Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x12 – Do You Take Dexter Morgan?

2009. április 23. 11:00 - Sangria

Miguel tehát holtan hever a parkban a tengepart mellett. Látjuk, ahogy egy futó megtalálja, ahogy megérkeznek a járőrök, a nyomozók, majd Dexterék, szomorú kísérőzene megy a háttérben. Miguelt valamilyen módon mindenki gyászolja, így Dexter is kénytelen a fájdalomtól megtört barát szerepében tetszelegni. Egy ember azonban nem dől be: Ramon Prado, aki megfenyegeti Dexet, hogy ki fogja deríteni, hogyan és miért történt mindez. Miguel válláról számos bőrdarab hiányzik természetesen, nem kell hogy mondjam, miért.

Miguel temetéséről lemaradunk, csak az onnan hazaérkező Dexet és Ritát látjuk, akik idő előtt voltak kénytelenek távozni, merthogy a részeg Ramon szó szerint kipenderítette őket, igazából nem is tehetünk neki szemrehányást ezért. Syl viszont nagyon rendes, mert nem akarja, hogy Dexék elhalasszák a lagzit szegény csalfa férje halála miatt, pedig már holnap lesz a próbavacsora. Közben jön egy gratuláló lap Rita anyjától, aki az esküvőre ugyan nem tud eljönni, mert fontos dolga akad, ám azért így is bekavar a lányának: olyasmit ír, hogy reméli a harmadik már szerencsés lesz. „Harmadik mi?“-kérdi Dex, Rita meg csak pislog, hogy hát izé..a harmadik gyerek, de Dex ezt nem veszi be, mert akkor mi van Astorral meg Codyval?

Dex ezután arra ér haza, hogy romokban áll a lakása, a nyomozók pedig hemzsegnek odabenn, egyikük épp a légkondit söprögeti valami miniatűr parfissal. A szomszéd látott valakit ólálkodni, akinek a személyleírása passzol Ramon Pradora, de Dex sunnyog, hogy fogalma sincs ki lehet. Azért lerogy a kanapéra, és gondterhelten pislog a légkondisöprögető pasasra, és ahogy lelépnek a zsaruk, már rohan is lecsekkolni. Hatalmas megkönnyebbülésére azonban ott figyel a doboz érintetlenül. A vőlegényöltönye viszont szanaszét van szabdalva, és megjelenik Harry, aki emlékezteti, hogy Miguel figyelmeztette a halála előtt, hogy nincs még vége. Ramon most olyan, mint a sebzett vad, és azokat a legjobb megszabadítani a szenvedéstől. És még Dexnek kell emlékeztetnie, hogy nem ölheti meg Ramont, mert nem illik a kódexbe. Harry meg szól, hogy igaz, de figyelmen kívül sem hagyhatja. Erre Dex megtalálja Ellen gyűrűjét, ami ugye akár alkalmas lehet Ramon kordában tartására, ha szeretné tisztán tartani szeretett fivére emlékét.



Csakhát ahhoz, hogy Ramonnál elő lehessen hozakodni a gyűrűvel, először meg kell találni, ami nem egyszerű dolog, tekintve, hogy a felesége szerint a temetés óta nem volt otthon, nyilván szlapál valahol. Közben Dexet nem hagyja nyugton Rita anyjának távirata, és kideríti, hogy nem Paul volt az első férje: Rita már volt egyszer férjnél Paul előtt, igaz, hogy csak fél évet, azt is 16 évesen, na de mért nem mondta ezt el? Közben a Nyúzó valódi személyazonossága is megvan: leánykori nevén Jorge Orozconak hívják, és a nicaraguai ellenállásnál volt vallatótiszt. És most, hogy Miguel Pradóval is végzett (állítólag ugye), ez az ügy óriásivá vált, és Angel ukázba adja, hogy mindenki túlórázzon amennyit lehet, amíg elő nem kerül, szeretettel.

