Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 2x22 – Bloodlines II. (Évadzáró)

2009. április 18. 10:00 - missparker

A múltkori epizód ott ért véget, hogy Gar elvitte Davyt, az új kaméleonjelöltet, Jarod és Timmy pedig késve értek ki a reptérre. Jarod most őrjöngve hívja Sydneyt, követeli rajta a gyereket. Sydney csak annyit tud, hogy van egy köztes állomás, nem közvetlenül a Központba viszik a fiút. Miss beront apuhoz, meséljen neki kicsit a bátyjáról, mert ő bizony nem halt meg a születésekor, íme a videó. Ehhez ráadták a létező legrandább párducmintás kosztümöt, így biztos ijesztőbb. Az ikerfiú életbenmaradásáról az öreg sem tudott, kis híján szívrohamot kap, aztán leüvölti kedvenc leánykája haját, hát mit képzel, ha tudta volna, engedi ezt? A megfejtés Raines. Apu hirtelen jobban lesz - kicsit sem gyanús - jön az újabb sokk Missnek, mert az öreg nagy örömmel konstatálja, hogy van egy fia, rohan is intézkedni. A CD-t nem felejti el zsebrevágni. Kiestél a pikszisből, kicsilány…

Tehát le lehet nyúlni az apu asztalán lévő piros aktákat. Timmy és Jarod a vendégházban gondolkodnak, mit is tehetnének most, Timmy emlékei egyre inkább visszatérnek. Emlékszik a köztes állomásra is? Nem. Sydney-ék is arra a következtetésre jutnak, hogy Miss ikertestvére akár Jarod is lehet, a biztos választ pedig a Nugenesisben kaphatják meg. Raines a köztes állomásra megy, Davyt már elkezdték felkészíteni. Dewitt is itt van, ő irányítja a kísérletet. Haladjatok, Jarod.

Sydney Fenigorhoz megy, felrázza az öreget, ha belehal, hát belehal, de a válaszok kellenek. Elmondja a menetrendet: Charlestone, Dél-Karolina, majd SL-27, kezdet szoba. És 8 piros akta. Pedig eddig hetet tudtunk. Jarod tovább küzd Timmyvel, emlékeznie kell, a fiúért. Ugyanúgy nem kíméli őt sem, ahogy magát sem szokta, és pont olyan kegyetlenül racionális Timmyvel, mint Sydney volt vele régen. Végülis sosem hittük, hogy Jarod a Jó földi helytartója. Timmy emlékszik, nagy ház, kőangyallal. Angel Udvarház.

Telefon Sydneytől, a helyszín Charlestone. Irány a gyerekért. Raines elégedetten nyikorogtatja a palackját a folyosón, az elmepata elképzelése szerint a fiú jól halad. Gar érdeklődik, mint Angelo? Az öreg nem veri szét a fején a palackot, de elismeri: Angelo hiba volt. De majd most. Gar tovább húzkodja a fogatlan oroszlán bajszát: és Jarod? Jarodnak meg nem kellett rásegítés, ő természetesen olyan, amilyen - ez fáj hát a hullaimitátornak annyira. Timmy és Jarod közben megérkezett, amúgy kaméleonosan megoldják a fiú kiszabadítását: figyelemelterelés, a gólemek összevissza rohangálnak, viharcsatorna, áramszünet, Dewitt hiába sikong a generátor bekapcsolásáért. Jarod felkapja a gyereket, futás.

Raines kidülledt szemmel hörgi a gyerek üres ágya mellett: Jarod. Hogy találtad ki, vén hülye? Davy sajnos rossz bőrben van, Jarod Sydney-t hívja, mi volt a kísérlet alapja? Az eljárás ugyanaz, mint Angelonál volt, akkor a megoldás is ugyanaz lesz. Legalábbis hasonló, mert Raines is fejlődött azóta. Sydney megkönnyebbülve hallja, hogy Jarod és Timmy együtt vannak. Kíméletesen közli Jaroddal, hogy talán Miss Parker a testvére. Jarod vesz egy mély levegőt, lehet hogy itt felmerült benne, hogy nem folytatja a családja felkutatását. Elvégre nem egészen ilyen családról álmodott, egyébként is másfajta érzelmeket táplál Miss iránt, mint testvéri szeretet.

Kezdetszoba, SL27: Broots és Sydney körülnéznek, most is azon kattognak, hogy Miss és Jarod talán testvérek. Broots megint talált valami adathordozót, ezzel ellesz egy darabig. Jarod nem pörög tovább a testvéri szeretet mélységein, inkább belopózik a takarító segítségével a Nugenesisbe szert kotyvasztani Davynek. Sietnie kell, a gyerek egyre rosszabbul van, visszafordíthatatlanná válhat Raines ténykedése. Timmy a menedékházban ápolgatja Davyt, a gyerek tombol, zenével nyugtatja meg, és tűkön ül, hogy jöjjön már Jarod.

Miss megérkezett a Nugenesisbe, Jarod szobájában cigizik, megtalálja az Oakview-i menedékház számát is. Jarod készen van a szérummal, a folyosón összefut Dewittal, aki a fiút követeli rajta. Gar meg a másik oldalról jön fegyverrel. A takarító segít, Jarod nekiesik Garnak, a kémcső kirepül a zsebéből, azt kell menteni. A kémcső megúszta, Jarod nem, Gar nekiáll diktálni. A takarító is előszed egy stukkert, Jarod menekülhet. Az ablakból még látja, hogy Gar lelövi a takarítót.

Broots helyrepofozta az adathordozót, ott a 8 akta. Jarod megérkezett a menedékházba, már Miss is ott van. Jó látni téged, nővérkém + Jarod-féle gonosznézés. Missnek arcára fagy a győzelemittas mosoly.

Dühében a fegyveréről is megfeledkezik, honnan tudod, hogy van egy testvérem? Jarod magyaráz: piros akták. 7 aktában azok a gyerekek, akiket Catherine próbált megmenteni, ebből 6-ot ismerünk. A nyolcadik akta viszont Missről szól. A 8 gyereket a Nugenesis felügyelte. Jarod a 8. akta vértesztje alapján leszűkítette, ki jöhet szóba Miss testvéreként. Megnyugodhatnak, ők nem testvérek. Az eltűnt ikertestvér vagy Timmy vagy Mr. Lyle. Miss erre kér egy erős italt, megértem, ebben a helyzetben jobb nekem sem jutna eszembe.

Végülis vagy egy ébredező agyhalott vagy egy reménytelenül súlyos szociopata a testvére. Ezeknél még Jarod is jobb lett volna, bár Jarodot ő is másfajta szeretettel közelítette volna meg eddig. A románc lehetősége fennmarad, szép pár lennének :) Jarod végre Davyvel foglalkozna, Miss még keménykedik a fegyverrel, belelő a falba, hogy ő aztán nem fél lelőni Jarodot sem. Kiveszi Jarod kezéből a kémcsövet. Timmy próbál a lelkére beszélni, már hajlana a jó irányba, erre beront a fogadós Louis, lövést hallott, mindenki jól van? Volt. Misst meglökte az ajtóval, a kémcsőnek – és ezzel Davy esélyeinek – annyi. Miss egy jobbhoroggal jutalmazza Louis akcióját, de ez nem megoldás. A Nugenesisbe már nem lehet visszamenni szert gyártani, egyébként most épp nincs egy elérhető komplett labor belevaló takarítóval. A megoldást Timmy szállítja: a saját utolsó kémcsövét nyomja Jarod kezébe, és leül zongorázni. Őt boldoggá tette ez a döntés, Miss és Jarod sír.

Broots a Központban Sydneynek idegeskedik, elrabolt gyerekek, kísérletek, neki elege van. Sydney önmagát vádolja, ez az ő hibája is, meg kellett volna állítania, de legalábbis megpróbálni. Mint Catherine, vagy Fenigor. De most ő is tesz valamit, dühödten elviharzik. Broots egyedül marad.

Jarod másnap a menedékház teraszán üldögél Davyvel, a kissrác alszik. Louis talált egy másik fényképet, Jarod-anyu egy babával. Azt nem tudja, hogy Jarodot örökbefogadták, vagy vér szerinti gyerekük. A képen, az ablakon Jarod-apu képe tükröződik vissza, ezáltal róla is lesz egy fénykép, nagy öröm.

