Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x14 - Szívdobbanás

2009. április 20. 16:47 - kiricsiz

Jól gondoltuk, hogy Dénest csak nem írják ki a sorozatból ilyen egyszerűen, egy szimpla nyugdíjazással, és tényleg nem. Bordás és Kolonics továbbra is konzultálnak, most például egy padon találkoznak, Dénes jégkrémet eszik. Nem túl meglepő módon arról cserélnek eszmét, hogy mi lehet ez az emberrablásos ügy. Egyébként Dénes jól meg is mondja a frankót, hogy óriási hibát követett el a doktornő azzal, hogy odaküldött embereket a kórházba lövöldözni, gyilkolászni (tehát a forgatókönyvírók megint beépítettek egy ilyen szöveget, hogy ne szerencsétlen forgatókönyvírókat szapuljuk). Dénes szervkereskedelemre tippel, Bordás meg jól letolja, hogy hogy juthat eszébe ilyen hülyeség, Magyarországon nincs szervkereskedelem. Közben az is kiderül, hogy utánanéztek Jana Kovácsnak, de feddhetetlen az előélete.

A doktornő meg épp telefonál, biztos a másik gorillájával (milyen jó kis régi kifejezés), aki még életben maradt az emberei közül. (Jó poén: "Kirúgtunk valakit mostanában?" "Sajdikot. De ő biztos nem telefonált, a mobilját nem temettük mellé.") A fickó egyébként arra gyanakszik, hogy a bombariadó csak ürügy volt az épület ellenőrzésére.

Bokros, Ilcsik és Bordás ugyancsak megbeszélést tart, nem kell mondani, hogy miről. Bokros nekiszögezi Bordásnak a kérdést, hogy tulajdonképpen milyen bizonyítéka van arra, hogy Jana Kovács áll az emberrablások mögött. Ezt nem igazán értem, hiszen ezt mintha már a múlt részben tisztázták volna. Mindenesetre Bordás most azt mondja, hogy tulajdonképpen semmi, de mivel egyelőre más nyom nincs, ezért kénytelenek ezen a vonalon tapogatózni. (Mi tesszük hozzá, hogy emlékeink szerint amiatt került a képbe Jana Kovács, mert az ő klinikáján vizsgálták a későbbi áldozatokat. De úgy látszik, erre már se Bokros, se Bordás nem emlékszik. Vagy ez nem bőven elegendő nyom?)

Persze Ricsi után is nyomoznak, elvileg ugye ő lenne a másik nyom, méghozzá elég jelentős, de mivel nincs priusza, ezért nincs benne egy nyilvántartásban sem. Erről beszélnek Bordásék is, meg Janáék is, hiszen mindenki azt latolgatja, hogy mire lehet használni ezt a hullát (illetve mire nem). Közben befut Edit is az őrsre, aki már megint Kálmán bá miatt aggódik, aki már megint eltűnt. Most éppen nem nyitja ki az ajtót senkinek. Edit Bordást próbálja unszolni, hogy valamit csináljanak már, hátha bajban van az öreg. Aztán a Dühösben Gyulát is győzködi, hogy béküljön ki Kálmánnal.

Johnny újabb hülye magánakciója. Elkapja Sanyi egyik haverját, mondván, hogy Sanyinak hátha köze van Anita elrablásához. A fickót meg beviszi az őrsre, de legalább nem veri meg (nem mintha arról lenne híres). Aztán felmegy Bordáshoz hisztizni, hogy miért nem képesek megtalálni Anitát, miért nem csinálnak semmit. Erre Bordás beülteti Johnnyt a főnöki székbe, és oktatólag ráparancsol, hogy tessék, akkor játszásiból ő a góré, hozzon döntést. És ekkor Johnny megvilágosdik, hogy milyen nehéz is egy főnök élete. Ez egyébként nem is volt rossz jelenet. A dolgot persze bonyolítja, hogy ma érkezik meg Anita apja.

