Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 1x14 - Nemváltók

2009. április 15. 11:00 - Onix Titan

Dizsiben vagyunk, ó, azok a 90-es évek. Egy srác meg egy csaj találkoznak, kis kézsimogatás, aztán csók, majd digi-dugi, végül a csávó habzó szájjal megfullad. Ez aztán a tempó. A nő meg csak nézi. Jön a rejtélyes zene, és mire a hálóing lehull a lányról, addigra már fiú is lett. Aztabüdös. Főcím.

A bűncselekmény helyszíne, Germantown, Maryland, Washington mellett. Ügynökeink már a helyszínen vannak, a helyi nyomozó és Scully azon töpreng, hogy a kamera miért azt mutatta, hogy egy nő lép be a szobába, és egy férfi távozik. Mulder közben mintát vesz az áldozatról. Kiderül, hogy a halál oka az, hogy elpattant egy artéria. A férfi elvitte az áldozat ruháit és pénzét is. Scully nem érti, hogy hogy jönnek ők a képbe, de hamarosan kiderül, hogy Mulder a felelős. Ő ugyanis már összeszedett egy halom másik ehhez hasonló esetet, nők, férfiak.

Prezentáció következik az irodában. Minden áldozatnak az erei mentek szét. Az ügynök szerint a nagy mennyiségű feromon miatt, amit a testükben találtak. Scully ügynök elmagyarázza a tudatlan nézőknek, hogy a feromon párzást gerjesztő hormon. Azt is megtudjuk, hogy emberi DNS-t találtak a hormonokban, amin Scully csodálkozik, mert az ember nem is biztos, hogy termel ilyet, Mulder meg nem, mert ő hisz a fura dolgokban. Mindegy, ki kéne találni, hogy a gyilkos akkor most férfi, vagy nő. Ezt nem tudjuk, de kiderül, hogy a gyilkos arra halad, amerre a „Nemzetség” nevű szekta, akik olyanok, mint az Amishok (de ezt nem mondják ki, mert politikailag nem lenne korrekt), és ezek a népek a környékbéli fehéragyagos táljaikról híresek. Ugyan ilyen anyagot talált Mulder a legutóbbi áldozaton. Irány Aprajafalva.

Steveston, Massachusetts. Steveston egy álmos kis város, amolyan mindenki ismer mindenkit. Ügynökeink betérnek a helyi városközpontba, a kisboltba, ahol rögtön észreveszik, hogy a falon Nemzetség-tagokról vannak képek. Boltos bácsi el is mondja, hogy maguknak való emberek, mert voodooznak. Ja, Massachusetts tiszta Haiti. De azért ő szereti őket, mert jó turistalátványosságok. Elmondja, hogy ezek a képek még a harmincas években készültek, újra is kellett kereteztetni őket. Odakintről patadobogást hallani, épp most jöttek meg az agyagtál készítő turistalátványosságok.

Mulder utánuk megy, míg Scully barátkozni próbál az egyik férfivel, aki a szekérnél maradt. Nehezen megy a dolog, mert a csávó elvileg nem beszélhet senkivel, de azért mégis belemegy. Hamarosan kézfogás, erre elkezdi ugyanúgy simogatni az ügynöknő kezét, ahogy a gyilkos simogatta az áldozatát, Scully elé meg leereszkedik a lila köd. De ekkor megjönnek a többiek, Andrew testvér, a simogató felpattan a szekérre, és már ott sincsenek. Scully nem érti, mi történt, Mulder még kevésbé. Abban megállapodnak, hogy itt furcsa dolgok történnek.

Hőseink úgy döntenek, elmennek Aprajafalvára, de út közben persze bedöglik a kocsi, ezért gyalog kell tovább menni. Persze jól eltévednek. Abby nővér vezetésével azonban a következő pillanatban már körül is vették őket a szekta tagjai. Elkérik a fegyvereiket, akkor tovább mehetnek. Az ügynökök nem örömmel, de belemennek. Hőseinket közös ebédre invitálják, de először persze imádkoznak egy olyan fatalistásat, miközben az egyik férfi majd megfullad a köhögésbe az asztalnál, Andrew testvér meg Scullyval szemez. Mulder hamarosan a tárgyra tér, van pár felvétel, amit meg kéne nézniük. Abby nővér és Andrew testvér érdekes szemekkel néznek egymásra, egy férfi meg felcsattan, hogy hagyja őket békén az FBI. Abby nővér jól kioktatja, mert felcsattanni nem szép dolog, közben a köhögő férfi szépen lassan megfullad. Scully segítene, de nem engedik neki, kiviszik inkább a férfit.