Davy felébredt, jobban van, hatott a szer. Jarodra, mint a helyettes tanárára emlékszik, akkor az élőhulla megint hiába fáradozott, Jarod mindig keresztbetesz neki, ha Kaméleont akar csinálni. Timmy zongorázik, de már egyre többet hibázik. Miss leül mellé, mesél az anyjáról, ő játszotta neki ezt a dalt. Aztán jön a nagy kérdés, ki ölte meg anyut? Egy férfi sötét öltönyben, Fenigor tudja. Nincs többé Timmy. Eltűnik örökre, mostantól a neve legyen Angelo. Sydney az SL27-en ügyködik robbanóanyagokkal, gratulálok, ezt bírtad kitalálni Catherine és Fenigor hatására? Raines is lent sétálgat a gólemeivel, kiadja a parancsot: biztonsági lezárást, ellenőrzést mindenhová. Sydney a falra tapad, nem vették észre, a Rém meg kap egy telefont Gartól a Nugenesisből: ő is megtalálta az Oakview-i számot. Sydney bombája 12 óra múlva fog robbanni. Menedékház, Miss megint keménykedik, nem hagyhatja elsétálni Jarodot. És az anyád hagyta volna? Már nem érkezhet válasz, Gar jött egy rakat gólemmel és a stukkerrel nyomatékosított óhajával, márpedig itt mindenki megy haza a Központba. Reptér, Jarod még próbál Missre hatni, az anyád ezt tenné? Angelo rosszullétet színlel, majd Willie-be márt egy injekcióstűt, Jarod Gart keni az aszfaltra, utána felkapja Davyt, futás a repülőhöz. Miss fegyvere elé Angelo ugrik be és megjegyzi: Davy szabad. Miss Parker meg önkritikát gyakorol: ő most bármit tett volna, azért a pokolra kerülhetne.

Jarod segített Brewsteréken, Davyt ők fogadják örökbe. Elmondta a teljes igazságot, a pár így is vállalja. Központ, Angelo a régi állapotában van. Miss dühös, Fenigorhoz megy. Az öreg Catherine-nek szólítja, de ennél is durvább meglepi, hogy Jarod lép ki az árnyékból. Elegáns megoldás, hogy mindenki őt kergeti odakint, ő meg itt lapul, Fenigor szavait lesve. Miss fegyvert ránt, Jarod újfent nem foglalkozik vele, Fenigort kérdezi. Miss emlékszik a bankra, na jó, akkor együtt: ki ölte meg Catherine-t? Kik a szüleim?

Egy fekete öltönyös férfi, aki Jarod apja. Jarod még a feltörő pánikrohama előtt elhúzza a csíkot, Miss utánalő néhányat, tárat cserél, irány az SL27-re, Jarod után. A bomba 1:14-et mutat. Sydney a laborjában fütyörészik, mint aki vár valamire, Broots szól, riasztás az SL27-ről, valaki lement. A kamerán Jarod látszik. Sydney pánikban rohan lefelé. Raines is értesül a riasztásról, ő is lefelé tart a gólemekkel. 41 másodperc. Jarod nem talál kijáratot, Miss utoléri. Lőj le, én inkább meghalok, minthogy ne tudjam az igazságot. Raines is megjelenik, élve kellesz. És végszóra Parker-apu is. 8 másodperc. Sydney leért, ordít, Jarod, bomba, bocsáss meg. Nem biztos, hogy így kellett volna bocsánatot kérni, szerintem egy-két könyörgés hatásosabb lett volna. Robbanás, terjed a tűz, mindenki áll dermedten.

A tűz kialszik, egy lámpa bágyadtan himbálózik a plafonon. A folyosók üresek. Évad vége, lehet gondolkodni, ki élte túl a tűzvihart.

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.04.18. 19:13:28

miss, ugye folytatod a hogyvoltot?

Pissta 2009.05.27. 13:18:07

Jó volt az egész évad hogyvoltja! Gratu., folytasd tovább, én biztos olvasom!

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.05.27. 14:40:33

Köszi, egyelőre úgy fest van időm folytatni!
süti beállítások módosítása