még mindig tipródik, bemenne a tanácsadóhoz lelkizni, de oda épp Grissom trappol be egy kis kávéért. A tanácsadó próbálna kontaktálódni vele, de Grissom közli, hogy nincs rá ideje, de kérdezne tőle azért valamit, mert problémái vannak Hankkel. Ezt a pillanatot választja Hodges, hogy közbejöjjön a hírrel, miszerint magas szénmonoxid szintet talált az áldozatoknál és a tetveknél is. Grissom szalad, Hank téma hanyagolva. De ki az a Hank?

Összegyűlt a csapat, nézegetik a képeket a halottakról. Benzin égéstermékeket találtak a testeken, ami csak akkor lehetséges, ha van a gyilkosnak egy gázkamrája. Mert a holttesteket teljesen körbevette a gáz és az adott testhelyzetben kellett meghalniuk a hullafoltok alapján. Tehát a gyilkos  benyugtatózta őket, felöltöztette, majd beállította a kamrába a kívánt testhelyzetben, és minimum tíz órát otthagyta őket, hogy beálljon a hullamerevség.

Egy erdőbe ugrunk, ahol a madarakat figyeli egy elég súlyos arcú férfi, így vesz észre egy idős házaspárt. Közelebb érve, látjuk, hogy ők is halottak, állnak és madarat néznek. Azért ez már több mint hátborzongató. A laborba ugrunk, ahol Nick már mondja is Grissomnak, hogy tudják kik voltak az öregek, kirándulni indultak tegnapelőtt. Riley mellett elhaladva észreveszik, hogy néz valami videót erősen. Egy művészblog az, ahol a gyilkosunk a téma és épp egy művészarc azt taglalja, hogy mennyire szenzációs amit a gyilkos csinált és elérte a művészet végső határát ezzel. Nagyon sötét. A hozzászólások a főleg fikázók, de van köztük egy, ami azt írja, hogy ezek remekművek, amiket a gyilkos csinált.  Mindenki jelentőségteljesen néz.

Greg jelent Grissomnak az irodájában a por vizsgálatáról, amit mindegyik testen megtaláltak, ugyanazt a rostot találták mindhármon. Valószínűleg zsákvászonból származik, amivel a gyilkos letakarja a testeket. Greg ki, tanácsadó be, aki azzal jön, hogy Grissom lesz szíves nem szivatni őt, mert megtudta, hogy Hank, akivel Grissomnak problémái vannak, egy kutya. Kiderül, hogy Grissomnak tényleg baja van, Hank az ő kutyája és az utóbbi időben alig eszik, alig él és azt akarta csak megkérdezni, hogy a kutyák átvehetik-e a gazdájuk érzelmeit. A tanácsadó szerint egyértelműen igen, valamilyen szinten érzik, amit a gazdájuk érez. Közbecsörög a telefon, Brass az, akitől megtudjuk, hogy öt éve Harleyt - a futó hullánkat - Skaggs műtermében tartóztatták le.

Brass és Skaggs a kihallgatóban. Skaggs nem emlékszik, de a halottakról készült képeket lenyűgözőnek találja, a beállítások nagyon ismerősek neki. Valaki mutatott neki ezekkel a beállításokkal skicceket. A kérdésre, hogy mégis ki volt azt, csak annyit tud, hogy valami építési vállalkozó volt, aki felújított nála és egy szobor versenyre készült. Catherine és Grissom térnek be Nickhez, akitől megtudjuk, hogy nyolc hónappal ezelőtt volt ez a verseny, köztéri szobrokra lehetett pályázni. Nick meg is találja gyilkosunk pályamunkáját, amiben ugyanúgy vannak lerajzolva az emberek, ahogy megtalálták a hullákat. A bökkenő, hogy van még egy kép, egy bicikliző fiúról. Ezek szerint a gyilkos még nem végzett.