LaGuerta behívja Dexet, hogy mi a fenét csináljon a Miguel Prado-Ellen Wolf üggyel most, hogy Miguel halott. Miguelről akarnak elnevezni ugyanis egy autópályaszakaszt, amin ő minden nap közlekedik, és ez tűrhetetlen, hiszen Miguel egy hidegvérű gyilkos volt, aki ráadásul Maria legjobb barátnőjét tette el láb alól. Talán ideje lenne, hogy mások is megtudják, mi volt Miguel valójában, ám Dex szerint lényegesebb, hogy mi Miguel most: halott, tehát hagyják ezt az ügyet annyiban, mindenkinek jobb lesz így. Mindenkinek vannak titkai ugyanis.

Angel behívja Debrát és közli vele, hogy előterjesztette a nyomozói kinevezését, már csak LaGuerta aláírása kell hozzá, Deb persze örül nagyon, már szezonnyitó óta erről álmodozott. Csakhogy nem sokkal ezután Angel megtudja, hogy Deb kavart Antonnal, és a viszonyról az ügyészi hivatalnak is tudomása van, hála Anton egykori védőőrizetének. És bizony ez igencsak veszélyeztetheti Debra nyomozói kinevezését. Erre Deb nekiesik Angelnek, hogy ő meg úgy ismerkedett meg a csajával, hogy eredetileg kurvázni indult, persze rögtön meg is bánja. Merthogy Angel ezzel a lendülettel be is csörtet LaGuertához, és elmondja neki az egész kurvás-Giannás sztorit. Maria csak annyit reagál, hogy ennél sokkal fontosabb dolgaik is vannak, és jobb, ha mindenki a szekrényében hagyja a csontvázait. Erre Angel előáll Debra ügyével.

Dexet követi valaki kocsival, miközben Astort és Codyt hozza haza a suliból. Dex próbára teszi az illetőt, nyom egy kövér gázt egy tanulózöldnél, ahol ő még éppen átér, ám a követő kocsiba már csúnyán belerongyol valaki. Az illető azonban lelécel még mielőtt fény derülhetne a személyazonosságára, pedig Dex kíváncsi lenne, és nekünk is megvan a tippünk.

És akkor a próbavacsora, ahol Dex kóstolgatja Ritát, megkérdezi hogy az első esküvőjén milyen esküt mondtak. Hát Paul és ő csak a lelkipásztort ismételte akkor természetesen. Rita persze egyáltalán nem vérprofi a hazudásban, pedig lett volna kitől tanulnia ugye. Ám most, miután Dexter hiába kajtatott utána, magától beimbolyog Ramon mattrészegen, és pisztolyt szegez Dexterre. A próbavacsorán viszont jelen van a Miami rendőrség komplett gyilkossági osztálya, így nem telik sok időbe, hogy lefegyverezzék, és bepaterolják a zsaruságra.

Másnap aztán hírt kapnak a rabásügyiektől, akik megtalálták a lopott autót, amivel Dex volt üldözve előző nap. És fotó is van a sofőrről, aki természetesen George Washington King alias Jorge Orozco alias Nyúzó haver. Dexet meg Ramonnal szembesítik a tegnapi kis incidens után. Itt a nagy alkalom, hogy Dex megtudja mi mindent kotyogott ki Miguel az ő kis bizniszükből Ramonnak, aki ezt nem is titkolja túlságosan: Miguel megkérte őt, hogy legyen a testőre, hogy megvédje őt Dextől. „Azt is megmondta, miért?“-kérdi Dex, de minthogy Miguel erről kussolt, megnyugodhat és elkezdheti Ramont a saját szája íze szerint manipulálni. Miszerint Miguel paranoiás volt, és tulajdonképpen egyikük sem tudja, miben sántikált, amikor épp nem volt a közelükben. Dex kezében ott a gyűrű, de talán nem kell használnia, ha meggyőzi Ramont, hogy mindazokután, amiket az utóbbi időben művelt, jobban teszi ha békénhagyja Dextert, mint hogyha nem. Ramon bevallja, hogy bántani akarta Dexet, mert amíg nem lépett be az életükbe, addig minden rendben volt. „Mint pl. Oscar drogproblémái, meg a Miguelben lakozó sötétség?“- kérdi Dex, és“Mit tudsz te arról?“-kérdi Ramon. És kiderül, hogy Ramont arra használta Miguel, hogy fedezze a seggét, és minden, ami miatt Ramon sáros, az Miguel érdekeit szolgálta. Még a fatert is Ramon lökte le a lépcsőn igazából. Dexnek végül sikerül meggyőznie Ramont, hogy foglalkozzon a gyerekeivel őhelyette ezentúl inkább, mert idővel elég idősek lesznek ahhoz, hogy lássák az igazságot, és úgy tűnik, Ramonra hat is a hegyibeszéd.

