Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x16 - Kattanás

2009. április 22. 17:00 - Bedrock

Mai emberünk - véres kezét gondosan megmosva - a legnagyobb lelki nyugalommal lép ki háza ajtaján, miközben elsétált a nappaliban fekvő, széjjelkaszabolt lány holtteste mellett. Beül egy autóba, majd örömmel és csókkal üdvözli annak vezetőjét, aki nem más, mint Ziva, azaz Gina..., főcím.

Az úticélról a férfi semmit sem árul el neki. Alig indulnak el, Tony máris bent van a házban. Poloskákat készült telepíteni, de felfedezi a padlón fekvő holttestet. A lány valószínűleg emberünk, Hoffman ötödik áldozata, az egyik ujja le van vágva. Gibbs azonnal utasítást ad a célszemély elfogására. Erről Zivát is értesítik a mobilján, ám ahhoz Hoffman is eléggé dörzsölt, hogy kiszimatolja: valami bűzlik körülötte. Pisztolyt szegez Ziva-Gina fejéhez, és arra utasítja őt, hogy hajtson tovább.

Gibbs szétfüstöli az üldöző autó gumijait, de már így sem találják a kocsiban Hoffmant és Zivát. Ők ketten ezalatt már egy üres gyárépületben vannak, ahol Hoffman elmondja Zivának, hogy áldozatai egytől-egyig hűtlen katonafeleségek voltak. Eldördül egy lövés, ez segít Gibbs-nek és McGee-nek, hogy megtalálják a keresett épületet. Rövid, de annál keményebb bunyó alakul ki az alkalmi pár tagjai között, majd Ziva szakszerűen kitárazza a fegyvert Hoffman testén. Az odaérkező Gibbs megnyugodhat: Zivának nem esett komolyabb baja, Hoffman meghalt.

A helyszínelés keretében Doki röntgent javasol Zivának, ezt Gibbs megtoldja egy másnapig tartó pihenéssel. Gáláns ajánlat... Tony eközben azon aggodalmaskodik, hogy őt ottfelejtették a másik hullával Hoffman lakásán. Tim megnyugtatja, hogy odamennek, amint ezzel végeznek. A helyszínelésnél Rosetti nyomozó is ott lábatlankodik, és felajánlja Zivának, hogy elviszi a kórházba. Ő azonban visszautasítja a gesztust.

A központban vagyunk, Ziva természetesen nem bír tétlenkedni, hanem máris megírta a jelentését. El akar menni a bárba, ahol megismerte Hoffmant, hátha sikerül azonosítani a női áldozatot. Gibbs nem tiltakozik, de Tony-ra bízza Zivát. Ziva meglehetősen feszültnek tűnik, Tony feléje nyúló kezét reflexből az asztalra csapja. A bárban Tony a pultoslánytól érdeklődik, aki jól ismerte Hoffmant, de szerinte nála sokkal veszélyesebb alakok is jártak már itt. A Zivával beszélgető Michael-ről elmondja, hogy a barátnője pár hete elhagyta őt, azóta nyomtalanul eltűnt. A központba megérkezik az egyik áldozat férje, Massey őrmester, hogy elvigye a megölt felesége holmiját, és köszönetet mondjon Zivának a gyilkos lelövéséért.

Doki az áldozatok vizsgálata közben rájön, hogy egyikük ujját - a többitől eltérő módon - a halála után azonnal levágták. Abby görkorcsolyázik be a boncterembe, majd kiselőadásba kezd Gibbs-nek a hatékonyságról, őt azonban ez piszkosul nem érdekli. Abby végül kinyögi, hogy a gyilkos késen talált egy idegen ujjnyomot is. Ziva még mindig meg van zakkanva, dühében majdnem szétveri a fénymásológépet. Gibbs most már kifejezetten utasítja arra, hogy másnap ne menjen be dolgozni. Ziva a bárba megy, ahol Michael mesél neki a barátnőjéről.

Másnap reggel Ziva természetesen bent van a munkahelyén. McGee-vel a bár előtti biztonsági kamera korábbi felvételeit nézik át, és találnak egy lehetséges társtettest a felvételeken. Rosetti már megint itt van, rámenősen próbálja terelni a tettestársról szóló vonalat, és az ügy lezárását szorgalmazza. Michael sikeresen elcsalja Zivát egy lakáslátogatásra, majd az éjszaka közepén jól ráijeszt a stresszes lányra. Ziva - megint a kitűnő reflexeinek köszönhetően - ráfogja a fegyverét, de Michael végül az ujjával elfordítja a fejétől a pisztolyt.

Abby újabb vércsoportot talál a gyilkos késen. DiNozzo egy korábbi "adósa" segítségével rájön, hogy Michael eltűnt barátnőjének is ilyen a vércsoportja. (Tony itt egy szenzációs szójátékot süt el, amit tényleg nem lehet magyarra fordítani, viszont kihagyhatatlan: B positive... although it's hard to be positive when the news are so negative). Tony kíváncsi lesz arra, hogy mi történt Ziva és Michael között, de ezt Zivától biztosan nem fogja megtudni. Rosetti behozza a Gibbs által bekért aktákat - négy dobozt töltenek meg, digitálisan persze nincsenek rögzítve... (Újabb szójáték, ezúttal McGee-től: four boxes... I'm going to be here forever).

