Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x03 - Jughead

2009. április 20. 22:10 - sixx

Azért is imádjuk a Lostot, mert a készítők képesek egy olyan zseniális évadnyitóra, mint amilyen az ötödiké volt, még egy púpozott lapáttal rátenni, megmutatva, hogy a lendületnek nem feltétlenül kell elfogynia, sőt. A Jughead az egyik legfaszább epizódja az évadnak, amiben két szálon futnak a cselekmények, így a hogyvoltot is kettéosztjuk, mert így egyszerűbb a dolog. Nekünk mindenképpen.

A nem szigetes szál: egzotikus (értsd: nem fehérek lakta) országban vagyunk, az ilyenkor megszokott zsivajjal és kártyázó öregemberekkel, meg csirkékkel és színes lepleket áruló helyi erőkkel. Dezmond szalad a tömegen át, mint Morvai Krisztina egy körülmetélt vibrátor elől, orvost keres, mert baj van. A baj egy gyermekben manifesztálódik, ugyanis Penny terhes, és ennek a folyománya a szülés. Penny vérzik, nagyon aggódunk, mert ha meghal, nagyon megverjük Damon Lindelofot (Cuse valahogy szimpatikusabb). Nem hal meg, csak hosszasan kiabál, majd szül egy kisfiút, akit Charlie-nak neveznek el hirtelen felindulásból - vagy id. Widmore, vagy a drogos zenész emlékére.

Ugrunk a jelenbe, a hajó egyre csak megy a sötétben, és Dez megmutatja a gyereknek, hogy a horizonton van egy sziget, egy nagyon fura sziget, amit régen nem látott már, így azonnal rávágjuk, hogy jaja, A Szigetről van szó, de nemis, hanem Nagy-Britanniáról, ahonnal Dezmond elmenekült, mert összetörte anyu szívét, az apósjelölt meg majdnem a tökeit. A gyerek egy életre megtanulja, hogy nagyon gazdag ember nagyon szexis lányát nem lehet csak úgy megszerezni, és sok Dickenst fog olvasni majd jellemerősítőként. Dez megígéri Penny-nek, hogy csak elmegy Oxfordba, megkeresi Faraday muterját, és lelép, ennyi, Widmore meg bekaphassa. Penny szerint ez nem annyira jó ötlet, látszik az arcán.

Londonban vagyunk, Dez kikötött, és indul anyavadászatra, Penny továbbra sem örül a dolognak, mert fél, hogy Widmore valahogy beleköp a levesbe, meg eleve, milyen az már, hogy Dez csak most emlékszik arra, ami 3 éve történt? Eddig miért nem jutott eszébe? Penny, majd nézd meg a The Constant című epizódot. Dez azzal megy útjára, hogy soha többé nem megy vissza a szigetre, mi csak bólogatunk, na persze. Oxford, az egyetem ódon falai, Dez nagyon stílusosan öltözködve nyomoz, de feleslegesen, mert a titkárságon semmiféle Faraday-nek nincs nyoma. Fura ez, hiszen Dez saját maga találkozott a hippifrizurás Daniellel a múltban. Úgy van vele, hogy az adatokat törölhették, de a labort az nemigen, így megy megkeresni, és rá is talál, benne mindenféle cuccal, amit már vagy húsz éve nem használhatott senki. Dez egy ideig elvan odabent, de rátalál valami gondnok, és segít összerakni a részleteket, őrült volt aki itt kísérletezett, azért titkolóznak. Dez egy képet is talál, amin egy szőkecsaj mellett áll Faraday, a nőt még nem láttuk. Az infó: a csaj Faraday kísérleti alanya volt, Faraday meg időutazásos kísérleteket végzett, mert hát őrült volt. És a csajon is kísérletezett, nahát.

