Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 2x01 – Episode IV.: A New Hope

2009. április 13. 08:00 - Sonrisa

Visszatértek kedvenc démonírtóink, rövid áttekintéssel nyitunk: Sam lelkét a szülei eladták az Ördögnek – Devilfőnök a szerződés értelmében evilági szökött lélekvadászatra kárhoztatja – a begyűjtéshez minden alkalommal egy Edényt kap – Sam haverjai, Sock és Ben boldogan vesznek részt a soul-huntingban – Andy először kiakadt, aztán megbékélt Sam „másodállásával” – néhány démon, kik köztük járnak, Devilfőnök bukását akarják – kiderül, hogy Sam a Sátán fia, aki nem mellesleg nem fogadja el a bukást, semmilyen körülmények között.

Most pedig indulhat a második évad, 13 részes midseason berendelést kapott a sorozat.

A triumvirátus egy áthúzott világvége tábla utáni helyen dekkol, Sock és Ben épp Sam szívszorító levelét olvasgatják a háta mögött, melyben Sam magyarázkodik Andynek, miért is lépett le olyan hirtelen. Az irományt Socknak kellet volna postáznia. Kb. 2 héttel ezelőtt. Meglepődünk? Nem. Sam inkább úgy dönt, a kis kiruccanásnak vége, ideje hazatérni Andyhez. Mindenütt jó, de legjobb otthon. Hell yeah, the Reapers are back in town! Főcím.

A WB-ben megállt az idő, semmi sem változott, a fiúk megegyeznek abba, hogy inkább Sam apjának halálát használják kifogásként, s egy szót sem szólnak a lánynak a rokoni szálról a Sátánnal. Mindenkinek így lesz a legjobb. Időközben Saméket kilakoltatták a lakásukból, Andynek sikerült egy doboznyi cuccot megmentenie. Illetve 2 dolog mégis változott: Andy hozzáállása a dolgokhoz és Samék ezentúl a munkanélküliek táborát erősítik. A lány eléggé nehezményezte ugyanis a trió nyom nélküli felszívódását, így amíg ők világot láttak, ő szépen túllépett rajtuk, vagy legalábbis a düh-tagadás fázisában jár.

Se pénz, se meló, se lakás – üdv itthon. Az önsajnálat színtere a Téglaház, Sock egy kúria bérlésén poénkodik, a realitás azonban az, hogy valamelyikük szüleihez kell költözni. Ben szenilis nagyija kilőve, így marad Sock kérója, legalább szemmel tudja tartani anyucit és Morrist. Azonban nem várt helyzet adódik, anyuci helyett egy idegen ázsiai csaj nyit résnyire ajtót, naná, hogy nem engedi be őket. Sebaj, a kreatív elme határtalan, a WB kempingcuccokat is árul, majd ott összetákolják az éjszakai szálláshelyüket. A berúgott ajtó visszahelyezésekor szemfényvesztünk, Devilfőnök fogad az ócska gyártelepi sikátorban.

Ördögpapa kedélyes, elegáns, kimért, mint mindig, vége a vakációnak, meló van, egy menet közben fúrt lyukon lesünk be a gyárba, ahol kb. 10-20 kigyúrt állat privát Fight Club-tanulókört alapított. Szökött lelkek egytől egyig, jó, hogy visszatértél Sam fiam, nesze neked az Edény: egy marha-ösztökélő. Ismét hasznos, mint mindig. Sockék esti meseként a begyűjtendők adatlapját olvasgatják, mind börtönt megjárt, elmebeteg elemei a társadalomnak. Mielőtt még Sam mind a 10 körmét lerághatná félelmében, Ted vonul be ünnepélyesen, a srácok megszegték a tilalmat, így elvitetheti őket a zsarukkal. Azonban Sock lazán megzsarolja volt főnökét, miszerint a dolgozói kedvezménnyel megvett termékeket saját hasznára eladja, ez csak picit törvénytelen, s mindezt még képes az áruházi faliújságon hirdetni. Aki hülye, haljon meg.