Debráék közben átvizsgáltatják Masukával az egyetlen dolgot, a King által használt – természetesen lopott - kocsiban: egy darab dohánylevelet. Nos ebből Debnek egyből beugrik, hogy King régebben valami dogánycégnél dolgozott, hátha ott rejtőzik! Ám nem, King nem járt ott újabban sajna. King máshol jár ugyanis: Dex épp a szabótól jön kifele a friss és ropogós öltönyével, amikor King pofoncsapja és lőn setétség. Nem mondhatjuk, hogy ez egy váratlan fordulat lenne.

És eljő azt esküvő napja. Debra lelkiismeretes alkalmazotthoz méltón azért még megjelenik az őrsön, és biza már ott sorakoznak az asztalán az irattáros csajszitól származó akták az apja titkos női informátorairól. Köztük Laura Moser aktája is, természetesen. Ám mielőtt belemélyedhetne, LaGuerta invitálja bentebb. Természetesen Antonról csevegne vele, de Debra kiakad, azt mondja, hogy egyáltalán nem bánja az Antonnal való viszonyát, és ha kell LaGuerta vegye el a jelvényt meg az ügyet, mert ráébredt, hogy ő igenis Antonnal akar lenni. LaGuerta erre gratulál és átadja a jelvényt neki, merthogy jól teszi, hogy nem rendeli alá a magánéletét a hivatásának. Deb persze hüledezik meg örül nagyon, elnevetgélnek meg elsütizgetnek Mariával, én meg azt mondom, hogy ember legyen a talpán, aki a 3 évad alatt ki tudott igazodni Maria LaGuerta hadnagyon.

Dex meg magához tér. Kikötözve egy asztalhoz, a helyzet ismerős, nem úgy a perspektíva. És megjelenik Harry, akivel elbeszélgetnek. Fura, de Dexter abszolút nem fél, ám fél Harry helyette is. Mindig is félt, hogy ez lesz Dexter vége, ám a beszélgetés során Dexben tudatosul, hogy bizony ő látni akarja a fiát felnőni, és nem fogja hagyni, hogy egy olyan kis senki, mint George King vagy hogyishívják, megakadályozza ebben. George King persze most még marha biztos önmagában, ám Dexnek nem telik sok energiájába kibillenteni őt az egyensúlyából, amikor könyörgés helyett azzal indít, hogy megölte Freebot, és annak feldarabolt maradványai valahol az óceánon sodródnak már egy ideje. King persze nem hisz neki, mert nem akar hinni, hisz akkor nem lenne oka leszedni a bőrét. Dex a fejéhez vágja, hogy Miguel csak kihasználta őt, hiszen egy szörnyeteg, és Freebo meg a pénz csak ürügy arra, hogy embereket kínozhasson meg gyilkolhasson meg. King erre ellejt a „szerszámaiért”, Dex pedig elkezd billegni az asztalon, merthogy az nincs lerögzítve. Sikeresen fel is borul, rá a csuklójára, ami persze el is törik, ez bizony fájhatott. Dulakodni kezdenek Kinggel, aki kicsit megvágja Dex csuklóját, ám Dexnek még így is sikerül rövid úton kitörnie King nyakát. Csak így.