Londoni külvárosi ház, elég lepukkant környéken, itt lakik a csaj, akin kísérletezett Faraday, és akit Dez most meglátogat. Kérem szépen, a hölgy pontosan olyan szindrómákkal bír mint Minkowski a hajón, meg amit Dez is megtapasztalt, csak ugye Deznek lett konstansa (Penny), így ő rendbejött, a csaj meg nem, így az agya ide-oda utazgat az idősíkok között, néha háromévesen ébred fel, egyébként meg kómában van. Mindezt a tesója meséli el, aki nagyon nem örül annak, hogy Faraday nevét hallja, mert a kis tróger lelépett Teresa mellől, és elment Los Angelesbe. A csajt meg így hagyta. És már régen meghalt volna, ha Mr. Widmore nem gondoskodna róla. Hogyaztakurva. Ja, és még annyit, mondja Abigail, a tesó, hogy Widmore nagyon rendes volt Daniellel is, hiszen finanszírozta a kutatásait, és felelősnek érezte magát Teresa állapota miatt. Dez álla a padlóig zuhan.

Deznek nincs más választása, mint rárúgni az ajtót Widmore-ra, idefigyelj, te mocskos állat, azonnal mondd el nekem, hol lakik Faraday anyja, de ha hazudsz, a gigádat kitépem. Elmondom, de egyet ígérj meg: a lányomat megvéded mindenáron. Az asszony Los Angelesben van, menj el hozzá. Ha nem az ingás öregasszony az, megeszem a nem létező kalapomat. Dez visszamegy a hajóra, és először hazudik Penny-nek, aztán bevallja: el kell menniük Los Angelesbe, beszélni az öregasszonnyal.

A szigetes szál: Miles, Faraday, Sárlott és két noname, hamarosan csúnya véget érő statiszta az erdőben kóringyál, és éppen a patakot keresik, mert Szójer, (New Bossman) azt mondta, hogy ott találkoznak, ha már nem lőnek rájuk az ádörök égő nyíllal. Így haladnak a sásban, és Sárlott egyre szarabbul van, a fejfájás nem múlik az istennek sem, Faraday meg nagyon furán néz rá, mint aki pontosan tudja, hogy mi fog történni a vörös rébékkel. "Kettőslátásod-e van?" - kérdezi, és ez nem olyan gyakori probléma, mint a meghűlés, szóval a csaj is rájön, hogy a kis szakállas geek valamit csak sejt. Miles a folyópartra érve meglát egy drótot kifeszítve két fa között, de mire annyit szólna a két statisztának, hogy "a fizetést a kék lakókocsiban adják, tessék számlát hozni", robban egy akna (gondolom a vietnámi filmek elengedhetetlen kelléke, a Claymore), és máris hárman maradnak. A bokorból meg előront pár ellen, és fegyvert fog rájuk. A vezetőjük egy nagyon fura hajfonatot viselő csitri, aki kimért brit akcentussal érdeklődik, hogy ki a főnök. Miles nem veszett meg, így Faraday-re mutat menten, az a kisfickó, ing van rajta és nyakkendő, szerinted véletlenül?

Az ellen egyenruhában van, de elég szedett-vedett társulat, van aki íjjal van csak felszerelkezve. A kissé ideges tinilány arról érdeklődik Faraday-nál, hogy helló, a parton húsz nyijkhajra lőttünk tüzes istennyilát, hol vannak a többiek? Miles pikírten megjegyzi hogy talán az aknáitok felrobbantották őket, mire a csaj csak a vállát vonogatja, mi ugyan nem aknásítottuk el a vidéket, ti voltatok. Nahát, akkor most itt ki kicsoda, és ami a fő kérdés: kinek hiszi a másikat? Faraday összevonja a szemöldökét, ez nála a gondolkodás jele. Lokkbácsiék a múlt rész végén foglyokat ejtettek, akik így nappali fényben tökre úgy vannak öltözve, mint a Miles féle brigádot vegzáló kiscsaj, katonai egyenruha, de valami nem stimmel a dologgal. Lokkbácsi próbálja kikérdezni őket, a fegyvert felismerve először az idősávot akarná belőni, de Szójer New Bossmant játszik, és kissé eltereli a beszélgetést, míg Juliska, a Racionális Hang rájuk nem szól, hiogy bazmeg, tényleg most kell "kinek nagyobb a pöcse"-versenyt játszani? Szójer erre gyakorlatias javaslatot tesz, és egy-egy golyóval intézné el a "mi legyen a túszokkal" kérdést, ezek szerint we are not in Geneva anymore, Toto. A két rab latinul kezd el társalogni, de hah, Juliska, mint gyakorlott ádör, érti a nyelvet, és amellett, hogy megfejti a titkosnak szánt dumát rámutat, hogy ezek ádörök.