Benék tehát sikeresen visszakapták az állásukat, még jobban is jártak, ugyanis ezzel a húzással sakkban tartják Tedet, így végre nem szekálhatja őket mindenért. Másnap indulhat újra a napi rutin, Socknál egy éjszaka alatt betelt a pohár, muszáj valami rendes lakhelyet találniuk. Andy még mindig duzzog. Kiderül, hogy a 3995-ös ajtó mögött lakó hölgyemény nem más, mint Kristin, Sock testvére. A mostohatestvére, ugyanis Morris elvette Sock anyját, épp a nászútjukat töltik. Wow. A csaj abszolút pozitívan áll az egészhez, s Sock is megbarátkozik a gondolattal, hogy egyik percről a másikra egyke gyerekből bátyuskává avanzsált. Miért is lenne ellenvetése, mikor Kristin nem is bányarém.

Helyzetfelmérés, Benék szerint is öngyilkos vállalkozás a két tucat behemót begyűjtése. Főleg miután csak nagy nehézségek árán sikerül közülük kettőt begyűjteni. Sock közben meg elkezdett a tesójáról fantáziálgatni, végülis simán összejöhetne vele, csak papíron rokonok, vér szerint távolabb már nem nagyon állhatnának egymástól. De Sam rávilágít a lényegre, ha mégis lepattintana a csaj, akkor ezentúl minden Karácsony este bámulhatod a képét a vacsinál, és nincs kibúvó. Ott a pont. Fontos tapasztalat még, hogy az Edénynek kell mindig egy kis idő az újratöltődésre. Szégyen a futás, de hasznos (és a nénikéjét annak, aki üldöz).

Be kell látniuk, hogy az Edény ezúttal eléggé használhatatlanra sikerült, de vajon miért akarná a Sátán megölni a saját fiát. Ez nem logikus. Ben azt tanácsolja, hogy Sam simán megkérhetné apucit, segítse már ki a bajból. Végülis a fia. Nem sok realitása van a dolognak, de egy próbát megér. A WB-ben Sockék megpróbálják helyrehozni, amit eltoltak, sikerült valamennyire reprodukálniuk barátjuk elküldetlen levelét, s most ez kórusban előadják Andynek. A lány azonban még nem tisztázta le magában a dolgokat.

Sam egy földre krétázott 5 ágú csillaggal és misztikus halandzsával próbál meg kapcsolatban lépni az Alvilág Urával. Végül egy Dávid-csillag sül ki a dologból, igazán vehetne néhány magánórát a Winchester-tesóktól. Ám végül eléri célját, Ördögpapa megjelenik, azért, hogy közölje, szó se lehet szívességről, kiadtam a munkát, végezd el, nincs kivételezés a főnök fiával, plusz Sam ne gondolja magát olyan kivételezettnek, különlegesnek, nem ő az egyetlen fia. Időközben pedig a Szökevények száma megduplázódott, most már 40-en garázdálkodnak kint a kék ég alatt. Csodás.

Sam ismét Önsajnálatfalvában időzik, Sock rángatja ki onnan, az alkoholmámor jótékony hatásának ecsetelésével. Halál a májra, közben majd megjön az ihlet is. Vagy nem. Ment a brainstorming egész éjszaka, semmi használható nem jutott eszükbe, csak a kínzó másnaposság, és a biztos halál tudata fogadta őket reggel. Ben azonban megvilágosodik, mi lenne, ha a lelkek is berúgnának, és kifeküdnének? Nem is rossz ötlet, sőt, egész jó, talán még működni is fog. Első lépés tehát egy teherautónyi sör elkötése. Néha, hogy valami jót cselekedhess, előbb valami rosszat kell tenned. Első kísérlet kudarc.

Második kísérlet egy WB-autó átmázolásával kezdődik. Andy még mindig levegőnek nézi Samet, kisebb vita, a lány szemét az szúrja, hogy Sam nem gondol úgy kettejükre, mint egy párra, ha valamelyiküknek van problémája, majd együtt megoldják. A kulcsszó az együtt. Ráadásul, mikor Samék leléptek az egyhónapos tivornyára, a lány azt hitte, meghaltak. Vágás, meló van, be kell gyűjteni a szökevényeket, csali kihelyezve, démonírtóink pedig messziről sasolnak. Sam kezdi beismerni magának, lehet, hogy az Andy-ügy teljesen reménytelen.