Közben Deb beállít Antonhoz, és közli vele, hogy őt választja az ügy helyett, és ettől természetesen nagyon boldogok mindketten. Deb erre hívást kap Masukától, aki gratuláció helyett szól, hogy további vizsgálatokat hajtott végre a szerencsétlen dohánylevélen, ami King lopott kocsijából származott és a cég ahol dolgozott elköltözött. Őszintén szólva ez a dohányleveles ügy nem elég világos nekem, mindenesetre van egy új helyszín, ahol esetleg King leledzhet, alighanem a dohánycég előző gyárának épülete, de mondom, nem biztos. Már rohannak is oda természetesen, Dexnek pedig, aki épp végzett Kinggel, sikerül King hulláját a rendőrkocsi alá dobnia, úgy, hogy őt magát senki nem látja meg, majd kioson az ablakon.

És akkor már nincs más hátra az évadból, mint a lagzi, amin most már semmi érdemleges nem történik. Dex megérkezik immár begipszelt csuklóval, mert ugye a hivatalos verzió szerint nagy izgalmában leesett a lépcsőn. Úgy dönt, hogy nem bolygatja Rita titkát az első házasságáról, hiszen Rita is megérdemel ennyit azok után, amilyen titkokat Dexter rejteget előle. Elmondják hát az esküt egymásnak, amiben Dexter megígéri, hogy a legjobb férj és apa lesz, aki csak lenni tud, és ennek legalább minden szava igaz. Így ér véget a harmadik évad tehát: mindenki boldog, táncolnak és tökéletes záróképként Dexter karjából egy vércsepp folyik végén Rita hófehér menyasszonyi ruháján.


 

 

 

Címkék: dexter
26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.04.23. 11:46:12

Dexter nyilván Dzsekkbauerhez járt tanfolyamra, hogy törött csuklóval is ki tudta törni a Nyúzó nyakát :P

A zárókép meg zseniális!

(Hány új évadot rendeltek be, kettőt?)

equinox 2009.04.23. 12:22:29

csak nekem van hiányérzetem ezzel az évaddal kapcsolatban? olyan "kötelezők röviden" benyomást kelt bennem - persze lehet csak azért mert annyira tetszett, hogy nem örülök, hogy máris vége ...

The reaper 2009.04.23. 12:29:12

Odab@szott ez a rész. Csak kár, hogy vége.

Berix 2009.04.23. 13:15:12

Tetszett az évad és a hogyvoltok is! A zárókép pedig zseniális volt.

EasyFriend 2009.04.23. 13:44:43

Örülök, hogy Angelnek jobbra fordult a sora ebben az évadban. Ő a kedvencem a kisebb szereplők közül.

Sangria 2009.04.23. 14:45:13

Nem tudom, hogy ez mennyire szokás a blogon, de így évad végével én szeretném megköszönni nektek, hogy néztétek Dextert, olvastátok a hogyvoltjaimat, és természetesen a kommentelőknek is köszönet. Sajnos előre nem látható módon a melóm eléggé elharapózott, így jópár rész hogyvoltjára (persze pont a legjobbakéra, ehh) csak nagyon kevés időm maradt, és ez sajna látszik is rajtuk, elnézést:-/
Elvileg még két Dexter-évadra van szerződés, lehet találgatni, miről fog szólni a következő, 1-2 tippet talán kaptunk az utolsó részben, meglátjuk. Amerikában ha jól tudom, ősztől megy majd az új évad, remélem a Viasat gyorsan elhozza ide. Személy szerint én nagyon sajnálom Jimmy Smits kiírását, zseniális volt, bár a sztori nyilvánvalóan a halálát kívánta. Remélhetőleg kapunk helyette valaki mást, aki szintén ütős lesz, bár Jimmy magasra tette a lécet.
Akkor ha sixx is úgy gondolja, a negyedik évaddal jövök majd vissza valamikor, addig is mindenkinek kellemes nyarat meg miegymást:-)

EasyFriend 2009.04.23. 15:37:18

@Sangria: Mi köszönjük a fáradságos munkát!