Faraday-ék a dzsungelen keresztül menetelnek, amikor Miles kissé ideges lesz, mert friss sírokon lépdelnek, négy amerikai katona fekszik a meseerdő aljnövényzete alatt, hármat lelőttek, a negyedik meg sugárbetegségben halt meg, helló. Miles tényleg tud kommunikálni a halottakkal, nem mintha ebben a sorozatban bármin is csodálkoznék. Mielőtt bővebb infót kapnánk, mondjuk az évszámra vonatkozóan, a csitri bandavezér jelez, hogy megjöttek: s lőn, egy tábor látszik egy tisztáson, katonai sátrak mindenfelé, az egyikből kilép a vezetőjük, Richard Alpert, Az Ember, Aki Nem Öregszik Soha De A Szemét Sem Festi. Bemutatkozik neki és azt kérdezi, hogy igaz, a bombáért jöttetek? Hoppácsak.

Faraday, Miles és Sárlott egy sátorba kerül, ahol Faraday öszerakja a részleteket: ezek az ádörök, a szigeten az amerikai hadsereg bombakísérleteket végzett, mégpedig hidrogénbombával. Azt kell csak elhitetni Richardékkal, hogy ők tudják hatástalanítani a bombát, aztán húzni az időt addig, míg nem ugranak időben egyet, és kalap. Mindehez kellett az egyenruha, meg a halottak, akikről Miles beszélt. Az ideges tinicsajt Ellie-nek hívják, kezd a szőr felállni a karomon, mert hirtelen az akcentus és a haj is ismerős, de ezzel várjunk még kicsit. Alpert azt akarja, hogy Faraday a többiekről (mármint a hadsereg katonáiról) meséljen neki, ez nem lesz eccerű, mert Faraday ezt nem tudta kisakkozni, de a bombás sztorit előadja: tudom, hogy van egy bomba, és azt is, hogy szivárog/ereszt, én meg tudom oldani a problémát. Alpert hitetlen kicsit, de Faraday meggyőzi: ott az a vörös, a Sárlott, na én őtet szeretem. És nem tennék semmi olyat, amivel veszélyeztetném az életét. Alpert beveszi a dolgot, és Elllie gondjaira bízza őket, irány hatástalanítani a Jughead nevű hidrogénbombát.

Lokkbácsiék az erdőben, mennek a patakpartra, találkozni a többiekkel. Útközben kiderül, hogy feleslegesen, mert az egyik rab elkotyogja, hogy amikor támadtak, a csökkent értelmű Szójer annyira hangosan üvöltötte, hogy "mindenki a patakpartra!", hogy nem lehetett nem meghallani, és már régen elkapták/megölték a társaikat. Juliska ekkor tört latinsággal kezd társalogni a rabbal, és mondja neki, hogy vigyél a vezetőtökhöz, akinek Nincs Kifestve A Szeme És Soha Nem Öregszik, Pedig. Az ember megdöbben, hogy ez a jónő honnan tud Alpertről, és első döbbenetében elkezd útbaigazítást adni, de a másik rab - akire éppen senki nem figyel - egy mozdulattal kitekeri a nyakát, majd elinal. Szójer lelőné, de Lokkbácsi nem tüzel, mert "az én népem tagja", mondja. Eh.

Faraday Ellie vezetésével eljut a bombához, ami egy állványra felfüggesztve lóg, úgy, ahogy azt a 18 fős katonai különítmény felállította. Richard elmeséli Faraday-nek, hogy ők szóltak a katonáknak, hogy ezt nem kéne, meg minden, de azok nem hallgattak rájuk. Ezért lett hiríg a dologból, de ez most nem annyira fontos, mert Faraday rájön, hogy a bomba ereszt, és valamit sürgősen tenni kell vele, de egyben arra is, hogy mivel 50 év múlva a sziget még mindig áll, így a bomba nem robbant fel, tehát amit ő itt most mond, az meg fog történni. Mindezt elmeséli Ellie-nek, és kéri, hogy szimplán öntésék betonba, mert ez tényleg annyi egy trópusi meseszigeten, hogy ott a betonkeverő a bambuszligetben, kivontatjuk a jegesmedvékkel, oszt jónapot.