A harcosok klubja szokatlul durván randalírozik, a teherautó percek alatt az enyészeté lesz. De a pia megteszi hatását, végül kiüti őket. Indulhat a bravúros „Fogtündér-Mission:Impossible”-akció. Működik is, fogynak a lelkek, egészen addig, amíg Ben tutibiztos kiscserkész csomója ki nem old, s Sam nem találja szemben magát az éppen magukhoz térő izomagyúakkal. Sam körül egy elbénázott menekülési kísérlet után szorul a hurok, vízsugárral próbál meg időt nyerni magának. Majd beugrik az általános iskolai fizikaóra, a víz jó vezető, így a probléma egy csapásra megoldódik, a munka elvégeztetett. Ügyes.

Mielőtt azonban még az örömtáncra kerülne sor, maradt még valaki, egy néger csóka, az a békés fajta. Állítja, hogy nem tartozik az bandához, ő csak a biztonság kedvéért tartott velük. De Szökevény, így nyomás vissza oda, ahová tartozol, de az Edény hatástalan. A néger arc ujjong, ez azt jelenti, hogy szabad. Legyőzte az Ördögöt. Értetlenül nézünk mi is, nemcsak Sam. A csóka eladta a lelkét ugyan Devilfőnöknek, de sikerült kimásznia az üzletből. Samet felcsigázza ez a lehetőség, ezért odaadja neki az Edényt, de négerünk simán kupánvágja vele a fejvadászt. Kis naív.

Sam ismét megpróbálkozik beszélni Andyvel, megmutatja neki a tegnapi fickó képét, van valaki, aki átverte a Sátánt, ezek szerint számára is van remény. Ha neki sikerült, neki is sikerülhet kibújni az egyezség alól. Andy szeme felcsillan, talán mégis van esélye a kettejük közös jövőjének, végre elcsattan már egy csók is. Este Sockéknál úgy áll a helyzet, talán Kristin sem harcol tovább a köztük lévő feszültség ellen. Azonban kiderül, a lány a testvért látja Sockban, és nem a nagy Ő-t.

Éjszaka, Karatekölyök dallamaira Devilfőnök menőzik a parkolóban, egy kis kocsikázás után a lényegre is tér: Sam szenzációsan oldotta meg a feladatot. Ideje ünnepelni, csináljunk valami őrültséget. Ördögpapa azonban hirtelen kiábrándul. Samnek fogalma sincs, mekkora ereje van, milyen pokoli doglokat fog megtenni a parancsára. It is a beginning of a beautiful friendship, Sammy. Élvezd az életet, amíg tudod.

Bómuszként egy király fotó Sockmami éjjeliszekrényéről:

Címkék: reaper
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2009.04.14. 14:37:36

nem olvastam el a HV-t de van valakinek infója mikortól lesz látható itthon az AXN műsorán eme részek?
addig várnék az elolvasással:)

Fandi 2009.04.15. 09:05:29

Jók a hogyvoltok, csak egy kérdés. A csajt nem Andi-nek hívják a sorozatban?

Sonrisa 2009.04.15. 11:17:07

@Savafan: semmi pontos infó eddig, én kb. olyan nyár elejére tippelem. Próbáltam nekik levelet írni, persze válasz nélkül maradtam.
Azért kezdtem el, mert egyrészt végetért egy másik hv-m (Moonlight), így felszabadult némi időm, másrészt pedig a sorozatot meglegyintette a kaszás szele, így hátha többen rákapnak :)

@Fandi: még a kezdet kezdetén vmilyen megnevezhetetlen apropóból kifolyólag Andy-t írtam, s ez úgy bennem maradt, hogy most már következetesen y-nal írom. Tudom, rossz szokás, ígérem, a következőtől kezdve már Andi lesz szegény csaj :)
süti beállítások módosítása