Gabba 2009.04.23. 15:45:10

Úgy bizony, mi köszönjük, olvasni sokkal könnyebb, mint megírni :)

Várjuk a 4. évad hv-it!

equinox 2009.04.23. 16:39:40

hogyvoltok nélkül soha (na jó az ismétlésig) nem érteném meg a kimaradt/lekésett jelenetek okozta galibákat, szóval tényleg nagyon köszi

(meg persze a munkaidő is kellemesebben telik hv-kat olvasgatva)

candyperfumegirl 2009.04.23. 18:09:46

Egyszerűen csodálatos volt ez a zárókép, ahogy az egész évad is, nagyon szerettem a hangulatát. Az esküvő meg minden túlzás nélkül a legszebb esküvő volt, amit tévésorozatban valaha láttam, mert nem lőttek vele túl a célon, nem akartk giccset, minden képnek jelentősége volt, és Dexter belső monológjai is tökéletesek voltak.

perru 2009.04.23. 21:18:45

Köszi a hogyvoltokat Sangria
Szerintem Dexter menekülése röhejes volt és iszonyúan össze lett csapva.
Jesse Borrego-nak viszont respect, komolyan futkosott a hátamon a hideg annyira ijesztő volt

Dallas 2009.04.24. 09:45:56

Respect a hogyvoltokért, nem voltak azok összecsapva sztem..
A Dex-Nyúzó "összecsapás" szerintem is elnagyolt, összecsapott és igen gyenge momentum volt, méltatlan a sorozathoz. (egyébként meg, már miért fért volna ki a csuklója "összetörve" a hurokból? Annyira azért nem változik a térfogata, h átférjen. Ahhoz nagyon pépesre kellett volna törnie, szóval ez egy baromság volt. Az meg, h utána pókemberré változott és szarrá tört csuklóval felvitte 3 másodperc alatt a Nyúzót a tetőre, majd ledobta, hát siralmas volt..) De mindegy is, a lényeg, h magasan a legjobb sorozatok között van nálam a Dexter (Sopranos, The Shild mellett) és remélem minél hamarabb nyomják az új évadot!

Epoxigyanta 2009.04.24. 13:03:03

@Dallas: Suspension of disbelief :)

Verbalis Inkontinencia 2009.04.24. 13:27:51

Az utolsó kép tökéletes választás volt!
A hogyvoljaid meg becsszó elolvasom, de még a második elejénél tartok...
:)

Verbalis Inkontinencia 2009.04.24. 13:28:02

Az utolsó kép tökéletes választás volt!
A hogyvoltjaid meg becsszó elolvasom, de még a második elejénél tartok...
:)

csibra 2009.04.27. 13:40:15

Dallas: eleve a felső szinten voltak, nem kellett felvinnie sehova. Onnan dobta le. Nekem az furább, hogy hogyan tudott meglépni? Azt gondolnám, hogy nem egyetlen irányból közelíti meg a rendőrség a sorozatgyilkost, szóval olyankor senki se ki, se be, senyő.

f3 2009.04.28. 13:19:07

A hogyvoltok nagyon jók voltak!

Az első évad után én abbahagytam a Dextert, mert nem tudtam elképzelni, hogy lehet jól folytatni és nem akartam az élményt elrontani...

De tavaly ősszel úgyalakult, hogy megnéztem a második évadot, ami igen jó lett, habár a vége egy kicsit el lett húzva.

Aztán belenéztem a harmadikba... és a közepéig folyamatosan néztem, ahol egy kicsit leült. De aztán a vége felé megint erősödött, habár nem a történet, hanem a zseniális színészi alakítások miatt (imho). Mind a főszereplők, mind a mellékszereplők zseniálisak... Miguel Prado karaktere és megformálása szuper lett!

A végén a Nyúzós küzdelem / esküvő letudása 10 percben nem tetszett... Mégiscsak 50 perc egy rész és nem 35-40... szóval meg lehetett volna jobban is oldani imho.

A zárókép zsneiális.