A bunkó pöcs rab, aki az imént kitekerte a haverja nyakát közben visszaér a táborba, és izgága fasz módjára viselkedik, de csak addig, míg Alpert le nem nyugtatja. Lokkbácsi meg persze a nyomait követve elért hozzájuk, és elindul Richarddal beszélni, hiszen régi haverok. Juliska és Szójer ezen kiakad, de az öreg kopasz hajthatatlan és lelép, kaptok tíz perc előnyt, veti oda. és megy előre rendületlenül, biztos van valami gomb arrafelé, és elvonási tünetei vannak. Az epizód beszólása is itt körül hangzik el: "Milyen idős ez az Alpert, Juliska?" "Nagyon idős." Muhaha. Lokkbácsi simán besétál a táborba, és odaszól Alpertnek: én vagyok a vezetőtök, Richard, John Locke a nevem, és Jacob mondta, hogy kövessetek. Nem rossz belépő. Az idegbeteg pöcs erre lelőné, de Richard rászól: "Nyugi van, Widmore!" Charles Widmore. Aztakurva.

Lokkbácsi és Alpert társalognak kicsit, amiben az öreg elmeséli az időutazás legfontosabb ismérveit, és átadja neki az iránytűt, hogy majd azt neki a jövőben visszaadhassa. Ezen egy kicsit elgondolkodunk. Aztán kiderül, hogy 1954-ben vagyunk, két évvel Lokkbácsi születése előtt, így a kopasz megkéri, hogy menjen majd el hozzá, ha egy mód van rá. Közben Faraday helyzete normalizálódik, mert megjönnek Szójerék, és Ellie leteszi a fegyvert, hiszen túlerő ellen nem szabad emberkedni. Alpert még mindig sokkban van a sok infótól, pedig neki aztán tudnia kell a sziget képességeről szerintem. Lokkbácsi azt kérdezi tőle, hogyan juthat ki a szigetről, mert neki küldetése van, amikor flesselünk egyet, és mindenki eltűnik, csak hőseink maradnak két csoportban - a táborban és a bombánál. És Sárlott orrán-száján dőlni kezd a vér, majd öszerogy, látszólag holtan. Hoppácsak. Még egy dolog: ha az ifjú Ellie nem az előző részben látott öregasszony, Eloise Hawking, akkor nagyon ideges leszek.

Címkék: lost
58 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nézőke 2009.04.20. 22:50:22

Köszi Sixx ezt a rendkívül gyors hogyvoltot, már alig vártam,pedig még meleg a tévém. Szerintem a rész legpoénja, amikor az ifjú Widmore közli a kihúzottszeművel,hogy "Ez csak egy öregember,ki ismerné nálad jobban a szigetet?" oszt a következő snittben már Locke bácsi szemléli a tábort a dombról :D:D

kla 2009.04.21. 00:00:28

Valahogy úgy vagyok ezzel a résszel, hogy papíron nagyon érdekes dolgok vannak benne, de mégis hiányzik belőle valami. (Ráadásul a bombát lelőttem magamnak az epizód megnézése előtt) Ettől még nagyon érdekel a Faraday-Widmore szál, a bombára meg egyelőre nem lehet mit mondani, majd meglátjuk,hogy mit hoznak ki belőle.

s3v3n 2009.04.21. 07:12:03

kla: hát, telejsen egyetértek, de szerintem az előzetes hype miatt volt egy kicsit csalódás. a darkufosok azt mondták kb egyszinten lesz a constanttal... hátőő.. azért :)

de fasza epizód volt.

kamarti 2009.04.21. 08:29:25

hát, ha már Penny-papa lehet ádör, akkor nem lehet, hogy Daniel-anyu és az ijesztő öregasszony a múlt részből ugyanaz a személy? én is erre tippelnék.
amúgy a "Richard mindig is itt volt" nekem kicsit sovány elintézése a sosem öregedő ember sztorijának, remélem, ennyivel azért nem intézik el

EasyFriend 2009.04.21. 08:40:32

"ott a betonkeverő a bambuszligetben, kivontatjuk a jegesmedvékkel, oszt jónapot." :-D
Nagyon úgy fest, hogy Lokkbácsi és Alpert egymás konstansai ezzel a folyamatos órás buzulással.

ettumifilii 2009.04.21. 08:52:21

remélem egyszer kiderül minden mert kezd az az érzésem lenni, hogy már az írók sem tudják pontosan mi történik csak kavarnak...