Újra egy diszkóban vagyunk, a férfi, akivé az elején a nő változott most egy nőt csábít el a kézsimogatással. Ugrunk vissza az erdőbe, a szektások kikísérik szépen ügynökeinket, arra van a kocsi, ne gyertek vissza. Út közben Mulder és Scully beszélgetnek, az ügynök szerint ez az egész csak egy színjáték, minden, amit láttak, ezek az emberek tudnak valamit. Ráadásul egy kérdésre sem válaszoltak, egy gyerek sem volt közöttük, és ugyan azok az emberek voltak, akiket a fényképen láttak. Úgyhogy vissza is mennek a faluba körülnézni. Ott aztán sehol senki. Végül énekszót hallanak, mindenki a pajtába megy, Mulderék utánuk. Belesnek a lécek között, és látják, hogy a köhögő férfit viszik le egy pincébe. Aztán páran elmennek. Mulder bemegy a pajtába és megy a pincébe. Scully kint marad, de hamarosan Andrew testvérrel találja magát szembe, aki el akar neki mondani valamit. El is mennek a pajtától. Mulder közben egy pincerendszerben kommandózik. Végignézi, ahogy egy barlangban a fehér agyaggal kenik be a köhögő testét, majd elviszik egy alagúton át. Mulder így körül tud nézni a barlangban. Ott minden a csudaagyagból van, és talál egy lukat is, amit valami furcsa hártya fed. Jönnek azonban vissza minden irányból az emberek, ezért elbújik egy lukban. Kihallgatja, hogy a férfiak megtalálták a társát. A lukban aztán észreveszi, hogy nincs egyedül, az imént meghalt férfi van ott, csak sokkal fiatalabb, nőiesebb testben.

Ugrunk vissza Scullyékra, Andrew testvér egy szobában elmondja, hogy tudja ki a gyilkos, a legjobb barátja volt, Martin testvér a neve. Elmondja, hogy találtak egy halom újságot, ebből Marty megszerette a külvilágot, így hát elment tőlük. Scully tovább kérdezősködik, hogy hogyan csinálja, de ekkor Andrew elkezdi a kezét simogatni, és elmondja, hogy ők mások, aztán leteperi Scullyt. Ekkor fut be Mulder. Menekülnének, de hirtelen az összes szektatag megjelenik. Csúnyán néznek rájuk, de elengedik őket. Újra a diszkóban, újra csábítás. Az ügynökök közben a kocsiban beszélik meg a történeteket. Mulder elmondja, hogy a barlangban látta, hogy eltemetik Fulákoló testvért, aki aztán fiatalabb nőként jelent meg egy lukban. Nem értik a történteket. Közben Martin testvér és áldozata huncutkodnak a kocsiban, de jön a rendőr. A nő kiszáll, majd agyonveri a rendőrt. Mire a férfi kinéz, egy másik férfi néz rá vissza, aki gyorsan elfut.

A kórházban a férfi elmondja ügynökeinknek, hogy ronda volt a nő, de valami volt benne. Aztán bevallja, hogy a nő később úgy néz ki, mint egy férfi. Hamarosan jön a füles, hogy az utolsó áldozat hitelkártyáját használták egy hotelban. A hotelszobában a női Martin testvér monologizál legújabb áldozatának, hogy milyen király is ez az emberi világ, és hogy a többiek majd megbüntetik azért, amit tett, de ez van, úgyse mennek el nélküle, mert közeleg a nap. Ekkor tör be a szobába két hősünk kisebb dulakodás, Scullyt leütik, Mulder Martin után rohan. Őt is leüti a testvér, de még látja, ahogy nőből férfivá változik. Scully felébred, most ő rohan a tettes után. Odakint vagyunk, Scully már épp elkapná Martyt, de jön a többi testvér, köztük Andrew és elviszik őt. Scully meg nem tud lőni, mert érzi Andrew szagát, és ez elvette az eszét.

Ügynökök a rendőrséggel karöltve elmennek Aprajafalvára, de ott már sehol senki, Mulder a pinceajtót is frissen falazva találja. Jön egy rendőr, hogy találtak valamit. A búzaföldön egy óriási gabonakör várja hőseinket, akik értetlenkedve fordulnak körbe. Ezek is ufók voltak, basszus (?). Vége.

Érdekességek:

Az epizód elején hallható zene a diszkóban Mark Snow egy másik sorozatának zenéje.

Ebben a részben szerepel Nicholas Lea, mint Marty egyik áldozata. Később ő játsza Krycek-et.

Címkék: x akták
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása