Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x11 – Gyűlöletből jeles

2009. április 16. 14:00 - Boogie66

Mai részünkben megtudjuk miért lett Patty (Glenn Close) fetisiszta cipőpucoló!

Ellen beszélget Dr. Nye-vel, és állást kér tőle – Nye leszereli, van még ideje, menjen el nászútra, pihenjen, majd utána beszélnek. Snitt Patty tankol valahol a jövőben miközben ?menekül? és észreveszi a vérfoltot a cipőjén. Ettől ideges lesz és mániákusan tisztítani kezdi, mintha ettől megtisztulna maga is.

Ellen és David tervezik az esküvőt – az ülésrend katasztrófa – de még nagyobb hogy megjelenik Patty mosolyogva és ajánlatot tesz Ellennek (nem olyat…). Szüksége van rá (jaj nem úgy) – hogy George Moore-al valaki tárgyaljon, akit George is elfogad.

Ellen nagyon jól tárgyal, hagyja Pattyt főni a saját levében – de Patty is jól kezeli a problémát – kitérőket tesz más irányba, hogy ne legyen kínos a csend. Állást ajánl Ellenek – aki visszautasítja – de segít Moore-t becserkészni

Patty eligazítást tart az üggyel kapcsolatban – mindenki érdeklődik mi van Ellennel – azonban ne tévesszen meg minket csak arra kíváncsiak, lelépett-e a (a kis törtető cafka) versenytárs. Később Tom presszionálására Patty megengedi Tomnak, hogy bejelentse Ellen távozását – hiszen Tom partner és tudnia kellene róla hogy mi a pálya.

Újabb váltás – Fiske magánélete – megismerjük a feleségét, aki ebédet hoz neki az irodába és egy tündéri asszony, de sajnos Fiske szexuális orientációs zavarával ő sem versenyezhet. A kanapén ejtőzve gondol vissza Fiske arra a napra amikor…

… megismerkedett Greg és Fiske. Greg egy pincér és Fiskével az étteremben ismerkedik meg. Összehaverkodnak, azonban Fiske félre érti a helyzetet – bár ezt még nem mutatja. Segít Gregnek és ezzel végső soron megöli – a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Megbízza Gerget hogy vegyen ki egy szobát Floridába, ezért kapja a részvényeket is. Mikor elcseszi a dolgot, Fiske leszúrja, azonban figyelmezteti, hogy adja el a részvényeit.

Snitt majd Greg és Ray Fiske sétálnak az utcán, ahol Fiske megmondja Gregorynak hgy többet nem találkozhatnak – és szerelmet vall neki - Greg ellöki – Ray kétségbe van esve.

Visszatérünk Pattyhez aki menekülős korszakában van – de azért megáll és visszahallgatja az üzeneteit (57db). Folyamatosan törli őket – azonban mikor Tom azon üzenetéhez ér, amiben közli, hogy Ellen börtönbe kerül – megdöbben. Miért is?

Egy rendőrautó követi – felvijjog a sziréna – Patty belenyugszik sorsába, azonban a rendőrautó kikerüli és megy tovább – kisebb földrengést észlelnek az államokban – akkora kő esik le Patty szívéről – meggyes a pite de nagyon!

Ellen találkozik Moore-al és megszorongatja verbálisan – aki nem adja ki Frobishert, de valaki mást be fog mószerolni – holnap ilyenkor találkoznak.

David hazafelés sétál (Dimeo meglesi – még ez is, mi a péket akar? (-nak vele a forgatókönyv írók?) és otthon rántottát készít. Ellen is hazaérkezik – meg vele az egyik nászajándék is egy kerti törpe. David örül hogy Ellen nemet mondott Pattynak. Később érkeznek sorra az ajándékok köztük egy csipkés babydoll (ha nem az, akkor majd a hölgyrajongók kisegítenek). Dimeo küldte egy kis levélkével – Hiányzol David! Ellen felkapja az agyvizet és felhívja – majd elküldi a fenébe.