Mitya Ivanov 2009.04.21. 09:32:30

én hogyvolt náélkül kurvára nem értem ezt az évadot. Jó lenne egy időegyenes az első évadhzo képest, hol vagyunk és hol nem.

Flankerr 2009.04.21. 09:40:59

Eme igen kiváló 5. évadban RENGETEG kérdésre kapunk választ... Csak épp Lostos módra kapunk egy csomó újabbat.. Hála égnek..:)
Dicséretére legyen mondva az íróknak hogy a megválaszolt kérdések száma nagyobb, mint az újonnan felmerülteké. Igaz, azok ütnek mint a házi feketeribizli-pálinka..:)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.04.21. 09:44:00

@ettumifilii: Hát én most s05e11-nél tartok, és nem kisebb az összevisszaság mint 8 résszel ezelőtt :)

morbiczer 2009.04.21. 10:29:54

Jok ezek a hogyvoltok. En az amerikai utemet kovetem, de egy csomo mindent csak itt szoktam megerteni.

Jo ez az otodik evad ketsegtelenul, de azert lassuk be, k. bonyolult, es ha nem koncentralsz ezerrel, akkor azert nehez kovetni.

nemrozsa 2009.04.21. 10:54:06

Szerintem a rész beszólása Richardé volt: nem szeretnék ellentmondani magamnak... :)

VR6 2009.04.21. 11:01:14

Valóban jó az 5. évad, az aktuálisból a kedvenc mondat: "Hey Miles. Long time no see."

báró Csekonics 2009.04.21. 11:10:57

atom rész volt és nem kevésbé jó hogyvolt.
Ja, és igen, claymore a cucc.

goumba 2009.04.21. 11:13:24

gyerekek, ez így nagyon gáz, az első szállal a végén nem lett semmi???

amúgy meg: "mert Faraday rájön, hogy a bomba ereszt" - szivárog belőle a hidrogén, vagy mi a frász?

szóval nem tudom, lósztot még életemben nem láttam, de ha ez ilyen béna, nem is fogok ;-(((

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.21. 11:30:32

@goumba: de bazmeg, akkor minek szólsz be?

2009.04.21. 11:30:49

Hidrogenbomba robbantasahoz eloszor egy sima uran vagy plutonium hasadoanyag tartalmu atombomba robban fel, hogy meglegyen a fuziohoz szukseges homerseklet es nyomas. Tessek fizikakonyvet olvasni hulyesegek bofogese elott.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.21. 11:32:43

@1234567890987654321: ha ez nekem szólt, akkor egyrészt bravó, másrészt én csak azt írtam le, amit az epizódban mondtak, mármint the bomb is leaking, amit magyarban szivárognak vagy eresztnek fordítottak, és nem, nem fogom az összes sorozatíró minden baromságát kijavítani. majd te.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.04.21. 11:38:16

Ha a kiscsaj tényelg az öreg nő, akkor jóval idősebbnek néz ki öregen, mint Widmore.

brczi 2009.04.21. 11:46:29

@VR6: Ja, ez jó zárómondat volt. Volt otthon egyből WTF! Kár, hogy az usa-ban lassan vége az évadnak... de csak óvatosan, semmi spoiler!

kla 2009.04.21. 11:57:59

goumba: Talán érthető, ha egy 120 részes sorozat 89. részében nem fejezik be az összes történetszálat.

EasyFriend 2009.04.21. 12:13:12

"öszerogy, látszólag holtan" - na igen, ez tipikus, én már senkinek nem hiszem el, hogy csak úgy meghal...
A Charlie névválasztáson amúgy megdöbbentem, de most hogy mondod, valószínű, hogy a hobbit után kapta a nevét, nem a zord apuka után. Remélem, lesz még Widmore-Linus közös jelenet, mert az nagyon ütős volt! A mostani rész legfőbb hibája, hogy nem volt benne Ben...

Slidy 2009.04.21. 12:35:39

"megy előre rendületlenül, biztos van valami gomb arrafelé, és elvonási tünetei vannak"
:-DDDD

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 12:51:28

Hát ez a rész felért egy Tween Peaks-sal.Ha nem lenne ez a blog, akkor hülyén kellene meghalnom. AZ meg külön tetszik hogy az időutazás egyben a térben történő utazást is jelent- pl.az egyetemről egyenest a szigetre. Azt hiszem ekkora marhaság még senkinek sem jutott az eszébe.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.21. 12:52:24

@Dr Borivoje Surdilovics: "AZ meg külön tetszik hogy az időutazás egyben a térben történő utazást is jelent- pl.az egyetemről egyenest a szigetre" ezt hogy érted? mikor volt ilyen?

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 13:13:26

@sixx: hogy kerültek akkor Faradayék a szigetre? Felszálltak a múltban egy hajóra és megkeresték?

brown_h 2009.04.21. 13:14:33

Nagyon jó epizód volt!!
Nekem is az jutott eszembe rögtön, hogy a kiscsaj=öregasszony=Faradaymama, de Lostban nem merek tippelni, mindig meglepnek.:)
Az első 2 évadban nem szerettem nagyon a Lost-ot, de azóta egyre inkább, a 4. évad szuper volt, és eddig az 5. is.

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 13:15:32

@sixx: hogy kerültek akkor Faradayék a szigetre? Felszálltak a múltban egy hajóra és megkeresték?

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 13:19:15

Hogy jutottak akkor 1950-ben nagy hirtelen az egyetemről a szigetre a Faradayék? (mert kisérleti nyúl volt a szőke azt ilyen túrára miért vitte volna? Nem beszélve arról hogy nemigazán úgy voltak öltözve mint akik a szigetre készülnek.)

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.21. 13:26:43

@Dr Borivoje Surdilovics: talán meg kellene nézni az előző évadot, abból kiderül. komolyan.

sélli_ 2009.04.21. 13:29:10

"Milyen idős ez az Alpert, Juliska?" "Nagyon idős." Az utóbbi időben Ricsárd lett a kedvenc karakterem. Komolyan mondom lövésem sincs, hogy ki ez a pali....! Állat az 5. évad!

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 13:33:26

@sixx: Felvilágosítanál mert akkor lemaradtam valamiről.Nyakkendős kalandtúra nekem másképp nem jön össze. Komolyan.

drP 2009.04.21. 13:36:55

Emberek, aki eddig nem nézte, az ne most kezdje, mert ugysem ért belőle semmit. Akki meg elfelejtette az eddigieket, pótoljon, mert szintén nem fog érteni semmit...

@Dr Borivoje Surdilovics: Faradayek pontosan úgy kerültek a szigetre, ahogy mondtad, felszálltak egy hajóra és megkeresték, csak nem a múltban, hanem a jövőben. Térben nem ugrál senki...

drP 2009.04.21. 13:38:32

@Dr Borivoje Surdilovics:
A kisérleti nyúl szőke pedig nincs a szigeten, a Desmondos jelenet a jelenben játszódik.

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 13:46:55

Oké,hagyjuk.Akkor a jövőben - ami a jelen keresi meg nyakkendővel a szigetet.És a múlt villan be a jelenbe.Ehhez kell egy időgép úgy 20 ezer km-re arrébb. Mindent értek.ÁHHH!

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.21. 13:51:02

@Dr Borivoje Surdilovics: ide figyelj már, ha eddig nem nézted, miért háborogsz, és írsz faszságokat? legalébb olvasnál utána, itt vannak a hogyvoltok, és megérted. eszem megáll, mennyi idióta klikkol ad hoc mindenféle oldalra, hogy odaböfögje a faszságait.