Taxi kanyarodik az őrs elé, Otyó száll ki belőle nagy nehezen. Mankón támaszkodva bebiceg az őrsre, Pircsi szalad elé, aztán megjelenik Móricz és Bordás is. Lehet, hogy le fogják százalékolni, mi azért nagyon reméljük, hogy valami csoda folytán mégsem. Legalább a filmen történjenek csodák. Aztán Otyó kimegy az utcára dohányozni, Bordás meg elbeszélget vele. Bordás vigasztalja, hogy nem is biztos, hogy el kell mennie a cégtől, és hogy lehet, hogy találnak valami munkát neki a rendőrségen belül. Otyó Elek munkakörét szeretné átvenni a KMCS-nél, Bordás meg mondja neki, hogy az a baj, hogy a technikust mindig az NBH adja. Aztán jön egy zavaros párbeszéd arról, hogy Otyó, nyugi, még nem vagy kirúgva a KMCS-től, de aztán egy mondattal később: Otyónak meg kell felelnie a fizikai teszten, ha bent akar maradni. Most akkor mi van? Erre Otyó szó nélkül hátat fordít, és otthagyja Bordást. Reméljük, egyébként az lesz a sztori, hogy kitör az önsajnálatból, meg a letargiából és új életre kel, megtanul újra járni, és bónuszként megdugja a nagymellű gyógytornász csajszit.

Otyó után Kálmán bá bukkan föl az őrsön. Közben még Bordás szabadon engedi Sanyi haverját, ezen meg Móricz kiakad, amit újfent nem igazán értek, hiszen a nyomozás teljesen más irányban folyik, semmi értelme nem lett volna bent tartani a gyereket. Nyilván Móricz úgy gondolja, hogy több szálon kell nyomozni, de mivel a közös összefüggés az eltűntek között végeredményben már megvan, ezért fölösleges Sanyi haverjait begyűjteni és fogdában tartani, merthogy nem Anita volt az egyetlen, kizárólagos célpont. Aztán Bordás Kálmánnal beszélget, mondja is neki, hogy a KMB-snek ezek az eltünögetései nem túl jó dolgok, és nem jó, ha egy körzeti megbízottnak titkai vannak. Kálmán igazából azért jött be az őrsre, hogy Bordásnál is házaljon a nagy tervvel, hogy a Papával rendet raknának a kerületben. Bordás nem mond rögtön nemet, azt ígéri, majd visszatérünk rá.

Ilcsik Bordásnál. A bombariadónál fölszereltek egy csomó poloskát, ez jó hír, mert akkor így egy lépéssel a szervkereskedők előtt járnak. De csupán eggyel, ugyanis Janáék azt már sejtik, hogy a rendőrség csak kamuzott a bombariadóval, és valójában szimatolni akart, de azt legalább még nem sejtik, hogy már be is vannak drótozva az irodák. Nem csak szimatolás volt. Ilcsik viszont nyomozni akar, el akar vegyülni az éjszakában, és kurváknál, striciknél szaglászni Ricsi kiléte után.

A klinikán a ruszki csajszi kiveri a balhét, hogy miért nem cserélik már le a veséjét. Jana doktornő meg leteremti, hogy ez itt nem kívánságműsor, hanem egy kórház, ahol megvan a rendje annak, hogy mit mikor cserélnek ki. Aztán elvileg ki is dobja a nőt ("Viszontlátásra!"), de ki tudja, ez mennyire komoly. Na, végül is minket ennek a seggfej orosz nőnek a sorsa csak annyiban érdekel, hogy Anita mennyi haladékot kap még az életben maradásra, és Bordásék ezalatt megtalálják-e. Az orosz nő tőlem el is patkolhat náthában.