Az viszon furcsa lesz a jövőben, hogy tudom, hogy Michael C Hall elvette a sorozatban a hugát játszó Jennifer Carpentert :)

Llew 2009.05.03. 14:50:10

Na, végre sikerült befejeznem az évadot és azt kell mondjam nem csalódtam benne. Kicsit hiányoltam azt a folyamatos feszültséget, amit a második évad második fele nyújtott, de így is remek évad volt. Jimmy Smith óriásit alakított végig, remek párost alkottak Michaell C. Hall-lal. Én szerettem, hogy a többiekre is szakítottak időt, bár a Quinn-Yuki szállnak folytatás nélkül nem sok értelme lenne. Debra a mocskos szájával annyira jó, hogy nem lehet nem szeretni, Masuka a másik állember pedig szintén remek arc. Olvasva a három Dexter könyvet azt kell mondjam, hogy a sorozat történet szállai jobbak, de legalább is nekem jobban tetszenek. Viszont a forgatókönyv írók remekül használnak fel jelenteket, történet paneleket a könyvekből, és illesztik be őket a sorozat történeteibe. A könyvekben talán Dexter büntető egysoros gondolataiból van több, vagy csak jobban megmaradtak, mint a sorozatból. Szerintem Miguel elintézése is remek volt, a szükséges gondolatok elhangzottak, felesleges lett volna tovább húzni. Kicsit váratlanul, de rendben volt. Én először vártam egy kis bunyót a 10. részben a tetőn, de kár lett volna azért a remek jelenetért. Ahogy Miguel tombolt, Dexter meg mint a nyugalom szigete, zsebre tett kézzel osztogatta műmosolyát, az fantasztikus volt. Dex kiszabadulása kicsit talán elnagyolt volt, de a Dallas által említettekkel ellentétben én úgy értelmeztem, hogy nem azért szabadult ki, mert eltört a keze és kifért a hurkon. Hanem a csukló törés nem direkte volt tervezve, pusztán az asztalt akarta felborítani, mert nem volt feszesen lekötözve a keze és abban talált valami hibát, amit kihasználhatott. Az meg, hogy törött kézzel elintézte a Nyúzót teljesen rendben volt, azok után, hogy annó meglőtt lábbal lefegyverezte a szuper exkommandós Motherfucker Doakesot. A zárókép valóban zseniális, és előre várom, hogy mi lesz a negyedik évadban az itt belengetett történettel.
Sangria semmi okod szégyenkezni a hogyvoltok miatt, ahogy vannak.

Llew 2009.05.03. 14:53:06

a hv-k jók ahogy vannak, akart lenni

Llew 2009.05.03. 15:22:57

a hv-k jók ahogy vannak, akart lenni

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.05.19. 10:29:19

szerintem nem a csuklója tört el, hanem a kézfeje, és így kisebb lett a kerülete, annyira elég, hogy kihúzható legyen a hurokból.
az, hogy kitörte a nyúzó nyakát, nem meglepő dex küzdősportos múltját tekintve, illetve ha felidézzük, hogy legyőzte dox-ot is az előző évadban... (akkor a lába volt meglőve, és bilincsben volt a keze...)

moli 2009.12.14. 14:16:06

hjajjj, istenem, de jo ez a sorozat! az elso utan a negyedik volt a legjobb evad. a harmadik talan a legrosszabb a sok romantika meg csalad miatt.

keeping mam 2010.09.24. 12:58:53

A VIASAT adja a következő évadot. Nem lesznek hv-k?

Fárosz hajtója · http://krumplishal.blog.hu 2012.02.19. 11:19:12

Először is Sangriának köszönet a hogyvoltokért, szerintem nagyon jól sikerültek.

De nem csak ezért írok. Az előző rész hogyvoltjának kommentjében írt valaki a hibákról. Nos az utolsóban is volt egy, szerintem, hatalmas hiba. Úgy látszik senkinek sem tűnt fel az a jelenet, amikor Dex Rita múltját kutatja az irodában és rájön arra, hogy Rita hazudott neki a férjek számával kapcsolatban. Nos, ott a számítógépen levő adatok alapján Rita 1989.04.19-én született, azaz, a sorozatban 20 éves. Ez annak tükrében, hogy van egy kb. 10 éves lánya és egy 6 éves forma fia, elég röhejes hiba...persze a mai világban már semmin sem lepődhet meg az ember... :)

Fárosz hajtója · http://krumplishal.blog.hu 2012.02.19. 11:33:13

Azt pedig ki is hagytam, hogy a fent jelzett esküvő 1989.08.16-án, azaz 4 egész hónappal Rita születése után történt...csecsemőházasságról utoljára királyoknál hallottam! :)
süti beállítások módosítása