Dr Borivoje Surdilovics 2009.04.21. 14:04:31

@sixx:"eszem megáll, mennyi idióta klikkol ad hoc mindenféle oldalra, hogy odaböfögje a faszságait"
Látom a gyerekszobád ablaka az ólra nézett.

sélli_ 2009.04.21. 14:31:49

Na úgy látom ma a cc-n is, meg itt is droid attak van :9 Tavasz van, sok a kimenős a lipótmezeiről :)
sixx, a nemnézős az a másik csóka (goumba)

Valerijov 2009.04.21. 15:20:12

aztakurva,
@ettumifilii: észnél vannak, mert nekem most ugrott be, (mikor John mondja Richard Alpertnek, hogy két év múlva fog megszületni, majd látogassa meg), hogy volt olyan epizód, mikor a kis Johnt tényleg felkeresi Richard Alpert meg egy samesza, mikor olyan 5 éves forma, és eléraknak egy kést, asszem az iránytűt, meg valami játékot, és elég csalódottak, mikor a játékot választja.

kade 2009.04.21. 15:31:02

kurva nagy rész volt ez is persze, végig futkosott a hátamon a hideg :) thx a hogyvoltot. most már én is az axn en követem, megvan az első 10 rész jim bátyótól, 5x06 ig egyhuzamban néztem, de így heti adagokban nagyobbat üt :) szerintem :)

kade 2009.04.21. 15:31:55

kurva nagy rész volt ez is persze, végig futkosott a hátamon a hideg :) thx a hogyvoltot. most már én is az axn en követem, megvan az első 10 rész jim bátyótól, 5x06 ig egyhuzamban néztem, de így heti adagokban nagyobbat üt :) szerintem :)

Nézőke 2009.04.21. 15:53:38

...azért azon kívül hogy sokmindent továbbra sem értek, egy óriási "lyuk" mellett ne menjünk csak úgy el,miszerint ha az ifjú Widmore találkozott Locke bácsival, akkor úgy 50 év múlva, minek is küld egy zsoldoscsapatot hogy robbantsák fel a szigetet, ha úgyis tudja hogy nem sikerül? hmm?
..és jól emlékszem a második évad végén, hogy akkor is ugrott egyet a sziget? vagy csak majdnem?

Még ami zavaró,hogy mostmár tényleg annyi mellékszereplővel bánnak el,hogy ennyi utas nem is lehetett a gépen..

EasyFriend 2009.04.21. 15:54:18

Épp elég nehéz követni a cselekményt úgy is, ha látta az ember az első négy évadot. Anélkül kimondottan önszopatás.
@s3v3n: És biztos ez is meg lesz még indokolva. :-)

EasyFriend 2009.04.21. 15:58:30

@Nézőke: Az első paradoxonra. Az ifjú Widmore jelenleg nem tudja (biztosan), hogy Lokkbácsi a jövőből jött, hogy pontosan időben honnan, azt meg pláne nem. Meg ez az eleve elrendeltetés dolog, amit Daniel felvázolt, szerintem bűzlik - ezt abból gondolom, hogy skót barátunknak csak akkor bújt bele a fejébe az emlék Daniel figyelmeztetéséről, amikor az a másik idősíkon megtörtént (előző epizód vége), és nem pedig az eltelt x év során valamikor. Penny erre rá is kérdez egyébként, hogy ez hogy lehet. Hát szerintem így. Daniel csak azért vázolta fel ezt a sztorit a többieknek, hogy ne kócolják össze a szükségesnél is jobban az idővonalat, hogy valamelyest még kontrollálja az eseményeket. Szerintem.

kla 2009.04.21. 16:00:58

Daniel szerint Desmond tud változtatni a dolgokon, rá nem vonatkozik, hogy "ami történt, megtörtént", mindenki másra pedig igen. Widmore meg nem akarta felrobbantani a Szigetet.

EasyFriend 2009.04.21. 16:01:41

@EasyFriend: Órás = iránytűs, de remélem, attól még értettétek értékes gondolatomat. :-) (Ld. még a helyreigazítási klasszikust: "Tegnapi, 'A tej ára' című cikkünkben a 'ló' szó mindenütt 'tehén'-nek olvasandó...")