Bordás újabb titkosügynöki megbízást ad Pircsinek és Móricznak. Házaspárt kéne alakítaniuk, és teljes kivizsgáláson résztvenniük a klinikán. Bordás egy ismerősén keresztül intézte el, hogy Móriczékat soron kívül fogadják, merthogy normál esetben jóval előre be kell jelentkezni. Móricz viszont bedobja, hogy nem csinálhatná-e inkább Julival ezt a melót. Erre Bordás kap is az alkalmon, hogy tisztázza, mi van most akkor Móricz és Juli között. Mivelhogy itt elvileg főnök-beosztott kapcsolatról van szó, és ez nem aggálymentes amúgysem, nemhogy egy fegyveres testületnél. Bordás azt javasolja, hogy ha tartósan együtt maradnak, akkor Julinak át kéne kéreckednie a kerülethez. (Ja, és utána az idióta Juli lecseszi Móriczot, hogy miért nem borította Bordásra az asztalt. Na, ennyit a Különleges Műveleti Csoportról, meg a benne dúló fegyelemről.)

Dühös. Gyulának nincs túl jó kedve, aminek a vendégek isszák meg a levét - mármint képletesen... Edit halált megvető bátorsággal haza is küldi Gyulát, aki csodák csodája, engedelmeskedik. Persze előtte még ordít egy keveset. Gyula egyébként egyenesen Kálmánhoz megy a KMB-s irodába, megpróbálja megmagyarázni neki a dolgot, hogy miért is dolgozott ő verőemberként a Papának, de Kálmán nagyon bekeményített, nem hajlandó engedni. Gyula persze arra hivatkozik, hogy fiatal volt még, kellett a pénz. Pont a múltkor írtam, hogy élvezem ennek a két fickónak a kettősét, és tök jó, hogy írtak nekik egy csomó ilyen jelenetet.

A legviccesebb rész csak most jön. Megérkezik Kovács Lajos mint Moszad, vagy mit tudomén, milyen ügynök, katona, kiképző, és nyugdíjas szupermen. Egyrészt jó, hogy Kovács Lajos is feltűnik a sorozatban, habár ő az a színész, akit azért elég gyakran látni moziban is. Másrészt teljesen megkeveri a kártyát a megjelenése. Először csak annyit tudunk meg, hogy Joshinak becézik, és Bordás régi ismerőse. Aztán Johnnyval is összehaverkodik.

Bordásék megkapják az engedélyt Bokrostól a klinika lehallgatására, vagyis aktivizálhatják a fölszerelt rendszert. Egyből hallják is, hogy mi megy a klinikán. Egyelőre még semmi érdekes. Majd. (Be kell költöztetni Fekete Pákót, meg VV Ágicát, mindjárt izgalmasabb lenne a lehallgatás.)

Joshi pedig kisétál egy házból, és beszáll egy haverja kocsijába, ahol a kesztyűtartóban már türelmetlenül várja őt egy pisztolyt, nyilván neki lett odakészítve, hogy itthon is legyen fegyvere, repülőn nem hozhatott magával. Megbeszéli a fickóval, hogy "Nem tudnak ezek semmit", és hogy nem kell neki segítség, egyedül megy a háborúba. Aztán Shalom köszönéssel kiszáll a kocsiból. Nagyon úgy tűnik, hogy Joshi is beszáll a játékba, és el akarja kapni Anita elrablóit. Csak egy a bökkenő: Joshi profinak tűnik.

Címkék: tűzvonalban
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. jegeket_bérleteket 2009.04.20. 17:12:16

Á, azt hittem, már nem is lesz hogyvolt!

Dr. jegeket_bérleteket 2009.04.20. 17:18:45

Laci meg jól ráfaragott a folytonos Julizásra. Ha már valamilyen szintű parancsnokként a beosztottjával kavar, akkor tényleg nem praktikus ezt még folyton hangoztatni is a saját felettese előtt... Ennyi esze lehetett volna.

kamarti 2009.04.20. 17:30:37

sztem az poén, hogy Anita - Kovács Vanda - tényleg Joshi - Kovács Lajos lánya. mert mondjuk nem is tudom, játszottak-e már együtt filmben (remélem, itt lesz rá módjuk), másrészt ugye minden, amit a lányáról és a kapcsolatukról mond, kap egy kis gellert a valóságból...