Indul a ahjtóvadászat a gyilkosért, akiről Brasstől megtudjuk, hogy a neve Blisterman, nincs felesége, nincs munkaideje, nem veszi fel a telefont, no és persze a rendőrök nem találták a házában sem. A laborban Riley és Nick nézegetik a művészblogot, ahol a kommentek között rátalálnak az első áldozat képére. Nicknek feltűnik, hogy a hulla körül nincs helyszínelős szalag. A kép tulajdonságaiban meg is találják, hogy a feltöltés előbb volt, mint hogy megtalálták volna a testet. Nick már zsinórban a harmadik részben ilyen nagyon okos a három kifejezéses arcával. Bámulatos. Á, csak genyázok, igazából a Tarantinos részben nagyot alakított.

A művészblog tulajánál járunk, akinek persze fingja sincs semmiről sem, ő csak okosakat szokott mondani. A rendőr vele akarja kiugratni a gyilkost a bokorból, írnia kell neki a blogra, hogy mekkora zseninek tartja. Ezzel odacsalja az oldalra, ők meg bemérik az IP címét hirtelen. Blisterman hamar ráharap a csalira, egy könyvtárban van, ahol a következő pillanatban már meg is találják és a gyerekről kérdezik. Persze Blisterman tagad. A laborban már a könyvtárhoz közel eső ipari területeket és raktárakat derítik fel, mert ha nála van a fiú, akkor nem mehetett messze tőle ugyebár.

Brass és Grissom közeledik a kihallgató szoba felé, Brass azt taglalja, hogy a fickó hajlandó beszélni, de csak olyannal, aki megérti az ő művészetét. Brass azonban maximum jól meg tudná verni, megérteni semmiképp. Höhö. Grissom leül Blistermannel szemben, bekapcsolja a videót, a fickó elkezdi a filmet rendezni: Grissom fordítsa át a kijelzőt, fókuszáljon rá meg ilyenek. Aztán meg közli, hogy ne siettesse őt, mert ő akkor és arról akar beszélni, amikor és amiről ő látja jónak. Anyád. Közben bevillantják, ahogy Riley és Greg nagyon dolgoznak, hogy megtalálják a gyereket a számítógép mögül.

Blisterman azt elemzi, hogy mennyire fontos neki az esztétika, ki nem szarja le. Szerinte ő tette különlegessé azokat az embereket, akiket megölt. A fiúról meg nem hajlandó mondani semmit, inkább arról dumál, hogy őt mennyire szomorúvá tette, hogy egész életében magányos volt. Grissom befenyegeti a halálbünetetéssel, amit elkerülhetne, ha segítene, de szarik ez bele, csak azt akarja, hogy a nevére mindeki emlékezzen. Közben Catherine a növényi rostokra rákeresve talál egy raktárat, ahol ilyen növényeket termesztettek, szerinte ott lesz a fiú. Blisterman még mindig arról beszél, hogy azt akarja, tudja róla mindenki, hogy ő kicsoda. Grissom adja alá a lovat legendának titulálva a fickót. Blisterman közli, hogy nem árulja el hol a fiú, mert akkor Grissom kikapcsolja a kamerát és a fiú nélkül különben sem lenne teljes a kép.

Grissom megkapja az üzenetet, hogy hol a fiú, amit közöl Blistermannel, aki szerint már elkéstek és ő már megkapta amit akart. Grissom erre csak megfordítja a kamera kijelzőjét és kikapcsolja a kamerát. Szép volt. A raktárnál kommandóznak a helyszínelők, motorhangot hallanak. Mondjuk azt sose értettem, hogy ezekben a helyszínelős filmekben miért a helyszínelők kommandóznak, szerintem az életben a rendőrök teszik ezeket a dolgokat, de mindegy. Megtalálják a fiút, aki felvan lógatva a biciklire, épp mint a képen és vastag füst veszi körül. Greg, Riley és a nyomozó kiszabadítják, Riley újra is éleszti. Ő a nap hőse és újonca, remélem azért még fejlesztik a karakterét egy kicsit.

Címkék: csi lv
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.04.24. 23:51:12

Megnyugodtam, hogy az új csaj nemcsak nekem volt unszimpi. :)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.25. 13:30:22

@Ditti82: jaja, ebben a részben kifejezetten idegesítőre sikerült írniuk. De később talán jobb lesz:)
süti beállítások módosítása