EasyFriend 2009.04.21. 16:04:16

@kla: Aha, és miért éppen ő? Szerintem ez csak porhintés, Daniel amúgy is szereti zavaros blablába csomagolni, amit nem akar elmondani. Márpedig olyasmi akad bőven.

sélli_ 2009.04.21. 16:20:08

@EasyFriend: Mert Ő a kivétel, aki erősíti a szabályt :) De most komolyan: mert Dez különleges. Ennyi. Nem kell nagzyon mást belemagyarázni. az írók néha szimpla dolgokkal is megmagyarázhatnak dolgokat, nem? Nem kell mindig nyakatekert megoldás.
Az, hogy Ben folyamatosan hazudik még nem jelenti azt, hogy Faraday is. Kicsit lökött a szentem - ennyi.
(Azt meg tényleg csak zárójelben, hogy az évadban még soksoksok dologra lesz magyarázat -akár két résszel később is!) Türelem, rózsát termek!

Onix Titan 2009.04.21. 21:42:42

1: Dez azért különleges, mert rárobbant a Swan bunker, azóta vannak mindenféle látomásai.
2: Faraday, Miles, meg Charlotte a Jelenben hajóval jöttek a szigetre, aztán miután Ben eltekerte a kereket, ide-oda ugrálnak az időben. De végig a szigeten maradnak, nem mennek semmilyen egyetemre, nem is jönnek onnan. Az egyetemi időgépnek valószínűleg semmi köze ahhoz, ami a szigeten történt, egyszerűen csak van ott, Faraday régen használta. Remélem világos. Viszont ha valaki nem tudja, mi az a kerék, Ben, időgép, Faraday vagy Sziget, tényleg kezdje inkább az elejéről.

EasyFriend 2009.04.21. 22:29:49

@Onix Titan: Mondjuk akinek már a Szigetnél problémája van, az tényleg bajban van :-). Egyébként a skacok helikopterrel jöttek (a hajóról, ez igaz, szóval csak kötözködöm).

Valerijov 2009.04.21. 22:52:13

@s3v3n: akkor rosszul emlékszem, minden esetre a szál nem elvarratlan

candyperfumegirl 2009.04.21. 23:02:18

@kla: Igen, és ami hiányzik belőle, az a HANGULAT. Nekem. Ez volt az a rész, hogy jó, jó, érdekes volt persze, Dez, Widmore, Ellie és Alpert, de nem éreztem AZT a Lost feelinget, nem tudom jobban elmagyarázni.

De ez tényleg nyerő:
-How old is Richard?
-Old.

Ennek a párja:
-How deep is this station?
-Deep.

Other 1.0.1. :)

Nézőke 2009.04.21. 23:34:05

Az idő bonyolult dolog,attól még,hogy éppen MOST látod,hogy Locke bácsi és ifjú Widmore találkozik,attól az még 50 év múlva egy 50 évvel ezelőtti emlék lesz,tehát teljesen mindegy mikor tudatosodik,ha megtörtént.

EasyFriend 2009.04.22. 10:06:12

@sélli_: "Az, hogy Ben folyamatosan hazudik még nem jelenti azt, hogy Faraday is. Kicsit lökött a szentem - ennyi. " Nem ugyanaz a kategória. Ben fekete öves szarkeverő mester. Faraday valóban lökött, de az is igaz, hogy ezeknek az anomáliáknak gyakran azokat a részeit sem szokta elmagyarázni a többieknek, amiket ő ért, merthogy úgysem értenék meg / úgysem hinnék el / kitörne a pánik. (A 4. évadban egy csomót méricskélt, hümmögött, szerintem sok mindent előre látott, hogy így fog történni. A vöröskével is tudja, hogy mi van.) Mindez, valamint Penny kérdése Dez emlékéről, illetve más időutazós történetek alapján gondolom azt, hogy most ebben a kérdésben Daniel is kavarja egy picit.

Emanuelle 2009.04.28. 16:17:13

Nagyon parádés kis rész volt ez!
Az ifjú Charles Widmore kiköpött Frank Sinatra - állat nagyon.
Még szerencse, hogy Lokkék odébbvillantak, különben a kopasz fix, hogy addig buzerálja a bombát, amíg felrobban.

Sokszámos okostojás, te meg húzz a náthába, baszki ez nem az ELTE fizika tanszéke, ne itt villogj a tudásoddal, f.sz kiváncsi a hülye dumádra!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.30. 09:58:55

Úgy látszik a készítők vonzódnak a latin nyelvhez, a Fringe-ben azon kommunikáltak a rosszfiúk...
süti beállítások módosítása