ja, és én is arra tippelek, hogy a "meg kell felelni a fizikai teszten"t inspirációnak szánta a jó főnök...

gyurmalány 2009.04.20. 17:44:19

csak nekem ugrott be a végéről a taken? mert nekem nagyon :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.20. 18:38:50

@gyurmalány: Pont tegnap láttam moziban. Most hogy így mondod, tényleg, van benne valami. Bár Kovács Lajosból minden tiszteletem ellenére valahogy nem nézek ki olyan akciókat, mint amilyeneket a Liam Neeson vitt végbe :-)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.20. 18:49:25

ezt szeretem ebben a sorozatban, hogy mindig rá tud erősíteni, az amúgy sem gyenge szereplőgárdára:)) kovács lajos alias joshi telitalálat a készítőktől, remélem sok szerepe lesz...
ez egy jó epizód volt megint. hozta a "dialógus szintet", amit megszoktunk. az is jó volt hogy nem rágtánk a szánkba, mint anno ilcsiknél, hogy ki is ez a joshi és mit csinált azelőtt. remélem adagokban majd megkapjuk a sztoriját.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.04.20. 18:50:58

@Fedor: miért?! mint balogh tibi, nagyon is akciózott:))))

larry 2009.04.20. 20:32:52

Moszad? Lószart! Karma Police!

GJ1 2009.04.20. 20:45:16

nekem nagyon nem tetszik, hogy behoznak egy új szereplőt, és rögtön kiderül, hogy ismerőse valakinek. ez a sote főorvosra és joshira is igaz. eléggé uncsinak találtam ezt a részt

kamarti 2009.04.21. 08:07:03

@GJ1: hát, pedig eléggé életszerű - mint tudjuk, 6 lépésben a pápáig is eljuthatunk ismerősök által..:)

don rafael 2009.04.21. 09:08:30

a Gyula bá-Kálmán bá veszekedés szerintem zseniális volt, nagyon jó, hogy a két öreg róka nem csak töltelék szerepet kap. Kovács Lajos meg mindig jó :)

ja, és a végén, akihez beszáll Joshi, az Zágoni Zsolt a Nyomozóból, amit aki még nem látott, sürgősen pótolja, mert überkirályos film :)

@kamarti: hehe, én már ötből :)

Bob Arctor 2009.04.21. 10:50:43

Azon kívül hogy maga az epizód roppant unalmas volt, és egy hangyányit sem vitte előre a cselekményt, Kovács Lajos megjelenése feltétlenül örvendetes. Egy pillantásában több van, mint amit a szereplők nagy része az egész szezonban produkált. Sajnos még az ő karakterén is látszik az az izzadságszag, és erőlködés amivel a készítők próbálnak valami épkézláb szálat belevinni ebbe az amúgy nagyon gyenge sztoriba ami az egész idényt jellemzi. Ugyebár felöltöztetjük ballonkabátba, cool napszemüvegbe, vagány kalapba, mert pont így néz ki egy volt moszados, vagy mittomén milyen szuper ügynök. Még szerencse hogy Kovács Lajos van akkora profi, hogy még ezzel együtt is azt hiszem ő lesz a szezon legjobb arca. Gondolom sokak nem értenek velem egyet, de sebaj, máris lehet kezdeni a riposztokat!:)

báró Csekonics 2009.04.21. 10:51:47

gyurmalány 2009.04.20. 17:44:19

Nekem is az ugrott be.
Apropó - Alter végleg eltűnt a sorozatból?
Ilcsik se rossz, de Alter karaktere jobban bejött - talán, mert sokkal 'jackbaueresebb' :-D

szakértőbb 2009.04.21. 14:20:11

OFF
@don rafael: nekem 3 is eleg, több úton is:-))
Ha meg már elhunytak is játszhatnak, nekem Einstein is csak 2:-)

Renáta_ 2009.04.21. 21:08:50

@Bob Arctor:

Amikor leírod azt, hogy mennyire unalmas volt ez az epizód, nézz vissza egyet az első évad elejéből. Mondjuk úgy az 5. részt. Mert bár még action is volt ott, na akkor tényleg nem haladt a cselekmény.
De nem kötelező ám ilyen vontatott sorozatot nézni, de ne aggódj, minden jel arra mutat, hogy nem sokáig kell már szenvedned a vontatott részek és erőltetett szálak miatt. :(

Kiricsiz!
Nektek van esetleg hivatalos infótok a folytatásról?

kiricsiz 2009.04.21. 22:59:16

@Renáta_: az van, hogy a napokban két posztot is ki szeretnék rakni a tűzvonalbanról a Comment:comon.

az egyik, az lesz, hogy megszereztük az mtv-től az eheti promófilmet, ami szerintem nagyon vicces.

a másik poszt meglepetés, de abban elmondom majd azt a keveset, amit tudunk hivatalosan a 4. szériáról. remélem, holnap kint lesz ez a poszt, de allah útjai kifürkészhetetlenek :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.22. 08:51:04

@kiricsiz: A mostani promó nem is annyira a következő részről szól (legalábbis amit én láttam), hanem összeszedték az évad összes akcióját, és ezt sűrítették fél percbe. Egy nagy pisztolysorozat és robbanás az egész...

Bob Arctor 2009.04.22. 13:49:22

@Renáta_: Látod, látod kedves Renáta, gondoltam hogy valaki félre fogja érteni a mondandómat. Ha hiszed ha nem, én még a rengeteg hibájával együtt is rajongója vagyok a sorozatnak, tehát eszemben sincs azért drukkolni hogy végre valahára vége legyen. Sőt mivel több ismerősöm is dolgozik a stábban, kifejezetten azért szurkolok, hogy ezekben az ínséges időkben is legyen folytatás, és ezáltal a készítőknek munkája. Azt is pontosan tudom hogy nagyon korlátozott lehetőségek voltak mind anyagiakban, mind idő tekintetében a stáb kezében. Mindazonáltal a javító szándék nevében, engedd meg hogy a jövőben is kifejezzem véleményemet. Minden héten ott a remény bennem hogy most végre valami még jobb fog összejönni, és persze reménykedem egy elkövetkező szezonban is.

peelou75 2009.04.22. 16:14:37

A tévém jóvoltából a legutolsó epizódot fekete-fehérben láttam, és ez szinte művészi magasságba emelt bizonyos részeket. Pl. Gyula-Kálmán jelenetek, Otyó érkezése már-már film-noir érzés volt. Na jó ez utóbbi jelző lehet, hogy túlzás, de pénteken azért megpróbálom megint elrontani a varázsdobozt...:)

Renáta_ 2009.04.22. 18:22:25

@kiricsiz: Köszi :)
A Pindrochos posztot megtaláltam. Mondjuk abban sincs konkrétabb, mint amit eddig tudtam. Mindegy.

Az eheti promón meg sírva röhögök. Főleg "az ember mindig a széptől ékes" szövegezésen, mialatt a képkockákon Sajdik likvidálását látjuk. Remek kis előzetes, a tűzvonalas számról meg nem is beszélve. Mondjuk -perverz módon- én szerettem azt az első dalt, ami az első 6 rész végén ment, és mire megtanultam volna, leszedték :DD

Renáta_ 2009.04.22. 18:24:47

@Bob Arctor: Mondjuk a pozitív hozzáállás nem jött le az előző hozzászólásból. De mindegy :)
A javító szándék nevében amúgy van a Hivatalos honlapon egy egész fórum rá. Talán érdemes ott megpróbálni megfogalmazni az észrevételeket, az a topik állítólag konkrétan ezért jött létre. (bár ha van ismeretséged a stábban, egyszerűbben is eljuthat hozzájuk az infó :)

kiricsiz 2009.04.22. 22:01:11

@Renáta_: azt rakom ki holnapra, mert megszereztük az mtv-től, jó fejek voltak.

Bob Arctor 2009.04.23. 08:23:31

@Renáta_: Nyitott kapukat döngetsz. :)
süti beállítások módosítása