Fiske találkozik Frobisherrel – és bemószerolja Moore-t akiről fényképei vannak, hogy találkozott Ellennel. Frobisher arca nem sok jót árul el.

Hogy repül az idő, már másnap is van, csakhogy Moore nincs ott a találkán, azonban a kocsija igen, na meg a keze a kocsi ablakában. Ellen beül mellé és csevegni kezd – de Moore nem válaszol – egy fejlövéssel kicsit nehéz is. Ellen nem esik kétségbe, gyorsan átkutatja a kocsit – talál is egy pár iratot és letörli az újlenyomatait. Elviszi az iratokat Pattyhez – amelyek összekötik Gerget, Fiskét és Frobishert.

Közben Fiskére rászálnak az ügyvédi iroda tulajdonosai és totális kontroll alá vonják Fiskét – ez nem tetszik neki – nekem sem tetszene. Fiske kutyát sétáltat – Patty találkozik vele és átadja az iratokat. Fiske védekezik, de hiába – Patty sarokba szorítja – nem is tudni mi a célja Pattynak.

Fiske megkapja Greg levelét benne a mondattal: Még van időd, hogy helyesen cselekedj. Gregory. Fiske felhívja Frobishert és elmondja hogy kapott egy levelet Gregtől és azt is hogy vége van – hogy minek azt nem tudjuk – de sejtjük hogy az ügynek – nincs további mozgási lehetőségük.

Két nappal később -  már a gyilkosság éjszakáján vagyunk – nemsokára elfelejthetjük az időanomáliákat (ami megkeseríti a hogyvolt iró életét). Szóval Ellen és David összevesznek – Ellen dühösen el, David dühösen pakol. Dimeo felhívja David-et aki szintén elküldi a picsába. Dimeo rád jár a rúd –olyan szekér után miért futsz, ami nem vesz fel?

Fiske hazamegy, felkelti a feleségét – csomagolj, menekülünk. Még előtte elmegy Pattyhez, megbeszélni a „lehetőségeket”. Patty azt ajánlja illetve megzsarolja hogy segítsen megnyerni az ügyet és utána szívesen látja az irodájába, mint munkatárs. Ebbe Ray belemegy. Vagy nem, mert egyszer csak visszafordul és és elmondja Pattynek, hogy mindig is vele szeretett volna dolgozni de most már nem (rájött Patty módszereire – ami még az Ő erkölcsi határain is túl van) és egy pisztolyt a szájába vesz, majd fejbe lövi magát.

Utolsó képünk Patty cipője, amire Fiske vére freccsen. Stáblista…

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mt85 2009.04.16. 17:44:12

Sajnos érezhető volt már egy ideje, hogy Ray sorsa ez lesz (nekem az egyik kedvenc karakterem volt), de hogy pont ilyen körülmények között...

Most már nagyon kíváncsi vagyok, ki kivel is lesz a végén.

kamarti 2009.04.17. 08:15:13

az teljesen elképzelhetetlen, hogy a Dimeo-szál teljesen független az egész pereskedős mizériától? mert a nő - legalábbis eddig - látszólag senkivel sincs kapcsolatban, magától ilyen ijesztően beteg... szóval nekem már régóta az az érzésem, hogy a szegény David végéhez neki van köze, és nem az ügy miatt van/lesz. Persze, addig is a nézők jót totózhatnak a dolgon, és várhatják, mikor fotózza le valaki együtt mondjuk Tomot és Dimeót...

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2009.04.17. 09:48:22

@kamarti: Szerintem is a Dimeo szál teljesen független az ügytől. Viszont néhányszor a szívbajt hozta rám, mint pl. amikor Ellen hazaér és Dimeo ott van a konyhában ... Szóval jó kis epizód szereplő, benne is meg van az a kettősség mint mindenben ebben a sorozatban. Szép és bolond!
süti beállítások módosítása