Abby a biztonsági kamera felvételeiből nem tud használható arcképet kinyerni a tettestársról, de legalább a súlyát és a magasságát sikerül nagyjából megállapítania. Ez pedig megegyezik Michael adataival. McGee az akták között talál egy noteszt, amiből hiányzik egy lap, az R betűs neveket tüntették el. A notesz tulajdonosának telefonlistájából kiderül, hogy ismerte Rosettit, aki erről korábban nem beszélt.

Ezúttal Rosetti nem magától jön be... Kiderül, hogy viszonya volt az áldozattal, és nem akarta, hogy ez kitudódjon. El akarta kapni a tettest, ezért titkolta a kapcsolatát. Úgy tűnik, tényleg nincs benne az ügyben. Michael ellen viszont így egyre több bizonyíték szól. Ekkor adja át Ziva a fegyverét vizsgálatra, rajta Michael ujjlenyomatával. Abby a gyilkos autójában megtalálja az elrejtett ujjakat - illetve az ötből négyet, a negyedik áldozat ujja nincs köztük.

Abby, miután megvizsgálta Michael ujjnyomát, egyértelműen kizárja a bűnösségét. Ziva ezalatt elvitte Michael-t a gyárépületbe, ahol lelőtte Hoffmant. Tony közli telefonon Zivával, hogy nem Michael a tettes. Michael hallja a beszélgetést, és csodálkozik azon, hogy őt is gyanúsították. Ziva próbálja bizonygatni, hogy ő nem hitt Michael bűnösségében, ő azonban már nem tud hinni neki, sértődötten távozik.

Gibbs a fiúkkal látogatást tesz a korábban látott Massey őrmesternél, és elmesélik neki a gyanújukat arról, hogyan figyelte meg Hoffmant a harmadik áldozat megölésekor, majd a tőle ellopott késsel hogyan ölte meg a feleségét. Massey viszont nem tudta, hogy Hoffman megőrizte a levágott ujjakat. A kezén lévő sérülés egyértelművé teszi, hogy a saját feleségét ő ölte meg.

A zárójelenetben Ziva ismét a bárban találkozik Michael-lel, és korábbi magánnyomozása eredményeképpen átadja neki a barátnője telefonszámát, vége.

Címkék: ncis
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.22. 17:40:47

Nekem ilyenkor estefele már gyenge az angolom, ahogy Oroszlán Szonja mondta volt a Valami Amerikában. Az első szójáték leesett, de a második nem, bár a mondat primér jelentése még megvan...

sélli_ 2009.04.22. 18:26:08

@Fedor: 'four boxes... I'm going to be here forever' 4 boxes....4ever érteeeeeeed? :)))

ChPh 2009.04.22. 18:38:03

@sélli_: így sem értem :D

vagy ez ilyen gyenge? :D

EasyFriend 2009.04.22. 19:31:12

Eddig fel sem tűnt nekem, hogy Cote de Pablo ennyire jó, de ez a rész kihozta belőle a maximumot. Király volt, ahogy ezt a kicsit kizökkent, megkattant, mosolytalan figurát hozta.

sélli_ 2009.04.22. 19:46:58

@ChPh: Háááááát, lehet egyszerűbb ha elbábozom :)
Tehát four mint 4es szám ugye egyszer, kiejtve 'for', a másik meg ugye kiejtés szerint a FORevör. Szó-vicc. Na így mán megvan? :))
Aztán, ha félreérttem akkó izé :))

SANNA 2009.04.22. 20:01:50

@EasyFriend: szerintem mindig jó, imádom, ahogy Zivát játssza, viszont ez a rész nem a legjobbak között foglal helyet a listámon.

Onix Titan 2009.04.22. 22:54:54

Szerintem elég nagy hülyeséh hogy az moszados überterminátor csaj, így kiakad, pedig anno a saját testvérét is simán lelőtte.

Amúgy az elején nem egy kics csetepaté volt, ugyanis Ziva fejét súrolta a golyó, amikor ki akarta szedni a köcsög kezéből a pisztolyt, ráadásul a fickó hullája még rá is zuhant, és farkasszemet nézhetett vele.

Am. jó a hogyvolt, így tovább :)

Llew 2009.04.23. 08:27:54

@Onix Titan: el is hangzott, hogy nem azon volt kiakadva, hogy embert kellett ölnie, hanem azon, hogy kicsit elbénázta a helyzetet a raktárban és majdnem meghalt a saját hülyesége miatt

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:16:36

@sélli_: Érteni vélem, de valahogy ez nekem nem ütötte meg a vicc szintet...

EasyFriend 2009.04.23. 15:39:37

Egyébként a sztori nekem is furcsa volt egy kicsit, nem éreztem túl megalapozottnak, hogy miért akad ki ennyire, de a színészi feladatot tökéletesen hozta a csaj.

Onix Titan 2009.04.24. 10:30:55

@Llew: Sztem ez egyáltalán nem a saját hülyesége volt. Nem tudom, hogy az ilyen James Bondokat hogyan képzik ki, de az autóban veszélyes lett volna fegyvert szegezni a férfia (nem is volt Zivánál), utána meg ha sakkban tartják eggyel akkor mi a francot tud csinálni? Lélektanilag nem tudja megtörni, mert sorozatgyilkos pszichopata a drága, Gibbsre várni hülyeség, mert vagy megtalál, vagy nem. A csávó viszont tuti lelövi.
Szóval Ziva helyesen cselekedett. Szerintem.
süti beállítások módosítása